PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Windows Phone 7 mobiteli (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=200921)

pixxeel 24.09.2011. 18:20

Ako je netko već stavio mango ili negdje uspio pročitati,
je li moguće s mangom mijenjati melodiju alarma/budilice ili samo melodiju poziva?

Baja 001 27.09.2011. 12:04

Citiraj:

Samsung je predstavio novi smartphone u svojoj ponudi uređaja s Windowsima Phone 7. Posljednji model nosi oznaku Omnia W, a isporučivat će se s nadogradnjom Mango za Microsoftov OS.

Dimenzije mobitela iznose 116 x 59 x 10,9 milimetara, teži 115 grama, a pogonjen je 1,4-gigahercnim procesorom s jednom jezgrom. Ugrađeno je 512 MB RAM-a, 8 GB trajne flash memorije i 3,7-inčni Super AMOLED ekran s rezolucijom od 800 x 480 piksela. Ugrađena je baterija od 1.500 mAh, stražnja kamera ima rezoluciju od pet megapiksela i bljeskalicu, a prisutna je i prednja VGA kamera za video pozive.

Isporuke ovog smartphonea započinju krajem sljedećeg mjeseca. Cijene nisu poznate.
http://www.engadget.com/photos/samsung-omnia-w/#4478835

Ovo izgleda jako lipo :)

Ivo_Strojnica 27.09.2011. 17:33

Osobno me više zanima hoće li nokia izdati verziju N9 sa wp7 OS-om. Mislim da bi se to prodavalo naveliko. Mobitel je elegantan, tanak, kvalitetan, iako možda malo teen. :)
Ali bar se mlađe osjećaš noseći ga. :D

Ivo_Strojnica 27.09.2011. 22:41

Službeno izaša Mango:
http://www.bug.hr/vijesti/krenuo-mango-wp7/111242.aspx

Party!!! :)

daxxx88 27.09.2011. 22:52

ne znam je li itko vidio ovu foru
http://www.wpcentral.com/force-mango...-zune-software

ako netko uspije, neka javi :D

Wozniak jR. 28.09.2011. 06:34

Ev ja upravo to napravio i update-a mi se ( samsung omnia 7 )
Ugl fora je u tome da odes na network pa network adapters i taj prozor stavis na jednu stranu ekrana, te spojis mob i otvoris zune i stavis na drugu. Dok odes na Update imas sekundu - dvije da odes na adapter i opalis "disable", da te odspoji s neta...
Za par sekundi ti pise da je dostupan update, "enable" na adapter i "OK" u Zune-u i krenut ce skidat...

zvonac 30.09.2011. 13:38

Evo ga, mango je na omniji, i kaj rec vise, odlican. BT ne radi kao i tethering, a rekli su da bude, hmm.. Mogli su i flash ubacit u browser, nadajmo se tim nedostacima da ce bit ispravljeni.

Baja 001 30.09.2011. 14:41

Citiraj:

Autor zvonac (Post 1988424)
Evo ga, mango je na omniji, i kaj rec vise, odlican. BT ne radi kao i tethering, a rekli su da bude, hmm.. Mogli su i flash ubacit u browser, nadajmo se tim nedostacima da ce bit ispravljeni.

Bio san za flash u browseru, dok nisan vidio kako na kompu radi. Definitivno ga triba potopit, ima Jobs pravo.

zvonac 30.09.2011. 14:46

A steta, al valda bu poduzeli nekaj po tom pitanju, a i mogli su stavit hr layout tipkovnicu. Ma mislim nisu to neke velike greske.

domis 02.10.2011. 15:03

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 1988500)
Bio san za flash u browseru, dok nisan vidio kako na kompu radi. Definitivno ga triba potopit, ima Jobs pravo.

ko bi reko, a na ajfonu se to navodi kao jedan od vecih nedostataka :lol2:

daxxx88 10.10.2011. 17:18

bok
je li se netko uspio spojiti na ad hoc mrežu s omniom 7?
(mreža namještena na win7)

ili mi je uopće ne nalazi, ili je "unable to connect" :(

btw Mango update <3
kao da su točno popravljali sitnice koje bih ja dodao/promijenio :)

hobitxxx 21.10.2011. 23:54

Ljudi pomagajte...nabavio sam htc HD7 sa win 7 gore,el mi more ko objasniti kak da stavim ovaj najnoviji mango gore,el morem kaj zeznuti s apdejtom? nisam to nikad radio tak da nemam blage...ugl to mi je prvi malo bolji mob pa ga necu zeznuti.

Baja 001 22.10.2011. 00:36

Citiraj:

Autor hobitxxx (Post 2006136)
Ljudi pomagajte...nabavio sam htc HD7 sa win 7 gore,el mi more ko objasniti kak da stavim ovaj najnoviji mango gore,el morem kaj zeznuti s apdejtom? nisam to nikad radio tak da nemam blage...ugl to mi je prvi malo bolji mob pa ga necu zeznuti.

http://www.addictivetips.com/mobile/...omplete-guide/

hobitxxx 22.10.2011. 09:58

hm nece mi uređaja ocitati opce na kompu el treba kakav program prije na komp instalirati?

Ivo_Strojnica 22.10.2011. 10:31

sa stranice koju je baja dao:

Prerequisites:

Zune client (preferably up to date).
Preferably 50% battery (at least) remaining in your cell phone. You can check the exact battery percentage using the diagnostic menu.
Remember that even though the procedure is pretty easy, it will take a lot of time. So be ready to part with your phone for about an hour or so as more than one update will most probably be required to get Mango, and during most of the procedure the phone will stay in download mode.

hobitxxx 22.10.2011. 11:24

ok sad sam resil zune sad je sve u redu prepozna mi uređaj i sve samo nisam skuzil ovo
3 To get the update in Zune you will need to disable your PC’s internet connection. Click on any other option in the side bar except Update (for example, you can click on Linking).
4 Now get your hand ready for whichever way you have chosen to disable your internet connection (say pulling your network cable, turning off WiFi, switching off your router or simply disabling the connection from Internet settings), but don’t disconnect just yet.
5 You have to disconnect the internet connection as soon as you go back into the Update menu (from the left-side bar). Do it as quick as possible otherwise it won’t work. If you succeeded with the timing, there will be an update notification from Zune after about a minute and the small “update” button will become active in the Update menu.

Kaj morem tu napraviti ,prvo stisnem update da mi pokaze da imam updejta pa onda kliknem nekaj drugo i onda natrag na update i brzo ugasim neta i onda mi on pokaze update?

daxxx88 22.10.2011. 15:33

Citiraj:

Autor hobitxxx (Post 2006370)

Kaj morem tu napraviti ,prvo stisnem update da mi pokaze da imam updejta pa onda kliknem nekaj drugo i onda natrag na update i brzo ugasim neta i onda mi on pokaze update?

stisni search for update
diskonektaj net
pokazat će ti da postoji update
konektaj net
pusti ga da updatea
gotovo

hobitxxx 22.10.2011. 15:46

oke pokusat cu ..inace prvo sam ga pustio da updejta bez iskljucivanja /ukljucivanja neta pa mi je bacil erora...valjda sad bude sve v redu...javim se jos...fala!

Ah odustajem jednostavno svaki put kad zavrsi setup pise da je neuspjesno i neznam vise kaj da delam...sve ono kaj ste mi rekli sam probal i nikaj...cccc....ugl fala decki !

EDIT===> znam da sam dosadan ali sad sam skuzil sve ovo za konekciju ukljucivanje iskljucivanje neta i sve ali bas sve sam napravil po koracima i dojde do kraja sve i samo pise da je unescesful e sad neznam zakaj, ugl vidim po slikama na netu da svima pokaze da imaju update i redni broj updatea na slikama npr (7034 recimo bubnul sam) a meni samo pise da imam HTC update available...el ima veze također koja je verzija firmwarea i radia gore? moj os je revizija 7714.WM7_main˙(DFT).20110808-0046 to je prva ili? jel treba updejtove stavljati jednoga po jednoga ili ih sve odma povuce...evo to mi neko odgovori i ne gnjavim vise ...fala =)

hobitxxx 26.10.2011. 01:42

Uff nakon tjedan dana trazenja razloga zkaj mis e telefon nezeli /nemoze updejtati i nakon 100 sati googlanja i pokusavanja updejtanja (neuspjesnog,svaki put 80180008 eroora) dobio sam na microsoftovoj stranici odgovor da imam nonofficial BETA rom gore ..ja to naravno nisam znal...sad moram naci najjnoviji rom koji je oficial, staviti ga gore i onda ce se ak bog da dati updejtati an mango...moze li mi tko preporuciti koji Rom da stavim..upute kako lako najdem...otisel sam na xda i nasel mali milion romova...meni samo treba najjnoviji oficial =) moze link...fala! i nadam se da je tu mojim mukama kraj...

daxxx88 26.10.2011. 12:56

Here comes... NOKIA!

Sad će postati zanimljivo. :)

Mihael 26.10.2011. 12:59

Citiraj:

Autor daxxx88 (Post 2010042)
Here comes... NOKIA!

Sad će postati zanimljivo. :)

Sada se mogu nadati da ću se skoro vratiti na nokiu :P

domis 26.10.2011. 13:31

moj slijedeci mob je definitivno nokia s wpX sistemom :D

1v@n 26.10.2011. 14:15

Lumia 800 me dizajnom podsjeća na Philipsove MP3/4 playere. Lijepo izgleda, ali nakon godine dana što ga imam, rubovi su se užasno izlizali. Mala mana u dizajnu koja će se sigurno i kod Nokie pojaviti. Nadam se samo nekim malo viške muškim bojama u budućnosti :D

Mejzlik 26.10.2011. 14:32

Mislim da i Nokia 800 ima kuciste od plastike koja nije farbana, vec je plastika tih boja...

U svakom slucaju, malo ipak kasne s wp7, no valjda su mango cekali.... :)

Ivo_Strojnica 26.10.2011. 14:57

NOKIA Lumia 800 - my love, i've been waiting for you...

Još da imaš rupicu da ti ubacim microSD karticu... :D

Mihael 26.10.2011. 15:06

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 2010120)
Nadam se samo nekim malo viške muškim bojama u budućnosti :D

koliko tu vidim ima neka crna, taj je moj :)

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_...tures-4240.php

http://www.youtube.com/watch?v=F34Ly6b5VTk

Ivo_Strojnica 26.10.2011. 15:11

moj će biti plavi, baš je nekako trash teen boja.
šta mislite koliko će cijene biti po njuškalu, 2500-3000 kn?

Mejzlik 26.10.2011. 15:26

Opako mi se svidja LUMIA 800, dosada sam bio zagrijan za Omniu 7, medjutim sad mi je Njoka zasjenila Omniu.

Da su barem stavili jos neku titan-sivu boju...

Osobno mislim da po oglasu u pocetku nece biti ispod 3000kn...

Ivo_Strojnica 26.10.2011. 20:48

čekali smo do sada, možemo još malo :D

EDIT: Pa vidi je!
http://www.nokia.co.uk/gb-en/products/phone/lumia800/#

dean225 26.10.2011. 21:50

Ne izgleda loše.. a ovo plavo okolo (okvir) izgleda kao da će se moci mjenjat. Jedino što mi djeluje hardver loš.. međutim, očito da ne treba ništa više za windows. Cijena će bit tradicionalno nokijska.. VELIKA!!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:30.