PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Kupnja bijele tehnike (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=284898)

c-shadow 25.08.2025. 16:00

@AMD
Vešmašina: Samsung WW80J5446FW-LE, 5+ godina.
Radi min. 1x dnevno, vikendom i više. Nikakvih problema.

Sušilica mi ne ulazi u tvoj kriterij, Bosch iz 2011 je, nula problema dosad :)

To za whirlpool je jako loše, da se tako brzo raspadnu ležajevi... jedino ako ste vrtili razbalansiranu na max okretajima - ono 1400+ ili do koliko već ide :D

Amdejac 25.08.2025. 16:35

Citiraj:

Autor c-shadow (Post 3818319)
@AMD
Vešmašina: Samsung WW80J5446FW-LE, 5+ godina.
Radi min. 1x dnevno, vikendom i više. Nikakvih problema.

Sušilica mi ne ulazi u tvoj kriterij, Bosch iz 2011 je, nula problema dosad :)

To za whirlpool je jako loše, da se tako brzo raspadnu ležajevi... jedino ako ste vrtili razbalansiranu na max okretajima - ono 1400+ ili do koliko već ide :D

I sad kad su ležajevi otišli ne miče se s mjesta. Fino podešena. Ali na centrifugi, mjerio s mobitelom, 110 decibela. 😂😂😂

spiderhr 02.09.2025. 17:22

Jel se smije u air fryer staviti npr. lazanje u alu posudici u kojoj se kupe?

Znam za mirkovalnu da nemre.

Da kupio sam air fryer, Phillips NA231/00 L, cca 106 eura, inače je cca 160.

prileee 02.09.2025. 17:34

Realno air fryer je pecnica manjeg volumena i snaznijeg ventilatora. Naravno da moze.

spiderhr 02.09.2025. 17:52

Citiraj:

Autor prileee (Post 3819387)
Realno air fryer je pecnica manjeg volumena i snaznijeg ventilatora. Naravno da moze.

Tak sam je doživio ali svejedno pitam da ne napravim grešku u koracima.

:chears:

OuttaControl 02.09.2025. 21:21

Citiraj:

Autor prileee (Post 3819387)

Nije bas pecnica, razlika je u tome vrlo ukratko sto jace puse i izbaciva vlagu pa brze spece i vise hrskavo bude
Udugo:
https://youtu.be/6h9JhW-m35o

Ali da mozes sravit lazanje samo smanji za cca 20 stupnjeva naspram pecnice

spiderhr 03.09.2025. 07:23

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3819425)
Nije bas pecnica, razlika je u tome vrlo ukratko sto jace puse i izbaciva vlagu pa brze spece i vise hrskavo bude
Udugo:
https://youtu.be/6h9JhW-m35o

Ali da mozes sravit lazanje samo smanji za cca 20 stupnjeva naspram pecnice

JUčer stavio pomfrit iz pakiranja i nisu bili previše hrskavi a i ćevapi su bili sočniji ne hrskavi.

Uglavnom prezadovoljan kako sve ispadne, od šnicli, pomfrita (obje vrste, kupovni i onaj kaj sam doma rezao), mini bureka i ćevapa.

SPLiFF 03.09.2025. 09:48

Ok, nagovorio si me

Mommistake 03.09.2025. 09:53

Imam mali problem.

Imam pećnicu:
https://www.bigbang.hr/pecnica-ugrad...dual-cook.html

Radi dobro, sve ok. No, lijevi taster zajebava. Doslovno ako ga takneš već se izblesira i počne prebacivat programe itd. To mi čak ni nije problem, no kad završimo s kuhanjem, ugasimo pećnisu, konstantno pali, gasi, pali, gasi, moram doslovno lupati po njemu da nađem taj "sweet spot" gdje ne zeza kako bi pećnica ostala ugašena.

Ne mogu naći papire od garancije, pa me zanima, ima li netko sličnih slučajeva, mogu to kako sam popraviti? Neki kontakt zajebava sigurno, no ne znam što bi bilo.

tiki66 03.09.2025. 10:05

A ili zamjeniti taj taster ili ga pažljivo rastaviti, počistiti, našpricati kontakt sprejem (prvo suhim pa onda mokrim) i onda će valjda raditi kako treba

Colop 03.09.2025. 10:31

Citiraj:

Autor spiderhr (Post 3819450)
JUčer stavio pomfrit iz pakiranja i nisu bili previše hrskavi a i ćevapi su bili sočniji ne hrskavi.

Uglavnom prezadovoljan kako sve ispadne, od šnicli, pomfrita (obje vrste, kupovni i onaj kaj sam doma rezao), mini bureka i ćevapa.

Za pomfrit kvaka je da treba malo ulja, ja imam bocu sa uljem i pumpicom na vrhu, 1-2 puta prsneš ulje po pomfriju i to je to.

Exy 03.09.2025. 10:42

Citiraj:

Autor Amdejac (Post 3818307)
Da li je netko od vas u zadnjih 3 do 6 godina kupio vešmašinu/sušilicu i da nije imao niti jedan kvar. Da nije popravljama u garantnom roku. Molim marku i model.
Moja Whirlpool, 3 kvar u 30 mjeseci. Dvije zamjene senzora vlage (baca grešku F10) i sad se je raspao lager na bubnju. Ja i žena smo solo. 2 mašine tjedno. Max 5 do 6 kila, a bubanj je za 10. I hebe me ko budalu.

AEG LWR85165O, prije cca 3g. Zasad sve ok iako pere i suši min. 1 dnevno.
Nadam se da nisam urekao to sad.

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3819469)
Imam mali problem.

Imam pećnicu:
https://www.bigbang.hr/pecnica-ugrad...dual-cook.html

Radi dobro, sve ok. No, lijevi taster zajebava. Doslovno ako ga takneš već se izblesira i počne prebacivat programe itd. To mi čak ni nije problem, no kad završimo s kuhanjem, ugasimo pećnisu, konstantno pali, gasi, pali, gasi, moram doslovno lupati po njemu da nađem taj "sweet spot" gdje ne zeza kako bi pećnica ostala ugašena.

Ne mogu naći papire od garancije, pa me zanima, ima li netko sličnih slučajeva, mogu to kako sam popraviti? Neki kontakt zajebava sigurno, no ne znam što bi bilo.

Genijalno je kako se to lako moglo izbjeć ali oni moraju "digitalizirati" ono što već odlično odrađuje mehanika iz 19.st. Idioti.

Mommistake 03.09.2025. 10:59

A da, slažem se.

spiderhr 03.09.2025. 11:14

Citiraj:

Autor Colop (Post 3819475)
Za pomfrit kvaka je da treba malo ulja, ja imam bocu sa uljem i pumpicom na vrhu, 1-2 puta prsneš ulje po pomfriju i to je to.

Znam, čitao sam upute i stavio sam ulja :)

OuttaControl 03.09.2025. 11:31

Inace vrhunski recept za airfryer za zamrznuti pomfrit
https://www.youtube.com/watch?v=yw--NLjZBNk

malo je posla ali nije drama kad se uhvati ruka, za 20 min gotovo a vanka hrskavi unutra meki, bitno je samo uzeti deblje kumpirice, ne funkcionira dobro sa tankima.

domy_os 09.09.2025. 18:59

Na novom Ariston bojleru mi sigurnosni ventil kaplje prije nego sam uopće uključio grijanje (svakih 15-20 sekundi po kap). Isplati li se to reklamirati, tj. kolika je mogućnost da dobijem novi koji također kaplje? Ili da odem po Unitas 8 bara i gotovo? Ne znam kako gledaju na garanciju bojlera u slučaju da je postavljen "tuđi" sigurnjak. To im je boljka dulje vrijeme...

Nikky 09.09.2025. 19:20

Kupi drugi sigurnosni ventil "pouzdane marke" ili stavi stari ako misliš da je ispravan.
Ovakva izvedba > https://www.pevex.hr/ventil-unitas-s...-za-bojler-1-2
se pokazala kao dobra. Pametno je jednom u x mjeseci odviti ovu "kapicu" kako bi ventil "odlijepio" / pustio malo vode u čašu ili sl.
Ako na ulazu u kuću / stan imaš prevelik pritisak vode onda bi tu trebalo staviti reducir ventil, postoje verzije sa int. filtrom.

OuttaControl 09.09.2025. 19:57

Ja sam stavio reducir ventil ulazu u ariston obicni bojler, problem je sto se voda rasiri kad se zagrijava pa tlak skoci na 8 bara i ovaj kapi, mislim da cu i ja uzet taj sto nikki kaze ventil jer ovaj trenutni ocito nije dobar kad na reduktoru na manometru vidim da je tlak skocio a on je prije ventila :D

Ariston elis evo navodno ima ekspanzijsku posudu pa on ne kapi, samo obicni.

Alister 09.09.2025. 20:43

A da ugradite expanzionu posudu na sustav, ako i stavite ovaj od 10 bara sigurnosni ventil da li ste sigurni da ne bude opet i on kapao? Ako nema expanzionu posudu na sustavu mislim da uvijek kapa kada bojler grije vodu.
Ako ne grije i on kapa onda je neispravan, to je valjda jasno.

OuttaControl 09.09.2025. 21:12

Mi inace nismo imali problema, nikad ni stari gorenje i ariston, i onda je pukla vodovodna cijev, ugasili su vodu na jedan dan, nesto popravili, i ponovo upalili vodu.

Nakon sto su upalili vodu svima u susjedstvu ali apsolutno svima sa kojima smo pricali su prokapali bojleri. U mojoj kuci su prokapala 4, svi osim tog aristona elis evo. Sto se tu moglo dogodit pojma nemam ali se dogodilo.
Ja sam stavio reduktor ventil i sada umjesto da eksplozivno prsne vodu tu i tamo lagano kapa, uglavnom kad se previse tople vode potrosi sim se otvori lagano negdje topla voda nema problema vise.

Mislim da mu je u malo, posto na manometru bude oko 8, 8.5 bara kad je kriticno.

https://i.ibb.co/dszp6fhK/20250819-164609.jpg

domy_os 09.09.2025. 22:35

Citiraj:

Autor Nikky (Post 3820383)
Kupi drugi sigurnosni ventil "pouzdane marke" ili stavi stari ako misliš da je ispravan.
Ovakva izvedba > https://www.pevex.hr/ventil-unitas-s...-za-bojler-1-2
se pokazala kao dobra. Pametno je jednom u x mjeseci odviti ovu "kapicu" kako bi ventil "odlijepio" / pustio malo vode u čašu ili sl.
Ako na ulazu u kuću / stan imaš prevelik pritisak vode onda bi tu trebalo staviti reducir ventil, postoje verzije sa int. filtrom.

Takav sam imao na starom bojleru, neću ga vraćati jer je iznutra sav hrđav i 10 bara je previše za ovaj bojler. Otvaram ga svaki mjesec kad i FID-ovku testiram. :) O reduciru niže...

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3820402)
Ja sam stavio reduktor ventil i sada umjesto da eksplozivno prsne vodu tu i tamo lagano kapa, uglavnom kad se previse tople vode potrosi sim se otvori lagano negdje topla voda nema problema vise.

Mislim da mu je u malo, posto na manometru bude oko 8, 8.5 bara kad je kriticno.

https://i.ibb.co/dszp6fhK/20250819-164609.jpg

Jesi li siguran da reducir tu ide, a ne na glavnu cijev? :D Moj stoji dole u šahti na 2,5 bara pošto iza njega imam račvanje s 3/4" na 1/2" pa je konačan pritisak 3 i kusur bara.

https://i.postimg.cc/T5fFVNjS/IMG-20250902-142539.jpg

Stavio sam zimske ventile za oba izlaza i dodatnu slavinu za vanjsku pipu što upravo radim od inoxa. Sve osim te slavine je mesing, nema više da nešto hrđa, samo sam kotačiće dodatno zamastio pošto je to neki čelik. Osim visokog tlaka sam riješio i buku u cijevima, prije je dosta zujalo i rondalo. Također, slavine se lakše otvaraju i zatvaraju, kao da su podmazane.

Ovako je prije bilo, stalno sam odgađao, a tako je bitan zadatak...

https://i.postimg.cc/ZvHgVPVq/IMG-20250825-182241.jpg https://i.postimg.cc/4nGx2JWC/IMG-20250825-182339.jpg

Malo falilo da sve ne ode u materinu. :)

Citiraj:

Autor Alister (Post 3820399)
A da ugradite expanzionu posudu na sustav, ako i stavite ovaj od 10 bara sigurnosni ventil da li ste sigurni da ne bude opet i on kapao? Ako nema expanzionu posudu na sustavu mislim da uvijek kapa kada bojler grije vodu.
Ako ne grije i on kapa onda je neispravan, to je valjda jasno.

Jasno, morao bi kapati dok grije, tako mi je i gornji Unitas od 10 bara na starom bojleru. Zasad sam stavio silikonsko crijevo i neka kapa u bocu pa ću pratiti situaciju.

Citiraj:

Autor OuttaControl (Post 3820390)
Ariston elis evo navodno ima ekspanzijsku posudu pa on ne kapi, samo obicni.

Pa imam Ariston Velis EVO, prvi glas za ekspanzionu unutra. :stoopid:

xlr 10.09.2025. 00:34

Bas danas citao o cijevima koje sume i rondaju i maltene sam odlucio ici u smjeru kao kolega Outtacontrol - reduktor prije bojlera, jer najvise cujem cijevi kod tusiranja. Pratim!

domy_os 10.09.2025. 08:01

Meni je najviše drndao i zavijao sigurnosni ventil gdje kod bih pustio vodu, makar i hladnu u dvorištu. Najlakše ti je zamoliti nekoga da pušta vodu dok ti rukama obuhvatiš sigurnosni ventil pa prati buku i vibracije.

Bojler kod zatvaranja vode i pogotovo grijanja bude pod najvećim tlakom. Kad otvoriš bilo koju slavinu, tlak u bojleru preko sigurnosnog ventila se izjednačuje s tlakom instalacije (pod uvjetom da imaš ispravan povrat kroz ventil). Ugradnjom reducira na glavnu cijev sam to riješio.

Ne vidim nikakvu svrhu ugradnje reducira kod bojlera, zaštitit ćeš bojler, a što s ostatkom instalacije hladne vode i ostalim ventilima i slavinama? Oni će i dalje biti na udaru velikih tlakova iz vodovoda. Još ako si u selu s puno poljoprivrede gdje je potrošnja vode veća, čim neki veći potrošač zatvori vodu, bit će udarni val na ostatak potrošača.

Nikky 10.09.2025. 10:38

Kolega ima pravo, reducir treba staviti odmah na ulazu / kod mjerila / gl. ventila.
Tako štiti cijelu instalaciju.

c-shadow 10.09.2025. 11:27

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3820429)
Meni je najviše drndao i zavijao sigurnosni ventil gdje kod bih pustio vodu, makar i hladnu u dvorištu.

Imao isti slučaj.
Kod redovnog čišćenja bojlera mijenjao ventil jer je bio star i hrđav i tek iz 3. pokušaja našao neki koji ne zavija. Prva dva (od kojih jedan unitas) su cvilili i proizvodili razne zvukove. Vrlo čudna situacija jer kod puštanja hladne vode ne bi očekivao zvukove iz tog ventila :)
EDIT: redukcija tlaka je u šahtu, dakle sve po Psu spojeno :)

OuttaControl 10.09.2025. 12:39

Ma to bi bilo spektalkularno dogovoriti se sa cilom kucom, stemat itd itd.

Bilo bi bolje da je na ulazu ali kad nije cilj je samo da bojler ne kapa, i to smo reducirali ali nismo eliminirali.

Sto se tice velis eva, tako mi je rekao chatgpt, kako je to ai mozda je izmislio informaciju ali ne vidim deugi razlog zasto meni jedinom ne kapa

domy_os 10.09.2025. 13:36

Nije vrag da ti je brojilo negdje u zidu? Trebao bi imati tih 15-16 cm za ugradnju.

I na tvom mjestu bih taj manometar maknuo, znaju propucati pa imaš poplavu. :)

OuttaControl 10.09.2025. 16:13

Citiraj:

Autor domy_os (Post 3820532)
Nije vrag da ti je brojilo negdje u zidu? Trebao bi imati tih 15-16 cm za ugradnju.

I na tvom mjestu bih taj manometar maknuo, znaju propucati pa imaš poplavu. :)

:stoopid: :fiju: a dobro zasad jos nek bude dok ne rijesim, a tribat ce i cep nac

A slabo skroz mjesta ima triba stemat svakako, platit niko nece neg ja pa....

lowrider 10.09.2025. 20:07

https://danica.hr/popularne-susilice...ace-s-trzista/

Hisense je viša klasa od Gorenja smo rekli

tiki66 11.09.2025. 07:54

Hisense je Gorenje

Zato i gori.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...ljD21t0uxrgg&s

tomislav10 29.09.2025. 11:39

Molim za prijedloge

Uskoro obnavljam kuhinju i nabavljam nove aparate;
- ugradbena pećnica (crna)
- indukcijska ploča
- ugradbena perilica posuđa
- ugradbena napa
- fižider (samostojeći, crni od cca 200*60cm)

Što bi mi od toga konkretno preporučili i na što trebam paziti kad biram proizvode?
Slobodno i neki link stavite :)

Hvala!

Mommistake 29.09.2025. 11:53

Napa faber, bolju nisam imao. Imao sam Inka Plus, jela sve što smo joj dali. Sad imam Samsung 900mm široku, ni blizu kao ova Faber. Faber se nije izvlačila, taman da se nije ni vldla ispod, meni je to odgovaralo.

Indukcija, štednjak i perilica Elux, 5 godina garancije, ja sam bio oduševljen. Sad imam Bosch, meni puno lošiji od Eluxa. Bosch koji imam je neka srednja klasa, Elux sam uzeo višu klasu, osjetila se razlika. Bosch, ako čaša bude negdje u kutu, često mi zna izaći van neoprana. Elux s tim nije imao problema.

Kod perilice, meni je puno bolje prala kad je imala onu duplu rotaciju na donjoj elisi. Kao što ova ima: https://www.mall.hr/perilice-posuda/...erilica-posu-a
Meni ovo s 3 ladice nije odgovaralo nikako, nisam gore imao mejsta za veće čaše, pa sam to maknuo pa dokupio onaj box za vilice i žlice.

Indukcija, osobno sam uzeo onu s dva "spojena" polja, to mi nije baš dobro radilo. Nisam imao 4 odvojena, već 2 spojena, u principu, staviš posudu gdje želiš i to bi kao trebalo raditi. Radilo je kod većih posuda, kod manjih nije. To bi izbjegavao. Uzeo sam bez ruba, meni bila ljepša, pukao rub, žena kvrcnula.

Štednjak, ne možeš fulat, probaj uloviti onoga koji ide barem do 250 stupnjeva, pirolizu je moja žena željela, nismo ju koristili nikada. A diže cijenu podosta. Tako da, ne bi preporučio pirolizu. Vodilice su super.

Frižider, osobno sam uzeo Samsung. NoFrost obavezno, ništa drugo mi nije radilo bez leda kao NoFrost.

Morpheous 29.09.2025. 11:54

Citiraj:

Autor tomislav10 (Post 3823094)
- ugradbeni štednjak (crni)
- indukcijska ploča
- ugradbena napa

Što bi mi od toga konkretno preporučili i na što trebam paziti kad biram proizvode?

Hvala!

Stednjak s vodilicom i pirolizom bez parnih gluposti za pecenje
Indukcija s metalnim rubom i bez sranja kao stoje spajanje ploca za rad s ogromnim pekacima isl
Perilica suda s 3 ladice
Jaca napa (barem 400 m3) pune velicine ili ugradbena izvlacna, nikako kratka ugradbena fiksna
Frizider koji ima pametnije rijeseno razmjestanjenpolica a ne kao neki koji imaju 2 metra a imas 4 5 pozicija za razmjestiti police.

Marka - sve sto ima 5 godina jamstva, ja imam odlicno iskustvo s elektrolux/AEG reklamacijama od zamjene ladica unutar perilice (primjecena hrda na metalnoj na dnu) do besplatnog servisa (grijac). Samsung perilica u produljenom jamstvu daje besplatne dijelove ali moras platiti servis. Marke su ti po volji, ali ovako kako sam gore napisao bih ja osobno opet birao da obnavljam kuhinju. Napatio sam se dok sam sve proucio, citao uvjete i birao i jos k tome trazio akcijske ponude, ali isplatilo se. AEG perilica mi je imala defektni grijac nakon 4 godine. Ostalo od electroluxa radi petu godinu. Samsung ves masina takoder bez problema. Gorenje ne bih nikad. Elica napa mi je tako tako sto se tice protoka (300 m3), ali pranje filtera savrseno funkcionira u perilici posuda i nakon 5 godina su i dalje u jednom komadu.

Jos dodatno - ignoriraj wifi gluposti da se napa pali kad i indukcija i slicne stvari. Pametan si, znas i sam kako to upaliti. Samo ces platiti vise za nesto nepotrebno. Koliko god da ti u trgovini predstavljaju to kao prednost, ignoriraj. Isto tako pametne whirlpool pecnice s jednim kotacem.....zaboravi.

Ovo je sve napisano iz iskustva jer sam danas valjda jedan od rijetkih koji kuham 7 dana u tjednu i redovno koristim sve aparate u domu, pa si subjektivno mogu odrediti sto mi treba a sto ne. A sad je pitanje sto ti mislis da je tebi potrebno do svega.

Juice 29.09.2025. 12:26

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3823095)
Meni ovo s 3 ladice nije odgovaralo nikako, nisam gore imao mejsta za veće čaše, pa sam to maknuo pa dokupio onaj box za vilice i žlice.

Srednju ladicu možeš štelat po vidini, pa kad imaš veće predmete spustiš ju :)

Morpheous 29.09.2025. 12:31

Citiraj:

Autor Juice (Post 3823103)

Tocno to. Frend je odustao jer pije redovno vino i mislio je da mu nece stati vinske case. Kasnije je shvatio svoju glupost. A da ne pricam kolika je prednost kada imas cijelu donju duboku ladicu slobodnu bez kosare. Uz to, kod mene na AEG su dimenzionirali ladicu za bestek da se moze izvaditi plasticni ulozak za vilice i staviti plitka tepsija u punoj velicini. I nakon toga opet imas 2 ladice ispod za sve ostalo. Prostora koliko zelis.

Mommistake 29.09.2025. 12:32

Citiraj:

Autor Juice (Post 3823103)

Znam, i dalje mi je smetalo. :(

Plitki tanjuri su mi onda previsoki.

Ali nisam jedini, dosta ljudi u obitelji s kojima sam pričao je izbacilo tu 3. ladicu.

Amdejac 29.09.2025. 13:20

Imam najveći samostojeći frižider od Gorenja. Visina 185 cm.
Hladnjak - R619EEW5 - GORENJE https://share.google/S9Yr4tMKNdnGMfufA
I do njega samostojeći ladičar od gorenja, no frost.
Uspravni zamrzivač - FN619EEW5 - GORENJE https://share.google/6pfascfWqH8M4dR1j
Već 6 ili 7 godina rade bez greške.

tomislav10 29.09.2025. 14:58

Citiraj:

Autor tomislav10 (Post 3823094)
- ugradbena pećnica (crna)
- indukcijska ploča
- ugradbena napa

Hvala!

Ispravak, mislio sam na ugradbenu pećnicu :)

tomislav10 29.09.2025. 14:59

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3823105)
Znam, i dalje mi je smetalo. :(

Plitki tanjuri su mi onda previsoki.

Ali nisam jedini, dosta ljudi u obitelji s kojima sam pričao je izbacilo tu 3. ladicu.

Slažem se, i ja sam izbacio tu gornju ladicu za pribor, samo je smetala, srećom u paketu je došla i posuda za pribor koja se stavi na donju etažu.

Amdejac 29.09.2025. 16:49

Pa plitki, duboki i lonci idu dole. Mali tanjuri, tanjuri od šalica za kavu, šalice, čaše idu u srednju. Čak i kad srednju spustim niže da stanu plitki tanjuri u srednju stanu i u donju. A u najgornju idu žlice, vilice noževi. U moju istovremeno mogu u donju i u srednju plitki tanjuri bez skidanja treće najgornje za žlice i vilice. Ako je baš tanjur većih dimenzija gornja polica se od sredine 1/4 pomakne desno i 1/4 lijevo da po sredini stanu tanjuri. A na gornju onda mogu žlice i vilice lijevo i desno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:47.