PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

pogi 02.08.2023. 17:29

Citiraj:

Autor xlr (Post 3689042)

Pročitao sam Silos. Dobra je knjiga, čitka.

Sad sam nabavio i poceo citati knjigu kojoj radnja prethodi Silosu, Smjena.

Mommistake 02.08.2023. 19:37

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3689047)
dovoljno je pogledati prvu epizodu i 15min zadnje epizode i to je to :D

Nema veze, većinu modernih serija niti to ne vrijedi.

d0X 03.08.2023. 17:40

Citiraj:

Autor ONeill (Post 3688714)
Serija Twisted Metal;
Odgledao prvu sezonu.
Na kraju mi je ispala dobra serija. Na momente ima praznog hoda, ali sve u svemu zadovoljan sam. Sjetio se odmah dana kada smo uživali u igri i prepoznao neke likove/vozila.
Zadnji nastavak mi je najbolji, jedva čekam drugu sezonu.

Bome tek u drugoj sezoni će biti pravi Twisted Metal, ali sasvim dobra i zabavna prva sezona. Polusatne epizode ju čine pitkom, slično kao Only Murders in the Building.

Mommistake 04.08.2023. 09:06

Pozdrav ekipi, kratko pitanje za Silo, vezan konretno uz seriju, pa tko nije gledao neka preskoči.
EDIT: I btw. zašto taj spoiler ne radi kako treba već mjesecima?

Imam par nejasnoća.
1. Juliette izađe van, vidi u maski da je let ptica u istom formatu kao na onom videu na kompu što je našla hardu i shvaća da je to laž. To znači da je njezin vizir u maski lažan i da je fejk, do trenutka kada ovaj gradolnačelnik ugasi to? Zašto je ugasio? Zašto je tako ushićeno trčao u server sobu iz kantine? Što je ona to skužila da je on trčao u informatčku sobu da ugasi vizir? Što je dobio s time?
2. Jel display u kantini laž ili nije? Koliko shvaćam nije, ovaj na maski je. Ako taj nije lažan, znači da su mrtvi ljudi vani pravi?
3. Prvi šerif i njegova žena su mrtvi ili ne? Koliko sam shvatio, oni su imali ovu ljepljivu traku koja nije bila dobra i umrli od zagađenosti zraka, ne? Zašto ih onda ova ne vidi na kraju da leže na podu?
4. Kakav je ono glitch bio u rukavicama kada je ona spustila značku na tlo?

spiderhr 04.08.2023. 09:09

Warrior, treća sezona je već vani, 8 epizoda ako se ne varam. Meni i dalje odlična.

flyer1 04.08.2023. 16:35

@Mommistake, sve smo to raspravili par stranica ranije, pa samo potrazi...odgovoria bi i sad, ali ovaj

spoiler tag... :D

Mommistake 04.08.2023. 18:32

Da, vidim sada.

Ustvari u pravu sam u svemu, zanimljivo uglavnom završi. Jedva čekam 2. sezonu.

LAcy 04.08.2023. 19:09

Silo, ostao je neiskoristen onaj kratki glitch na velikom displayu kad su popravljali generator.

pogi 04.08.2023. 19:23

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3689470)
Silo, ostao je neiskoristen onaj kratki glitch na velikom displayu kad su popravljali generator.

Što? Ne radi dobro spoiler tag pa je sada slobodno spoilati?

pogi 04.08.2023. 19:43

odgovori u quote spoileru :)

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3689330)
Pozdrav ekipi, kratko pitanje za Silo, vezan konretno uz seriju, pa tko nije gledao neka preskoči.
EDIT: I btw. zašto taj spoiler ne radi kako treba već mjesecima?

Imam par nejasnoća.
1. Juliette izađe van, vidi u maski da je let ptica u istom formatu kao na onom videu na kompu što je našla hardu i shvaća da je to laž. To znači da je njezin vizir u maski lažan i da je fejk, do trenutka kada ovaj gradolnačelnik ugasi to? Zašto je ugasio? Zašto je tako ushićeno trčao u server sobu iz kantine? Što je ona to skužila da je on trčao u informatčku sobu da ugasi vizir? Što je dobio s time?

Nemoguće odgovoriti bez da se spoila. U S01 uopće nije prikazano zašto novi gradonačelnik/šef IT-a trči u server sobu. To bi trebalo biti pokazano u S02E01 odmah. ako budu pratili knjige naravno, ali mislim da je ovo nemoguće neprikazati

2. Jel display u kantini laž ili nije? Koliko shvaćam nije, ovaj na maski je. Ako taj nije lažan, znači da su mrtvi ljudi vani pravi?

sve si točno naveo

3. Prvi šerif i njegova žena su mrtvi ili ne? Koliko sam shvatio, oni su imali ovu ljepljivu traku koja nije bila dobra i umrli od zagađenosti zraka, ne? Zašto ih onda ova ne vidi na kraju da leže na podu?

Mrtvi su. Točno. Julliete ih ne vidi u svom izlasku jer joj je prikaz fejk, ali vezano uz točku 4. ona zna da su oni mrtvi i da leže na mjestima koja se vide u kantini. Ali ona vadi značku i stavlja je na tijelo prvog šerifa a ona vidi glitch na svom ekranu jer je tu fejk prikaz trava

4. Kakav je ono glitch bio u rukavicama kada je ona spustila značku na tlo?

Mommistake 04.08.2023. 19:47

Sve smo sada uništili, ali da, hvala!

LAcy 04.08.2023. 20:39

Citiraj:

Autor pogi (Post 3689480)
Što? Ne radi dobro spoiler tag pa je sada slobodno spoilati?

Da :D

A i nije bas neki spoiler :)

coconut 05.08.2023. 14:01

Loki S02 trailer

LAcy 06.08.2023. 05:10

Twisted Mental na kraju nije ispao neugodno iznenadjenje. Tko ce sad docekat drugu sezonu, ako je uopce bude.

Hamm 06.08.2023. 07:37

Willow pokušao sam gledati kao fan D&D...fakat ne ide. Loša je gluma, kamera..sve kompletno je ukomponirano u jednu lošu cjelinu.

Ninja_Zg 07.08.2023. 18:21

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3689794)
Twisted Mental na kraju nije ispao neugodno iznenadjenje. Tko ce sad docekat drugu sezonu, ako je uopce bude.

Mene je odusevio, jako zabavna serija :roller:

adaksinjo 07.08.2023. 19:27

Lincoln Lawyer, druga sezona slabija od prve, ali svejedno zanimljiva.

serija je, kao i Bosch, snimana prema knjigama i Mickey i Bosch su braća i svaki ima svoju seriju :D
nije spoiler, u prve dvije sezone se brat ne pojavljuje, ali bi bilo zanimljivo da se pojavi u trećoj i da bude isti glumac koji glumi Boscha u drugoj seriji.

Citiraj:

Fun fact: Mickey's half-brother is actually Harry Bosch in the novels. THE Bosch!? Yeah, I couldn't believe it either. There's only one catch. Titus Welliver plays Bosch in a completely separate Amazon Prime Video series, recently renewed as Bosch Legacy. Call me crazy, but could we finally get a crossover? Amazon, Netflix—let's be friends here, please. Fans of legal dramas would go absolutely wild. I'll cross my fingers in the back of my Lincoln.

Lignja 08.08.2023. 11:07

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3688744)
Boldat ime serije, a da iza toga nije link zaslužuje deveti krug pakla.

:lol2:
:roller:

spiderhr 12.08.2023. 16:19

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3429919)
neko pogledao 1. epku Lovecraft Country?

Omar/Chalky White glumi kolko vidim po traileru :D.

Neki dan počeo gledati. Spaljena serija ali sviđa mi se.

Ico_Zg 12.08.2023. 22:59

Trenutno gledam Yellowstone, odgledao 3 sezone, vuče mi na Sons of Anarchy ali na konjima. :D

Sn4k3 13.08.2023. 00:33

Twisted Metal, takva trešina za nepovjerovati :hitthewal:
CGI neću ni spominjati :D

LAcy 13.08.2023. 00:54

Citiraj:

Autor Ico_Zg (Post 3691186)
Trenutno gledam Yellowstone, odgledao 3 sezone, vuče mi na Sons of Anarchy ali na konjima. :D

I sa kravama :D

Colop 14.08.2023. 22:33

Počeo gledati succession.
Došao do sedme epizode prve sezone.
Meni serija bezveze, nije mi jasno čemu tolika pompa.
Jel ja nešto propuštam, ili kasnije postaje bolje ili?

Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk

OuttaControl 14.08.2023. 22:45

IMDB je uklonio detaljne ocjene, prije bi kliknio na seriju i vidio da je zenama ocjena 8 a muškarcima 6 i odmah znam preskočiti tu seriju Isto tako ako je ispod 18 ocjena 9 a iznad 30 ocjena 7, sve mi je jasno jer znam da me nece zanimati.

Sto je sa handmaids tale, jeli to muska, zenska, univerzalna il tinejđerska serija?

flyer1 15.08.2023. 00:44

roman margaret atwood jedan je od upecatljivijih distopijskih djela, i moram priznat da sam se veselio ekranizaciji...ali par stvari moras znat, predlozak 'istice' vec u prvoj sezoni, dakle jos nepovoljnije nego npr martin s pracenjem game of thrones tempa od strane hbo.

a ovo je stiglo do 6. sezone

kud je serija krenula, nemam pojma jer sam odustao na kraju prve primarno zbog animoziteta prema e. moss :D (istodobno mi je i zao zbog y. strahovski :D)

https://i.ibb.co/ypQ40YZ/moss.png
scene kao ova jamacno izazivaju burn in ako ih gledas na oledu.

Matebaron 15.08.2023. 09:37

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3691480)
IMDB je uklonio detaljne ocjene, prije bi kliknio na seriju i vidio da je zenama ocjena 8 a muškarcima 6 i odmah znam preskočiti tu seriju Isto tako ako je ispod 18 ocjena 9 a iznad 30 ocjena 7, sve mi je jasno jer znam da me nece zanimati.
...

"IMDb publishes weighted vote averages rather than raw data averages.

The simplest way to explain it is that although we accept and consider all votes received by users, not all votes have the same impact (or ‘weight’) on the final rating.

When unusual voting activity is detected, an alternate weighting calculation may be applied in order to preserve the reliability of our system.

To ensure that our rating mechanism remains effective, we do not disclose the exact method used to generate the rating."

Drugim riječima, mijese podatke kako njima odgovara. Koji muljatori.

Feyd 15.08.2023. 09:50

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3691480)

Sto je sa handmaids tale, jeli to muska, zenska, univerzalna il tinejđerska serija?

Kao ljubitelj distopije, vjerojatno zbog nekog poremećaja koji bi današnji dječji psiholozi našli na predškolskom screeningu, bio sam oduševljen prvom sezonom. Nisam objektivan jer su mi i Jericho i Jeremiah bili donekle dobri, iako su treš. Pa čak i Revolution dok (vrlo brzo ne dosadi) je imao svojih trenutaka. Sve što ima ili je imalo nove elemente distopije zbog kojih sam se pitao bi li ovo bilo stvarno moguće, ili bi bilo jasno da je nemoguće ali je ideja bila dovoljno nova, mogao sam progutati. Meni je prva sezona bila vrhunska.

Simboli kao što je Gilead, Under His Eye, semantika i sintaksa imena kao Offred i Ofglen, sve je promišljeno ili je dovoljno intrigantno, tamo gdje je malo pretjerano.

Nisam čitao knjigu pa ne znam je li ta prva sezona tako dobra jer prati knjigu ili je samo kreativa eksponencijalno padala.

Uglavnom, mislim da sam drugu sezonu uspio pogledat i na guranje, nakon toga više nisam mogao izdržati količinu slow motiona i prvoloptaški dogmatski wokeizam koji, oh, koje li ironije, ima za cilj srušiti tisućljetne dogme i proširiti vidike.

Uglavnom, šteta ne pogledati prvu sezonu, kasnije ovisno o preferencijama i količini slobodnog vremena, dalje od treće sezone (uključivo) nisam gledao, ali ne mogu zamisliti da je se naglo poboljšalo.

Mirkopoter 15.08.2023. 11:00

Citiraj:

Autor Colop (Post 3691477)
Počeo gledati succession.
Došao do sedme epizode prve sezone.
Meni serija bezveze, nije mi jasno čemu tolika pompa.
Jel ja nešto propuštam, ili kasnije postaje bolje ili?

Poslano sa mog SM-N770F koristeći Tapatalk

Nažalost ne, sve gora kako dalje ide.

Sn4k3 15.08.2023. 13:27

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3691528)
Nažalost ne, sve gora kako dalje ide.

Mogu i ja onda Shift+del... :fiju:

OuttaControl 15.08.2023. 14:28

flyer1, da bas je, neprivlacna i da gledam na oledu :D
Matebaron, kad klikneš na ocjenu imas i "Unweighted average" Po meni je weighted okej, ali sam volio dobro staro rasclanjivanje ocjena i onda sve vidis, vrhunski je to bilo.
Nastavlja se web trend osiromasivanja i uklanjanja dobrih stvari sa sajtova u svrhu, simplifikacije i frustracije nekih naprednih korisnika. Ako maknu Advanced Title Search odo 100% na the movie database.

Feyd, ja sam okej sa distopijom, al cini mi se da ovo nije my cup of tea. Pogledat cu prvu sezonu po preporukama i onda adio :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:06.