![]() |
Citiraj:
|
https://youtu.be/FffaOYQpI6k
Po njima, Enermax LiqTech TR4 je dost bolji. Tako da bi radije to uzeo. |
Je, Enermax je trenutno uz custom-made vodene blokove najbolje rješenje. Noctua je pak bolja od svih dosad aktualnih AiO modela koji trebaju adapter za Threaripper i ne pokrivaju cijeli IHS.
|
Da, vidio sam da nema AiO koji pokrivaju cijeli IHS.
Uzet cu Enermax. Iako, najvise bih volio da mogu svoju nh-d15 iskoristiti, al eto... Nego, trebao bih pomoc oko napajanja. Plan je staviti 2x1070, 1x 660 za monitor i uzeo bih jos jednu 1070ti. Hoce napajanje od 1000W biti dovoljno ili da idem na 1200W? Takodjer, glede ovih 12V konektora, gledao sam Corsair HX1200 i koliko sam vidio, i to napajanje ima samo 4+4 12V. Zbunjuje me taj treci 4-pin 12V |
Corsair HX1200 ima dva 8-pin (4+4) EPS konektora. Provjeri na službenim stranicama.
|
Mislio sam da je to dva 4-pin. Hvala!
|
AMD EPYC Powered HPE Server Breaks Two World Records In SPEC CPU Performance Benchmark
Availability The HPE ProLiant DL385 Gen10 server with AMD EPYC will be available in December 2017. |
IMa li netko iskustva sa kupnjom procesora putem amazona, ovdje je amazon.de u pitanju, s obzirom da se radi o par tisuća kuna kakve su carine i PDV ako bih kupovao.
|
Od 01.07.2013, dakle već 4 i pol godine, u HR se ne plaća carina na uvoz artikala iz EU.
PDV 25% platiš pri kupnji proizvoda tj uračunat je u cijenu u košarici. Sent from Mobara |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Iz hr shopova osobno uvijek uzimam pouzećem tako da nije problem. Zapravo imao sam jednom problem kad sam iz "vidaXL" htio uzeti "stalak za lakat" za kolesa, pa zbog toga što si napisao nisam mogao, a samo se tako može platit.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Takodjer sa alza shopa uzimao sam ryzen, plocu i monitor 35", postarina za svo troje bila 17 eur. I na kraju mi paket nije stigao na vrijeme, trebao je u petak ali nije jer je petak bio neradan u irskoj pa je stiglo tek u ponedjeljak i vratili su mi tih 17 eur nazad na racun... |
Citiraj:
Nego, clockao sam ga na 4.0 nA 1.325v. Ali mi je peak speed skoro stalno na 4.0 GHz... ventilatori mi polude, pa sam ih smanjio, ali ono... mislio sam da ce dost tise radit. |
Thx za info, ipak uzeo sam na kraju i7 6850K i slozio RenderSslave jer AMD i dalje nema Workstation plocu sa 7 PCI-E slotova, Dzaba mi laneovi kad nemam di ustekat grafe :(.
|
Da, izbor maticnih im i nije nesto. Jedva sam nasao ovu na koju mogu naslagat 4 grafe, a gdje vise...
|
AMD EPYC Successfully Gets Working on a Ryzen Threadripper Motherboard After Small Modifications
Naslov je malo zavaravajući - uspio je doći do toga da matična krene sa POST-om, no zapne. Probat će i sa ecc ramom, no vjerojatno treba poseban bios za epyc |
Blesavo pitanje :)
Dobio na poslu novu kofu (TR 1950x, GAGABYTE X399 AORUS GAMING 7, 128GB RAM, 1080Ti, 2TB M2), i primjetio sam da mi proc ne boosta na 4GHz-a. Šta ne bi to trebao automatski? Šaljem u nastavku ss kad je u full loadu: https://s9.postimg.org/hnls1mnzv/ss_TR_Problem.jpg |
4.0GHz je samo za 1 ili 2 jezgre, i onda još XFR isključivo za jednu jezgru do 4.2GHz.
All-core boost je na 3.7GHz što tu i vidiš ;) |
hmmmm, bude ok i ovako onda :D
hvala ;) edit: još jedno pitanje: Sjecam se da je po ponudi bilo neko napajanje 1000 ili 1200 wata 80+ gold, a to nam nisu mogli isporučiti te je sada Corsair AX860 80+ Platinum. Software-i u kojima radim mogu tu kofu bez beda staviti u 100% load (pričam o više satnom opterećenju), pa me zanima dal ima dosta to dosta soka. Hvala |
Ako pričaš o loadu samo na procesoru, napajanje će vjerojatno ostati pasivno, neće se niti ventilator uključivati. Pri punom opterećenju procesora cijeli sistem će ti povući tek oko 250W.
E sad, ako paralelno misliš imati 4 Titan X-ice, onda bi ti trebalo 1.2kW :D |
Za sad je jedna 1080ti, postoji mogućnost da ih bude još.
Mislim na to da u jedno vrijeme procesuiranja CPU i GPU budu paralelno u loadu. Eto, malo prije dobio error da imam premalo rama :D |
Dvije 1080 Ti bez problema, tri već teško s tim napajanjem.
|
super, hvala na informacijama :beer:
|
Citiraj:
Ako nije tajna, kaj vrti to čudovište? Ovdje mi se najviše sviđa M.2 od 2TB. I sam si želim stroj sa time, bilo doma bilo na poslu :D |
Citiraj:
|
Znači pametna namjena :) fino. Izuzetno fino.
Lijepo je vidjeti da se netko za AMD odlučuje za ovakve stvari ;) Sent from Mobara |
I epyc je amd najavljivao na način da kao ubija xeone u nekom traženju nafte. Ne znam dal je povezano sa softverom koji koristi Problem
|
imamo svašta u firmi, od fx8350, i7, xeona i sad se nabavljala nova pila i odlučili smo probati TR. Nismo požalili :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:07. |