PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Vuco 05.09.2009. 15:59

Pa Zelena magistrala je početak par puteva prema vrhu, ali meni se lijepše spustit tamo, da kraj vožnje bude kod Ponikvi, a onda se može i planiraskim putem do Glavice ili Dubravice ako se krivo negdje skrene. Samo, ako se ne varam, tamo je negdje streljana ili vojarna ili neš kod Vrapča :stoopid:

Kak je uopće kad se ide od Ponikvi prema vrhu ? Jel se može normalno pedalirati ili su nagibi malo jači ?

buljo 05.09.2009. 20:16

Znači sutra oko 10 kod tunela. :)

Prijateljski 05.09.2009. 20:29

Tko vozi najstariji bicikl na forumu?

Tema o kupnji bicikla me podsjetila na moj Peugeot MTB iz 90-e koji je jučer dobio novu felgu i vraćen je u pogon nakon godinu dana mirovanja. Bit će i nove gume koji dan...pa me zanima tko još vozi oldtimer bike kao ja....19 mu je godina!

tech 05.09.2009. 20:42

i to nisi mogel napisat tamo u temi za bacikle?

Problem 05.09.2009. 20:42

ooooooo ja sam mislio da imas nesto starije nego sto sam ja imal. Naime kad smo kod jenog lika radili kroviste na tavanu sam našao stari Steyr (štajer po domači :D). Gazda ima oko 60 godina, a veli da ga je nekad vozio njegov otac. Bicikl je imal ziher preko 60 godina. Onda mi ga je stara dala ciganima kad su skupljali krupni otpad. To joj necu nikad oprostiti :D

Prijateljski 05.09.2009. 20:48

Citiraj:

Autor tech (Post 1424691)
i to nisi mogel napisat tamo u temi za bacikle?

Nisam "mogel" stavit u temu o kupnji bicikla jer ovo nema veze sa kupovinom novog bicikla već o posjedovanju starijih bicikala....
Sjetim se te 90-e kad sam dobio MTB za 1.000 maraka i još su mi se ostala djeca rugala na foru "kakav je to bicikl...nema ni blatobrane a košta toliko para"...

Vuco 05.09.2009. 21:41

Citiraj:

Autor buljo (Post 1424676)
Znači sutra oko 10 kod tunela. :)

Jep, tak sam negdje rekao Rudarima i MIK-u :)

Rudara ide 2 ili 3, vidjet će još. Malo im je stiska s vremenom a ne znam kak je drugima. Ja sam svijestan da ću biti 4-5 sati na bajku otprilike, tako da se znate i drugi orjentirati :)

Tko god drugi hoće, može s nama. Tempo će biti prilagođen najslabijem prilikom uspona tako da straha nema. Možda bum baš to ja :D ;)

Buljo, ti imaš moj broj moba, ja imam tvoj i MIK-ov te Salvarezov. Ako bude problema, cimajte ;)

Prijateljski 05.09.2009. 21:49

Htio sam nakon započete teme navesti forumaše da objese slike svojih bike-ova...nešto slično kao tema sa radnim mjestom....ali politika foruma je očito da je bolje imati 60 stranica svega i svačega pa odustajem od toga....jer je tema CUT/PASTE ovamo.

Vuco 05.09.2009. 21:57

Već su dečki stavili svoje bicikle ovdje ;)

Ovo nije forum za bajk, tako da nije potrebno imati 3 topika za bajkove. Vidiš da koristimo ovu temu za sve - preporuke, probleme sa bajkom, dogovore za vožnje i slično ;).

Renesis 05.09.2009. 21:58

mislim da na kompjuterskom forumu takva tema bas i nije potrebna, al dobro...

od drugog tjedna eto i mene za pedalirung, nemojte se sada razbolit :p

Prijateljski 05.09.2009. 22:06

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1424728)
Već su dečki stavili svoje bicikle ovdje ;)

Ovo nije forum za bajk, tako da nije potrebno imati 3 topika za bajkove. Vidiš da koristimo ovu temu za sve - preporuke, probleme sa bajkom, dogovore za vožnje i slično ;).

Čuj u jednom djelu se slažem da nije tema za ovaj forum....zato i jest stavljeno pod svaštara....al zato bi ovakvi postovi trebali biti preko pm....a i kad pogledam 60...strana....hm zanimljivo za one koji od početka prate temu. Whatever....idem van iz ove teme(jer ne kupujem bike kako tema glasi). Uživajte!

Vuco 06.09.2009. 01:29

Ne vidim problem. Ja kada sam kupovao svoj bajk u 4. mjesecu ove godine, pročitao sam cijeli thread, a imao je oko 40-ak stranica ako ne i više (s time da ja imam postavku da 1 stranica ima 40 threadova). Tko želi - može puno saznati ;)

@ Renesis
Čekamo te ;)

Prijateljski 06.09.2009. 08:05

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1424869)
Ne vidim problem. Ja kada sam kupovao svoj bajk u 4. mjesecu ove godine, pročitao sam cijeli thread, a imao je oko 40-ak stranica ako ne i više (s time da ja imam postavku da 1 stranica ima 40 threadova). Tko želi - može puno saznati ;)

@ Renesis
Čekamo te ;)

Ma nema problema.... :-)
http://img140.imageshack.us/img140/6669/dsc06543.jpg

buljo 06.09.2009. 14:56

Vratio se doma :D

Uzbrdo kao što sam i rekao od mene 0 bodova al zato nizbrdo od ostalih 0 bodova :p

Svi koji su me prestigli nizbrdo su pali :D :D :D

Ajde da sad čujem kome idu kotači u osmicu?

TomG 06.09.2009. 14:59

zamolio bi vas koji se malo kontate u bicikle da mi kazete jel valja sta ovo.
kellys cross country xc magnus ima shimano lx mjenjac,na kormanu pise ritchey pro,neki ultra form pro sic (to je ono sto sam procitao s njega hahaha)...
http://www.imagesforme.com/show.php/...03496.JPG.html
bicikl sam vozio dobar mi je i dobijem ga za sitne novce...
hvala lijepo

Vuco 06.09.2009. 15:05

Ovo danas je bila živa komedija. Svi su popadali osim Bulje (koji je komatozno spor na usponu), ja sam samo drvo pobrao neko omanje :D. Rudari su odlična ekipa, imaju srca, manjak pameti :D
zlobec kamikaza :D, ostao čovjek visit na drvetu :D

Al bilo je jebeno, j-e-b-e-n-o. Samo 57-ica nije za xc spust, pogotovo ne prvi.

@Buljo
Znaš kaj je najgore ? Nikome kotač ne ide u 8-icu. Meni kočnica šljaka iako sam savinul bužir kod ulaska u drvo.

buljo 06.09.2009. 15:21

Sljedeći vikend opet, al može i neka lakša staza. :)

A gore cesta ofc :D

Meni je isto bilo jebeno, pogotovo onaj filmski pad :D

salvarez 06.09.2009. 15:27

Da da, bilo je dobro. Rudari su dobili po pici, zvijezda Bojan je raskopan i jedva nas je dopeljal doma. Kotaci ko novi, ni liza nema na njima. A čini mi se da bi Buljo moral malo smrsavit, nekak teško ide na uspon, valjda ga masa jebe.
Moram ic koljeno liječiti, sav sam nekak raskopan. Ajde bar nije biciklu nis. A zlobec lik kakvog nema, bar nas je dobro nasmijao .

Vuco 06.09.2009. 15:40

Citiraj:

Autor Tomy no.1 (Post 1425190)
zamolio bi vas koji se malo kontate u bicikle da mi kazete jel valja sta ovo.
kellys cross country xc magnus ima shimano lx mjenjac,na kormanu pise ritchey pro,neki ultra form pro sic (to je ono sto sam procitao s njega hahaha)...
http://www.imagesforme.com/show.php/...03496.JPG.html
bicikl sam vozio dobar mi je i dobijem ga za sitne novce...
hvala lijepo

Sve ovisi kolko love i koji su djelovi. Ovak teško da možemo reć jel valja ili ne. Napred je Judy koliko mi se čini. Gledaj da su kotači ok (da ne ide u 8-icu, da se nabe ne čuju i slično), da nije pogon istrošen, kazeta etc..
Citiraj:

Autor buljo (Post 1425210)
Sljedeći vikend opet, al može i neka lakša staza. :)
A gore cesta ofc :D
Meni je isto bilo jebeno, pogotovo onaj filmski pad :D

Bilo bi fer da mi sad Rudarima dojdemo u posjet. Vjeruj mi, oni imaju manje nizbrdice, ali podloga je puno gora. Ono kamenje reže gume :)
Citiraj:

Autor salvarez (Post 1425214)
Moram ic koljeno liječiti, sav sam nekak raskopan. Ajde bar nije biciklu nis. A zlobec lik kakvog nema, bar nas je dobro nasmijao .

Kad si se deral Bulji da si brži od njega. Pa si doletel sa 5 banki na korjenje i nizbrdicu.
Ja da sam na tvom mestu bi si prvo pogledal kaj ti je sa prednjom kočnicom. Ne grize ti nimalo.

TomG 06.09.2009. 15:41

1000kn bicikl nije vozen 1000km,tj ja sam presao pola.ahhaha
eo ovaj sa linka http://www.bikea.hr/index.php/bicikli.html

Vuco 06.09.2009. 15:46

Nije loša kupovina. Ak je normalno vožen, onda bi se isplatil. Ovih dana sam frendu pomagal naći bajk do 2500kn i ponuda u dućanima, sada kad nema popusta, je očajna. Dema Adro najbolja mogućnost (gledajući za eventualne buduće ugradnje i trenutne komponente). I bio je još neki Corratec i Cannondale po 2500kn - ostalo koma.

salvarez 06.09.2009. 15:48

Da, izgleda da nekaj ne valja sa prednjom kocnicom. Nisam se vec dugo tak straha najel ko na ovom spustu danas, dobro da se nisam jace spizdil.
Nema druge nego sad se dobro najest i na bjuti slip.
Kaj se tice vikenda, mozemo malo po samoborskom gorju. Ima jebenih single trackova, usko i tehnicko. Bumo se dogovorili kroz tjedan kak kome odgovara, jer pocelo je vec bit hladno, a i mrak je vec oko pol 8. I da, gore nema planinara i guzve. Tak da samo jurimo

TomG 06.09.2009. 15:51

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1425231)
Nije loša kupovina. Ak je normalno vožen, onda bi se isplatil. Ovih dana sam frendu pomagal naći bajk do 2500kn i ponuda u dućanima, sada kad nema popusta, je očajna. Dema Adro najbolja mogućnost (gledajući za eventualne buduće ugradnje i trenutne komponente). I bio je još neki Corratec i Cannondale po 2500kn - ostalo koma.

ako si rekao za ovo moje onda da naglasim da je vozila cura,i to pet puta do skole i oce drugi bicikl (one krujzere il kak vec hahah)...
ja sam malo probavao na zadnji i eto izdivljavao(nis posebno) pa bi uzeo sebi ...

buljo 06.09.2009. 15:55

salvarez probaj ono kaj sam ti rekao gore.

MIK 06.09.2009. 19:53

Spust je bio pravi smjeh to još nisam doživio, zbog takve sam se zahebancije i prekobicnul na ravnom:D
Letove rudara sam propustio ali je zato bio prizor kad se Vuco pohrvao sa drvetom:)

p.s. grah me grize za oči:sweating:

Vuco 06.09.2009. 22:03

:D

Kak si ti imal privilegiju gledat mene, tak sam ja gledal tebe.

Ti si se na ravnom pri 10 na sat ubil. Zapravo me začudilo kak si napravio lepi salto, a tak sporo si išel :D. Staza je mrak, krpelje nisam pobral :).
Mene sve nekaj uštopao taj grah :stoopid:

buljo 06.09.2009. 23:55

Idemo sljedeći vikend na neku drugu stazu? :)

Vuco 07.09.2009. 00:14

Mislim da će se Rudari odmarat, dečke smo izvozali i polomili :D. A i nije njima lako doć, navodno su Podsusedski most zatvorili pa nemaju kak s biciklima brzo doći.

Al što se mene tiče, možemo. Ja ću ionako preko tjedna ići još gore. Jedan dan kad će biti toplo napokon ću napraviti ono što sam htio od početka. Do vrha i onda spust do Susedgrada :). Nije napet ko 57-ica, ali je dug i fini.

Inače, gledao sam malo po jubitou helmet cam-e sa 57-ice i ekipa je išla duži dio staze totalno nekim drugim, moram li napomenuti puno lakšim putem ? :stoopid:. Spust im je trajao 4 i pol minute. Nit su prošli tam di sam se ja zabio u drvo, nit di su Rudari popadali...

EDIT:
Ako je netko za uto/sri/čet za gore ići, nek se javi. Vele sunčano i 25 stupnjeva po danu. Danas je bilo poluoblačno i 20 predviđeno. Ujutro je bilo hladno ako si stao, ali do dole je bilo fino toplo, tako da će bit ok vrijeme :)

CatKiller 07.09.2009. 12:58

@Vuco

Podsusedski most je otvoren za pjesake i bicikliste, tako da se ne mozete izvlaciti na to :p

Renesis 07.09.2009. 15:50

vuco, sutra (utorak) oko 15h pedalirung, jos javim di i sto i skim, ja idem sigurno :)

NJUNJO_HR 07.09.2009. 15:50

Ja sam za jednu vožnju nekad kroz tjedan. Pa kad kome paše recite jer ja se lako
prilagodim.

EDIT: baš sam videl da je renesis nekaj napisal. meni paše to vrijeme.

Vuco 07.09.2009. 18:11

Op op, došli su bajkeri :). Može sutra (utorak) u 15h. Kupil sam si i kacigu i novu majicu :).
Ajde Njunjo i ti s nama. Ti si mi u kvartu (ak je lokacija točna) pa moremo skupa di se dogovorimo ;)

NJUNJO_HR 07.09.2009. 18:37

More kod konzuma? 14.45? tak nam ostane još 15min do trga pa da i renesisa poberemo.

MIK 07.09.2009. 18:43

Bem ti posao i ja bi se vozil :hitthewal:

buljo 07.09.2009. 20:01

Citiraj:

Autor MIK (Post 1426050)
Bem ti posao i ja bi se vozil :hitthewal:

salvarez 07.09.2009. 20:38

Decki dosel bi i ja, samo da mi koljeno nije ko lubenica :D.
Valjda se bum oporavil do srijede, pa mozemo u cet ili pet ak vam se bu dalo. Ili kakav dogovor za vikend tu kod nas po samoborskom gorju, ovisi o vremenu..

UltimatGamerXFX 07.09.2009. 20:55

Mogu ja doc?! lol! :D e da, kak se na mtb-u digne na zadnji??

Wolverine 07.09.2009. 20:57

ne jer si gamer

UltimatGamerXFX 07.09.2009. 20:59

hhmm... to mi je samo nick, nisam bas pravi gamer da sam celi dan na kompu... idem van s frendovima svaki dan na 4-5 h il na biciklima il pehaka..

buljo 07.09.2009. 21:17

Citiraj:

Autor salvarez (Post 1426180)
Decki dosel bi i ja, samo da mi koljeno nije ko lubenica :D.

I mene moje koljeno boli, danas sam bio na vožnji jer sam mislio da je prošlo al sad mi je tek sranje. :banned:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:41.