![]() |
Ko će drugi znat nego Sile :D Iss kakva limunada , pa to sam ameri glupi mogu snimit pa gledat :D
|
Dali je ne'ko za Sljeme ili Dotku sjutra? Veli aladin smirivanje oborina, samo poneki pljusak. Meni svejedno kada i gdje...slobodan sam ceo dan, i baš mi se gica po blatu :D.
|
Pozdrav biciklisti,
moze preporuka za u-lock (recimo za 200, max 300kn)? Ako netko ima za prodati koji, slobodno javi :) |
zadnji kotac
Pozdrav,
proslo je dosta od kako sam uzeo xt kocnice i u meduvremenu dosle su druge stvari na red (znate i sami kako to biva) :D Kolega Goran (onaj sto ga ganja ko lud) je u vec ubrao kotace pa je red dosao na mene. Poceo sam previse trgat zadnji, pucaju zbice, piga se i popratne stvari. Tako da htjedoh pitat za misljenje o ovoj kombinaciji koju je slozio kolega Goran: felna-MAVIC XM 819 Disc - MTB http://www.maraton.si/cms/index.php?pag ... &Itemid=53 naba-SHIMANO XT HUB REAR disc, center lock FH-M775 http://www.maraton.si/cms/index.php?pag ... &Itemid=53 zbice-Sapim LASER Black http://www.maraton.si/cms/index.php?pag ... &Itemid=53 Naglasak je na cvrsti kotac, nisu tolko bitni grami :) lp |
Uzmi jeftiniji obruč, recimo XM319, EN321 ili EN521. 819 je UST obruč i zato je zamjetno skuplji. ovo 21 i 19 u nazivu ti je oznaka širine obruča, 3, 5, i 8 su oznake serije, XM je cross-mountain a EN je enduro.
Više rangirane serije su kakti lakše i ojačane ali u praksi XM319 je vrlo dobar obruč. Žbice jake ako su dobro našpanane i to je kotač koji će držat. Također ako te ne brinu grami imaš jačih a jeftinijih žbica, DT Champion 2.0, one su široke 2mm cijelom dužinom za razliku od Sapim Race koji je na prihvatima 2mm a u sredini 1.5mm, jasno je koja je čvršća. XT naba ti je super, tu nemam primjedbi (naravno ako imaš Centerlock rotor ili planiraš nabavit adapter za 6-bolt rotor). Pogotovo ako furaš one Continentalke 2.4 bolje ti je širi obruč uzet, makar nemaš realnu korist od 2.4 gume iza. |
2.4 je naprijed, iza je 2.2 :D
jesam mazohist al tolki bas ne :lol2: edit: Sile hvala na ideji, ovako cu jos i jeftinije proc nego sto sam mislio |
Svejedno. Džabe ti davat silne pare za UST obruč ako ne misliš UST gumu nabavljat. Ak te se sjećam nisi perolak, na širi obruč će ti guma bolje sjest, pri bočnim udarima (primjerice kad prelaziš preko kolotraga u brzini) se neće htjet "izut" s obruča i manje riskiraš "snakebite" te možeš proć s manjim tlakom u gumi za bolji grip.
Niple obavezno mjedene, ne aluminij jer se to hoće zdrobit. Jače žbice, širi obruč, GG ak mene pitaš. |
Citiraj:
http://www.ciklo-centar.hr/new/artikli.asp?ID=692 |
znaci siri obruc (ovaj 521) + deblje zbice i nema da mi svira harmoniku kad ga 85kg stisne?
|
Mozes ti uzeti i neki obruc iz EX serije (ja sam uzeo EX 721), malo je tezi ali je cvrsci i najbitnije dosta skuplji, iako bi ti ovaj EN 521 trebao biti dosta s obzirom da vozis HT-a (521 sam i ja razmatrao, a onda sam odlucio da tu necu sparati)
Ove Sapim zbice dosta kostaju, mozes proci u pola cijene (i vise) a utrziti cvrsce zbice, za zadnji kotac ciljaj neke debljine 2 mm (ja sam uzeo Alpina TT 2.33-2 mm, 3kn/kom - to nisu DT zbice!) Sto se tice nabe - zar bas zelis kuglice i konuse? Osobno vise preferiram ind. lagere tak da bi malo preraspodijelio budget, jeftinije zbice a skuplju nabu s ind. lagerima...a ako uzmes i jeftiniji obruc (a vjerojatno hoces jer ti ovaj UST najvjerojatnije ne treba) eto ti prostora za kombiniranje. |
Ma XT naba je pouzdana, izdržala je test vremena. Konusi su okej, čak i neke indu-nabe budu problematičnije jer su indu lageri osjetljiviji na bočne udare.
50€ za XT nabu je zicer. U biti možeš odličan kotač složit za 100€. |
jos ce ostat da svi smazemo po jednu strudlu u lugarnici :D
|
ja imam 819 obruc sa xt nabom i dt revolution zbicama, imam 100kg, odusevljen sam, ne sjecam se kad sam ih centrirao ili dotezao...
|
|
O jebote Jack. Nisam mislio da su te tak gadno razrezali. Drz se stari, jbt. Ufff.
|
Lijepo su te izrezbarili.
Kakva je prognoza za budučnost? Koliko bi ti trebalo da se vratiš u fizičke aktivnosti? |
Ma to samo grdo izgleda, zarast ce to samo tako i ruka ce biti pic-pic...bitno da zglob i lakat nisu dobili po tamburi.
Jesu ti dali kakvu prognozu koliko bi mogao trajati oporavak? |
Za tri-četiri mjeseca si ko nov. :)
|
Jack, ide to lagano. Samo slušaj doktore, spremi mi negdje povijest bolesti i slike (kopiraj) pa ja pokupim jedan dan da čujemo kaj veli više glava i to je to...
Lepo si se obrijo s tom jednom rukom, čovek za pobede :) |
ma bitno da mozes s drugom rukom dignut kriglu s pivom ;) bil bus ti ko novi...
|
Ruka ti izgleda ko albino ragbi lopta :/
|
3-4 mjeseca hamm a jesi mi optimist;) za mjesec i pol max ukljucujem i lijevu ruku u teretani, za dva tjedna bum krenuo sa vjezbanjem, al bez ruku. Gadno to izgleda ali vjerovali ili ne gips napravi vece sranje po rehabilitaciji. Ovo bu ko zmaj. Moram samo tijelo stavit u standby jer sad trenutno najvise smeta nedostatak fizicke aktivnost i visok tlak. A i ustedit cu koju kunu:). Nema mjesta ocajavanju....kad se malo dobijem castim sve negdje na zelenoj povrsini s par gajbi piva...;)
|
Sudim prema sebi. :) Doduše bio sam manje uneređen ali opet je bio dvostruki prijelom i totalna deformacija podlaktice. :) Znaš kad je doktor rekao "ne znamo što ćemo s rukom i dali ćemo je moći spasiti". :)
Poslije mjesec i pol gipsa krenula je rehabilitacija, a u to ratno doba nije bilo baš neke opcije osim vježbanja doma po naputcima doktora. :) Poslijedice dan danas osjećam. :D Vakula je nula prema meni! :D Osjećam promjene vremena u ruci i ponekad neku čudnovatu tupu ali kratkotrajnu i slabu bol. :D Buš ti bil ok. ;) |
Jack, zakrpali su te ko punjenog prasca, svaka mi čast ali kad je šivanje u pitanju pravi su mesari..
Ja sam imao 8 šavova na licu ispod lijevog oka prema nosu, od eksplozije otvorilo mi se sve.. 8 šavova je stalo na 3cm dužinu.. Dobro, znam da je ovo ruka i nije bitna estetika ali opet, mogli su to puno finije sašit.. Uglavnom, želim ti brz oporavak bez komplikacija, samo optimizam u glavu i polako.. :chears: |
Jack, nemoj se preforsat, nebu ti mjesec i pol dosta da kosti zarastu :fiju: moci ces koristit ruku vise manje normalno, al jao ak padnes na nju il nes slicno..
Znam kaj pricam :D Ima danas neko sa zapadne strane grada da bi se po Grmi provozao? Nikad nisam bio gore pa bi vodica trebao :fiju: |
šoši sramoto, nikad nisi na grmi bio :D
ja bi išao, ali faks/posao me ubijaju.... bojim se čak i za vikend :( @Jack brz oporavak ti želim. |
odfurao vilicu kod Zmije, dogovorio se, malo se zapričali...preksutra bi trebala vilja bit gotova...
|
Jack the Butcher ;)
Drž se kolega, još ove sezone vozimo mi ko zmaj zajedno ;) A hvala Lovri i Siletu na Pacific blue!!! :D Sad sam se prisjetio te komedije, ahahahhahaha Al kaj je da je, diz men hev da skillllzzzz (i ponygejtail) :lol2: http://www.youtube.com/watch?v=-T0rlwnKWsA hahhahaa :dajpivu: |
Najjača je serija , danas se cijeli dan smijem tome :D
Pokiso sam ko miš na jarunu prije 2 h , psmtr. |
e dečki, ima li tu netko ko se dobro kuži u endomondo?
naime, sada sam ga instalirao, napravio acc i tako to... izgleda jako jednostavno i dobro, ali koristio bi ga isključivo zato što mogu importat gpx fajlove od drugih ljudi. maloprije mi je zlayo dao gpx od žumberka, i sada sam ga importao preko internet stranice endomonda, ali kada uđem u app na mobitelu (iPhone 4), tamo je ne vidim... tj. izaberem opciju "FOLLOW A ROUTE", a tamo pod "Mine" nema ni jedne rute, samo piše: "You have no routes saved - go to www.endomondo.com to do this, or search for Nearby Routes". jel zna netko kaj sam mogao krivo napravit? |
Danas sam rastavio zadnji kotac prije nego sam ga odnjeo na servis, pa sam izvagao svaku komponentu posebno da vidim tezine :)
Kotac bez trake je tezak oko 980g (hope pro II sa DT Swiss Champion 1.8mm zbicama i DT Swiss E440S obrucima), disk je 160g (XT 180mm), Zracnica + traka 215g (hutchinson zracnica), guma 760g (eskar 2.3 sport) i kazeta 310g (PG 990) Ukupno sa svime 2425g bez QRa i sarafa za disk. Kada sve sastavim ponovo izvazem da vidim dal sam di fulao :) |
Bili smo danas na Dotki: Tomo (čovek došo iz Sv. Nedelje da se provoza) i ja. Uf, što sam se ugico. Svaki potočić je pun i Sile požuri dok se nije posušilo!:goood:
Bravo i za momke koji su lopatali tamo i kucali ona drva. :chears: |
Ima tko za prodati zadnji adapter za 160mm? Znači onaj standardi pm to is.
|
Citiraj:
|
ovo je moja XT 11-34
https://lh5.googleusercontent.com/-I...687AB21539.JPG prilično sam siguran da SRAM PG980 koju sam imao prije nje je bila kojih 20g lakša, ali je bila 11-32, pa pretpostavljam da je ova 990 od maxa 11-36 10 speed :D edit: ili je 990 samo lockring :D a zapravo odispod PG950 edit2: čak sam našao i sliku svoje bivše PG980 kazete :D https://lh6.googleusercontent.com/-G...1000000300.JPG |
Jbga, zaboravio napisat raspon zubaca :)
11-34 je kazeta 9spd. Bio sam uvjeren da je kazeta laksa, za 11-32 pise da je oko 280g, a za svoju sam nasao da je 305g. Ono kaj me brine je da mi je freehub tijelo od aluminija :D i vide se zarezi od zadnje 3 sajbe. Tak da cu gledat kada bum uzimo novu kazetu da bude aluminijsko tijelo. |
Oče netko na Sljeme oko 16-17h tunel?
Sad sam bio u lidlu prije 20min , svi se okupili oko ruksaka i stvari za ribolov , uzeo sam onaj ruksak kaj sam namjeravao , ostalo ih je još 5 komada , sad su vjerojatno prodani. Ako nekog zanima , poslikam ga kad dođem iz škole. 25 litara zapremnina , čini mi se izvrstan za lovu , lagan je jako , 700 grama. |
pozz ljudi, jel zna netko od vas kakav je Marzocchi 66 VF 2005 i dali se kod njega more spustit hod? lik ga cijeni 1000kn.
ili je bolje da pricekan drop off 4 (onaj od 150mm i 20mm dropoutom) |
Dečki, velike su šanse da se ide u Sloveniju sljedeći tjedan, pa ako netko nešta treba nek se javi. S obzirom da sam ja na svoje ime pun što se računa i povrata poreza tiče, morat ćete vjerojatno ići sa mnom ako su neke veće stvari u igri i naravno ako želite povrat poreza :)
|
Jel bi mi mogo pokupit neki bijeli prah od jednog lika u Brezicama? Neki proteini :D
Za sada nemam nista u planu al ak ti treba drustvo mogu se pridruziti. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:02. |