![]() |
Ja sam uzeo red devil jer sam bio prezadovoljan s 6700xt modelom.
Inače sam mislio uzeo pulse, ali kada su bili slicne cijene sam uzeo devila. Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
EDIT: Molim ako je netko uspio ugrabit neku od ove dvije da napiše malo iskustva. Najviše me zanima zapravo stabilnost i undervolt, baš se techyescity bunio na to koliko je UV jednostavniji na nV za razliku od Radeona gdje moraš vodit brigu o X opcija dok na nV samo poštelaš graf u AFu, testiraš stabilnost i ćao-bao. Mene i dalje nekako više zanima non XT, i nadam se da će se cijene unormaliti iliti 689€ za XT i 629 za non XT pa da bocnem novu skalameriju. Nije mi baš jasno što se dešava jer mi se ovo čini gore neko kad je bio crypto boom u doba 10xx i 20xx nV te RDNA1 i GCN. Pa Radeonke ako sam dobro skužio nisu uopće nešto dobre za AI, koji vrag se dešava sa cijenama? :( |
|
Najjači dio je sa ASUS TUF, kaže marketing veli da su grafe neuništive ili što već (military grade i to)....što je dobro, pošto garancije ne rješavaju. :)
|
Kaj se undervolting opcija tiče, veli Švabo da je impresioniran, dok se žali na OC mogućnosti kartice koja se vrti na 3.0GHz+.:)Buildzoid mu se javil s napomenom da je VRAM zapravo ECC, tak da se nema kaj previše žaliti, jer sve funkcionira kak spada.:frend:
|
ECC RAM bi onda trebao imati poveći kapacitet za overclockanje? Iako, opet to ima limit ako se isti podatak mora ponovno slati dovoljno često da unazadi eventualne dobitke od OC.
|
Točno to mu je rečeno, makar kak god se okrene, kartice se ionak tvornički vrte fino nasvirane.:)
Citiraj:
|
Da je obicna 9070 500$ bila bi best buy grafa. Neki modeli sa overklokom su jako blizu XT sa osjetno manjom ptotrosnjom i manjim grijanjem. Ne svida mi se kak su XT napucane, neke idu i do 400w zbog minimalnih dobitaka.
|
to cu prvo napraviti kada stigne, lagani undervolt
jedino me brine ovo oc i silent bios su skoro isti, samo razlika 50mhz i ventovi rade 10% brze |
Jesam ja jedini glupan kojem se jako svidja 9070.
za performanse u rangu moje 4070ti i 220w tdp, sve me svrbi da se vatim u crvenoi tabor.. |
Citiraj:
Ja bih najradije nazad na Nvidiju kad vidim koliko je FSR 3.1 inferioran u odnosu na bilo koji DLSS. I FSR4 opet solidno puši od DLSS4 transformera. Ali cijene su komične. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Što točno dobiješ sa 4070ti->9070? |
bolje drajvere :D
|
I 16gb za miran san..
|
Citiraj:
Po benchmarku, 10-30 fpsa vise u korist 9070. Ali ajd, da se ide na XT onda da, ali na obicnu za tu razliku se i ne isplati previše |
Uštedi se i na struji ponešto :D Kolika je razlika između nove 9070 i polovne 4070 Ti?
|
Nećeš ništa uštedit na struji, razlika je 5W :D. Nije teško pogodit zašto čupavi Steve nije stavio 4070ti u svoje power grafove....ispalo bi da "incredibly efficient" znači efficient kao bilo koji rtx 4xxx. Nije 9070 specijalno efficient, nego je 9070XT jako ne-efikasan :D
Što se cijene tiče, evo dvoje kolega prodaju rabljene 4070ti po 700-750EUR. 4070ti i 9070 su u rasteru praktički jednake, u ostalim stvarima svaka ima svoje prednosti i mane. Osobno bih vjerojatno uzeo 9070 da sad kupujem. |
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
to neka glupa fora trebala bit ili?
|
Citiraj:
|
aha, izvninite, mislio sam da je smajlić na kraju dovoljan da probudi sarkazam u čitatelju
|
Kaže j2c da nikad bolje iskustvo kod testiranja nije imao. Buttery smooth bez ikakve problematike sa driverima kroz cijeli proces testiranja i recenziranja. Iako mislim da je to spomenuo za oba tabora, ne samo AMD/Radeon. Iako je video bio za AMD/Radeon.
|
Australci su se (između ostalog) osvrnuli na činjenicu da su RTX 5000 zalihe i dalje nespostojeće, te nema naznaka poboljšanju, dok se RDNA 4 (ras)prodaje neovisno o (MSRP) cijeni.
|
Citiraj:
|
Ova Stevičina prenemaganja na thumbnailu mi sve više idu na živce, ima i australski Stevo clickbaitova i sranja, ali ni približno kao ovaj.
Dakle ne razumijem odakle toliko plakanja o MSRP-u, jel Stevo pogledao od čega je skraćenica to uopće, vjerojatno i ne :D U ovakvim tržišnim uvjetima, MSRP se može objesiti mačku o rep i tako će biti sve dok AMD ne naštanca 10 miljona kartica ili Jensen donese odluku koja u stvari za nvidiu nema smisla, da naštancaju više gayming hardvera a na štetu "AI" pizdarija koje su još uvijek u mega balonu (iako puca pomalo). Jebo ga MSRP :D |
Citiraj:
|
Kolko se može skužiti, prenemažu se ama baš svi, jer ih YouTube algoritam tjera, inače nemaju vidljivost, kaj je tek jadno, ali jebiga, fućkaš tu sličicu, pogleda se video i voljno. Kaj se cijena tiče, upravo o tome kaj (Exy) spominješ, pričaju iz australske podružnice, tj. AMD za RDNA 4 ima namjernu utopiti tržište s novim karticama. Svi s kim je Steve pričal, uopće ne znaju da li će ikad dobiti išta od RTX 5000 modela, dok RX 9000 primjerci uredno stižu kroz kontinuirano obnavljanje zaliha, pa budu se i cijene stabilizirale.
|
Koliko se dade iščitati na stranim portalima i forumima hardware-ske tematike, potražnja za AMD Radeon RX 9070 i 9070XT grafičkim karticama je takva da vjerojatno ne postoji količina za koju bi se moglo reći da je dostatna pa čak i po nerealnim cijenama po kojima se prodaju. Rekli bi Win-Win situacija za sve osim za krajnje korisnike koji svoj primjerak nisu uspjeli kupiti.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:13. |