PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

pogi 26.06.2023. 17:09

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3683034)
from - samo nek je ubiju.

sad moram e09 odmah pogledati....

EDIT: je se izjava odnosi na seriju kao takvu ili na nekog žrnskog lika iz serije :)

Ivo_Strojnica 26.06.2023. 18:17

na seriju. baš je trošak vremena.

pogi 26.06.2023. 18:24

Silo E09 je totalno ok. Još da vidimo finale.

Jesu li ove knjige prevedene na hrvatski ? Baš bi to sad dalje čitao...

EDIT: widim da ima Smjena i Silos, ali nema nastavaka silosa?

pogi 26.06.2023. 19:57

From.... S02E09.... što reći koju posluhu porati

Nick7 26.06.2023. 20:02

Citiraj:

Autor pogi (Post 3683052)
Silo E09 je totalno ok. Još da vidimo finale.

Jesu li ove knjige prevedene na hrvatski ? Baš bi to sad dalje čitao...

EDIT: widim da ima Smjena i Silos, ali nema nastavaka silosa?

Dunno za Hr verzije, ali imas engleske:
Wool, Shift, Dust (sad sam na Shift) :)

1v@n 26.06.2023. 20:30

Citiraj:

Autor pogi (Post 3683064)
From.... S02E09.... što reći koju posluhu porati

Zadnja je vani od jučer. Videoteka na bufferingu, pa da vidimo što će tu biti.

LAcy 26.06.2023. 20:39

Napetost se osjeca u zraku, vakuumu :D

pogi 27.06.2023. 13:00

Ljudi jedno pitanje vezano za Silo seriju/knjige...

Tv serija Silo S01 je snimljena po knjizi koja se sastoji od 5 dijelova(na hrv prevedeno kao "Holston", "Prava mjera", "Izbacivanje", "Rasplet" i "Nasukani")

Da li serija pokriva svih 5 dijelova knjige?

Ostalo što sam našao je prequiel knjigu "Smjena" i "Dust" koji sijedi radnju nakon "Silosa"

spiderhr 27.06.2023. 13:29

Mislim da se u From-u ne bu još ništa riješilo. Očito bu išla dalje.

pogi 27.06.2023. 13:46

From S02 finale... preletio sam ubrzano kroz epku... S03 bila ili nebila, ne brinem previše

spiderhr 27.06.2023. 13:49

Ak' bu treća sezona onda bum čekal prvo da sve budu dostupne i pogledat ću ih ono u par dana.

Mommistake 27.06.2023. 14:01

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3683186)
Mislim da se u From-u ne bu još ništa riješilo. Očito bu išla dalje.

Pa imaju otvorenih pitanja da još jedna sezona ne bude riješila probleme.

Tak da, ne očekujem ništa.

Najgore od svega je da su ovo kompletno nevezane sezone u jednu ruku.

A i ova čudovišta, koja je njihova svrha u 2. sezoni? S tim da ne mogu naglasiti koliko su smiješna ta čudovišta. Hodaju 2km/h i većinom prikolju nekoga u zatvorenom prostoru, očito...

Da je realizacija ideje toliko dobra koliko sama ideja, serija bi bila najbolja na svijetu, mislim da sam sve rekao.

Ali mislim da su s ovom sezonom sami sebi pucali u koljeno iskreno.

pogi 27.06.2023. 14:28

Ono što je meni problem što nakon 2 sezone ima previše pitanja, na kojih nemam niti približno niti ideju što bi to moglo biti... npr:

1. čudovišta? koja je njihova funkcija osim što izlaze po noći i ubijaju
2. zaštitni amblem/medaljon? koji kurac, zašto čudovišta nemogu ući u zatvoreni prostor koji štiti taj medaljon. tko je napravio te medaljone?
3. jesmo li sad doznali da su svi u gradu zapravo u zajedničkoj komi/snu? jesu li svi u istoj bolnici u komi?
4. radio komunikacija? s kim su pričali kad su izgradili onaj radio toranj? ako su u snu/komi jesu li pričali sa nekim iz stavrnog svijeta ili to više nema veze?
5. struja iz utičnica i voda iz slavina? ok. ako su u snu/komi... nema veze otkud dolazi
6. ona djeca koja su ležala na onim kamenim oltarima, jel njih netko muči jel ih treba spasiti pa da se svi spase? Tko muči/iskorištava tu djecu?
7. ona pjesmica i svirajuća balerina? jebo ih balerina i pjesmica....
8. pogled one ženske na kraju epizode iz svjetionika i sa prozora bolnice? je li se tu nešto trebalo primjetiti što je važno?
9. oni crvi koji su prešli u šerifovu krv iz krvi onog starog tipa koji je bio u lancima... WTF? ko je onaj tip u lancima?
10. onaj tip koji je ostario u toj realnosti u kojoj žive jer je kao dječak upao unutra. Što je s njim on sigurno zna puno toga.

ovo mi je prvo palo napamet, ali ima tu još masu stvari

spiderhr 27.06.2023. 14:32

Pa sad ovi leptiri/moljici/štosuveć.. Mislim prestrašno kako su išli razvodnid seriju.

Teorije zavjere da ih netko gleda i upravlja. Truman show

xlr 27.06.2023. 15:25

Ok, ajmo malo s pozitivne strane - na sto smo dobili odgovor, sto znamo u S02? Nemoj mi reci da nisu nista odgovorili.

Mommistake 27.06.2023. 15:39

Citiraj:

Autor xlr (Post 3683211)
Ok, ajmo malo s pozitivne strane - na sto smo dobili odgovor, sto znamo u S02? Nemoj mi reci da nisu nista odgovorili.

Na baš ništa! :D

EDIT:
Stavio sam spojler, ali se cijela stranica razleti, ne znam što se dešava.
Pa sam ga odmah i obrisao.

Mirkopoter 27.06.2023. 15:43

Po ne znam koji put pravilo ove teme da se ne gledaju serije ispod 8.0 ocjene na imdb ispada ispravno :D

1v@n 27.06.2023. 16:12

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3683196)
Pa sad ovi leptiri/moljici/štosuveć..

Teorije zavjere da ih netko gleda i upravlja. Truman show

I cvrči, cvrči cvrčak..

Sezona ni glave ni repa. Podsjeća me na one hold my beer memeove. Netko je pogledao zadnju sezonu Dark i 1899 i rekao pazi sad ovo.
Lost je remek djelo za ovo. Glumci su katastrofalni. Cijela epizoda samo vrištanje, ali barem mala nije ništa govorila. Kriminal od glume

LAcy 27.06.2023. 18:29

Meni se cini da vam je From odlicna serija. Koliko god gundjali, nesto vas vuce da je gledate. A sto drugo je pokazatelj dobre serije, nego gledanost. Barem sa poslovne strane :)

1v@n 27.06.2023. 18:39

Sasvim si neloše to zaključio :D

Mene je navuklo to što sve smrdi na Stephena Kinga, pogotovo Under the Dome.
Odlična knjiga, ispodprosječna realizacija.

I kad padne, moram pogledati do kraja da zadovoljim znatiželju. Evo, Mr. Mercedes žvačem polako već par godina. Okej je, ali nisam zadovoljan. Opet, odlična knjiga, ekranizacija...meh.

Kad god vidim nešto što smrdi na Kinga, gledam, jednostavno je. Kakav imdb, di bi došao da čitam sve što piše na plotu :D

LAcy 27.06.2023. 19:32

Under the Dome cak nije uopce bio nelos :D Prva sezona. Mislim cak i druga. A onda vise nije bilo knjiga za pokrit pa su poceli izmisljati.

Meni je bas zao sto je Let the right one in otkazana. Trenutno gledam samo Silo. Ima dana kad ni ne upalim TV. Umjesto toga, kad imam vremena pustim si mjuzu i citam knjigu :)

Mommistake 27.06.2023. 19:52

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3683247)
Meni se cini da vam je From odlicna serija. Koliko god gundjali, nesto vas vuce da je gledate. A sto drugo je pokazatelj dobre serije, nego gledanost. Barem sa poslovne strane :)

Uh, meni ta poslovna strana baš znači puno kao gledaocu! :D

pogi 27.06.2023. 19:53

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3683247)

:lol2::dobar:

OuttaControl 27.06.2023. 19:56

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3683249)
Sasvim si neloše to zaključio :D

Mene je navuklo to što sve smrdi na Stephena Kinga, pogotovo Under the Dome.
Odlična knjiga, ispodprosječna realizacija.

I kad padne, moram pogledati do kraja da zadovoljim znatiželju. Evo, Mr. Mercedes žvačem polako već par godina. Okej je, ali nisam zadovoljan. Opet, odlična knjiga, ekranizacija...meh.

Kad god vidim nešto što smrdi na Kinga, gledam, jednostavno je. Kakav imdb, di bi došao da čitam sve što piše na plotu :D

Sad si i mene navuka ffs

LAcy 27.06.2023. 20:11

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3683260)
Uh, meni ta poslovna strana baš znači puno kao gledaocu! :D

Kako ne? Ako je gledana, bit ce jos sezona. A znamo kako jedva cekate 3. sezonu, pa 4... :D

Mommistake 27.06.2023. 20:12

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3683264)
Kako ne? Ako je gledana, bit ce jos sezona. A znamo kako jedva cekate 3. sezonu, pa 4... :D

Ima nešto u tome, ima! :)

Hvala, oraspoložio si me!

Još jedna sezona ničega. :D

Ivo_Strojnica 27.06.2023. 20:24

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3683257)
Under the Dome cak nije uopce bio nelos :D Prva sezona. Mislim cak i druga. A onda vise nije bilo knjiga za pokrit pa su poceli izmisljati.

Meni je bas zao sto je Let the right one in otkazana. Trenutno gledam samo Silo. Ima dana kad ni ne upalim TV. Umjesto toga, kad imam vremena pustim si mjuzu i citam knjigu :)

nije neloše - -> loše. konfliktno pišeš, šta se tu dešava?

Mommistake 27.06.2023. 20:27

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3683268)

Dobro došao u temu. :D

Već si morao naviknuti. :D

LAcy 27.06.2023. 20:30

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 3683268)

Ne pisem tako nenamjerno :D

Tajl3r 27.06.2023. 20:58

The bear s2 dosta slabiji od prve sezone ali aj to obicno tako ide kod serija ..(soundtrack je top)

Lost pardon Silo ok zasad 3 episoda tek ali nez nije moj đir,pogledat do kraja reda radi.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:24.