![]() |
Citiraj:
Link1 Link2 Čuo sam da se ekipa tu polakomila, pa je tak odvezel i jednu babu na Rebro iz Ivanića :D Koliko je naplatil, ne znam, vjerojatno nije bilo za hvalit :D |
Radio Taxi Zagreb snizio cijene za 40 posto, ali samo ako vožnju naručujete telefonom
Nove cijene: start 9,90 kuna, kilometar vožnje 4,90 kuna, cijena čekanja po satu je 40 kuna, prtljaga se ne naplaćuje i nema razlike između dnevne i noćne vožnje. |
Citiraj:
|
Spomenuo sam u jednom od postova, da se stari Taxisti mogu samo ljutiti na svoju nesposobnu politikantsku upravu. Slusajuci danasnji prilog, po prvi put cujem glas razuma iz njihove centrale. Doslo im je u glavu i koliko cujem imaju novu upravu. Obratite paznju na pricu anonimnog taxiste u prilogu, koji kaze da je Zubak od pocetka pokretac svih Taxi promjerna u Zg-u!
Ide on i dalje od toga, tvrdeci da je Kostu podvalio kao ledolomca, koji je njega postedio fizickih obracuna. Vrlo zanimljiva teorija : 28.11.2011 |
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Cammeo i dalje najjeftiniji. Ak ne računamo vožnje do 1 km. Valja imat rutu od 50 km da zagreb taxi (slijedeći najjeftiniji taxi) bude jeftiniji. Eventualno ti popusti mogu možda snizit cifru.
|
Treba bit lud da se vozi s cammeom pored radio taxi-a(sad kad su snizili cijene), em nemaju toliko niže cijene, em ne znaju niti jednu ulicu po gradu, kasne na mjesto naručivanja....
45 minuta sam čekao cammeo taxi, kasnio na posao zbog toga, i onda me zovu i kažu mi : Zašto vi gospodine niste na dogovorenom mjestu? objasnim mu da jesam, i tip me pita jeste li sigurni da ste na križanju x i y ulice. Moj odgovor :"Gospodine živim tu već 25 godina." Napokon dođe vozač, kažem mu slavonska, jankomir, ford - grand auto a tip mi kaže : "Ajde vi ćete mene navodit kako da dođem do tamo." Super šema S druge strane 4 puta sam zvao radio taxi (4 različite vožnje), došli unutar 5 minuta, odvezli me po najvećoj gužvi preko pola grada po uličicama gdje nema gužve (znači brzo) i sve bilo super |
Mene je samo jednom cameo zeznuo i jednom oryx.
Radio taxi izbjegavam zbog sustavnog lihvaranja godinama i sad kad je voda da ne kažem govn... spuštaju cijenu kako se ne bi utopili. Njih zovem samo i isključivo kada nemam nikakvu drugu opciju. :) Oryx i cameo FTW. Eko taxi još nisam koristio ali ak će biti ovak jeftini ulaze u moj imenik na mobu. :) |
ma ja izbjegavam cammeo upravo zbog toga što si ti naveo, a i vozači znaju biti ubi bože... ko da sa ciglom sjedim u autu.
oryx su oke, dosta ih je sa gradskog tako da često njih uzmem, a sad po novom bum ziher gradski. |
Lako za to, ja se vraćam u 07:00 prošlu nedjelju doma a ovaj nećeš prestati jambrati! A ja jedva gledam!
|
Meni je zapravo i super kad vozac ne melje.
|
U utorak sam pokusao u pola 9 ujutro dobiti taxi. Cammeo zauzeta linija, svira nesto na mobitel, vise mi dosadilo pa idem probati Radio Taxi. Svi operateri zauzeti, i tako 5 minuta dok mi se nije samo od sebe prekinulo. Cudno, valjda bi barem oni sa svojih 1000 vozaca morali imati dovoljno ljudi na telefonima.
Uspijem dobiti Cammeo, narucim taksi, kaze teta da ce mi doci poruka s brojem vozila i kad stize. Proslo 5 minuta, nema poruke, proslo 10 i dalje nista. Tada stize poruka "Usluga je otkazana, nema vozaca blabla". Šok i nevjerica, oni meni samoinicijativno otkazu uslugu. Zovem opet Radio Taxi, nula bodova, opet me samo od sebe prekine vezu. Tada izguglam nabrzinu Oryxa, dobijem vezu isprve, i zena ljubazno veli da se ceka pola sata na taksi. Rekao u redu, za pola sata onda. Sve u svemu, prvo lose iskustvo s Cammeom, i jedino iskustvo sa Radio Taxijem koji se isto nije bas proslavio. Bit ce da se sahistima nije bas dalo voziti po snijegu. |
Bogami,otkad je krenuo ovaj džihad sa snjegom(ok,i moje škrtosti dat 4 glave eura za zimske).....dosta sam se navozio taksijem.
Cameo mene probao zaebat jednom,oprostio sam im,od tad bez beda,dolaze na Kvatrić u roku minute,najeftiniji i kajaznam,fora je koji put(pogotovo u cugi) popričat s likom, a kao štarješina ZG ulica volim naredit kam da ide.... Oryx........vozio se u nekoj mrcini od audija,ko direktor,vozač profesionalan,ponudio dve rute s istom kilometražom da uštedim na gužvi/vremenu Radio Taxi....imali 2 dana party u jednom ZG hotelu,išo tamo nazad 4 puta istom rutom,4 puta različita cijena 25,35,28,42(!)kn! Taksimetar se vrti i na crvenom kod većine,likovi kukaju kak nemogu ovak radit,da kak je Kasparov zgubil od kompa....uglavnom,vuk dlaku mjenja.... |
|
Citiraj:
|
Nemaju kilometre u tih 10kn. :)
|
Cammeo je moj favorit, cijena je OK, vozaci su vise manje ok (mladji vole i popricati usputno), iako jednom sam Cammeo prema SMS-u trebao cekati 7min, a cekao sam 15tak, s tim da je stariji lik vozio, i bilo je hladno u autu, zracio je netom prije voznje jer je pusio unutra. Eto jedino to mi se nije svidilo. Nije bas da sam neka picajzla, ali kad je vani -6 onda i nije bas fora otvoriti sve prozore auta da se prozraci prije voznje.
Oryx nisam isprobavao (malo me odbija to sto nemaju kilometre u cijeni starta), Radio taxi, old skul, cijene variraju za istu dionicu tako da mi se bas i ne svidjaju |
|
ma da su najjeftiniji ne bi išao njima, izbjegavam ih u širokom luku.
|
Citiraj:
a ja i ono gledam na svaku kunu :D pa moram gledat što mi je bolje :D |
Ma kad me u pet ujutro pod utjecajem alkohola treba furat doma svaki taxi je dobar, a spuštanje cijena je samo dodatni plus.
|
Citiraj:
Vozio sam se preko 50 puta i samo možda 2 puta loše iskustvo. Zaboli me! :) |
loše iskustvo je i svako ono iskustvo gdje:
- ja sam navigacija cijelu vožnju - čekam ko mulac da dođu - nemrem ih dobit na telefon - ne voze brže od ograničenja ako je žurba - pol ih je mutavo i šutimo cijelu vožnju 5-10kn me neće spasiti u ovo krizno doba, ali bar znam da mogu računati na nekog i da me urokanog neće ostaviti u vojnićima donjim kad mu kažem vozi na ferku :) |
Nznm, obicno kad se vozim taxijem, cekam Cammeo da mi se jave deset minuta pa odustanem i dobijem Oryx za dvije minute i obicno iskoci iza ugla par min nakon poziva...
Al najgore je kad se vracas ne bas trijezan a oni bi se razgovarali. :p |
Kako me Cammeo oprao neki dan to je čudo i još uvijek se kajem što nisam iskočio iz taksija. Frajer me od Močvare do Sigeta vozio preko Slavonske na istok, pa preko Držićeve da bi se spustio na Aveniju Dubrovnik... Sunce mu njegovo, 50kn ode u vjetar. Pitam ga fino kada je izašao na Slavonsku "pa zar ne možete preko Većeslava Holjevca?". Kaže nešto u stilu "ne, tamo voze samo autobusi" i tu je nešto mrmljao u bradu, nemam pojma. Da mi se nije išlo u klonju iskočio bi van :D Zajebo me, jelda?
A par sati prije sam se vozio s njima u Močvaru i raspričao se s drugim vozačem kako sam i Pule, bla bla... Kada sasm zvao taj drugi put, nisu me tražili ni ime ni niš. Garant su znali cijelu moju povijest :) A sad idem potražiti onaj mail za prigovore. |
LOL tamo voze samo autobusi :D zeznuo te.
|
Citiraj:
2. U zadnje vrijeme jako brzo dođu. Neko vrijeme smo se vozili sa radio taksijem i nikad više. Em je malo skuplje, em kilometraža varira 3. Isto kao i sve ostalo, plus barem imam onaj 01/1212 broj na koji ih odmah dobijem i prek noći u roku pol minute 4. Prek dana je gužva u gradu, prek noći me boli za tih minutu, dvije ušparane! 5. A ja nisam mogao jednog natjerati da šuti jedno pos-rođendansko jutro :D Više volim kada šute pa odgovore ak ih pitaš nego da ja moram pričati sa njima. Citiraj:
|
onda se ti vozi kamejom kaj da ti velim... ja se taxijem vozim od kad sam svoje pare zarađujem i znam iz "onog sistema" prije ove navale svega i svačega šta mogu i želim očekivati od vožnje... tako isto očekujem i danas, to što je cijena u pola manja me zaboli kifla.
dobar dan - dobar dan - kuda ćemo danas mladi gospon - tu i tu - dogovoreno, nego lijepo nam je danas vrijeme... taxist je tvoj osobni šofer od ulaska do izlaska iz auta i ti si njegov klijent, ako ti hoćeš da stisne sto, on će stisnut sto (tak i onak postoji nepisano pravilo murije i taxista), ako hoćeš šutit - šutit ćeš, ako hoćeš brbljat - brbljat ćeš i to je ono što danas fali... voze te yebeni roboti koji ne znaju ni sami kamo idu, let alone ponašanje koje šofer mora imati. |
Citiraj:
Nego, ima li netko onaj mail za prigovore koji piše u Cammeu na suvozačevoj strani. Na njihovom sajtu ga ne uspijevam naći... Bilo je nešto tipa "prigovori-pohvale" ili sl. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:13. |