![]() |
Kolega exiled me preduhitrio. Steve im baš vadi mast. High quality troll s velikim dosegom. Like.
|
Heavy Metal Steve im na fini način uvijek pokaže i dokaže koliko su pretjerali s PR i marketing angažmanom.:):D Kaj se nVdije tiče, super su ovi partnerski plaćeni glumci koji ne znaju ni ime fime izgovoriti, kad čitaju s blesimetra, pa je to ujedno i prvi put da čuju i vide nVidia ime. RTX 5090 recenzije budu svakak zanimljive, posebice kad se nVidia AI i DLSS čuda tehnike rastave na sastavne dijelove, pa ostane ništa pretjerano posebno u kontekstu napretka.
|
Nisu ni ciljali da bude napredak jer bi to satralo prodju 40xx kartica. Što se tiče izgovora nevidia :D nije to po meni problem koliko činjenica da je to prošlo kroz proces produkcije bez da je itko kazao da to ne valja. Ili nisu primijetili ili ih jednostavno nije briga.
|
Nije ih briga, to sve ide automatizmom, neki CES lik je otvaral nVidia keynote, identična stvar, tip ne zna ni ime firme, a priča hvalospjeve, tak da ovi u promo materijalu s AI sastavcima samo slijede taj niz. Žalosno sve skupa. Kaj se RTX 4000 serije tiče, tu su se IMHO već fino namirili, tak da nemaju brige, a grafičke kartice su im prije nekoliko generacija udarile u zid, tj. postale su dovoljno dobre za većinu modernih naslova. I onda da se opet proda novo - evo vam ray-tracing, full path tracing, AI, DLSS, frame generator, nema čega nema, dok se nikad jači hardver jedva vrti bez toga.
EDIT: |
A tu na forumu ekipa me blatila jer sam tvrdio da necemo jos godiiiinama ni nakon serije 3xxx imat 4k 60fps grafickih :lol2:
2025. je, gdje su?! :fiju: Otisle za Skynet i AI :nono: |
Citiraj:
|
Osobno 4k monitor koristim od radeonke 580
|
Citiraj:
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Koristim i ja 3080 na 4k, ali najnovije igre kao stalker 2, ili indiana Jones nisu baš igrive. Sve starije na 4k60 mi nije bio problem igrat ako se podese detalji.
Sada sve novije na ue5 će biti takve neoptimizirane kako stvari stoje Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk |
Sunce im njima i UE5
Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
|
Upalio Alan Wake 2 neki dan na 1440p, upalio raytracing, nije prošlo dobro...
|
Citiraj:
Durex preko ekrana :chears:. |
Citiraj:
|
Durex prek ekrana ne izaziva dlss nego ray tracing i takve pizdarije. DLSS daje bolju sliku od većine AA metoda, pogotovo na 4k.
|
Rekao bi ja da Rokonja nije probao upscaling...
EDIT: a ne, on ima AMD. Ugl DLSS je super na quality i meni na 1080p. |
Imam pokraj 4K 28" jedan 1440p 27" monitor i razlika u ostrini izmedju 1440p native i 4K DLSS performance je iz aviona vidljiva... Takodjer je 4K DLSS perf. puno bolji od 1440p DLSS quality.
|
Citiraj:
Priznajem, NISaM cca 7-8g samo Radeon. Ali, ali ako bude ova serija kako se priča po selu - možda i ja to probam. Iskreno bi volio i skuplja se neka lovica za GPU (odustao od 9800x3d i AM5) samo ne znam koja još. Ili opet AMD 1,5-2g u kanti. edit: uredio rubriku Moj komp - gpu i monitor |
dupli
|
Citiraj:
|
SHARP 4%. :D
Evo Jensen stavio jaknu na oglasnik da rekuperira troškove. ;) Riješit će oni ovo kao i 3,5gb na 970 i ostale nebuloze. |
Lako za cijenu dionica, ali sad moraju klijentima isporučiti prošlu generaciju, dok istovremeno pripremaju/popravljaju aktualnu, a nadolazeća bude još bolja i rastrošnija.
Citiraj:
EDIT: |
|
Bluring, ghosting, halo, isto ko u svim inačicama upscalinga.
Mene iritira, ja to ne palim. Ko ne kuži, kaj ga boli qurac, taj ni ne treba novu grafičku kad je čorav, može si detalje smanjit pa će mu bit brže. |
4% je jako puno s obzirom na to koliko nvidia sad vrijedi. No da, u nekoj široj shemi stvari, nebitno naravno. Meni je i dalje fascinantno koliko sporo se može igra vrtit na tom 5090 bez uključivanja gomile tih pizdarija, nije baš lako to napravit.
Inače malo mi se gade ti hardware siteovi, svi se ponašaju kao da moraju shillat na 200% inače ih tata Jensen neće više nikad htjet pogledat, tipa: "Now these gains might not sound like much, since we got some massive uplifts in the previous Ada generation, but with DLSS 4 and support for upcoming tech such as Neural Rendering and Neural Shading along with new RTX capabilities like RTX Fur, RTX Hair, and RTX Skin, there should be a good enough reason to get a new RTX 50 GPU." Gainova baš i nema ali kupite jer ćete imat neural shading ljudi, nije da znamo što je to ali bi li Jensen lagao? RTX Fur :D To zvuči kao neka zajebancija (ne znam možda i je), a mislio sam da je Apple užasan po pitanju ispaljivanja marketinških buzzworda za idiote. |
Nažalost, većina ljudi puši ta PR sranja, a nVidia je i prije forsirala svoje natuknice inače bi recenzenti završili na crnoj listi ko HUB svojevremeno. Neki od plaćenika su otišli toliko daleko da sad snimaju dugometražne filmove, dok na svojim kanalima istovremeno guraju plaćene reklame kao recenzije i tehničke osvrte, a ovaj primjer je jedan od relativno očitih. Kojekakve Linuse i slične TopShop Delimano programe ne treba ni spominjati, jer tu je slika već odavno totalno iskrivljena.
|
Ma ljudi vole odabrani brand i gotovo. Nemaju pojma o ničemu, kakve mu postave staviš tako bude igrao.
|
Citiraj:
Poanta je da se igre prilagodjavaju dostupnom hardware-u jer je jako tesko, skupo i vremenski zahtjevno napraviti puno brzi hardware dok nije nikakav problem igru uciniti prezahtjevnom. Usput budi receno, buducnost grafike je potpuno u pametnom pristupu a ne brute-force pristupu koji zagovaraju oni koji o tematici nemaju pojma. |
Citiraj:
Ma sve je to zvučalo "too good to bi true" . Što je najgore - masa ljudi je posmoukala taj hype...oh kako će biti otkazivanja prednarudžbi kad pravi reviewevi izađu van |
Mene najvise "plasi" ta ogromna potrosnja od 575W jer onda trebam dva napajanja za 3 grafe a bas nevolim te setupe sa dva napajanja :(.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:06. |