![]() |
Baš razmišljam o tome. Gledam sad gdje bi mogao najpovoljnije uzeti opciju za samo pozive i sms ako je moguće bez interneta? na bonbonu više ne vidim onu opciju slaganja paketa?
|
Citiraj:
Kaže da kartica ne podržava takvu opciju. Ono kao fizički su iste, ali samo su namjenjene za rutere, stickove i sl. Da li ne smiju reći, ili je stvarno tako, treba vidjeti. Jer ako nemam puno poziva, a najviše mi treba Internet, ovo je savršeno. Uzeti neki minimum na bonove za minute +60kn na dualnom SIM-u i vozi Miško. |
Citiraj:
ja imam one plus 7 pro i koristim iskonovu tu simicu vec 2-3mj bez ikakvih problema. uzmem za 20kn 100minuta na bonbonu (moras ic na stare pakete) i to ne uspijem ni potrosit. |
U vijestima o novim t-com mobilnim tarifama se spominje i neka XS tarifa, ali ja je ne vidim na njihovom portalu, ima neko ideju zašto?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Kasnije sam istu karticu koristio u starom 4G mobitelu kao hotspot, jer mi je bilo praktičnije koristiti ga za internet okolo. Ima li Vip/Tele2 nešto slično za tu lovu? 4G HT signal mi je loš (spor) u centru Zagreba, a i službeni telefon su mi prebacili s A1 na HT. p.s. Ima li netko ideju kako nabaviti dobar 098 broj sa 6 znamenaka, a da te ovi po oglasniku ne oderu? |
A1 Na Bonove: potrošnja baterije
Pozdravljeni :)
Prebacujem se sa Bonbon-a na onu A1 Prepaid tarifu za 49 kn mj. Već sam napravio online zahtjev, ako sve bude ok u petak je A1 kartica u mobu. Ali maloprije razgovaram sa prijateljem i veli mi da je on nedavno probao A1 prepaid i da mu se baterija na S10e trošila kao blesava. Taj ogromni battery drain je prestao tek nakon što je prešao na Simpu i njihov SIM. Malo sam izguglao i čitam da nije izolirani slučaj, ima toga puna tema na VIP forumu... Pa da pitam ovdje ekipu ako je netko imao ili zna za taj problem, da li je to bilo nešto privremeno ili normala kod A1 na bonove ? Ako je da poništim zahtjev za prelazak i bježim na Simpu. |
Pričali smo već o tome, treba nazvati SZK i tražiti da dodijele privatnu IP adresu.
|
Meni to smrdi da je vise vezano za lokaciju a ne generalno za A1.
|
Tnx, onda ću pustiti da prebace broj na A1 pa javim jel sve ok, trenutni HT radi bez problema.
Do lokacije nije, imao je odličan signal i drain se događao neovisno o lokaciji, njegov prijatelj sa S10+ je imao identičan problem sa A1 prepaidom sve dok nije promijenio mrežu... Ako budem tražio privatni IP, to odrade bez naknade ? edit: Stigla poruka od A1 da je HT odbio prijenos broja a br mi nije pod nikakvim ugovorom. Idem ovih dana do T-centra provjeriti što muljaju :) |
Nema naknade, možda će malo filozofirati, ali ti samo ustraj u zahtjevu. :)
|
Ekipa - ako netko znade / ima iskustva / radi u telekomunikacijama.
Ističe mi ugovor sa 31.10. Ako ne produljim odmah, šta nakon tog datuma? Posebice jer je HT ukinuo ugovornu obvezu i promjenio tarife, a moja tarifa više ne postoji :D A ne bih odmah produljio jer čekam da vidim hoće li bratić dovesti novi iPhone iz USA, ili ako ne donese da ja tu uzmem novi sa novom tarifom... |
Ništa, ideš dalje po ugovoru dok ne otkažeš uslugu ili ako ti jave da ne možeš više koristiti tu tarifu jel ne postoji i ponude ti novu.
|
Problem je ako je npr koristio neki popust, nakon isteka ugovora cijena ide na normalnu,bez popusta.
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
Pozdrav,
Ističe mi u ugovor u tele2 30.11.2020, zanima me tko je najpovoljniji za neograničeni interenet preko mobitela jer kod tele 2 nakon potrošenih 5gb treba slati sms pa dobiješ 2gb pa opet sms... Vidjeh da a1 ima Savršenu tarifu pa me zanima ima li tko i kakva je. Nesviđa mi se što napisaše a1 služba za korisnike.- "Što se Savršene tarife tiče internet je neograničen, odnosno nakon potrošenih 100 GB se samo usporava na 2Mbit/s nema naplate."- Dali je 2Mbit sporo za gledanje tv-a preko neta? Hvala! |
Ovisi o materijalu koji namjeravas gledat, uglavnom premalo. Ovo su opcenite vrijednosti koje su potrebne za nesmetano gledanje:
SD -> 3Mbit, HD -> 5Mbit i UHD 4K -> 25Mbit |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Mislim da nije do Netflixa oni "meni pustaju" varijabilni bitrate, koji za dokumentarne serije u HD (1080p/eAC3) rezoluciji dostize i ponekad prelazi 20MBits.
(Recimo serija Our Planet E1 od 4-7min) https://i.postimg.cc/ZYFLpWZF/SS.png https://i.postimg.cc/XYXKRx5Q/SS1.png Naslovi u UHD HDR + Atmos idu uredno preko 60MBits... |
Citiraj:
Narucio i ja, budem probao jel radi na žaomiju :goood: |
cekaj, moras li imati Iskon ista?
|
Citiraj:
|
Inace sam koristio veliku kombinaciju na bon bonu, al kad stavim sve na papir ova 4GB su dovoljna za wapp i minimal internet use, a potrosim nekakvih 150min na pozive mjesecno.
Ovom kombinacijom od 49kn za 60GB sam miran i mogu surfat do mile volje, a za 20kn na bon bonu imam 200min za pozive i na kraju mjeseca jos ustedim 25kn s obzirom da je velika kombinacija sad 95kn :fiju: |
Citiraj:
tako sam i ja mislio ali moras aktivirati stari paket koji je 100min za 20kn sto je malo na knap. ili aktivirati minimalni internet sto je 10-15kn i onda dobis 200min za 20. ako nadjes bolju opciju samo za pozive od 100min/20kn javi jer mi je pun kufer bonbona |
Update za iskon mobilnu za žaomi redmi note 5, sinoc ubacio karticu u mob, apn postavke namjestene, postavke u mobu isto, kartica dead 0 signal.
Kontaktira iskon kažu kao 24h aktivacija pa da nakon toga zovem teh. sluzbu :S To be continued... |
Ipak je bilo do aktivacije, karticu su aktivirali i potvrđujem da sve uredno radi na žaomiju :goood:
|
Kažu da je HT počeo sa komercijalnim radom 5G mreže. Ja na njegovim stranicama ne vidim ništa o tome osim karte pokrivenosti, ali ako tako kažu...
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...ndex_tid=64949 EDIT: danas sam u novinama našao objašnjenje t-kome da će nekim korisnicima na području koje je pokriveno 5G signalom do 21.06.21. ponuditi tu uslugu. O cijeni se ne govori ništa. |
U komentarima na Indexu je sve objasnjeno 🥴
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk |
Javila se i konkurencija
https://www.index.hr/vijesti/clanak/...a/2226025.aspx |
uspoređujući s tele2, a1 i tomato na bonove, trenutno mi bonbon ima najgoru ponudu - napisao sam im mail da se dovedu malo u redu, ali smatraju da su OK... ko ih h...., ja prelazim na drugog operatera, za ono šta mi treba tele2 mi se čini kao najpovoljniji, ima stvarno do jaja ponudu, ali da ne bi bilo kao prije nekoliko godina - da u istri nema nigdje signala? :) kako ste zadovoljni s današnjim tele2 - i ako je treš još uvijek kao šta je bio, onda ću odmah sljedeći mjesec preći na tomato ;)
|
Jel moguće na A1 sa Flatbox Duo SIM karticu koristiti na mobitelu s obzirom da ta usluga ima podatkovnu i glasovnu ali fiksnu vezu .
Mene interesira zbog 1 TB prometa . Bili to radilo . |
O kakvoj novoj regulaciji govore? https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7e6ca5b0fc.jpg
|
Niko nista?
|
Nitko ne navodi ali znam da je i žaba slala obavijest a i OTP da se ukida prodaja bonova na bankomatima.
Nešto vezano vjerojatno uz fiskalizacije pa zato ukidaju Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk |
Citiraj:
https://www.zaba.hr/home/o-nama/pres...na-bankomatima Sent from my iPhone using Tapatalk |
Citiraj:
|
Najjeftinija opcija samo za SMS komunikaciju na pretplatu.
Izgubio sam se u svekolikim ponudama, a trazim samo jedno:
Treba mi samo neka opcija za mjesecno placanje, dakle pretplatu, za neciju SIM karticu koja mora podrzavat SMS (dakle NE samo data SIM). To mi treba za alarm koji podrzava podesavanje i izvjestavanje samo preko GSM 2G mreze. Mora biti pretplata, jer nema mogucnosti nadoplacivanja pomocu slanja poruka za doplatu bonova. Ili mozda neka opcija bez pretplate za koju se moze preko interneta nadoplatit bon... Do sad sam nasao kao najjeftinije Bonbon tarifu KIS -> 10kn plus doplata za 200 SMS -> 20kn. |
Pa svi operateri imaju mogućnost nadoplate bona preko weba.
|
Da, al te, kolko znam, uvjetuju da kupujes bon kod njih, a to nije uvjek dostupna opcija.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:28. |