![]() |
Citiraj:
ROI je još uvijek nadrealan: http://whattomine.com/coins/161-sc-b...mmit=Calculate |
Da li je netko uopće u svijetu dobio obelisk minere? ili je još u "proizvodnji" ?
|
Večer, mislim da je vrime za ostavit 3000 - 4000 $ sa strane za intervenciju za ETH miner. Vjerovatno več "isprobavaju" sa par 10000 komada. Graf ćemo nosit dici za poklone na rođendane, smo je tribalo čuvat kutije. :-)
P.S. Neki guštaju @FikiMrcina "ko prasci u malo vode", dok ga dobijemo ja i @problem_child davat će 2000 sie dnevno. :roller: |
Hahahaha ko prasci u malo vode :lol2:
Manje vise sve stoji, samo si zaboravio da je moj miner i kostao cca 3000$ kad se sve zbroji a vas ce kostati upola ili jos i manje :) |
Citiraj:
Ipak je naš najbolji ekonomski stručnjak Ljubu Jurčić reka da će sve puknit. Znači da smo na sigurno, jer on još nikad ništa nije pogodija. :lol2: |
Citiraj:
|
procitao cijeli topic, a bilo je navala na ASICse kad ih se nije moglo kupiti, a sad akd su dostupni, nitko ne kupuje?
Ili ja nesto krivo gledam? https://shop.bitmain.com/productDeta...24gIuno52w06CC Ovaj je kao najbolji trenutno? Ja bi ga kupio, cisto da vidim kak to ide pa me zanima gdje bi mogao pogledati profitabilnost. I pise da salju u 3mjesecu, pa me zanima koliko dugo se ceka, ako ide DHLom vjerujem da to brzo stigne? I s ovim se kopa BTC ili BCH? Jel ima jos sto? Ima Bitmain i druge masine na prodaju, ako netko moze savjetovat sto je sad trenutno najbolje uzet. EDIT: Aha, naletio na ovo: https://www.youtube.com/watch?v=bO0q5rGhPXY Mislim ako je ovo tocno sto ovaj racuna onda mi je jasno zasto ih imaju na trznici i zasto nitko ne kupuje. Neznam izgleda da cu se drzat GPU, ali vidim gospodin gore je napisao da dolazi ASIC i za Ethereum, strasno... Pa jel nije Ethereum ASIC resistant? |
|
207 Eura mjesecno, znaci godinu dana da se isplati i to sigurno nece biti godinu dana nego mozda godinu i pol mozda i dvije ako se racuna da taj difficulty stalno raste, jedino sto spasava ako ce BTC rast, a oce li?
A u onom gore video klipu vidim da vecina tih ASIC minera, ovih starijih modela su neprofitabilni sto mi je strasno. Pa nek netko ovdje tko rudari s GPU i ASIC kaze sto misli, volio bih cuti misljenje. Ja imam samo GPU i mislio sam prec na ASIC, mislim kupiti sad dalje ASICe ali me ovo sve malo odbilo. |
Mislim da ti je jedini odgovor: nema garancije u ničemu. Sve je to rizik.
|
Kod GPU ćeš barem prodati kartice. A šta sa asic koji više nije profitabilan? Ništa...
|
Mislim da nema garancije kod majnanja opcenito. Moze biti super za dva mjeseca a mozes majnat u minusu s ASICom..
Sto se samog uredaja tice, meni je to odlicno jer je plug and play, doslovno nikakvih problema nisam imao s njima za razliku od GPUa... Kad sam ja kupovao, rekli su mi da sam lud a ispalo je bas dobro :) S druge strane evo sad prodajem Antminer S9 jer necu imati gdje s njim nakon sto prode zima.. pa usput slobodno nek se javi ako je netko zainteresiran :) |
Citiraj:
|
Zašto bi mu carinili ako ide iz EU, jedino ako porezna kasnije ne pita za PDV.
|
S9 pao na 2000$ sa napajanjem, isporuka skoro pa odmah. Dolaze li novi ili trenutni trend utječe na prodaju?
Usput, kad nebi računali trošak energije, dali je S9 duplo kvalitetniji od Pangoline M3 koji je 1180$ i isporuka u trećem mjesecu, 1 - 1,5 TH razlike? |
Ma ja mislim da sve to iste tvornice lupaju tako da je kvaliteta plus minus ista...
Pangoline M3 brutalno puno struje trosi za ono sto daje u usporedbi sa S9 a cijena minera kod Bitmaina uvijek prati trziste.. Ako stvarno nemas trosak struje kupi bilo sta i rokaj :) |
Citiraj:
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk |
Navodno je Cryptonight 20000h/s ASIC miner ugledao svjetlo dana pije samo 60w i košta 3600$. Sa Baikal twitera.
|
Monero ekipa su rekli da će promijeniti algo tako da cryptonight-monero se neće majnati preko Baikala.
|
Daje on 20$ dnevno i bez monera, samo 3800 +pdv, čudo dolara :-)
|
Evo za one dubljeg dzepa, Bitmain izbacuje novi miner... samo 12k$ :lol2:
|
To nema šanse da otplatiš prije nego nastane poplava istih a težina ode u nebo. Tko ima te novce po meni bolje je kupiti za cash kripto nego ovu nesigurnu ciglu.
|
rip cryptonight... 220kh!!!
|
Kada stignu, a i cijena je prava sitnica, 12k $
A monero će forknuti navodno krajem mjeseca i izbaciti ASIC-e iz igre, vjerojatno i ostali coini na cryptonight algou Tako da će ostati grijalice od 12k $ koje su već sigurno neko vrijeme mineale Da mi je samo vidjeti idiota koji će to kupiti :D |
Citiraj:
:D |
Nedam eth ispod 1.4k da ga jebeš :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:23. |