![]() |
Citiraj:
@AMD Shill Onda ni procovi neće ranije. Ako već odma guraju flagship Ryzen, kretenski je da ga guraju uz B350 mainstream čipset ili uz još slabije ploče. Valjda bude na launchu Ryzen bio na X370. Već vidim nekakvu Asusku X370 Sabertooth kak mi se smije :D |
Citiraj:
Ako ne bude koja odgoda. |
Uz potencijalne bugove(kojih nadam se neće biti), najviše bi mogle zabrinjavati cijene: naime, vendori su se navikli kasirati ogromne novce za ploče (RTMBRLBERSERKER verzije), budu li AM4 koštale 3k Kn za opremljenije modele (da sad ne razglabam o šikimiki ledicama ili plastičnim Manta spojlerima) tj. dostizale 80% cijene proca, bojim se da cijeli koncept bang for buck pada u vodu.
|
Citiraj:
Znači kao što rekoh ako ne bude ničeg do CES-a računaj Zen Q2 :D |
Ne vjerujem. AMD nikad nije prebil 2 soma kuna za ploče i to one masne Asus Crossfire ROG cirkus urac-palac. Za soma do soma i pol se uvijek do sada mogla kupit vrhunska ploča i za OC i za sve ostalo.
Ne vjerujem da će biti puno skuplje jer ako budu u rangu Intelica, onda će vendori sami sebi uvalit tvdrog kožnatog. |
Citiraj:
BTW jedan novinar (tweak town) je natuknio kao da bi mogle biti jeftinije od intelovih, sad ne znam dali je pod NDA ili "kontakti iz industrije" |
CES je od 05.01 do 08.01. Ako tada ne bude definirana cijena Ryzen procova, launch date i prikazana koja X370 ploča, Sokolova pretpostavka je točna da je launch u 3. mjesecu a možda i kasnije.
Sve ovisi o tome što će biti sutra. I mislim da je to sada na CES-u najzanimljiviji dio. AMD bi mogao ukrasti show. Valjda su toliko pametni. Em Ryzen em Vega (Polaris 12). Mislim da nobody gives a fuck za reciklažu Kaby Lake u Intela i reciklažu Pascala u nVidije. Osim naravno ako se ne useru... onako AMDovski. |
Zar nije nešto vezano uz zen i CES 17.1?
Ugl. ja hoću reći da je 3 mjesec još uvijek regularan (Q1 jel), odgoda bi značila i kasnije EDIT Našao sam da se vuče taj datum duže, no ništa službeno naravno Citiraj:
|
Nevezano,
AMD će isporucivat Vishere još najmanje 12 mjeseci. Onog trenutka kad prestane proizvodnja biće ih jos godinu dana,znači duboko u 2018. |
Citiraj:
Ovaj 17.01. se vuče od 10. mjeseca 2016 sa WCCF-a ako se ne varam. Citiraj:
|
Citiraj:
To je info navodno od onih kineza, maxsun ili kako li se već zovu, nema njihovih mbo i gpu kod nas u europi. Pod uvjetom da je francuski časopis istinit, clockovi inžinjerskog primjerka se podudaraju sa maxun/carbon forum informacijama. Onda se bilo govorilo o peglanju bugova na veliko i da će biti li-la za rok. Ali opet i ono sa biosom na cpu je izgleda bio ćorak... Nisam znao kolko CES traje, uglavnom vidim da za vegu imaju neko odbrojavanje (poklapa se sa CES-om) kao onomad za new horizon. |
Citiraj:
|
Ma kupovat će se one kao upgrade tko ima am3+ ploču i phenom quadove ili fx 4xxx. Ima takvih dosta
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mada iskreno, za ono za što taj komp služi i taj 720BE je dovoljan. Al takvih ljudi ima dosta, koji imaju relativno dobre AM3 ploče pa gledaju na neki upgrade. |
Samo što polovni dobro drže cijenu kod nas, zapravo ih i nema baš nešto
Baš gledam sad cpu support list te mbo, ne kužim zašto nema fx 8300, to je isto 95w cpu, a ima druge vishera 95w. Mislim da je bilo baš riječi o tome na forumu, neki tip je htio staviti, samo ne znam kako je završilo |
Ne radi fx8 na starim chipsetima. Mislim da nesto oko regulacije napajanja ne stima, ako se dobro sjecam.
|
Ali ima fx8100 i 8120 na support listi...
Inače te as rockice su u banani sa vrm za fx-eve, za starije zna pisati da za fx cpu mora biti top down cooler |
Opet cu biti optimistican i reci cu da ce Zen stici prije treceg mjeseca. Kraj ovog-pocetak drugog mjeseca najkasnije. Na CES-u cemo dobiti nadam se tocne modele i cijene.
Ako ne iskoriste CES, propustiti ce ogromnu priliku da pometu Intel i da svukud idu samo vijesto o Zen-u, a da nitko ne prica o Kabyju. |
Pa sam intel ne želi da se priča o kabyju tj. da se ne uspoređuje predetaljno sa i7 6700K :roller:
Što primitivnija recenzija to bolje. Nude im se na volej, amd je do sada zasrao u takvim situacijama |
Citiraj:
Moje osobno mišljenje da će ovo biti pogodak AMD-a jer jednostavno ekipa elita koja gura na Zapadu informatičku industriju neće dopustiti propast AMD-a koji gadno grca u problemima i treba im BUM... Proizvođači ploča već likuju , što oni znaju ne bih znao http://www.guru3d.com/news-story/mot...-and-x370.html Po meni nije bit toliko samo u brzini nego znamo boljku AMD-a zagrijavanje i potrošnja... valjda će to malo bolje riješiti. PS. nemojte misliti da Vi vidite vrh tehnologije , vrh tehnologije se dijeli polako vodećim ekipama i sve se dozira... postoji tu jako puno politike npr. stopirana je prije godinu dvije kupnja AMD-a od strane Kineza... i po meni ovo bi mogao biti povratak AMD dijelu tržišta kao nekada sa Phenoma x4 i Athlonima AM2+ i AM3 platforma... |
Citiraj:
Vezano za podršku menije još smješnija situacija da 890GX Extreme3 koja je u biti ista ploča nema na popisu niti jedan FX8xxx CPU dok 880G Extreme3 ima. Oni bolje upoznati znaju da se radi o istoj ploči na koju možeš stavit isti BIOS. Citiraj:
To je još iz 11mj prošle godine i obje su mainstream ploče. Ono što spominjemo da još uvijek nema konkretnih podataka niti slika njihovih 370X ploča što je nekako čudno. |
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=Mi9qxdOWduY Pa mislim da je gigabyte izbacio ploču (ili nije...) , a specifikacije ću ako uhvatim vremena uhvatiti sa druge strane neta ;) Sve je još pod u pravu si nekim velom tajne! Treba odvojiti vremena, ali evo ako muči ekipu iskopam valjda papiriće... :D PS. nadam se da će Gigabyte ploče biti u rangu onih starih npr. GA-ME1PM AM2 kojih imam ohoho , a traju li traju ... |
Pa to i je problem, što 4.1. još uvijek nemaš kompletnu ploču nigdje prikazanu. Nemaš konkretne specifikacije, ništa, za platformu koja bi kroz 2mj trebala biti na policama trgovina.
Ono gore je ništa :D |
Citiraj:
|
KREK :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
|
|
|
Ne bi ni ja da nisam sam ocitao one vrijednosti i testirao ih svojevremeno. Zato i vekim da ih ne zelim u svom kompu.
Citiraj:
|
Ruku na srce (a i on topic je) to je do senzora. FX fakat ima niže napisane temperature od nafrljenog i7 haswella, ali nije ista metodologija mjerenja. Nema ovaj đabe 125w TDP i veću potrošnju. Dakle oboje ste u pravu, ovisno kako se gleda. Dakle Zen će biti hladniji, ali će mu pisati veće temperature nego FX-u...
BTW kad je baba pričala o automackom overclocku (ne sjećam se kako se zove fičr) rekla je da zen ima preko 100 senzora... Citiraj:
|
Citiraj:
Sto puta prožvakano ali ne škodi i stoiprvi :goood: Sve mene interesira al tko će to sve i platit bogati, od ovo malo sirotinje. Te novi procesori, te nove ploče, te neke vege, te neka jezera pa skijanje, boli glava:D |
X370 XPOWER GAMING TITANIUM. Tako bi dakle trebale izgledati "flagship" ploče.
8+4 PIN EPS konektori? To znači zvjersko ocanje, kilovati jure iz mreže. 6 PIN PCIE power za grafe? Hopla, MSI misli ozbiljno. Ako dobro vidim, čini se 6+4 Power Phase za proc, a opet pored RAM utora izgledaju kao posebne faze samo za RAM - Nice! 2x M2 utori, 5X4 PIN vent, metalni oklop oko utora, AUDIO BOOST (nadam se ALC 1150 ili bolji), oprema na visini. Manje dobro(bar kaj vidim ovak na brzaka) - samo jedan LAN port. Vizualno nebum niš komentiral, to je stvar ukusa. Ako to sve bude za ~2k Kn... "At the moment there are no details about the new models and the NDA should lift by the end of February." |
Citiraj:
Citiraj:
Zvuči razumno. x370 mbo pic se pojavila 5 do 12 (i očekivao u CES terminu), znači dok to dođe u prodaju vamo-tamo, 3 mjesec vjerojatno. |
Meni jedna stvar se izrazito sviđa , prelazak na HDMI izgleda većine proizvođača ploča... Za slabije multimedijalne konfe odlično..
Da li itko zna ikakve podatke od integrirane grafe na procesoru (brzina, podrška za 4k , za directx, OpenGL...) SSD diskovi koji idu preko PCI utora bi mogli postati standard... |
Citiraj:
Ali, 2018. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Uuuuu, prekrasna ova Titaniumka. Još da bude soma i pol, kud sreće :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:30. |