![]() |
Ja na P67 Pro isto mogu regulirat brzinu 3-pin ventova. Nista neobicno...maticna glumi potenciometar...
|
Može se regulirati recimo na mojoj matičnoj ima dva konektora sa tri pina i oni imaju regulaciju u uefi a također postoje dva 4 pinska koji isto imaju regulaciju preko uefi (jedan za cpu i jedan je za kućište). Ali u slučaju 4 pinskih konektora mora biti i vent sa konektorom 4 pina inače ne radi regulacija preko uefi ako se spoji vent sa 3 pinskim konektorom. Može se i iz windowsa sa aplikacijom asrock extreme tuner.
|
Jeli neko ima problema sa cold bootom na p67 pro3? Nekad kad je ugašen preko noći na bootu se ne pali monitor iz prve. Jeli ima nekakvo rješenje za to?
|
To je uglavnom zbog dotrajalih kondenzatora, sad dali na matičnoj ili u napajanju moraš sam pogledat.
|
Citiraj:
|
Stara je godinu i pol i sumnjam da je do kondezatore. Neki govore da je do spread spectruma a neki da treba okrenut pinove za power obrnuto jer je drugačije nego kod drugih ploča.
E to s pinovima me buni, reset mi ne reagira uvik. Gnd znači uzemljenje? Žice od reseta su mi plavo bijele, a od powera zeleno bijele. Jeli bjela uzemljenje? Ako je, sad vidim da mi je obratno ali power radi a reset nekad. |
Rješen je problem. Ram mi je bia undervoltan pa sam ga vratia na stock i upalilo je sad iz prve.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo mi je čudno da nije palija od prve samo kad je bilo hladnije, to mi se i prije dogodilo par puta, a sad kad je zahladnilo stalno. Inače kad bi upalilo radilo bi odlično undervoltano. |
Jel se tko možda sijeća kako postaviti fixed vcore na ovoj ploči? Uglavnom postoji bug koji onemogućava da postaviš fixni vcore, ali npr svaki put kad pališ komp, odes u bios i promijeniš vcore na neku drugu vrijednost prihvati se. Ja sam to pred par godina nekako riješio (naša sam neku kombinaciju sa kojom mi vcore ostaje fiksni kad se pali komp) i kako sam fleshao bios sjebali se sejvani settingsi i sad me to opet zeza.. vec 3 sata pokusajem nac kako da zaobiđem bug, ali se nikako ne mogu sjetit :(
jel zna mozda ko rješenje? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:11. |