![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Radi li na MAX2 5G NAT i port forwarding? Ovo mi treba za kameru, HomeAssistant itd...
Jer ako si ne mogu otvoriti portove, onda damn it... |
Vanjska jedinica ima neke podatke za spajanje na sebi ali piše BT - i vidim je preko Bluetootha na mobitelu - kako se to onda spaja i konfigurira?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Krivo napisah... kamera radi preko svoje app i interneta tak da je to ok... Ali mi treba da mogu do routerea, servera, HomeAssistant-a... i ostalih stvari što mi treba baš otvaranje portova i forwarding |
Nemam dobra iskusrva sa uklanjanjem cgnat-a na mobilnom internetu kod HT-a. Prvo im treba cijela vječnost a kad konačno proradi radi do prvog restarta rutera ili nestanka struje pa onda sve ispočetka.
|
Na Gigaboxu sam godinu dana trazio i molio da me maknu s cgnat-a, pa su me na kraju nekako maknuli. Sljedecih skoro 2 godine nisam imao problema s tim, sve uredno radilo.
|
Pozdrav,
Zanima me koristi li netko MAX 5G internet od HT-a na području Črnomerca u Zagrebu? Zanima me kakve su brzine i najbitnije od svega ima li pucanja veze, ako ima koliko često? hvala :beer: |
Kazes im da ti ne radi HRTi i odma te maknu sa cgnat-a
|
Ali HRTi radi iza CGNAT-a :)
Ja im govorio da radim od doma, trebam pristupati kompu na daljinu, imam doma servere, posao mi trpi itd itd... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja napisa tako i odma mi iskljucili. Nije bio Max5g nego gigabox al opet... |
Pitanja dali bi ovo funkcioniralo i dali bi imao max brzinu? Moram baš imat neku posebni SIM karticu, tj. dal kuži da ovo nije kao internet-SIM kartica?
1. ovaj modem: F-Link 5g mobilni ruter DWR-2101 2. i tarifa Unlimited GB od HT za 30,39€ |
Citiraj:
zyxel nr5101 zXel 5g nr2101 I da. |
Citiraj:
:fala: ma pitam, onako "palo mi na pamet" a i dosta je skupo. sve je ostalo na MOŽDA. |
Meni osobno najbolja tarifa je internet tjedan na Simpi. Tarifa je samoobnavljajuća prvi tjedan 70 kn ostali 60 kn. Tarifa je pravi flat, istina 4G , ali na mojoj lokaciji ZTE801a ide oko 300/100.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo nove eSimpa tarife imaju uključen 5G :( |
Citiraj:
https://www.hrvatskitelekom.hr/simpa-opcije/internet |
Citiraj:
@nikox Možeš li provjeriti na čemu spaja Simpa? Zadnji put sam vidio samo hibridni 5G i nije prelazio preko 250. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Slijedeći vikend testiram :chears: Edit: Meni to zabetonirano O.o
|
Citiraj:
Daj mi reci jel si ti imao aktiviranu tu eSimpa opciju kada si aktivirao i 5G? Možeš i na PM odgovoriti da ne spamamo temu. Thnx |
Ne sjećam se na koji način znam da sam uzeo novi sim u 6mj prije mora za potrebe mapiranja jer od 6mj sve tarife imaju pristup 5G na HT. Osim ako su nešto mijenjali u međuvremenu. Meni nije ni ovo jasno
https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/.../p/EK000464065 |
Danas restartam vajnsku jedinicu i router znaći isključio sam iz struje nakon što sam upalio više nije bilo inerneta,a router je poblesavio malo je svjetlilo Power,dsl i wlan,pa onda ništa,pa sad opet ovo troje,a na vajnskoj crveno na 5g.
Da li je imao tko takav slučaj? |
da li je netko uspio preskočiti cgnat na neki drugi način a da ne mora moljakati Tcom jer to je gotovo nemoguća misija?
|
Hostas nesto ili zelis samo koristiti vpn?
Za vpn svrhe sam koristio tailscale (a prije toga zerotier). I danas ga koristim kao neki backup servis. Kompliciranija metoda je zakup VPS-a pa tuneliranje preko njega. Ili besplatna alternativa - dignes raspberry kod nekoga doma tko ima public ip pa slozis isto tunel. Za hostanje usluga pogledaj/proguglaj ngrok. Nisam ga koristio, ali sam taman krenuo citati sto sve moze - i onda dobio taj fakin public ip. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:40. |