PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Telemach (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=82)
-   -   Telemach - Optika (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=308323)

Juice 11.11.2021. 13:12

Pa ako je friško postavljena optika u tom dijelu posve normalno da idu od vrata do vrata. Uvijek tak idu

Lika091 11.11.2021. 13:17

Vraga friško nema radova i kvartu vec godinama.

Juice 11.11.2021. 13:53

E onda im gori, treba vratit lovu nakon one egzibicije s sportskim kanalima, a za godinu dana neće imat više nikakav pošten sport ni nogomet u svojoj ponudi

Stipest 11.11.2021. 14:06

Citiraj:

Autor Juice (Post 3560224)
E onda im gori, treba vratit lovu nakon one egzibicije s sportskim kanalima, a za godinu dana neće imat više nikakav pošten sport ni nogomet u svojoj ponudi

Kolega priča o A1, a ti misliš na Telemach.

Juice 11.11.2021. 14:18

Telemach - Optika

Citiraj:

Autor Stipest (Post 3560237)
Kolega priča o A1, a ti misliš na Telemach.

O A1 ja pričam.

edit- moj zajeb. A1 ima Arene. Zabrijao sam da ima Sportklub samo, zamijenio sam :D ugl, onaj tko ima SK samo će bit u banani

Marko :) 11.11.2021. 14:47

Citiraj:

Autor Lika091 (Post 3560210)
Izgleda da su iz A1 uspaniceni konkurencijom. U kvartu nekoliko auta s regom RI 091 xx i kucaju po stanovima i nude net, tv... (Zg, Folka)
Eon i Telemach ih itekako žuljaju.

I neka. 219 kn za gigabitni internet i telefon je lopovluk.

Lika091 11.11.2021. 16:58

Upravo i T comov predstavnik u zgradi i nudi 1Gbitne usluge, he he. Bome su u akciji. Jucer A1, danas T.

junkieee 11.11.2021. 17:16

Dajte neke cijene napišite toga sto nude. Meni uskoro istječe ugovor sa a1 za net i TV, a u zgradi telemach i ht optika frisko postavljeno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lika091 11.11.2021. 17:57

A1 je nudio Net za 139kn na UO 2 godine s prvih 6mj za 1kn.

kopija 11.11.2021. 19:26

Citiraj:

Autor Lika091 (Post 3560304)
A1 je nudio Net za 139kn na UO 2 godine s prvih 6mj za 1kn.

Fino, konkurencija čini čuda, kolega s foruma koji ima samo mogućnost A1 optike se morao mjesecima cjenkat za tu cijenu.
Tak da je tih 140kn izgleda cijena na koju treba pikirati i za A1 i Telemach.
HT nema šanse da im bude cjenovno konkurentan jer im HAKOM određuje cijene :roller:

dnb 26.11.2021. 18:37

Pozdrav ekipa,
evo ima nekoliko danas od kad je Telemach D2D sales guy bio na vratima i nudi optički priključak. S obzirom da mi uskoro ističe ugovorna obveza kod drugog operatera (koji očito nema namjeru nuditi optiku tako skoro, iako je instalacija spremna) - ima li tko kakvih informacija iz prve ruke glede Telemach optike, konkretnije me zanima stvarna brzina, da li je bilo kakvih poteškoća (te kako su to hendlali) i vrijeme potrebno za instalaciju. Razmišljao sam o 2G brzini ali da se ne zaletim prvo ću isprobati onaj srednji paket 1/500 pa vidjeti kud to vodi.

Tnx svima:)

Overvide 06.12.2021. 14:21

Pozdrav, nedavno me kontaktirao prodajni predstavni te nudi opticki prikljucak - ista ponuda o kojoj se pise u threadu. Rekao ok, 7.10. napravili iskaz interesa za uslugom uz promo 6mj. Usluga navodno bi biti dostupna od 22.10. Naknadno me netko iz Telemacha kontaktirao kako bi prikupili dodatne podatke o ulazu (prikljucka u zgradi jos nema).
Eh sad, nakon toga sam par puta zvao SZK da dobim neki povratni info o statusu. U SZK nitko ne zna nista, vec biljeze upite i "zurno" dalje prosljeduju. Povratno se nitko nije javio. Zvao nabavu - oni prakticki nemaju pojma o optici u ovoj fazi. Zvao prodajnog predstavnika - veli da ce provjeriti ali se vise ne javlja...

Ima neko ideju na koji kontakt pokusat poslat upit? Ili se moram pomirit pa mi se mozda posreci nesto u narednim mjesecima? :D

Overclock_freak 06.12.2021. 15:26

saljem ti broj di da se javis

dnb 07.12.2021. 22:41

Citiraj:

Autor Overvide (Post 3566600)
Pozdrav, nedavno me kontaktirao prodajni predstavni te nudi opticki prikljucak - ista ponuda o kojoj se pise u threadu. Rekao ok, 7.10. napravili iskaz interesa za uslugom uz promo 6mj. Usluga navodno bi biti dostupna od 22.10. Naknadno me netko iz Telemacha kontaktirao kako bi prikupili dodatne podatke o ulazu (prikljucka u zgradi jos nema).
Eh sad, nakon toga sam par puta zvao SZK da dobim neki povratni info o statusu. U SZK nitko ne zna nista, vec biljeze upite i "zurno" dalje prosljeduju. Povratno se nitko nije javio. Zvao nabavu - oni prakticki nemaju pojma o optici u ovoj fazi. Zvao prodajnog predstavnika - veli da ce provjeriti ali se vise ne javlja...

Ima neko ideju na koji kontakt pokusat poslat upit? Ili se moram pomirit pa mi se mozda posreci nesto u narednim mjesecima? :D

jesi uspio dobiti kakav info? Imam sličnu situaciju gdje sam napravio iskaz interesa ali već dosta vremena nisam dobio nikakvu povratnu informaciju od njih. Optika u ulazu je provedena i link je aktivan... Pa sad, zvati ih i biti dosadan li odustati od njih?:)

Fleks 20.12.2021. 10:19

netko uspio ovo njihovo nokia cudo natjerat u bridge? Znaci sve relevantne postavke su locked. Dobro da mogu wifi ugasit... :D

Mario92 20.12.2021. 12:32

Razletila se Telemach optika. Krepalo u 11:04, mislil sam da je kod mene sranje.

Nakon restartova svega i svačega doma, makivanja pihole-a i postavljanja google dns-a za test i dalje nije delalo, pa sam zval SZK gdje su rekli da im je optika pala i da očekuju popravak - predvečer.

Jebal im cucak mater

Fleks 20.12.2021. 12:34

Je. Meni i par frenodva isto. Interesting - Kad stavim svoj pi-hole dns mogu doci do nekih sajtova i pingat google. but that's about it...

Mario92 20.12.2021. 14:34

E, kaj se tiče konfanja routera:

Da, sve je zalockano još uvek. Tehničar mi je još u rujnu rekel da budu otključali generalno LAN postavke ali izgleda da je negdje zapelo. Sad moram ići barbarskim načinom i javljat im se mailom da mi izmenjaju postavke routera kak meni paše. Katafakingstrofa

Bridge mode su mi isto rekli da ne misle omogućavati

Fleks 20.12.2021. 14:46

kata fakin strofa... Proradilo je na 20 minuta, sad opet ne radi.

Lurker71 20.12.2021. 17:39

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3570177)
E, kaj se tiče konfanja routera:

Da, sve je zalockano još uvek. Tehničar mi je još u rujnu rekel da budu otključali generalno LAN postavke ali izgleda da je negdje zapelo. Sad moram ići barbarskim načinom i javljat im se mailom da mi izmenjaju postavke routera kak meni paše. Katafakingstrofa

Bridge mode su mi isto rekli da ne misle omogućavati

Na koji mail im pišeš zahtjeve za promjenu konfiguracije routera?

Fleks 20.12.2021. 19:07

Jel netko ima neki info doklen ce im ovo ne radit? Neki routing problem? Zvao sam maloprije SZK i vele da otklanjaju...

Mario92 20.12.2021. 19:27

Nemam pojma, čudna je situacija jer Internet polu-radi - tipa evo, PCE radi, Telegram za dopisivanje isto, ali npr amazon.de ne radi

Citiraj:

Autor Lurker71 (Post 3570221)
Na koji mail im pišeš zahtjeve za promjenu konfiguracije routera?

U razgovoru sa SZK sam dobio mail od tehničara koji mi je onda podesio tražene LAN postavke. Dao mi je informaciju da je taj update firmware-a spreman ali "se čeka da tim zadužen za testiranje verificira ispravnost kako bi se mogao provesti update svim korisnicima".

Mario92 21.12.2021. 12:04

Evo ga, opet krepalo u 11.50, taman usred sastanka... znači koji amateri, jebeš optiku koja radi gore nego VDSL sa oksidiranim paricama...

coconut 21.12.2021. 13:06

Imajući u vidu s kim imaš posla - ništa čudno. Telemach je najgori telekom, a SZK im ne valja qrca.

divacic 22.12.2021. 14:22

Citiraj:

Autor coconut (Post 3570421)
Imajući u vidu s kim imaš posla - ništa čudno. Telemach je najgori telekom, a SZK im ne valja qrca.

Za pretpostaviti je da su to "porođajne muke".
Nego, korisnici telemach optike, kako optika radi kada stvarno radi?
I da li možeš tražiti prebacivanje routera u bridge mode? (tj, znam da možeš tražiti, nego, da li to oni i naprave?)

Mario92 22.12.2021. 18:19

Pa generalno do sad nisam imal problema, radi zbilja dobro i nemam nikakvih usporavanja čak i kad je većina ekipe doma (kasno popodne, navečer).

Brzina mi je i veća od deklarirane, po speedtestu imam oko 330/175 a trebalo bi biti 300/150.

Osim ispada od neki dan, sve drugo je ok.

I ne, nemreš dobiti router u bridge mode-u, pital nekoliko put.

Marko :) 24.12.2021. 09:53

Citiraj:

Autor Mario92 (Post 3570793)
Pa generalno do sad nisam imal problema, radi zbilja dobro i nemam nikakvih usporavanja čak i kad je većina ekipe doma (kasno popodne, navečer).

Brzina mi je i veća od deklarirane, po speedtestu imam oko 330/175 a trebalo bi biti 300/150.

Osim ispada od neki dan, sve drugo je ok.

I ne, nemreš dobiti router u bridge mode-u, pital nekoliko put.

Da li bi rekao da usluga generalno vrijedi tih novaca? Ili je i dalje skuplja konkurencija bolji izbor? Također me zanima kakav je ping, štekaju li streamovi navečer?

Osobno prelazim na njih jednom kada mi postanu dostupni jer mi se više bljuje od A1 i precijenjenje usluge.

Stipest 24.12.2021. 13:23

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3571188)
Također me zanima kakav je ping, štekaju li streamovi navečer?

Je li se ovo ikome više dešava, tko ima nekog od ova tri velika operatera? Osbno, ne vjerujem.

Prezime 24.12.2021. 14:42

Citiraj:

Autor Marko :) (Post 3571188)
Da li bi rekao da usluga generalno vrijedi tih novaca? Ili je i dalje skuplja konkurencija bolji izbor? Također me zanima kakav je ping, štekaju li streamovi navečer?

Na HT-u i A1 ovisi koji stream te zanima. Ping je meni na HT-u na 500/250 uvjek 1-2ms. Brzina prema Neflix serverima nije mi nikad ispod 400/180 uz ping cca 10-16ms
Netflix UHD, a ponekad i HD stream-ovi stekaju u "prime time" terminima (petak i subota uvecer), iako su brzine na optici uvjek na max zakupljenim vrijednostima.
Ocu reci da stekanje doticnih stream-ova nije samo do "brzina" na optici, nego ovise i o dostupnosti bandwidth-a prema Netflix serverima. Nama u HR su dostupna tri servera i dogodi se da u spomenutim trenucima povremeno stekaju.

Mario92 24.12.2021. 14:57

Nikakvo štekanje nisam skuzil, al ok, mi gledamo Netflix i Youtube od streaming servisa, s tim da koristimo i EON TV koji je realtime stream (bar mislim) i isto nam dela ok

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:16.