![]() |
Potvrđujem da Učka radi...lijepo to izgleda
|
Citiraj:
Btw na Sony tv-ima kliknes na daljinskom na tipku "i" tj info i pokaze ti u kojem se formatu prikazuje i koliko Hz. |
Imate li informacije o programu kad se pritisne Guide? Meni stoji No event information.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Mene vise sekira sto snimljeni materijal ne mogu vrtiti na kompu, nabijem ih u zastitu tj. Grunding. Moracu neki box izgleda uzeti koji moze snimati bez tih phizdarija :D
|
Citiraj:
Cak na svim programima neradi ni teletext zasad. |
Ja hvatam HD programe sa 578, 626 i 650 MHz i jedino na 650 nema EPG, ostale frekve imaju
|
Slika i na ovim koji su fullHD je smijurija, previse skompresirano, kad prebacim na Mađarski M1 M2 HD kao da sam upalio novi televizor u 4K :).
A i ovaj ogromni "HD" logo od HRTa je koma, nek jos ubace i i lijevi donji cosak nesto pa da imamo sva 4 coska popunjena logotipima, idelano za burn in na OLEDima. Jedini logo koji nije zauzeo vise prostora i nije nametljiv prostor kolko vidim je DomaHD (samo dodali hd unutar "D" slova i to je ok). |
Citiraj:
M1 HD M2 HD M4 Sport HD M5 HD Duna HD No i oni ce morati mjenjati uskoro jer sve ostalo im je na 720x576i ali opet je u pitanju H.264 HP@L3 tako da je i ta slika cisto solidna s obzirom na rezoluciju i ako je uspoređujemo sa mpeg2 naseg dvb-t sustava. Nasi su se dosjetili smanjiti troskove i spucati sve sto se moze po jednoj frekvenciji. Naravno da birata mora biti ocajna da sve to stane a bas me zanima hoce li uopce biti nekakog rasporedjivanja kada se zagasi stariji sustav. Jos jedan trik bar u nasoj regiji... signal je oko 10% slabiji u odnosu na K21 ili K36 ali je frekvencija na K51 naravno dosta vislja i vecina antena ima bas po dijagramu prijema dobar ulazni dobitak oko 700MHz tako da ipak emitiraju slabijom snagom ali signal se dobro prima. Recimo meni je K21 ili K36 S92% Q100% a K51 S80% Q100%. |
STV (i ovi ostali lokalni ce biti prebaceni u 5 mjesecu nagodinu). Sad su sve zbrckali u jedan MUX a nagodinu kag ugase DVB-T ce onda STV i ostali lokalci preci sa sadanjeg 51 na 44 kanal.
|
Jel Košarevac proradio?
Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk |
Jel to znači da će i na MaxTv ti programi ići na HD ili će ostat kao i do sad?
|
Od 791 do 794 ili 795 imas HRT 1 do 4 u HD na MaxTV-u.
|
Da li postoji CI modul koji može popratiti dvb t2 standard na lcd-u iz 2009 godine ?
Gade mi se prijemnici...traži dodatnu utičnicu,kablovinja,drugi daljinac...pas mater sere mi se od ovih gluposti. |
Citiraj:
A stari LK LG nikako da krepa. Sve je na zidu, utičnice iza tv-a. Radije neću imati ništa |
I dalje me zanima ci modul koji bi podržavao dvb t2 standard...postoji ili ne postoji?
|
Zar nije ci modul za kartice
Mislim da tu nemozes drugi tuner ugurat i imas dvbt2 i jos ka tome hevec 265 kodek |
Znači ne može...krasno.
Nazvat ove govnare iz HT-a i nek pečate. Ja im pretplatu ne budem plaćao. |
Citiraj:
Znači gledao ti samo svoj DVD od svatova njih to ne zanima ako posjedujes Tv, komp, radio ili mob. Dakle bilo koji uredjaj koji može primati Tv ili radio signal . Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
ajd baš da mi ovdje čujemo kak je biksi uspio ukinut sebi tv pretplatu...samo zato jer mu je ružno imat 2 kabla i 2 daljinca i ne želi kupiti novi TV |
Citiraj:
Jedino ci modul...ako je to uopće moguće,ali koliko vidim ni u t-comu ne znaju već se agenti međusobno prespajaju...nema odgovora. |
Nemože CI modul jer radi samo dekript , demodulacija (DVB-T/T2) se vrši u tuneru od TV prijemnika (receivera) i još mora imati HEVC (h.265) dekompresiju (kodek).
|
sve je stvar navike...
ako je meni ok i praktično imat 7 daljinaca (AV rec, 2x media box, woofer, tv, strimer, satelit), za rukovanje, ne vidim problem u 2. |
Al eto izgovora za raskid placanje poreza na tv, jer stari model vise nije u mogucnosti primat signal
Al drzava ce ti opet odgovorit, imas to to to i to moze primat signal, moras dalje placat |
@quazar912 Ja nisam htio kupiti zvučnike za TV dok nisam bio siguran da mogu raditi na daljinskom od televizora, tako da svakom svoje.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pa ok je imati više daljinaca ako imaš više različitih,ali samostalnih uređaja. Pa na što liči kad uz jedan dobar tv imaš niskobudžetni prijemnik sa istim takvim daljincem. Da ne pričam o mjestu za pstavljanje i spajanju. Još ako živiš u stanu s ograničenim prostorom zna postati problematično. Ok...sve je stvar navike...neko voli drlog i komplikacije poput tebe. |
|
Citiraj:
...pa imaš vrimena do proljeća gledati što si i gledao pa skupiš lovu za novi TV kad već mrziš više daljinaca, iako nakon paljenja TV samo koristiš daljinac od receivera. |
Citiraj:
|
Zanimljivo pitanje, znači u teoriji, imaš recimo sobnu ili vanjsku antenu, hvataš samo ovih naših 13 kanala (tako je vamo u Baranji, ne znam kak je dalje u Hr), ukine se DVB-T 25.05. 2020., a imaš stari tv bez HEVCa - po kojoj osnovi ti moras placati uslugu kad nemas mogucnost prijema signala?
Naravno, oni ti mogu lupit pretplatu na smartphone, računalo, laptop, radio, ali kažem u teoriji samo da imaš taj tv bez HEVCa, prakticki imas tv koji je neispravan ako ne kupis dodatni receiver... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:05. |