![]() |
Citiraj:
A za ovo drugo varaš se grdo. Mi iz malih gradova smo vozili aute u zagreb, pa čak i moji klijenti pojedini, dakle 100km tam, 100km nazad, jer ovdje kod nas ne žele čut 'za kavu' i te spike, nego te sruši bez pardona; mislim, ne mene koji radim s njima svaki dan, ali nagledao sam se glupih padova zbog stvari koje nemaju veze sa sigurnošću, ali eto, možeš past na tehničkom zbog toga.... Da se razumijemo, što se mene tiče, sasvim je u redu da automobil mora biti tehnički ispravan, ja svoj tako i tako držim 100% ispravnim radi sebe i mojih putnika, a ne radi nekog bisera na tehničkom pregledu, ali rušit ekipu zato što im je krepao podizač zadnjeg stakla na kii za koju to košta ko suvo zlato i treba mjesec dva da se nabavi, ili zato što nema kutiju prve pomoći u automobilu, to su za mene ludosti. Zna se šta je bitno, kočnice, ovjes, zdrava limarija, ekotest i da ne lijeva ulje ili antifriz iz motora ko pljusak u prašumi:D A ne kad dođe nabrijan na posao rušit ljude jer, eto, važan je čimbenik podizač zadnjeg stakla.... Ili što je rekao moj frend, jadan je onaj kome ću ja ili moja prva pomoć iz automobila pomoći, kad čim vidim krv padnem u nesvijest:roller: |
Pa kod nas se sve da "sredit". Dok god su plaće kakve jesu,a troškovi života rastu, uvijek ćemo imati Iveka kojemu treba koja kuna za alimentaciju, pa te pusti na tehničkom za Mažuranića-dva-tri.
Koliko se pričalo da nema više 50% bonusa, pa se i to rješava za određeni iznos. Eto, baš sutra idem na regu, jedino me brine ekotest jer se vozikam isključivo po gradu, ali auto 3god star sa 24tkm ne bi trebao imati problema :) Sigurno ću ponijet koju kunu više. |
Evo ja baš bio u subotu sa Škodom Feliciom 1.3MPI. Autek star 13godina, 190tkm na vurici i prošlo bez problema sve. Nikakvo dodatno sređivanje, ispuhivanje ni ništ. A i ne sječam se ni kad je prešla zadnji puta 100km/h :)
Al da ima zajebanih tipova, ima. U svakoj stanici za teh. pregled mora biti bar jedan. |
@jopis... to si bezveze blebnuo za zadnji brisač ili si čitao tu priču?
bio se požalio kolega na reno forumu sa jednim specijalcem koji ga je rušio dok je bio na moru... šta ćeš ti meni sa zg regama na tehničkom proć i te fore. @borny... može se sredit 50%, malo teže, ali ako znaš ljude koji znaju ljude se može, jest da će te usluga koštati 800-2k kn i da nisi siguran na idućoj regi da li će ti ostati bonus, ali se može :) |
Još gore. Nije zadnji brisač nego podizač zadnjeg stakla. Glupost totalna. Brisač još mogu razumjeti nekak.
|
Citiraj:
Radim 10m od stanice za tehnički pregled, pa se nagledam svaki dan svega i svačega. I svakavih koji prođu, i 10x boljih auta koji padnu.... Za 50% da se da sredit, to bih volio vidjeti, znam jedno 3000 ljudi u toj branši, od vrha do dna, pa se ne može od prošle godine, ni za kakvu lovu.... |
ma fora ti je bila da je čovjek bio bogu iza nogu i sve fino pristojno došao na tehnički veli jebiga zapalo me sad na moru pa da to obavimo, frajer je tražio ono povećalom na čemu da ga ruši i nađe da mu je metlica zadnjeg brisača strgana 2-3cm i visi :)
ovaj veli budem zamijenio prvom prilikom, nisam ni ja skužio... a-a, zamijeni pa ponovo dođi na tehnički. pa ti reci da ti tlak ne bi na 200 skočio. sa druge strane moj pretprošli tehnički sjetim se ja te priče i gledam kako 4 geliptera iz '98 civic 1.4 sa auspuhom veličine mjeseca prolaze sa plavim led-icama umjesto pozicija. znači tolika bezobraština da se nisi udostojio maknuti ilegalnu preradu na autu koja traje jedno 2 minute zamjene i ti mi prođeš... ban ko kuća i teraj doma sine, pa ponovo plati. edit: može, ali ima par uvjeta... ak me shvaćaš ;) |
Citiraj:
Ne znam da može, pokušavam shvatit, al ne ide, jer mi je to primarno zanimanje, poznam Boga i vraga, i ne ide od 08/2011.... Sad sam se sjetio najkomičnije situacije u ovih 11 (uf i više, ja bi htio da sam mlađi....) godina bavljenja s tim. Dolazi lik na tehnički, škoda octavia tdi, stara ravno 8 dana. Uvozi kontrolor auto u stanicu, tjera na valjke, op, ne radi ručna. Veli ajde novo je, nije se razradilo, nema veze, pregledaj kasnije u servisu. Tjera na ekotest, zacrnjenje 1 :D, max dopušteno od strane škode 0.80... Veli kontrolor, gospodine žao mi je, ali niste prošli tehnički pregled jer vam je vozilo tehnički neispravno :D Zamisli facu lika, još lik pokušava ostat hladan, kaže pa dobro jel ti vidiš da je auto star 8 dana, ne 8 godina, ne 8 mjeseci, nego DANA. Kaže ovaj ladno, a jel ti vidiš da ne valja, vozi to van i pravac servis. Servis najbliži je naravno u popovači, 70km daleko u jednom smjeru, i lik na autocestu, propisno zagrije auto, dođe u servis, eko test - zacrnjenje 0.01, ručna kočnica idealna. Kaže ovaj u servisu, pozdravite mi kolegu na tehničkom :D Problem je bio što je lik bio 7 dana na terenu i auto je stajao u garaži, i pravo iz garaže na tehnički. Dok se je dovezao do servisa, em je kočio, em ga je zagrijao propisno i sve je bilo super kako i treba bit na novom autu, samo eto, zašto bi ovaj na tehničkom pogledao jel auto zagrijan i pitao jel auto vožen, lakše je srušit ga i uzet 120kn još jednom.... |
za 8/2011 nisam upoznat, ali se moglo riješiti... mislim i prije toga je bio datum od kada se ne može nikako, pa se opet moglo :)
|
Citiraj:
Što prije to bolje jer bi ekipu koja ovakve (pa i gore) kočije dovodi na tehnički poslao kući prije nego bi i ušli u STP. http://img192.imageshack.us/img192/439/slika0155.jpg http://img827.imageshack.us/img827/7585/slika0156.jpg http://img684.imageshack.us/img684/594/slika0157.jpg Citiraj:
Evo dam 800-2k za 50% policu ali da mi uz to garantira A) iduće godine imam i dalje tih 50% B) da na kućnu adresu neću dobiti uplatnicu na preostali iznos premije C) da mi neće odbit isplatu štete s takvom policom |
Citiraj:
Nego, za propuhat auto, jel dovoljno malo stiskanja u više okretaje u vožnji ili baš moram na obilaznicu? Za svaki slučaj, bolje nego da plaćam dvaput tehnički. |
da, to mi stvarno nije jasno... pa čim vidiš takvo vozilo, odmah tražiš papire homologacije dodatne plastike i pošalješ doma jerbo naravno nitko to nema :)
|
Citiraj:
U principu da bi pošteno pročistio motor trebaš ga dovest u zonu samočišćenja. To u gradu postići nećeš. A najvažnije ti je na tehnički doći sa zagrijanim vozilom. Dakle sve tekućine i posebno DPF ako imaš moraju biti na radnoj temp u protivnom ti rezultati neće biti dobri. |
Benzinac je.
Znači, baš obilaznica. |
Citiraj:
Nego u konstantnoj vožnji otvorenom cestom, bar 5km, baš tipa obilaznice, i da se voziš 100km/h konstantno. |
Bilo koja dionica gdje dulje vrijeme možeš vozit konstantnom brzinom na konstantnom broju okretaja u optimalnom području. Dakle neće se čistit ako ga držiš na 1500 o/min niti će mu biti dobro ako ćeš ga držat blizu crvenog :D
EDIT Evo jopis je već napisao |
Citiraj:
znaš i sam ;) |
Dakle ne može se :D
Radije ću preko postojeće dobit legalnih 25% nego nekom dat pare pa još popušit. |
Citiraj:
Kažem da se od 08.mj prošle godine ne može nigdje, ako ne mogu vodeći ljudi osiguranja u Hr napraviti policu od tada, onda stvarno ne znam kako bi netko negdje điberski mogao riješiti pravovaljani bonus. 25% koje imaš pravo po zakonu za sebe (ili za suprugin automobil) za drugi auto, ako na prvom imaš 50% je sasvim pošteno i sasvim dovoljno za napraviti i ne razmišljati o Huo, kraćenju police, plaćanju razlike do pune premije, i svim ostalim nevoljama koje te mogu zakačiti pri svjesnom uzimanju muljane police.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Jednostavno su počeli u segmentu nadzora osiguranja raditi svoj posao kako je to zakonom zamišljeno. Kazne su drastične. |
daj nemoj biti smiješan ljuti matorac :D :D
ista ta hanfa pušta maltene javne oglase darova uz ao :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Znam iz prve ruke (a zna i većina vas) da se puštaju auta sa plastičnim gumama starim 5-6 godina i sa kočnicama na donjoj granici ispravnosti. Problem je većinom, složit ćete se, u niskom standardu. Naravno da je lako održavat auto kad ti na njega odlazi misečno 10% plaće, a kad ti odlazi 3-4 puta više, onda baš i nije. I tu ne ciljam na one koji kupe auto iznad svojih mogućnosti, već na one kojima je auto potreba. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Fora je što je od lani uveden jedinstveni sustav ao polica pod kapom HUO-a, tako da meni netko recimo donese policu iz nekog desetog osiguranja, ja vidim sve relevenatne podatke od iste, dakle da li je bonus taj koji piše na polici (ljudi su nekad ručno pisaćom mašinom pisali police i bonuse koji su njima odgovarali, pa sve do skora), da li je vlasnik police imenom i prezimenom, oib-om i datumom rođenja točno taj, broj šasije vozila mora biti točan, više ne idu fore kao nekad da se umjesto nule stavi veliko O, i broj police i oznaka osiguravajućeg društva (prva dva broja svake police AO) moraju 100% odgovarati. Pa ti sad vidi koliko je to relevantnih podataka koji se vežu uz svaku pojedinačnu policu i moraju odgovarati kad polica dođe na provjeru u huo. A do lani se muljalo na 100 načina, da sada ne iznosim detalje javno, i ništa od tih podataka ako je osiguranik iz tuđeg osiguranja nije bilo dostupno, samo broj police, i eventualno ime i prezime ili reg. oznake. A sada samo probaj unesti nešto da nemaš papirnato pokriće za izmjenu (registarski list iz cvh, vjenčani list, kupoprodajni ugovor, rješenje o invalidnosti,itd., ovisno za što treba), pa da vidiš kako ti se takva polica vrati u roku odmah, pa ili plati iz svog džepa razliku do ispravne cijene sa odgovarajućim bonusom, ili ako tariferu to promakne, firma plaća masnu kaznu, a tebi šup karta za vijeke vijekova. Citiraj:
AO je stavljen pod debelu kontrolu državnih agencija jer država ubire nemalih 15% svog poreza na AO, premija kojeg ukupno na razini države iznosi desetke milijardi kuna svake godine, pa nije državi svejedno da li netko plaća 15% od 50mlrd kuna ili 15% od 80mlrd kuna ;) Zato su tolike drakonske kazne, sankcije i kontrole unazad godinu dana. To što hanfa nekom gleda kroz prste, to su fore, sad će te pustit, a za mjesec dana će ti lupit takvu kaznu da ti ne padne na pamet duže vremena pustit oglas ili dijelit nešto. @jelc - kod nas je globalni problem nekvaliteta goriva koja se prodaju, i zato su rezultati ekotestova tako katastrofalni, a drugi razlog je što većina ljudi automobile koristi na vrlo kratkim relacijama, što jako šteti rezultatu na ekotestu. |
Citiraj:
hanfa... lol :) kaj im je trebalo 10 godina da skuže kako se prodaju bonusi na dobar dan? :) @jopis... izgleda da ti tvojih 3k poznanika baš i ne daju realan feedback što se ao tiče ;) |
Citiraj:
Moje kolege (navedenih cca 3000 ljudi) 100% ne prtljaju više s ničim jer smo masno kažnjeni već, i za reklamni, i za bonuse, odletilo je dosta glava ljetos, tako da je od onda mir i nema petljanja. To što neko drugo osiguranje levati klijente i uzima im masnu lovu za sređivanje bonusa s kojim mogu mačku dupe obrisat, nema veze sa poslovnošću, nego sa pohlepom za grebanjem za veći udio na tržištu, a to što to stvara negativne konotacije kod ljudi i stvara masu nezadovoljnih klijenata, to toj ekipi nema veze. Bitno je tekuće godine ostvarit zadani plan, a nagodinu što će pola ekipe otić, očito nema veze. Mudro razmišljanje mojih bivših šefova, koji zato više i ne rade taj posao. A druga stvar, nisu ni ljudi tolike ovce, krenut će tužbe sudskim putem, kad se nekom smulja polica, pa kad te čovjek tuži jer si mu izdao nevažeći DOKUMENT, onda će se stvari malo drukčije razvijati.... Što se tiče točnih iznosa ukupne premije izdanih polica AO u prošloj, pretprošloj godini, a i unazad 10 godina, do toga mogu doći kad sam na poslu u vrlo kratkom roku. Iznosi su ogromni, i najvećem laiku ubrzo postane jasno zašto je država sad odjednom toliko zapela da se bonusi ne dijele šakom i kapom. No opet idemo preširoko:fiju: |
pa naravno da se neće svatko zayebavati s tim, ali onaj tko hoće - može + hope for the best.
pričam o ao "stimulansima" koji su debelo prisutni na tržištu. |
Citiraj:
NHF ali nitko ga ne tjera da primi nevažeći policu. Zna se dobro da li je polica u skladu s ugovorom ili ne. Druga stvar je što bi ekipa i ovce i novce pa kad zagusti pravila se grbava. |
Citiraj:
Na moju osobnu žalost:D Citiraj:
|
kod mene nisu ni postojali, ali uvijek postoje oni koji to guraju na razini grupacije ;)
|
Auto prošao tehnički bez greške. Jučer sam ga malo propuhao i sve pet.
Što se tiče osiguranja, baš sam pitao za te "divlje" police. Kaže ženska da ih je samo preko Jadranskog palo 500-1000 i da se više ne može srediti, tj. da je gotovo nemoguće jer se dosta strogo kontrolira. Ak niš drugo, dobio sam tonu borića i kemijskih :D |
A šta se čudite? Tko je jamio jamio je.
Bitno je bilo privuči klijente na bilo koji način. Prije cca 15 godina kad se je osnovao Euroherc i sestrinsko osiguranje Jadransko, a nakon njih i brdo drugih bio je cilj privuči klijenete tj. oteti ih Croatia osiguranju. Računica je jednostavna, ponudiš čovjeku bonus 50%, a on plati punu i svaku iduću ima 50%, ali bi bilo poželjno da ostane kod njih neko vrijeme. Znači imaš klijenta na duže vrijeme koji plača 50%. Bolje i takav klijent nego nikakav. Naravno da je moralo doći vrijeme kad će to prestati zbog toga što je došlo do stagnacije novopridošlih klijenata jer skoro svi imaju 50%, a s druge strane ti koji su privlačili klijente više nemoraju privlačiti takvim bonusima jer su dovoljno jaki na tržištu. Do nedavno su nudili bonove za gorivo ili pranje auta do 100 kn, ali su im i to zabranili. @Borny Da se nemože napraviti bonus od 50% je laž, ali se nikome neda zaj...t za 1000 do 2000 kn kolika bi bila recimo zarada i da zbog toga stavlja glavu na panj, ali za osiguranje traktora (šlepera) gdje je polica preko 20.000 kn je već druga stvar. |
ako auto ne prode tehnicki, u roku 8 dana mozs doci sa popravljenim i ne placa se ponovo pregled.
koliko ja znam, kad spajaju komp za eko test, stavljaju termostat koji mjeri temperaturu masine, cak mislim da na papiru od eko testa pise temperatura masine... |
Citiraj:
Ali problem je što danas dosta automobila uopće nema mjerač ulja nego se količina ulja u motoru mjeri digitalno putem senzora, a imaš i dosta automobila di je ta šipka prilično loše postavljena i kratka pa sonda ne može zaći kako treba. Da, ovo sa 8 dana je uvedeno prošle godine, ako padneš, ne plaćaš pregled ponovo, ali od tada je i uvedeno da tamo gdje si pao, moraš doći na ponovni pregled, a prije toga je bilo padneš na jednoj stanici, ideš proć na drugu.... |
Citiraj:
auto je bio, lada stara 21. godinu i zamisli, masina je bila masna!!! koji retard!!! |
I ti si dao XY kuna za novi pregled umjesto da si dao 20kn za ivasol i oprao mašinu. :goood:
|
Citiraj:
|
Možda, a možda jednostavno neželi svoj posao dovodit u pitanje zbog tvoje masne mašine, nečijeg svjetla, mog hrđavog praga i sl. Jer ih provjeravaju, i bude njesra kad prođe netko tko nije trebao.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:24. |