![]() |
|
Loretta Chase - Gospodar grijeha. Senzualna ljubavna priča :D
|
Dominic O` Brien- You Can Have an Amazing Memory, toliko mi je dobra da ju čitam več mjesecima i zaboravio sam di sam stao.
|
"Muškarci koji mrze žene". Jako dobro. Sad namjeravam pogledati švedski, pa američki film, a krećem i sa drugom knjigom iz trilogije. Živio tablet i ePub format!
Prije toga pročitao Hobbita na engleskom - priprema za prvi film ;) |
Brilijantno stivo u pravilima za raspoznavanje 8 dubina :
Duhovni boj s osam glavnih strasti - Ivan Kasijan |
Da malo dignem iz mrtvih...
Pročitao domaći SF Sablju od Ivana Gavrana te SF klasik Vječni rat od Haldemana. Odlična oba! |
Stoljeće rata, F. William Engdahl
Anglo-americka naftna politika i novi svjetski poredak |
Citiraj:
|
Ja čitam Madame Tussaud, dobra je knjiga ali ja imam nekak sve manje vremena pa se to oteglo :(
|
Neko vrijeme se govorkalo da će Ridley Scott ekranizirati Vječni rat. Živi bili pa vidjeli.
Postoji nastavak Vječnog rata, a to je Forever free, al to još nije a i ko zna jel bude prevedeno. |
Trenutno citam Candide.
Maloprije sam uzeo za ljeto J. Rollins - Pješčana oluja, D. Gibbins - Atlantida, Julian Barnes - Nema razloga za strah. Bit ce dosta za iducih mj. dana :) |
Orlovi Rima I (II i III) :goood:
|
Pročitao 4 knjige od Jo Nesbo-a(Spasitelj,Đavolja zvijezda,Crvendać i Nemeza) odlične knjige i skoro nisam pročitao toliko za 10 dana:D
|
Selected Tales (by Edgar Allan Poe)
Imam (ogromnih) problema s Edgarom. Jezik nije ni blizu arhaičan ko Shakespeareov npr. ali mi je svejedno vrlo težak. Ponekad ne razumijem ni o čemu se radi, a mislio sam da znam engleski. :D |
Rat i mir. Predobra knjiga, samo sporo napredujem. Sa posla na posao i sve mi manje energije preostaje za čitanje.
|
Ja sam ovo ljeto, točnije prošli mjesec ponovno Pottera čitala, svih 7 knjiga. Sad sam na LOTR-u, na engleskom, po drugi put. :)
|
Metro 2033 - Dmitri Gluhovski
|
Evo upravo proćitao i 5 knjigu od Jo Nesbo-a - Šišmiš :) odlićna kao i ostale koje sam proćitao nedavno.
|
Ja ponovio Starship Troopers od Heinleina po ko zna koji put. Predobra.
|
Nadam se jednom uhvatit vremena za završit Banket u Blitvi.
Full preporuke na dosadašnjem iskustvu. :) |
Kolekciju knjiga Lee Child-a odlićne knjige poćeo s knjigom "Potezna mina" koja je super i svaka preporuka kao i trenutno u fazi čitanja "Kat ubojica" također super knjiga:goood: onda idemo na ostatak njegove literature.
Od poćetka napeto i do kraja neizvjesno i superiškaaaa. |
Od Lee Child-a sam počela čitat Jedan hitac, stala na cca 100-toj strani i ni makac dalje. Baš me zanima tvoje mišljenje o knjizi kad ju pročitaš, naravno ako je ta u planu.
Ja čitam Furiju od Elizabeth Miles. |
Sad sam u fazi čitanja 61 Sat od Lee Childa:D kad to riješim pokušat ću se dokopati i 1 hitac naravno da vidimo o ćemu je rijeć ali ovo što sam do sada proćitao sve je bilo super, naravno sve zavisi od ukusa i očekivanja, moja nisu prevelika samo neka se krka:D i ima krvi to je bitno:zdero:
Ako ima kakva preporuka takvog žanra tipa Lee,Nesbo i sl. slobodno preporuke molim.... |
Nevraćanje knjiga?
Prilikom renoviranja slučajno sam bacio neke knjige za koje je ispalo da treba vratiti u knižnicu, pa sam sad dobio opomenu u kojoj između ostalog piše "poduzet ćemo protiv vas zakonske mjere". Koje zakonske mjere mogu poduzeti? P.S. Već nekoliko godina ne čitam papirnate knjige, zato i jesam bacio sve papirnato. Cijeli koncept knjižnica i papirnatih knjiga mi je sad bizaran. |
kaj mogu zakonski tražiti pare za posuđenu rabljenu knjigu? :)
da si pravi nabavio bi odvjetnika i pobio njihove argumente pod izdavanjem knjiga sa svinutim uglovima, zašaranim stranicama i generalno lošim stanjem te tražio duševnu odštetu za pretrpljene bolove :D ako može svilan, možeš i ti ;) |
Obično se plati cijena nove knjige AFAIK ili tak nekaj.
A bacanje knjiga je najgluplja stvar koju sam čuo u zadnje vrijeme. Kindle je odlična stvar kao zamjena za knjigu, ali ništa ne može zamijeniti fini hard cover sa lijepim ph neutralnim papirom kaj traje sto godina. |
Citiraj:
recimo, pred mjesec dana sam otkril da doma imam 40000 milja ispod mora iz pedesetih godina http://www.ice.hr/davors/40K.gif |
Zatvor (kolko stranica tolko dana u zatvoru), nema ti druge :D.
A da ih nazoves (ili odes tamo) i objasnis/platis "kaznu" i gotovo ? Nekako mi se to cini bolje nego da ti zbibere neku ovrhu kad se nakupi :). |
Citiraj:
Pretpostavljam da je pogledao/pročitao Farenheit 451? |
Citiraj:
-instant pretraživanje desetine tisuće knjiga u formatu jednog đepa -desetine kila papira i kvadratnih metara visoko zapaljivog materijala koji narušava osobni prostor -nezgrapno držanje knjige kod čitanja u bilo kojem položaju, osobito u krevetu -bolje se vide slova na e-ink ekranu, i mogu se povećati/smanjiti prema potrebi -uništavanje šuma -infinite data redundancy, znači trajat će dok god postoji tehnologija i civilizacija Također e-ink nije aktivan ekran, tako da traje baterija(koja se onda solarno napuni) mjesec dana uz non-stop upotrebu. Da li sad razumiješ koliko je glupa tvoja izjava? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:44. |