PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC Touch HD (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=129219)

denied 11.10.2009. 12:58

Koji je to rom na xda-u ?

Sa_Stilom 16.10.2009. 09:08

Citiraj:

Autor denied (Post 1453072)
Koji je to rom na xda-u ?

Energy Rom

denied 18.10.2009. 21:59

Citiraj:

Autor Sa_Stilom (Post 1457420)
Energy Rom

"Leo" ili "Photon" ? Jel neko kuzi koja je razlika?

EDIT: Skuzio - manilla 2.1 i manilla 2.5....jel zna neko sto je bolje?

2 die 4 19.10.2009. 21:04

Citiraj:

Autor denied (Post 1459852)
"Leo" ili "Photon" ? Jel neko kuzi koja je razlika?

EDIT: Skuzio - manilla 2.1 i manilla 2.5....jel zna neko sto je bolje?

Manila 2.1 je ono što si imao do sada na 6.1 romovima, a 2.5 je na novim 6.5 ROM-ovima
Moja preporuka ti je da probaš manilu 2.5 jer je dosta bugovita za sada, ali ja recimo nemogu zamisliti da se vratim na 2.1 nakon što sam isprobao ovo, jednostavno je to to, još samo da riješe te sitne bugove i ja više nemam kaj tražiti za svoj uređaj!

Probao sam neki 6.5rom koji nije bio od dutty-a i razočarao se i sada sam Flashnuo na novi R6 od dutty-a i mogu reć da je jednostavno Dutty napravio heben posao!
Nažalost on se sada posvetio svom Diamondu 2 tako da će romovi za HD dolaziti na kapaljku!

denied 19.10.2009. 21:54

Sada sam instaliro Energy rom s manilom 2.1....procito sam da 2.5 ima jos nekih bagova, pa cu jos malo pricekati - frajer radi rom sa obe manile i svaki dan prakticki mice bagove i stavlja novu verziju vindoza kolko sam skuzio....To mi se svidja kad se rom konstantno apdejta...

Mada kolko vidim frajer mora da je frik kad svaki drugi dan mijenja verzije i mice bagove - svaka cast!!!

2 die 4 27.10.2009. 21:36

Citiraj:

Autor denied (Post 1460885)
Sada sam instaliro Energy rom s manilom 2.1....procito sam da 2.5 ima jos nekih bagova, pa cu jos malo pricekati - frajer radi rom sa obe manile i svaki dan prakticki mice bagove i stavlja novu verziju vindoza kolko sam skuzio....To mi se svidja kad se rom konstantno apdejta...

Mada kolko vidim frajer mora da je frik kad svaki drugi dan mijenja verzije i mice bagove - svaka cast!!!

ma ja otkako sam probao manilu 2.5 nemogu zamisliti funkcioniranje bez nje odnosno povratak na 2.1, jednostavno progutam te sitne probleme koji ne utječu na rad uređaja već su više manje estetske naravi!
manila 2.5 mi pruža sve ono što sam do sada tražio sa raznoraznim programima i aplikacijama, jednostavno su skužili šta sve čovjeku treba i to su sve ugradili u nju, i zato ju ja trpim ovako malo bugovitu ;)

denied 28.10.2009. 00:25

Budem ju onda jednom probao :chears:

2 die 4 29.10.2009. 09:05

Probaj svakako, ništa te ne košta, lako se vratiš na ROM sa 2.1 manilom!

legenda 28.11.2009. 01:30

Ljudi dajte mi objasnite koja je fora u tim manilama, romovima itd. Što se konkretno dobije s time? Da li se poboljša brzina pojedinih aplikacija ili što? Postoji li kakav hrvatski ili ex-yu forum na kojem je sve to objašnjeno da ne gnjavim bezveze?

Hvala!

denied 28.11.2009. 21:41

Manila je kolko sam ja skuzio, samo sucelje - znaci sve ove djidje sto vuces prstima.....instaliraj si neki rom sa 2.1 i poslije 2.5 pa ces skuziti.....
Romovi su lejmerskim rjecnikom vindoze - 6.1, 6.5, itd......Razlika je u tim "cooked" romovima sto svatko optimizira na svoj nacin, doda jos neki programcic....Isto kao sto mozes skinuti s neta optimizirane vindoze za pc gdje je netko dodao programe, drivere, nesto iskljucio da brze idu, itd....

Ja znam samo za xda forum (engleski koji je bog i batina)....za hrvatski (ex yu) ne znam....

Ja to malo objasnio ukratko - najbolje da jos netko malo jasnije objasni :goood:

PITANJCE - Jel netko koristi verziju 28xxxx? Kako se gasi program a da jos ne radi u pozadini? Ima onaj X u donjem desnom kutu ali on ga zgura samo u pozadinu. Jedini nacin koji sam ja nasao je kad ga se minimizira preko onog task managera u gornjem lijevom kutu :kafa:

LorD ClockaN 28.11.2009. 22:23

ja koristim ovaj ROM: http://htcpedia.com/forum/showthread.php?t=1183

i definitivno je najbolji od svih kojih sam probao, pa probaje i vi!!

Gjurovski 28.11.2009. 22:31

Imam pitanjce, evo prije par dana dobio xperiu x1, nisam jos probavao stavljati 6.5 romove, pa me zanima jel moze ta manilla 2.5 na official rom 6.1 ili treba bas stavit ovaj 6.5?

LorD ClockaN 29.11.2009. 07:34

hm.. manila ide na WM6.1 i WM6.5, ali ne znam ako ju možeš sam staviti, mora već biti skuhana u ROMu..

to ti je najbolje provjeriti na xda forumu pod xperia

Gjurovski 29.11.2009. 12:39

Ma gledao sam, ali nigdje konkretna informacija, nemam bas vremena, pa sam mislio mozda je netko odavdje probao pa da mi sam kaze a i koristim ove WM mobove tek mjesec dana pa nisam jos spreman za kuhane romove :D
Znam da manilla ide na 6.1 samo mislim da je to ona 2D pa mi nije napeta :D

LorD ClockaN 29.11.2009. 13:02

nije istina.. 2d je na starim HTCovima..

od prvog diamonda je manila Touch Flo 3D koji radi na 6.1

Gjurovski 29.11.2009. 15:59

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1497645)
nije istina.. 2d je na starim HTCovima..

od prvog diamonda je manila Touch Flo 3D koji radi na 6.1

Aha tako znaci, malo sam pobrkao jer sam imao donedavno omniu pa je bila patnja isusova staviti manillu 2d...
Ova xperija je powerhouse :)

Stocked 30.11.2009. 20:02

Pozdrav ekipi i ljubiteljima blackstone-a... zanima me ako mi netko od vas vlasnika tog uređaja a da je kupljen u VIP-u može odgovoriti koju verziju originalnog rom-a, radija ima. To ne ona informacija koja se pojavljuje odmah prilikom paljenja (crvena mala slova R ,D, G).???

LorD ClockaN 30.11.2009. 20:40

ja sam imao 1.10 iz vipa

ali skupi uređaji u vipu nisu zaključani, pa možeš stavit i tmobile :) kao i ja

sada imam 1.17 verziju

tu informaciju možeš vidjet i u settingsima..
pod hardware information ili software information zaboravio sam

Gjurovski 03.12.2009. 13:06

Krivi topic...

LorD ClockaN 03.12.2009. 14:20

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1501491)
Krivi topic...

a??!!

Gjurovski 03.12.2009. 14:39

Ma nesto za xperiu sam stavio tu a tema je HTC Touch HD :)

2 die 4 03.12.2009. 19:10

Citiraj:

Autor LorD ClockaN (Post 1497353)
ja koristim ovaj ROM: http://htcpedia.com/forum/showthread.php?t=1183

i definitivno je najbolji od svih kojih sam probao, pa probaje i vi!!

Pa nadaleko je poznato da Dutty radi najbolje romove!
Evo ja sam nakon duljeg vremena probao ovaj najnoviji od MIRI-a, i imao sam uređaj cijeli dan u beskorisnom stanju, zašto, zato jer ga nisam uspio ni sinkati s kompom da mi se kontakti sinkaju, i odmah kad sam došao s posla sam skinuo ovaj gore rom i sada naravno sve radi ko po špagi,
btw. prije sam imao njegov Holy Grail ali s 2.5 manilom i sve super ali me zahebavalo ono MY Location, stalno bi se u ponoć ili kad bi koristio gps, prebacio na londonsko vrijeme, i nikako to nisam uspio srediti, pa čak ni sa onim CAB-om za disable-anje toga!
Ali ovaj rom za sada radi, koliko, vidjet ćemo,
Inaće daleko najbolji i najoptimiziraniji rom za ovaj uređaj je i dalje ovaj od Dutty-a http://htcpedia.com/duttys-wm-6_1-v-...?page=7?page=7

2 die 4 03.12.2009. 19:13

Citiraj:

Autor legenda (Post 1497032)
Ljudi dajte mi objasnite koja je fora u tim manilama, romovima itd. Što se konkretno dobije s time? Da li se poboljša brzina pojedinih aplikacija ili što? Postoji li kakav hrvatski ili ex-yu forum na kojem je sve to objašnjeno da ne gnjavim bezveze?

Hvala!

Dakle denied ti je donekle objasnio, ali evo malo formalnije, MANILA 2.1 = Touch Flo 3D u 6.1 windowsima
a MANILA 2.1 i 2.5 = HTC SENSE u windowsima 6.5

LorD ClockaN 03.12.2009. 19:52

Citiraj:

Autor Gjurovski (Post 1501594)
Ma nesto za xperiu sam stavio tu a tema je HTC Touch HD :)

šta nema opcije izbriši post kada ideš editirati?

nekada je bilo :)

denied 07.12.2009. 14:58

Ima netko neki savjet u vezi nekog dobrog silicon case-a? Sad imam neku kinesku jeftinjaru (koja je moram priznat jako dobra), a sad sam kupio od Box wave-a (dobra kvaliteta al izgleda ko da je stajao na suncu pa izgleda totalno sugavo)....
Jel ima netko jos neki prijedlog?

Sa_Stilom 07.12.2009. 16:04

Evo, ja danas promjenio ROM, enegry otišo u kikiriki, počeo se blesirat, postao spor.

Denul sam:
GRID LEO TURBO 2.2

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=565290

Dela ko ura, za sada, super mi Microsoft My Phone, kad sam denul novi rom, samo je povuko sve podatke s neta i sve ko i prije ;)
adresar, poruke, itd itd...

LorD ClockaN 07.12.2009. 19:42

ja myphone koristim odkada je izasao i jos me nije iznevjerio!!

2 die 4 08.12.2009. 19:04

Citiraj:

Autor denied (Post 1505267)
Ima netko neki savjet u vezi nekog dobrog silicon case-a? Sad imam neku kinesku jeftinjaru (koja je moram priznat jako dobra), a sad sam kupio od Box wave-a (dobra kvaliteta al izgleda ko da je stajao na suncu pa izgleda totalno sugavo)....
Jel ima netko jos neki prijedlog?

A da probaš sa eBay-om, pun ih je kufer..........
Kaj se kvalitete tiće, neznam, jer nekako mi se ti silikonci nedopadaju, ali mogu ti preporučiti da si pogledaš ovog prodavača http://myworld.ebay.com/dcmugen88/

Ja sam si od njega kupio hard case za 13,99$ 3 komada, i mogu ti reći da kvalitetnije nisam našao na eBay-u, a imao sam ih 10ak i svi su mi se potrgali, ali ovi njegovi još drže!
Evo ti link na youtube http://www.youtube.com/watch?v=oJ53O...layer_embedded
pa pogledaj!
Ima i jako lijepih silikon casea, ali ja ih nekako ne preferiram, ali ako je suditi po kvaliteti ovih koje sam ja kupio, nevidim zašto bi ovi bili lošiji!
Pogledaj si pa odluči!
U svakom slučaju se isplati, nije neka lova u pitanju!

denied 08.12.2009. 19:12

Ma danas sam narucil 3-4 case-a (i razlicite boje) i jedno postolje - sve za 150kn (s postarinom).....pa cu vidjet :P (na netimes.com)
Kad je sve takva bagatela, heheheheheehe

LorD ClockaN 08.12.2009. 22:57

ma sta ce ti taj case.. i tako ces imat mob god, god i pol i opet promjenit...

glavno da imas screen protector foliju i to je to. nek se mali grebe hehe!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:03.