PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Mall.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=283683)

nepalac 27.08.2024. 11:42

Citiraj:

Autor Night (Post 3758822)
Rade, nije to problem, nego ovi gore razlozi što sam naveo. Zamisli kupiš novi auto, a on dođe cijeli izudaran i ostrugan sa svih strana, nije ti bitno što uredno vozi, nekako ne bi baš prihvatio takav auto.

Pa ako mi vrate pare za auto i kažu ostavi si taj izudaran, što da ne?
Nitko nije rekao da moraš prihvatiti takve diskove, nego kad su ti već vratili pare, mislio sam da su i rekli da zadržiš diskove.
Možda su full ispravni pa bi to bilo win-win.

bilicvitak 27.08.2024. 11:46

Ma rade, ali je neugodan osjećaj na takav disk staviti podatke. :D

1v@n 27.08.2024. 11:47

Citiraj:

Autor Night (Post 3758822)
Rade, nije to problem, nego ovi gore razlozi što sam naveo. Zamisli kupiš novi auto, a on dođe cijeli izudaran i ostrugan sa svih strana, nije ti bitno što uredno vozi, nekako ne bi baš prihvatio takav auto.

Kad sam u Uzija uzimao iste te diskove došli su svaki u svojoj kutiji obloženi spužvom i onda sve to u većoj kutiji gdje su bili oni veliki najlonski baloni između pojedinih kutija sa diskovima da se ne miču previše u transportu. Tako se pakiraju osjetljivi elektromehanički uređaji, a ne kao da se šalje plišani Pikachu. :D

Nije ni to nikakva garancija. Uzeo nedavno 5 komada rabljenih 12 TB diskova. Dan prije mi je čovjek poslao SMART screenshot svakog skupa sa serijskim brojevima.
Svaki zapakiran u svojoj kutiji, zamotan u 5 slojeva folije s mjehurićima, pa stavljen u kutiju obloženu sa zračnim jastucima. 4 rade normalno, 5. radi kao blender u koji si stavio lješnjake.
Dobio lovu nazad. Javlja čovjek da je još par kupaca imalo slično iskustvo. Problem su dostavljači

mamutarka 27.08.2024. 11:49

zato samo primopredaja za sve takve stvari, jebiga teže je nać kupca/prodavača a da ste iz istog mjesta, ali sve drugo je kocka

microsoft66 27.08.2024. 12:07

ja sam naruciio disk od njih, vrhunski upakirano, velika kutija sa zracnom folijom

spiderhr 27.08.2024. 13:00

OK, ja sam imao mogućnost da odem po diskove. Za sada rade.

Night 27.08.2024. 16:25

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3758830)
Pa ako mi vrate pare za auto i kažu ostavi si taj izudaran, što da ne?
Nitko nije rekao da moraš prihvatiti takve diskove, nego kad su ti već vratili pare, mislio sam da su i rekli da zadržiš diskove.
Možda su full ispravni pa bi to bilo win-win.

Da sam dobio opciju da ih ostavim i da dobijem 50% povrat vjerojatno bih prihvatio. Ali tražili su prvo da vratim diskove pa sam onda kad su diskovi vraćeni i pregledani dobio opciju novih diskova (nije bilo na skladištu) ili povrata novca.

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3758832)
Nije ni to nikakva garancija. Uzeo nedavno 5 komada rabljenih 12 TB diskova. Dan prije mi je čovjek poslao SMART screenshot svakog skupa sa serijskim brojevima.
Svaki zapakiran u svojoj kutiji, zamotan u 5 slojeva folije s mjehurićima, pa stavljen u kutiju obloženu sa zračnim jastucima. 4 rade normalno, 5. radi kao blender u koji si stavio lješnjake.
Dobio lovu nazad. Javlja čovjek da je još par kupaca imalo slično iskustvo. Problem su dostavljači

Nije sigurno da će biti OK ako je dobro zapakiran, ali je sigurno ako je loše zapakiran da će se fizički oštetiti :)

Iako ne znam što dostavljači uspiju napraviti disku kojem su parkirane glave da ga fizički uspiju uništiti, diskovi su inače u off stanju prilično žilavi, pogotovo ako su mekano zapakirani da ne može doći do oštrih udaraca.

Citiraj:

Autor microsoft66 (Post 3758838)
ja sam naruciio disk od njih, vrhunski upakirano, velika kutija sa zracnom folijom

Eto, imao si sreće da je tu smjenu radio netko tko zna što radi i kako se postupa s takvom elektronikom.

mkey 27.08.2024. 22:42

Citiraj:

Autor Night (Post 3758785)
Naručio nedavno nekoliko Exosa od 16TB. Neki biser je zaključio da je takve diskove najbolje izvaditi iz stiropora, ostaviti onako gole, i jedan na drugog ih zamotati komadićem shrink-wrap najlona tako da se dobije jedna velika nezaštićena cigla od nekoliko kilograma i takva ide u transport.

I taj unboxing nisi snimio? Ah, nisam vidio kasniji komentar. Ovako od oka bih kazao da su baš bili potrebni dobri udarci za takve udubine na kućištu. I baš po rubovima gdje bih rekao da je kućište najviše kruto.

medo 29.08.2024. 16:25

Ja sam po svog Ljučibastog otišao osobno baš zbog dostave. I mislio sam si tko zna kako su u skladištu postupali s njima.

Vidio sam više puta kako se dostavljači nabacuju paketima kada dođu pred zgradu nešto dostaviti a paket je zakopan negdje ispod ostalih. Paketi lete na sve strane. Lik nad*kan uzme paket i baci ga na drugi kraj furgona. Pa drugi također. Nazvao bih onaj broj na furgonui prijavio to.

mkey 29.08.2024. 19:00

Možeš i upravu vodovoda zvat, isti ti je efekt.

Old.machine 30.08.2024. 09:54

Danas mi je stigao iz Mall-a Seagate IronWolf. Apsolutna nikakva zaštita, kao se šalje pismo. Omotali disk ostatkom kutije. Prije 2-3 mjeseca uzeo sam Toshiba HDD iz Mindfactorya i stigao je potpuno omotan zračnim jastucima.

https://i.imgur.com/bOf6avT.jpeg

Zeryx 30.08.2024. 10:00

meni je stigao u ovoj kutiji stisnut s ovim papirima.
https://i.ibb.co/VH0pjtV/Whats-App-I...t-09-57-46.jpg

Max Rockatansky 03.09.2024. 09:39

Da nastavim ovdje sagu u diskovima iz Malla.
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6792

Jedan od diskova je nakon jedva 2 dana korištenja potpuno umro pa sam ga odnio na reklamaciju i na obrascu označio da želim novi artikl (postoje i opcije Povrat i Otklanjanje nedostataka).

Jutros sam dobio mail u kojem opet jednostrano to mijenjaju i odlučuju da će mi vratiti novce za taj jedan disk što mi se ne čini ok.
Zvao sam ih i rekao da mogu i pričekati dok opet bude na stanju, iako ga ustvari i imaju, ali po većoj cijeni nego što je ovaj kupljen.
https://www.mall.hr/tvrdi-diskovi-hd...mb-st4000vn006.

Što napraviti, prihvatiti povrat ili inzistirati i dalje da mi se isporuči novi disk ?
Dodatna mi je komplikacija što sam platio za žiro-računa pa mi je svaka uplata prihod kojeg onda treba posebno pravdati.

Mirkopoter 03.09.2024. 10:03

Citiraj:

Autor Max Rockatansky (Post 3760151)
Da nastavim ovdje sagu u diskovima iz Malla.
http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6792

Jedan od diskova je nakon jedva 2 dana korištenja potpuno umro pa sam ga odnio na reklamaciju i na obrascu označio da želim novi artikl (postoje i opcije Povrat i Otklanjanje nedostataka).

Jutros sam dobio mail u kojem opet jednostrano to mijenjaju i odlučuju da će mi vratiti novce za taj jedan disk što mi se ne čini ok.
Zvao sam ih i rekao da mogu i pričekati dok opet bude na stanju, iako ga ustvari i imaju, ali po većoj cijeni nego što je ovaj kupljen.
https://www.mall.hr/tvrdi-diskovi-hd...mb-st4000vn006.

Što napraviti, prihvatiti povrat ili inzistirati i dalje da mi se isporuči novi disk ?
Dodatna mi je komplikacija što sam platio za žiro-računa pa mi je svaka uplata prihod kojeg onda treba posebno pravdati.

Odgovori na e-mail da se ne slažeš i da i dalje tražiš novi disk i da ćeš se konzultirati s inspekcijom ako budu inzistirali na povratu.

nino 03.09.2024. 17:32

Ma odma na drz. inspektorat, te obavezno mail na index haer.

Kako ljudi u svojim glavama zamisle da neko nesto MORA i tup, nema druge.
Znaci legalne opcije su, novi / reparirani / povrat love.

Servis im nema novi ni reparirani, daju odobrenje i to su oni ponudili. Di i sta je tu krivo?

Lewis 03.09.2024. 17:44

Citiraj:

Autor nino (Post 3760282)

Servis im nema novi ni reparirani, daju odobrenje i to su oni ponudili. Di i sta je tu krivo?

Kolko sam ja shvatio iz posta oni (Mall) Imaju novi/drugi takav disk ali sad je skuplji (bar na njihovom WEBu) pa bi oni radije vratili lovu...

Max Rockatansky 03.09.2024. 17:45

Ima, to me i smeta što mi je teta jutros na telefon lagala da nemaju i da je to razlog zašto su se odlučili na povrat.
Pitam da li to smiju napraviti jednostrano ili bi najprije ipak trebali pitati mene da li se slažem sa ponuđenim.

Mirkopoter 03.09.2024. 18:28

Citiraj:

Autor nino (Post 3760282)
Ma odma na drz. inspektorat, te obavezno mail na index haer.

Kako ljudi u svojim glavama zamisle da neko nesto MORA i tup, nema druge.
Znaci legalne opcije su, novi / reparirani / povrat love.

Malo se informiraj prije komentiranja. Uredno prodaju taj isti disk na svojoj stranici.

nepalac 03.09.2024. 19:09

Citiraj:

Autor Max Rockatansky (Post 3760286)
Ima, to me i smeta što mi je teta jutros na telefon lagala da nemaju i da je to razlog zašto su se odlučili na povrat.

Pa onaj prvi link tog diska je pobrisan, ovaj koji sad imaju na lageru (skuplji) je vjerovatno od drugog dobavljača i pod drugom šifrom ga vode pa ga zato dotična ne vidi.
Takve stvari se ne mogu rješavat telefonom.
Napiši mejl, linkaj taj novi proizvod i objasni im situaciju.
I realno, ne moraju ti isporučiti nešto što ne žele, iako je mall fleksibilan i ne vidim razloga zašto ne bi.

Mirkopoter 03.09.2024. 19:13

Obrisan je baš zato što su fejlali cijenu, dobavljač je vjerojatno isti.

jp_rv 03.09.2024. 19:16

pa nek reklamiraju dobavljaču... barem je seagate fleksibilan ako mu se pošalje disk na RMA. gotovo nikad ne odbiju reklamaciju.

pitanje je samo da li dobavljač želi to odraditi.

ako je mall uvoznik - onda im se neda i ne vidim drugi razlog.

ako je DOA disk, onda je procedura drugačija. kod doa-e moraš dobiti NOVI uređaj. kod obične reklamacije ne moraš.

Zeryx 03.09.2024. 20:53

sta znaci DOA?

mamutarka 03.09.2024. 20:53

dead on arrival

Munjara 03.09.2024. 20:59

doa za krajnjeg kupca i u zakonskoj regulativi kao obveza ne postoji.

Max Rockatansky 03.09.2024. 21:03

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3760298)
Pa onaj prvi link tog diska je pobrisan, ovaj koji sad imaju na lageru (skuplji) je vjerovatno od drugog dobavljača i pod drugom šifrom ga vode pa ga zato dotična ne vidi.
Takve stvari se ne mogu rješavat telefonom.
Napiši mejl, linkaj taj novi proizvod i objasni im situaciju.
I realno, ne moraju ti isporučiti nešto što ne žele, iako je mall fleksibilan i ne vidim razloga zašto ne bi.

Jesam, ali još nisam dobio odgovor. Spreman sam i na povrat, nije smak svijeta, ali mislim da treba reagirati i pisati o ovakvim stvarima radi ostalih kupaca.
Kao što sam i napisao, smeta me ta app metoda, laži i jednostrano otkazivanje plaćene naružbe ili u ovom slučaju, promjena odabranog načina za rješavanje reklamacije.
Ako sam označio da želim novi artikl (a mogao sam označiti i Povrat i popravak), onda je valjda red da me najprije obavijeste da ne mogu to ispuniti, ispričaju se i ponude povrat a ne jednostrano odluče evo ti povrat i kraj.

jp_rv 03.09.2024. 21:15

Citiraj:

Autor Munjara (Post 3760321)
doa za krajnjeg kupca i u zakonskoj regulativi kao obveza ne postoji.

Točno.
Šta ne znači da ne postoji kao procedura. Svaki uvoznik i svaki proizvođač ima doa proceduru. To šta ona nije izložena prema kupcima nije razlog da ju se ne odradi.
Nama je proizvođač odobravao kompletan trošak novog uređaja kod prijave na doa-u ako je bila opravdana i u roku, za marke za koje smo mi bili uvoznici.
Ako smo kupovali od hr distributera, svi su odobravali doa-u unutar rokova.
Mall kao uvoznik ju mora imati.
Mall kao trgovac ju ne mora imati. Ali mora ispoštovati jamstvo. Povrat para nije jamstvo. Jedno regulira zakon o zaštiti potrošača, drugo regulira zakon o obveznim odnosima.

njOob 03.09.2024. 22:03

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3759502)
Danas mi je stigao iz Mall-a Seagate IronWolf. Apsolutna nikakva zaštita, kao se šalje pismo. Omotali disk ostatkom kutije. Prije 2-3 mjeseca uzeo sam Toshiba HDD iz Mindfactorya i stigao je potpuno omotan zračnim jastucima.

https://i.imgur.com/bOf6avT.jpeg

A zamislite kako ih oni transportiraju tek i kako ih skladiste. Zaobilazit mall...

Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk

nino 03.09.2024. 23:20

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3760292)
Malo se informiraj prije komentiranja. Uredno prodaju taj isti disk na svojoj stranici.

Prodajem i ja 5 istih diskova od 5 razlicitih dobavljaca.

Sto da se tocno informiram?

Jedno je prodaja, sasvim drugo je rma proces.

Pojasni ekipi prije prijave institucijama koji dio se MORA napraviti.

Novi artikal / Popravljeni artikal / Povrat sredstava.

Eto.

Sent from my CPH2449 using Tapatalk

Shuky 04.09.2024. 11:49

Citiraj:

Autor nino (Post 3760360)
Prodajem i ja 5 istih diskova od 5 razlicitih dobavljaca.

Sto da se tocno informiram?

Jedno je prodaja, sasvim drugo je rma proces.

Pojasni ekipi prije prijave institucijama koji dio se MORA napraviti.

Novi artikal / Popravljeni artikal / Povrat sredstava.

Eto.

Sent from my CPH2449 using Tapatalk

nije bas tako...

po zadnjem zakon, https://informator.hr/zakoni/10820-z...eznim-odnosima
Članak 410. stavak 3 i 4

... ili bi mu time bili prouzročeni nerazmjerni troškovi ... naravno da mu to ide u korist... a tko ce dokazati koliko su nerazmjerni... sud.. mos si mislit.. nit novaca nit vremena ... pogotov HŽ like - hrvatsko sudstvo

tskarda 04.09.2024. 12:15

Ja bih zabranio ovu temu s Mall.hr na pce forumu.

Toliko šljama izađe na površinu da mi je muka uopće biti ovdje na forumu s tim inspektoratima, prijavama i sličnime gdje ekipa nateže kožicu od sreće kad zajebe mall.hr za 1€ a kad oni trebaju dati 1€ više za novi uređaj onda kmečanje i prijava inspektoratu.

Budite muškarci, ne curice koje plaču, kako tu na forumu, tako i u mall.hru a i životu.

Ma sam sebi ću prijaviti post, pa modovi, maknite ga ako mislite da nije u redu.

Mirkopoter 04.09.2024. 12:22

A jeste našli trgovinu koju ćete žaliti.. zbog njih je uveden zakon da se za snižene artikle mora prikazati najniža cijena u zadnjih 30 dana jer im je redovita praksa bila dizati cijene prije sniženja, a da ne govorim o tome da oni nisu prikazivali tu najnižu cijenu do prije mjesec dana, a sad kad i prikazuju zapravo samo stave tekst "Najniža cijena u razdoblju od 30 dana prije sniženja." na artikl koji je na akciji i tjt što nema veze s onime što bi trebali prikazivati.

Evo primjera njihove akcije: https://www.mall.hr/vesla/aqua-marin...minij-4dijelno
U drugim trgovinama redovna cijena ovoga je 40€.

nepalac 04.09.2024. 13:22

Citiraj:

Autor tskarda (Post 3760450)
Toliko šljama izađe na površinu da mi je muka uopće biti ovdje na forumu s tim inspektoratima, prijavama i sličnime....

Potpis.
Baš zbog toga ne treba ljudima ni linkat dobre ponude i akcije iz te trgovine, a fala bogu ima ih, ja sigurno više neću.
To je jedina trgovina koja ima realne i velike popuste, tamo sam uštedjeo sigurno par stotina eura zadnjih mjeseci.
Ali uvijek isto kmečanje, koliko čega ima na lageru, zašto samo 5 kom, zašto je prekrižena cijena velika, zašto isporuka traje 10 dana itd...
Pa onda prijetnje, prijave, i sl. proseri.

Mislim da nitko nije prisiljen tamo kupovati pa ne znam ni čemu priče oko toga kako je drugdje.
Kupiš onda tamo di je manja prekrižena cijena, a veća onu koju plaćaš i uživaj, lol.

Naravno da nekad i bude problema ali mall je poznat da se s njima sve može riješiti i uvijek oni popuste, treba samo razmijeniti par mejlova.

Shuky 04.09.2024. 13:48

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3760480)
Potpis.
Baš zbog toga ne treba ljudima ni linkat dobre ponude i akcije iz te trgovine, a fala bogu ima ih, ja sigurno više neću.
To je jedina trgovina koja ima realne i velike popuste, tamo sam uštedjeo sigurno par stotina eura zadnjih mjeseci.
Ali uvijek isto kmečanje, koliko čega ima na lageru, zašto samo 5 kom, zašto je prekrižena cijena velika, zašto isporuka traje 10 dana itd...

Mislim da nitko nije prisiljen tamo kupovati pa ne znam ni čemu priče oko toga kako je drugdje.
Kupiš onda tamo di je manja prekrižena cijena, a veća onu koju plaćaš i uživaj, lol.

Naravno da nekad i bude problema ali mall je poznat da se s njima sve može riješiti i uvijek oni popuste, treba samo razmijeniti par mejlova.

slazem se u potpunosti sa tobom.
osim da si prestao objavljivati dobre ponude....

popo1 04.09.2024. 14:01

Citiraj:

Autor nepalac (Post 3760480)
Potpis.

Potpis, tamo sam kupio hrpu stvari po baš smiješnim cijenama.
Ne živciraj se zbog ove Ag008 ekipice
A ako bude stvarno nešto povoljno, šibni na PM :)

nino 04.09.2024. 14:29

Citiraj:

Autor Shuky (Post 3760437)
Članak 410. stavak 3 i 4...o

Ok, necemo sad o "nedostatku"....

cekam da mi kolega @Mirkopoter samo objasni o cemu da se informiram. Fala.

Mirkopoter 04.09.2024. 15:06

Citiraj:

Autor nino (Post 3760496)
Ok, necemo sad o "nedostatku"....

cekam da mi kolega @Mirkopoter samo objasni o cemu da se informiram. Fala.

Nemam komentara :D

Kužim da imaš trgovinu i da ti smeta kad netko odmah spominje inspekciju, pritužbe itd., ali već sam rekao i opet kažem, nikad to ne bih radio niti bih nekoga uputio da to radi za npr tvoj Uzishop ili Futuru IT jer nisu ciganski dućani. Ljubavi nemam prema Mall-u, Ekupi i sličnima koji nemaju ništa drugo osim zavaravajućih ponuda pa se triggeram kad ih netko brani.

U ovom specifičnom slučaju ja vjerujem da je riječ o istom dobavljaču iako ne možemo ni ti ni ja znati sa sigurnošću.

medo 04.09.2024. 16:46

Ima dobrih i loših trgovaca. Ima dobrih trgovaca koji imaju “loš dan”. Sve je to za ljude.

Stvari se trebaju riješavati. Mislim da se zna koje su obaveze kupca i prodavatelja. Nije to rocket science. I ja sam par puta morao u par dućana demonstrirati da razumijem svoja prava jer su se pokušali izvući.

Mall.hr je i meni uštedio nešto novaca. Recimo prošao sam 30€ manje za OneBlade. Za te novce odfuram ženu i klinca u pečenjaru :)

tizhu 04.09.2024. 17:23

kupio masu stvari u mall-u.
nikad problema.
jednom bilo nešto neispravno i jednom ja vratio jer mi se nije svidjelo. vratili pare bez ijedne riječi.

ovo điberenje, ali doslovno điberenje kada je neki artikl debelo ispod cijene i onda plakanje mami da ne valja i da žele baš taj dio po toj cijeni mi je balkanizam na najjače.
jesi probao se uđiberit? jesi.
jel prošlo? nije.
i sad bi još prcao trgovca a već si se kod njega uđiberio više puta i bilo ti je dobro.
a u kurac ...

d0X 04.09.2024. 17:36

Kužim da muljanje sa cijenama nije u redu, ali ako je netko dovoljno sposoban kupiti i platiti preko neta, valjda može tih nekoliko sivih stanica upotrijebiti i za nabava.net/jeftinije.hr hihi

Exy 04.09.2024. 17:36

Citiraj:

Autor tskarda (Post 3760450)
Ja bih zabranio ovu temu s Mall.hr na pce forumu.

Toliko šljama izađe na površinu da mi je muka uopće biti ovdje na forumu s tim inspektoratima, prijavama i sličnime gdje ekipa nateže kožicu od sreće kad zajebe mall.hr za 1€ a kad oni trebaju dati 1€ više za novi uređaj onda kmečanje i prijava inspektoratu.

Budite muškarci, ne curice koje plaču, kako tu na forumu, tako i u mall.hru a i životu.

Ma sam sebi ću prijaviti post, pa modovi, maknite ga ako mislite da nije u redu.

:care:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:37.