![]() |
Citiraj:
|
Postoje i alternativni ovlašteni Bosch servisi koje možete posjetiti, a da pritom zadržavate jamstvo na vozilo. Tamo su cijene ulja (a i svega ostalog) znatno niže.
|
Citiraj:
|
Uletio mi Volvo S50 D5. Očuvan, servisiran, registriran, samo sjedi i vozi, za keš jeftiniji od gradskih autića tog godišta... I žena mi nije dala da ga uzmem. :D
Njoj se sviđa Polo, gol golcat model, ni radio nije imao. :D |
Koje godište, i koja cijena? :)
|
Daj link na Volva :)
|
Citiraj:
173 tisuce je redovna cijena. Ponuda je za crveni, crni je u proizvodnji mjesec dana ranije pa i je i isporuka ranije. |
Citiraj:
|
onda su sami sebe posrali :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dao ga je čovjek za neko manje auto, isto zbog žene. :D Ujutro idem pogledati 207-icu, 1.4 VTI 70 kW. Točno ovaj: http://www.njuskalo.hr/auti/peugeot-...oglas-19733388 Cijena mi se čini vrlo korektna, a autić izgleda uredno na slikama. According to google, to bi trebao biti pouzdan autić. |
Citiraj:
Moze i rabljeni. |
Citiraj:
|
Kad je dosao Cross 2013 htio sam ga kupit jer mi je prodavac obecaval da ce mi sredit neki popust za "stare kupce" ak kaparim auto medu prvima ali nije uspio. U meduvremenu smo skuzili disu i brijem da je on uspio. Nisam se tolko nadal btw.. Srevisiram tam aute skoro 8 godina, nekad i dva od jednom pa bi bio red..
Svaki drugi mali SUV tak motoriziran i opremljen bi platio preko 200 somova.. Bit ce zanimljivo prodavat SXa. Nemam nista za skrivat jer je sve ispravno, samo ogrebotine od parkinga, puna servisna, nove kocnice i 4 nove zimske Save... |
Prodaja auta je uvijek zanimljiva... a ništ, očekuj stada janjaca, bukova i grabova drva i polje u Lici :D
|
Proslog sam prodal sa engine lampicom i skoro gotovim kuplungom i jako losem lakiranju kaj je napravljeno u ovlastenom po kaskom. Na kraju je prekupac bio jos i zadovljan. Nitko drugi ga nije dosao ni pogledat osim prekupaca. To je bio Swift 05. Ovaj je u puno boljem stanju "all round". Ima fleku od ptice, govna od sove na haubi i znam da ce za to svi hvatat.
|
Citiraj:
http://slikodjel.linuxzasve.com/i/15...ENQ_thumb.jpeg |
Mislim da tičurine dobiju neki poriv za sranjem kada vide auto. Neka vrsta Pavlovljeva efekta, ono auto=sranje.
Neki dan parkiram kod posla, i znam di na zgradi obitavaju odnosno seru. Ali samo tamo bilo slobodno mjesto, reko ma mogu ići metar ispred vertikale gnijezda, tu mi neće izasrat auto. I taman dok sam prolazio ispod njih čujem nešto lupne po krovu. Prođem njihovu poziciju, parkiram metar ispred, izađem iz auta a na krovu govance. Pa di je išla srat baš tu sekundu dok ja prolazim ispod. Grrr. |
Citiraj:
Platio ga je ukupno oko 11k eura. Pogledaj si rabljene, godinu dvije stare. Znas da sam imao focusa 1.6 benzinca, ovaj 1.6 dizelas se stvarno puno ugodnije vozi, motor mu ima vise snage a na autocesti nis ne trosi. Po meni, puno isplativije od benzinca. Od benzinaca sam probao samo njihiv ecoboost 1.6, to stvarno lijepo ide, ali i trosi. |
Citiraj:
Citiraj:
Btw. i kod ovog vulkanizera sam čuo probleme s običnim gumama. Kažu da su bile namontirane na F20 (M ovjes) i da se na autoputu palila lampica od traction controla. Nakon zamjene za run flat sve ok. |
Citiraj:
Ti repair kitovi su od 500 kn naviše, a sve je to petljanje i privremeno riješenje. |
Repair kit ako je iole veca rupa ju nebu zakrpo i mora ce vucna doc po tebe
|
Trebao bih preporuku nekog limara u ZG, ako netko zna nekog tko je OK. Trebam na autu popraviti pod, ima malo hrdje pa to treba sanirati da prodjem tehnicki :(.
|
Citiraj:
A da ne kazem da od pojedinih pticurina govno doslovno osteti lak na autu. |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Za takve brdjane i nisu nego konj i kola I takav prolazi tehnicki pregled. |
Citiraj:
C/P s drugog foruma: Citiraj:
Eto. Raspisao sam se. :D Uglavnom, cijena s oglasa je 3900€, ali on želi prodati, ja kupujem gotovinom, vjerujem da se može pregovarati. Jedino me muče ti podvučeni dijelovi, ak mislite da to nije normalno potražit ću nekog PUG mehaničara, pa popričati malo. ;) |
Za kvačilo ne mora biti nužno da je potrošeno. Ovisi od auta do auta. Meni je na Megyju hvatao jako visoko i nakon zamjene (svega, pa i zamašnjaka, potisnog i ostalog) omekšao je, ali je i dalje hvatao pri vrhu. Više ima veze tvrdoća, no i to ovisi od auta do auta.
|
Kakve sve ljudi gadarije pišu o PUG-ovim mjenjačima, ovaj je kamilica. ;)
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako puše da to znači da je motor pri kraju. Pa da je to sasvim normalno za taj motor. Da mora puhati, inače nije ispravan. Da motor treba zamjenu PCV ventila, ali da je inače sve u redu s njim. Itd. itd. Nema mi druge nego isprobati još kojega da vidim pušu li oni. :) |
Citiraj:
A odnosi u mjenjaču su im katastrofa :hitthewal:, ali to je drugi par opanaka. |
Citiraj:
Da ulje šprica van tamo, to je najčešće znak problem nabijanjem prekomjerne kompresiju u karteru (prdnule karike najčešće). |
Zrak nesmije ic van tamo to je vec znak da nesta nevalja. A kad bi spricalo ulje onda je to vec motor na kraju.
|
To je obican blowby, apsoluno nikakav indikator da je motor los. Konkretna provjera bi bila provjera kompresije, nikakve odokativne metode.
|
Mora puhat kroz čep za ulje, isto kao što mora puhat kroz auspuh. Bacanje ulja isto normalna stvar, sve ovisi kakav je sistem i jel se vide bregaste kroz čep ili ne..
Oni koju kažu suprotno od ovog su u najmanju ruku budale ili ti pojma nemaju kako motor izgleda i kako se pali :D |
bitno da si ti pametan...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:54. |