![]() |
imam 1080p TV znači spajam sa hdmi a kako spajam komp u mrezu
|
Citiraj:
dakle samo hdmi kabel i sve spojeno |
Citiraj:
|
mede8er spoji preko mrežnog kabela s modemom, na kompu share folder i pici, ako imaš win 7 isključi firewal
|
Citiraj:
|
kako cu znati da sam instalirao firmware , uradio sam kako upute kazu ali na tv-u nisam vidio nista da se instalira , jos me zanima zasto da spajam lan kabel kad sam spojio mede8er sa usb-om? ...dalje kako da podesim ž ć đ š ima mi prevoda ali nema hrvatskih slova, možda nisam dobro instalirao firmware pa je do toga ? dali je moguće imati jpg omot od filma ufolderu i da se vidi na tv-u , kako da upalim rezoluciju 1080p
|
Vecina odgovora ti je vec recena u topicu. Citaj.
|
Citiraj:
- U principu ne trebas spajati preko lana ako ti sve sto trebas raid preko usba. jo osbono preferiram lan konekciju. - U setupu pod subtitles encoding stavi "central european", radit ce ti nasa slova. - moguce je imati sliku omota (ili bilo cega) of filma. - rezoluciju 1080p palis u setupu pod video settings. naravno, to se odnosi na menije mede8era. ako je film u 720 ili jos nizoj rezoluciji promjena reze u setupu ne dize rezu filma naravno. Kao sto ti je Nino vec rekao, prouci FAQ i sve ces odgovore naci tamo. |
Citiraj:
imam problema sa instalacijom firmwarea, citao sam upute i radim po njima, iskljucim kabel od napajanja pa ga uključim, džim power dugme čim kliknem na power dugme lampica pocrveni i poplavi , drzim 10 sekundi i nakon sta je lampica pocrvenila pa poplavila više je uopće nema , pustim dugme nakon 10 sekundi cekam miunt dva i firmware nije instaliran , instal fail mi stoji na internom disku sam bez foldera dali mora biti u folderu ili je svejedno, di falivam? već 2 dana pokusavam ubacit firmware pročitao sam upute ali neznam zasto neće ili nešto krivo radim može mi netko pomoći, gore sam opisao postupak |
skini FW sa sluzbene stranice,unzipaj ga,prebaci na neki stick,stick gurni u mede8er i istekaj power kabel iz njega pa ga ponovo ustekaj(makar je ovo nekad ne napravim pa ipak uspije) pa onda drzi gumb power NA MEDE8ER-u desetak sekundi i dalju ce sve sam raditi!Ito je to,dalje ce sve sam raditi!I nakon toga ga samo ugasi pa ponovo upali,tako maora raditi!!
|
je uspia sam , problem je bio u sticku, sve sam dobro radio ali sam firmware kopirao na interni disk , sad sam ubacio u stick i sve je proslo ok)) , samo me jos zanima dali se može vidjeti koja je trenutno rezolucija ukljucena kad se pokrene film , kao neki info recimo
ima li mede8er display? i dali može u isto vrijeme biti upaljen i spojen usb kabelom, jer kad spojim usb kabel mede8er se vidi samo na kompjuteru kao hard disk ali ne može se upaliti da se pušta sa njega film? |
Problemi s bojom
Jel tko primjetija probleme sa color shiftingom?
Naime imam mede8era negdje od početka godine i do sad nije bilo problema sa njime. Sa upgredjom na 3.0.2 i 3.04 firm su počeli problemi. Mede8er je spojen na full HD Panny telku, 1080p 60Hz, i audio SPDIF passthrough direkt na receiver. E sad u po filma se dogodi da par put boja se promijeni u pink i vrati nazad. Na BR DTS audio puca. Pokušao vratiti stari firm i opet isti problemi. Po Forumu kažu da je problem vezan uz HDMI handshaking i javilo se još solidno ljudi s istim problemom. Kad se postavi audio na HDMI passthrough i video na HDMI fiksno 1080p 60 HZ sve je OK. rebootaš Mede8er i sve je po starom. Jel netko ovako nešto iskusio i ima li neki workaround za to? |
Uskoro planiram uzet mede8er pa me interesira par stvari:
1. jel uredno čita dvd-iso sa HR titlovima? 2. jel čita dvd-iso ako dvd nema menu već samo film + titlovi? 3. jel podržava idx/sub titlove? |
Jeli netko možda našao kakav dobar, besplatan media server program tipa TVersity za gledanje youtoube-a i sl. servisa putem upnp-a?
|
Citiraj:
2. da 3. mislim da da, samo treba biti istog imena kao i film |
@Sinisazg
Hvala na odgovorima. :goood: Još da znam sa sigurnošću da čita idx/sub otišao bi sutra po njega. :cool: Jel možeš provjeriti za sub/idx titlove ak nije problem? E, da i još dva pitanja :D 1. Jel problem ugraditi hard unutra? Pretpostavljam ako otvaram uređaj ne gubim garanciju ili?? 2. Jel se spaja na PC preko usb-a? (mislim na naknadno kopiranje filmova u mede8er kad će hard već biti unutra) Hvala unaprijed. ;) |
hdd ugradiš za minutu,ima mala ladica sa donje strane (4 šarafa) koja odšarafiš i staviš hdd unutra,mislim da garanciju nebi triba izgubit jer ne otvaraš komplet uređaj
što će ti spajanje pomoću usb-a kad imaš kompletnu kontrolu uređaja preko mreže,(NFS,Samba,etc...)mada ima i opciju kopiranja sa usb-a na hdd,al mislim da ti je to nepotrebno baš zbog mrežne sub/idx titlove ti mogu provjerit kad dođem kući |
čita li MED500X Blu-Ray iz foldera? Zna li sve prikazati ili mu treba reći da reproducira neki M2TS fajl?
|
čita sve iz foldera.
Jel netko pročitao moj post, ima li možda kakvih iskustava na tom polju? Ja sam malo proučavao i izgleda da kad se flasha novi firm da treba opet uređaj resetirati, ištekati iz struje i njega i HDMI i isto napraviti na telki.Tako se resetira HDMI sabirnica i problemi sa HDMI handshakingom se definitivno daju umanjit.. |
a da staviš klasičnih PAL 50hz a ne 60 ili koliko već imate za 25fps film
|
Zanima me ako imam hdd linijski recorder i medeera mogu li ih spojiti i snimati program direktno sa tv-a,plasma panasonic s20? hdd pioneer nema ni hdmi ulaz,ni usb,mislim da ima samo optički,i koaksijalni.
imam i externi hdd od 1tb. Molim brzi i kvalitetan odgovor,jer se ne razmumijem u ovaj uređaj. Hvala |
Imam problema sa spajanjem pa bi molio pomoc.
Dakle, slijedeci ove upute http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=794.0 (mreza vista - mede8er) sve bude super osim sto na kraju u workgroupu mede8er ne vidi uopce laptop, dok je na laptopu sve ok (mede8er je vidljiv i moze mu se pristupiti, isto tako vidljivi su i moji dijeljeni folderi). Isti problem sam imao kad sam spajao laptop sa kompom (xp - vista), laptop (vista) vidi sve i bez beda pristupa dijeljenim datotekama sa xp-a, dok xp uopce ne vidi laptop. A kad se nas vise spaja wirelessom preko connection pointa s istim postavkama u network and sharing centru, onda svi bez problema vide mene i dijeljene foldere... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Hej ljudi, jel netko možda provjerio da li rade idx/sub titlovi? :fala:
|
zanima me dali meder ima u postavkama da mogu namjestit display da vidim minute na tv-u jer dok gledam film ne vidim dokle sam stigao ...
ps malo mi je cudno sta na sebi nema dugmadi zamislite da se pokvari daljinski kako bi pokrenuli filmove? |
pa uzmi univerzalni daljinski sa mogučnošču učenja i presnimi funkcije,tako od svih uređaja skinem i koristim samo njega, samo teže ih je nać bar ove jeftinije,moj je iz lidla za 50-60kn i odlično radi samo mana što dođu jednom godišnje
osim toga ima svu dugmad na sebi pogledaj malo bolje |
Citiraj:
|
a šta je sa displayom ima li ikako mogućnosti da vidim minute i sekunde ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
| Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:59. |