PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Konzole (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=77)
-   -   PlayStation 5 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=305862)

GreenLife 01.12.2020. 14:59

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3465678)
Ok, ponavljam...

Ja sam se ulogirao kod kolege na PS5 s svojim PS+ accountom, što sam točno breachao ovdje?

Čak ti piše u prvoj rečenici "non-exclusive". Nisam account nikome transferao, niti ga ikome dao, nego sam se ja ulogirao.

BTW. pročitao sam ovo davno prije i upoznat sam s cijelim konceptom.

Pitanje i dalje stoji.

Otkud Sony zna da li si se ti, baš TI osobno logirao ili tvoj frend? Zato iz očitih razloga ne bannaju ako se samo jedan ili dva korisnika logiraju na drugi PS. Ali ako to učini 5,6,10 itd. i tom prilikom iskoriste te neke obilazne puteve da bi dobili free igre, naravno da dolazi bananko na account. To po meni spada pod rent a game, a to je po Termsu zabranjeno.
Stoga, odgovor na tvoje pitanje sam dao, samo što ti i dalje po svom. No nema veze, lijep dan želim :)

Written on Note 10+

Juice 01.12.2020. 15:53

Ola ekipa. Malo upadam, no obećao sam nećaku sluške za plejku te bi vas molio ako ima tko kakvu preporuku nekih okej sluški.
Sluške će koristit dijete, tak da ne tražim neki top, nego ono, osrednje sluške, best buy, da se ne raspadnu nakon mjesec dana. Ima kakvih do 200 kn za to? :D
Jel bi ove zadovoljile potrebu?

Mommistake 01.12.2020. 21:07

Daj se malo više isprsi i kupi HyperX Cloud Stinger Core za 260kn.

I imaš slušalice.

Juice 01.12.2020. 23:15

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3466016)
Daj se malo više isprsi i kupi HyperX Cloud Stinger Core za 260kn.

I imaš slušalice.

E to, prodano, hvala.
Njemu kao osmogodišnjaku će bit i više nego dobre vjerujem.

tor 02.12.2020. 14:11

PlayStation 5

Ajmo ovdje preseliti PS5 priču ;)

Exomaniac 02.12.2020. 15:41

Što se uopće promijenilo? :D :lol2:

Mommistake 02.12.2020. 16:09

Tema. ;)

danex 02.12.2020. 16:11

https://www.youtube.com/watch?v=T7y5...ScheifferBates

Mommistake 02.12.2020. 16:24

Citiraj:

Autor danex (Post 3466343)

Majke ti, McGregor, isti. :D

xGAME 02.12.2020. 18:46

Citiraj:

Autor warlock25 (Post 3463971)
Je da privremeni ali sad popit ban do kraja prvog mjeseca kad idemo u lockdown.Za popizdit.Ja imam ps+ a buraz ne.Oboje imamo Ps5 u razlicitim gradovima.On preko mene ima ps+ jer dijelimo account. Kaj i to banaju ili?
Mislim da su to dozvolili kaj ne

Poslano sa mog Galaxy S10

Banaju i to, ali samo ako dijeliš account s više ljudi. Tipa malo ti je account kod brata aktiviran kao primarni, malo kod tebe, malo kod jednog frenda, malo kod drugog i tak. Ali u tom slučaju daju perma ban. No to su jako rijetki slučajevi i kao što rekoh, kod ljudi koji svoj account svima daju. To što ti je kod brata aktivan i na tvojoj konzoli, za to ih zaboli ona stvar.

Ja sam prestao šerat igre s drugima baš zbog toga.

listerstorm 05.12.2020. 14:20

PS5 beating Xbox Series X in performance — here's why

https://www.tomsguide.com/news/ps5-b...ance-heres-why

hakija 05.12.2020. 22:42

Bok,

Koje su cijene kod nas? Tj koje su bile na preorderu?

Exomaniac 05.12.2020. 22:44

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3467500)
PS5 beating Xbox Series X in performance — here's why

https://www.tomsguide.com/news/ps5-b...ance-heres-why

TL;DR Sony je ranije izbacio dev kitove i finalne specifikacije jer je MS implementirao Variable Rate Shading pa su developeri imali više vremena s konzolom.

baraba 06.12.2020. 00:16

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3467710)
TL;DR Sony je ranije izbacio dev kitove i finalne specifikacije jer je MS implementirao Variable Rate Shading pa su developeri imali više vremena s konzolom.

Hvala na TL;DR

Znaci naslov videa je zavaravajuci jer se razlika u performansama moze i vjerojatno hoce promijeniti kod buducih naslova.

Exomaniac 06.12.2020. 00:35

Da, sve se u članku svodi na to da su developeri imali Xbox kraće te već sad neke igre koje rade "slabije" na Xboxu imaju nadolazeće performance patcheve.

listerstorm 06.12.2020. 01:42

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3467710)

Da, sve je to pojašnjeno u postavljenom linku.

Citiraj:

Autor baraba (Post 3467735)
Hvala na TL;DR

Znaci naslov videa je zavaravajuci jer se razlika u performansama moze i vjerojatno hoce promijeniti kod buducih naslova.

Ne, naslov nije zavaravajući (barem ne onima koji razumiju engleski) jer je iz samog naslova jasno da će u linku biti i pojašnjenje.

baraba 06.12.2020. 10:57

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 3467749)
Da, sve je to pojašnjeno u postavljenom linku.

Ne, naslov nije zavaravajući (barem ne onima koji razumiju engleski) jer je iz samog naslova jasno da će u linku biti i pojašnjenje.

Zakljucak je i dalje da se nisi potrudio oko posta. Samo si kopirao link i naslov umjesto kojeg si u jednoj recenici mogao objasnit zasto je PS5 jaci u prvim recenzijama.

cic 08.12.2020. 13:52

Stigao mail od SD ako ima nestrpljivih:

"Poštovani,

Hvala Vam još jednom što ste naručili PlayStation 5 konzolu u Sancta Domenici!

Ovom prilikom Vas obavještavamo kako se isporuka Vaše narudžbe koja sadrži PS5 Standard Edition konzolu očekuje tijekom prosinca 2020. *

Nove izrazito ograničene količine PS5 Standard Edition konzola su najavljene za dolazak od proizvođača na naše skladište krajem sljedećeg tjedna, te će prvi sljedeći radni dan po dolasku biti predane kurirskim službama, a isporuku na adresu možete očekivati u tjednu pred Božić (od ponedjeljka 21.12. nadalje)

Kurirska služba će Vas dodatno obavijestiti Mailom/SMS porukom o tijeku isporuke.

*

Srdačan pozdrav,

Vaša Sancta Domenica

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Mommistake 08.12.2020. 14:01

Čekaj, to je još od prednarudžbe pa nisi dobio?

Šta nisu svi dobili? :)

Nisam to znao...

xGAME 08.12.2020. 14:05

Išlo je u 2-3 vala narudžbi. Oni koji su u prvom valu naručili su dobili, za drugi val su rekli da će nekad tokom 12. mjeseca isporučiti.

Mommistake 08.12.2020. 14:06

Znači no freaking way da ju kupim preko web-a sljedećih mjesec dana ako nisam prednaručio?

Exomaniac 08.12.2020. 14:09

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3468798)
Znači no freaking way da ju kupim preko web-a sljedećih mjesec dana ako nisam prednaručio?

Rekao bi i više od mjesec. Do kraja prvog/sredine drugog mjeseca na očekujem ništa u slobodnoj prodaji. Eventualno možda nova runda preordera.

xGAME 08.12.2020. 15:39

Mislim da su šanse za to skoro pa nikakve. Vjerojatno ništa tamo do 2.mjeseca. Moraš imat na umu da Kinezi imaju onu svoju Novu Godinu koja traje 2-3 tjedna i sva proizvodnja se masovno uspori. Sjećam se kako je to bilo kad sam radio u firmi gdje smo svoj hardver proizvodili. Nakon Nove je sve na hard stopu bilo zbog njih :D

thuNdeR 08.12.2020. 15:56

Nije mi jasna ova traljavost oko izlaska nove konzole, a citam da je i 2013 (ili kad je vec izasao ps4) bila ista situacija.

Newmie 08.12.2020. 16:07

Ako misliš na traljavost u proizvodnji, ne bi se složio.
Vjerujem da je potražnja bila neplanirano velika zbog Covida, a proizvodnja patila također zbog Covida.

Ako misliš na traljavost naših distributera, tu se mogu složiti...

Exomaniac 08.12.2020. 16:16

Citiraj:

Autor xGAME (Post 3468838)
Mislim da su šanse za to skoro pa nikakve. Vjerojatno ništa tamo do 2.mjeseca. Moraš imat na umu da Kinezi imaju onu svoju Novu Godinu koja traje 2-3 tjedna i sva proizvodnja se masovno uspori. Sjećam se kako je to bilo kad sam radio u firmi gdje smo svoj hardver proizvodili. Nakon Nove je sve na hard stopu bilo zbog njih :D

Koliko se sjećam članka s Nikkeia, dobar dio konzola se proizvodi u potpuno automatiziranoj tvornici u japanu. Tj., skalpa. Ne znam koliki točno dio komponenti i što proizvode u Japanu, ali dobar dio njih se proizvodi u visokoautomatiziranim tvornicama za koje nema previše smisla velika redukcija u proizvodnji. A mislim da u toj tvornici u Japanu rade čitava 4 zaposlenika.

The Exiled 08.12.2020. 16:42

TSMC štanca čipove, dok Foxconn sastavlja obje konzole, a Sony i Microsoft ih samo dizajniraju. Obzirom na COVID-19 i logističku noćnu moru, popratne TSMC i Foxconn narudžbe (Apple iPhone itd.), konzole su samo kap u moru.:)

Disco 08.12.2020. 16:55

Citiraj:

Autor Exomaniac (Post 3468846)
Koliko se sjećam članka s Nikkeia, dobar dio konzola se proizvodi u potpuno automatiziranoj tvornici u japanu. Tj., skalpa. Ne znam koliki točno dio komponenti i što proizvode u Japanu, ali dobar dio njih se proizvodi u visokoautomatiziranim tvornicama za koje nema previše smisla velika redukcija u proizvodnji. A mislim da u toj tvornici u Japanu rade čitava 4 zaposlenika.

Ali se zato čipovi (SOC, RAM, NAND i sve što je na tiskanoj ploči uključujući vj i nju samu) proizvode u Kini i Tajvanu.
EDIT: Prestigao me kolega...dok sam ja sve ovo ispisao, a i uletio tel poziv u međuvremenu.

A što se tiče toga da su nešto zeznuli na launchu, mislim da nisu, jednostavno je nemoguće naštancat dovoljan broj, tako je uvijek bilo sa svim konzolama na launchu, pa čak i sa nekima koje su brzo propale. Onda je tu još i MSov X, i on je rasprodan u gotovo isto vrijeme, a dolazi iz iste tvornice tj od istog dobavljača (AMD; Lisa Su će izgleda oboriti sve rekorde :D). Zbog korone ljudi preferiraju biti doma i imaju viška novaca, pa kupuju zabavu više nego ikada. Ugl, stabilizirat će se to kroz jedno 2-3 mjeseca i ovo je normalno.
Sjećam se kada sam uzimao Wii, na samom launchu 6.12.2006., nazvao sam taj dan tu jedan dučanćić u Ri i pitao da li imaju Wii. Frajer kaže, ček taman smo dobili 1 paket od Algoritma (tadašnji uvoznik za N), i kaže, evo 3 komada su tu (slovima TRI). Rezervirao sam i kupio (BTW evo ga moddan, radi dan danas, vrh kada dođe nećakinja od 7 godina, luda je za Mariom:D) . Nije ga bilo za kupit mjesecima nakon, u to doba bio je pun internet napisa o tome da je Wii rijeđi od jednoroga koji kaka gumene bombone, i to mislim cca godinu dana nakon izlaska. ;)
PS4, uzeo sam ga cca mj dana prije nego ej došao u HR u Trstu. I to zvao Gamestop i frajer mi veli ništa slobodna prodaja, samo pre-order i da nemaju niti 1 komad. Sjeo u auto, i zaletio se APP metodom (nama je Trst na kakvih 1:15h, pa mi je to skoro kao na kavu) , i našao ga u Mediaworldu (poznat kao Mediamarkt u DE i AU) i kupio.
Jbg, imao sam sreće, ali situacija je bila ista kao i u današnje doba.

MadBoY 09.12.2020. 23:18

Wii je bio rasprodan dvije godine od launcha, tek su u trecoj uspjeli proizvesti dovoljno konzola (tek kad su uspjeli naštancati preko 20 milijuna konzola godišnje). Treba još imati na umu da Microsoft očekuje da će tek u četvrtom mjesecu iduće godine uspjeti malo stabilizirati situaciju s dostupnošću Xbox konzola. A PS5 je daleko popularnija konzola, ako u ljeto iduće godine budeš mogao ući u dućan i kupiti PS5 bit će dobro :D.

cic 10.12.2020. 17:33

Za slučaj da netko ne prati temu sa akcijama, na ekupi dual sense kontroler ide za 450 kn. Pa kome treba nek požuri

https://www.ekupi.hr/hr/Elektronika/.../p/EK000331391

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:44.