![]() |
moja preporuka E8400-8500 E0,mislim da ce ti to biti sasvim dovoljno
|
Q9550, s tim macanom ćeš stvarno osjetit što znači imati moćan procesor i koji piči na 4GHz bez pol frke.
|
Citiraj:
|
Procesor koji ima 4 jezgre treba i moći ohladiti kad ga se nakloka, a i ploča treba biti moćna da podnese šaranje napona koje je neminovno pod opterećenjem takve mrcine...
|
cooler mi je scythe ninja 2 sa ventom od 1800 rpm a matična je asus p5b deluxe, koliko sam pročitao mbo je dobra za klokanje. jel bi se moglo šta sredit?
|
Citiraj:
Q9550 ti već spada u rang neisplativosti, jer se tu već za nekih 500-600kn više, može razgovarati o promjeni platforme, sa LGA775 na LGA1156. Q9400 je skup za ono što daje. |
Citiraj:
|
Kako ne može, ja kupio prije 3 dana E8400 za 500kn, sad će Celeron E3300 u zasluženu penziju i odmaranje od 3.5GHz 24/7 OC-a :)
|
Citiraj:
Radije odi na E8X00 nego na Q8X00. to nije kvad kakvom se nadaš. sve ti ovisi s kojom svotom raspolažeš. ako si složiš dobru matematiku, 800kn dati za proc je bezveze. možda da malo pričekaš, jer će sada biti i5 procesora ko salate kad dođe Sandy Bridge. ;) |
Citiraj:
|
Q9550 je pila, ali nije jeftin. Ja isto čekam da se Intel odluči, pa da pređem na novu platformu. Ali ako već želiš ostati na 775, uzmi ga. Predobar je:). Ovo pod moj komp (sve stock clock) vrti bfbc2 na max postavkama i rezi 3072x768 na 50+fps. Nikad ne pada ispod 50. Prezadovoljan sam sa procom i zadržat ću ga još malo.
|
ma ne treba meni sad neka mrcina, treba mi neki koji može pratit grafičku što se tiče performansi tako da sam miran još koju godinu, a možda i više ako si piknem jos jednu grafulju za crossfire...
|
Ih, sa crossfireom ćeš se baš usrećit...
|
nije bitno, ugl proc samo da je dovoljno dobar za moju grafu...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
evo link http://forum.pcekspert.com/showthrea...68#post1799568 |
Citiraj:
|
Citiraj:
Asus ima nekakav beta bios za tu podršku, moja Gigabyte mbo sa tim čipsetom nije nikako podržavala |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Taj lik je meni prije mjesec dana rekao da mi je poslao Zalmana VF700 LED kuler i još uvijek nema...a sumnjam da bi moj pijani poštar Pavo išao ugrađivati ovog Zalmanjerosa na svog žutog APN-a :)
|
čuli smo se preko pm-a, tražio 300 kn i moj proc za svoj. jel to u redu?
dizel nemoj me strašit molim te pa da na kraju odustanem od svega. |
Citiraj:
btw. ako bi htio prodavat e6600 javi se meni, zainteresiran sam... |
mi bi se trebali osobno naći tako da poštar nema veze, ako mi ovo propadne teško da ću prodavt proc, jedino ako opet nađem e8400 ili e8500 na tržnici.
|
ako nisi siguran u tipa, dogovori da dođe kod tebe, isprobaj proc na svojoj ploći, i onda napravi deal!
|
to sam i ja mislio, samo je pitanje hoće li to on prihvatit....
|
čini se da se ne budem trgovao. dobio sam ponudu e8400 600kn i e8500 700 kn, koji da uzmem?
|
pa vidi jer ti vrijedi 0.5 veći množitelj 100 kn-lakse ces OC, mada u normalnom OC mala je razlika, pogledaj koja je revizija, uzmi EO,
|
1. Ako su oba E0, onda E8400 da uštediš 100kn.
2. Ako su oba C0, onda su preskupi i jedan i drugi. 3. Ako je jedan C0 a drugi E0, onda ćeš uzeti E0. |
hvala obadvojici :goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:49. |