PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   iPhone mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138492)

Hamm 18.09.2012. 12:40

Jel to onaj odron od službenog zamzunga kojeg imate? :D Pa to nije dostojno zvati se smart phoneom! :D

Mogao si uzeti još veći odron i onda suditi! :D

srale7 18.09.2012. 12:59

Citiraj:

Autor doublev (Post 2238101)
Ali si se našao pozvanim uletit na iPhone temu i svima solit pamet kako to o čemu se tu priča zapravo ne valja i da smo svi glupi fanboyi ispranih mozgova.

Gle, to što si ti zaljubljen u Android mene ni malo ne impresionira. To te sigurno ne čini boljim i pametnijim. Ako misliš raspravljati, moraš to činiti argumentima. Buljo te je lijepo pitao, ti si mu odgovorio s nekim vrlo opskurnim glupostima (promjena imena fotke - alo?), ja sam ti ponudio odgovor a ti si me prozvao fanboyem. Nećemo tako.

Nisam nigdje rekao da je itko glup ili ispranog mozga, druga stvar je sto jabučari ne mogu prihvatit drugo misljenje.

Realno, jel ja mogu podastrti bilo kakave dokaze/argumente i da cete vi rec;"da, imas pravo".

A da si fanboy, to znas i sam da jesi. Ja nisam zaljubljen u nista, pa tako ni u android, za raziku od vas koji ste zaljubljeni u svoj brand.
Popljuvat cu ako nesto ne valja ili mi se nesviđa, bmk bio to android, ios, samsung, htc ili nesto peto.

I da se jos osvrnem na taj ajfon famozni dizaj na koji svi svršavaju. Dizajn samog telefona mi je onak, manje vise nebitan, cisto da izgleda ok i ja sretan.
Bitnija stvar mi je ergonomija i koristeni materijali, te konačan feeling, jer na kraju mobitel stalno drzimo u ruci.

Ajfon 2/3 su donekle bili ergonomski dizajnirani, telefon fino lezi u ruci i ako ona plastika na dodir bas i nije pun pogodak. I onda dolazi ajfon4, kod kojeg ergonomije nema, sve je podređeno vizalnom dizajnu i zato ajfon4 u ruci lezi kao komad debljeg stakla. Po meni, jedan od vecih failova, plus staklo bas i nije neki materijal koji stvara ugodu u kontaktu sa kozom.

Samsung S3 ima definitivno najbolji oblik, s obzirom na velicinu odlično lezi u ruci, ali ona sjajna platika je prelosa. HOX je to najbolje prosao, solidan oblik, materijali najbolji, feeling odličan.

I da, imas pravo, ovo je tema o ajfonu a ne android vs iphone:D

Z-man 18.09.2012. 13:22

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2238135)

I da, imas pravo, ovo je tema o ajfonu a ne android vs iphone:D

Niti u jednom postu to ne pokazuješ. :D

Ma baš sam jučer nešto malo čačkao po S3-u i naspram mog ajfona 4 mi je prevelik za ruku. Za nekog tko ima lopatu (bez uvrede :D) od ruke je on idealan dok bih ja imao svakodnevne borbe oko toga da mi ne ispadne iz ruke. S moje strane gledišta je on neergonomičan zbog svoje veličine (mobitel, jel).

Isto tako, ajfon je možda preuzak (dosad i prekratak) za iste te vlasnike lopata.

doublev 18.09.2012. 13:50

Citiraj:

Autor syss (Post 2238113)
ispravio sam te :D

A joj da, zaboravio sam da se to ne broji. Onda niš! Šta brojimo, te sonji drlje kojima se mijenja maskica? :D

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2238116)
Jel to onaj odron od službenog zamzunga kojeg imate? :D Pa to nije dostojno zvati se smart phoneom! :D

Mogao si uzeti još veći odron i onda suditi! :D

Ma ne, alo, relax :D

Osobno imam Galaxy Tab (onaj prvi koji ima slične specifikacije ako i iPad ali radi duplo sporije) i S2 (kojeg sam dao burazu na korištenje). Prije toga Sony Xperia X1 a prije toga HTC Tytn II (za Android fanboye da ne morate guglat, ova dva zadnja su Windows Mobile uređaji :D).

Inače, taj mali odron čak i dobro radi s obzirom da je odron :D

Zgodna anegdota s ovim Galaxy Tabom neki dan: žena mi kaže da bi nešto prosurfala i odmah se laćam Taba a kad ono, ma ne, daj mi iPhone na njemu mi je lakše. Alo! Lakše ti je na divajsu koji ima duplo manji ekran? Umro sam od smijeha :D

syss 18.09.2012. 14:00

nope, brojimo staklene mobitele sa oštrim bridovima zbog veće ergonomije :D :D

taj mali odron mi se restartao upravo prije pol sata sjedeći na stolu i neradeći ništa... bjež sotime.

Hamm 18.09.2012. 14:06

@doublev...eto vidiš kolega dofurao ipad 2 ženi doma i ona sva sretna hop na njega i za minutu ga baca na krevet i veli "kaj ovo smeće ne podržava flash?". :) I još je dodala uređaj od par tisuća kuna koji ne podržava flash? :)

Ne znam kaj ti je falilo SII, a za galaxy tab sam čuo i dobre i loše strane. :) X1, a pogotovo Tytn II su odroni i nisu za usporedbu. I da znamo da su win divjasovi... :)

poltergeist 18.09.2012. 14:17

Sta vi jos uvijek vapite za flashom? Oh boze... :)

tor 18.09.2012. 14:19

a ono, usporedba WM 6.5 i današnjeg andorida ili iOSa je skorz na mjestu jel :D

buljo 18.09.2012. 14:21

Citiraj:

Autor poltergeist (Post 2238238)
Sta vi jos uvijek vapite za flashom? Oh boze... :)

Ne mi, žene :D

Hamm 18.09.2012. 14:32

Žena od kolege. :D :D

@tor..pa tak normalno! :D Ja uzeo u ruku ajfon 2 i bože koje smeće od uređaja. :D :D Ko bi reko da se do sada razvio! :D

doublev 18.09.2012. 14:46

Citiraj:

Autor syss (Post 2238223)
nope, brojimo staklene mobitele sa oštrim bridovima zbog veće ergonomije :D :D

Piše se "s oštrim bridovima" :D

Citiraj:

Autor Hamm (Post 2238228)
@doublev...eto vidiš kolega dofurao ipad 2 ženi doma i ona sva sretna hop na njega i za minutu ga baca na krevet i veli "kaj ovo smeće ne podržava flash?". :) I još je dodala uređaj od par tisuća kuna koji ne podržava flash? :)

Znao sam da će se taj flash pojavit u temi kad tad :D

Citiraj:

X1, a pogotovo Tytn II su odroni i nisu za usporedbu.

Tytn II je u vrijeme kada je izašao bio top smartphone. Pregazilo ga vrijeme. I to vrlo brzo, valjda dva dana nakon što je izašao :D

Citiraj:

I da znamo da su win divjasovi... :)

Zašto se osjećaš prozvanim? :D

Citiraj:

Autor tor (Post 2238240)
a ono, usporedba WM 6.5 i današnjeg andorida ili iOSa je skorz na mjestu jel :D

Ma naravno da nije ali kad se već nabrajaju telefoni... Osim toga, s tim si dižem rejting kao znalca, kaj ja znam :D

Ne, ozniljno, prošao sam pasiju s tim telefonima i stvarno je osvježenje radit s nečim što ne radi probleme i jednostavno - radi. Jedino što moram pretrpit da svaki put kad izađe novi iOS, moram čekat JB da bi mogao ispiratizirat nešto. Eto, priznam, to je stvarno super na Androidu - možeš piratizirat čim ga izvadiš iz kutije :D

tor 18.09.2012. 14:59

eto, vidiš da ga ipak voliš :D

Ma na stranu to sve, moje stajalište - za prosječnog korisnika (ako kupiš mob koji je tehnički ispravan jel) svi modeli (iphone, neki android ili widows phone) rade sasvim dobro onakvi kakvi jesu čim se izvade iz kutije. Ako kreneš dalje i želiš ovo ili ono, napredniji si korisnik - uglavnom znaš što ti treba, kako doći do toga i shodno tome biraš koji model uzimaš.
Moj trenutni izbor je android, WP, pa iphone. Za mene osobno. No, ako me neki "prosječni" korisnik (recimo koleginica u firmi) pita koji fon da uzme za službeni, a svi znamo kakav je izbor non-smarthphonea, skoro u 99% slučajeva kažem iphone. Malo zbog toga što se kasnije mogu izvući - nemam ti ja pojma o tome, koristim android :D, malo zbog toga što smatram (opet ja jel) da je iphone više ispoliran/prihvaćen/prihvatljiviji prosječnom korisniku, a ponajviše što je u većini slučajeva rad na većini mid-range android uređaja prilično loš u usporedbi s IP. A recimo, u nekakvoj našoj poslovnoj tarifi, dobijemo Iphone 4 za nekakvih soma kuna, a nekako se uvijek posloži da za te pare dobiješ nekakav relativno šit android, a ako hoćeš nešto poštenije od njega moraš pljunuti ozbiljniju lovu od tog soma.
I opet ponavljam, ovo o čemu mi trkeljamo su sitnice u razlikama među uređajima (sisino restartanje očigledno neispravnog samsunga i njegov sud "ne valja" ne uzimam kao ozbiljan argument), nekome manje, nekome više bitno. No ako mogu birati, a mogu -biram uređaj i platformu na kojoj ima MANJE loših sitnica koje su meni bitne. Ono, biram manje zlo ako to možemo tako postaviti.

syss 18.09.2012. 15:09

a ne, ne mileni... pričam ja o osjetno većem broju uređaja nego mom odronu ;)

domis 18.09.2012. 15:53

bas ste mi slatki s tim prepucavanjem :)

trebale bi jos win vs linux vs macos teme i opcenita apple vs ms :)

Neo-ST 18.09.2012. 16:10

Symbian je sve to imao puno prije Androida i iOSa :D

zgmmax 19.09.2012. 12:25

Danas izlazi novi iOS 6 bas me zanima na sta ce to liciti. I jako me zanimam kakve su ove nove mape :)

coconut 19.09.2012. 13:02

Ako nemaš iP4S ili jači uređaj, nećeš moći korsititi neke fičere na tim mapama (3D, voice navigation ili tako nešto).

IcyTexx 19.09.2012. 14:15

Iiiii, iPhone 5 je opet brži od SIII. :D

http://www.anandtech.com/show/6309/i...er-performance

Opet, ne kužim zašto bi quad core nužno bio napredak ispred dual corea kako to mnogi tvrde. Važna je kombinacija softwarea i hardwarea.

coconut 19.09.2012. 14:20

Hebeš sintetiku. Treba vidjeti koliko je brz u realnom životu.

IcyTexx 19.09.2012. 14:22

Slažem se, al JavaScript sintetika ime nekog smisla.

Zasad postoji ovo (djeluje jako brzo):

Al gle koje su razlike u cijenama za njih... To se znalo i prije. Kod nas plaćaš suhim zlatom 32GB il 64GB, a razlika u proizvodnji je po desetak dolara.
http://9to5mac.files.wordpress.com/2...1-00-35-am.png

poltergeist 19.09.2012. 14:47

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2238887)
Danas izlazi novi iOS 6 bas me zanima na sta ce to liciti. I jako me zanimam kakve su ove nove mape :)

Mislim da ce ipak malo potrajati dok mape dodju na razinu google mapsa nazalost.

Edit: Nis :)

zkljaja 19.09.2012. 15:00

Kakva je situacija sa 3gs i novim OSom i podrskom aplikacija za isti (zbog reze ekrana)?

Snowrider 19.09.2012. 15:06

Citiraj:

Autor timmy (Post 2233805)
icy...cijene 4s i sgs3 su podjednake u oglsniku za novi model od 32gb, a gs3 je bolji i to dosta
na phoneareni pise da je ip5 dual core jel to nek zajebancija ili sta?

još kad bi Android izvedba bila bolja kao na iOS-u istina sgs3 bi bio dobar mob što i je AL SAMO HARDVERSKI dok android ne dođe na razinu iOS-a.

Ati freak 19.09.2012. 15:23

Citiraj:

Autor coconut (Post 2238917)
Ako nemaš iP4S ili jači uređaj, nećeš moći korsititi neke fičere na tim mapama (3D, voice navigation ili tako nešto).

Pretpostavka ili ima negdje potvrda? :nono:

poltergeist 19.09.2012. 15:24

Istina je. 3D prikaz nema zbog slabijeg proceosra u 4 a voice navigation zato jer nema siri

IcyTexx 19.09.2012. 16:09

Reviewi:

CNET - "Finally, the iPhone we've always wanted."
Engadget - "This is the one you've been waiting for."
Daring Fireball - "The iPhone 5 is really nice."
TechCrunch - "With iPhone 5, Apple Has Chiseled The Smartphone To Near Perfection"

iOS 6 stiže danas u 19:00.

murina 19.09.2012. 17:04

Malo promjene teme i povratak na iphone 3g :)

Slomio mi se ekran (digitizer), zamijenio ga sa jeftinim ebayovskim i imam problem: U nekim aplikacijama ne radi donjih cca 5mm ekrana (tipa space kad pišem poruku). Bilo bi ok da ne radi i u drugim aplikacijama ali ovako sam zbunjen. I prije ovog sam imao taj s ebaya (jebiga volim lomit ekrane :D) i sve je radilo perfektno, čak i kad je bio skroz puknut, da se jedva držao.

Help :)

LAcy 19.09.2012. 17:59

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2239089)
Reviewi:

CNET - "Finally, the iPhone we've always wanted."
Engadget - "This is the one you've been waiting for."
Daring Fireball - "The iPhone 5 is really nice."
TechCrunch - "With iPhone 5, Apple Has Chiseled The Smartphone To Near Perfection"

iOS 6 stiže danas u 19:00.

Zar nisu slične/iste izjave kad god izađe novi iPhone? :D

tutix 19.09.2012. 18:06

Citiraj:

Autor murina (Post 2239138)
Malo promjene teme i povratak na iphone 3g :)

Slomio mi se ekran (digitizer), zamijenio ga sa jeftinim ebayovskim i imam problem: U nekim aplikacijama ne radi donjih cca 5mm ekrana (tipa space kad pišem poruku). Bilo bi ok da ne radi i u drugim aplikacijama ali ovako sam zbunjen. I prije ovog sam imao taj s ebaya (jebiga volim lomit ekrane :D) i sve je radilo perfektno, čak i kad je bio skroz puknut, da se jedva držao.

Help :)

Kupi drugo. Imao sam isti problem sa digitizerom za IDEOS-a sa eBaya, kapacitativne tipke su negdje radile, a negdje ne, kupio drugo i problem rjesen. Jbg, kvaliteta...

IcyTexx 19.09.2012. 18:31

Cult of Mac - Americans Have Spent An Estimated $5.9 Billion Repairing Their Damaged iPhones

:D:D

Inače... Bojim se kak će ispast ove Apple karte kod nas... Pogledajte koliko je Google ubacio cestica i kako je poboljsao overlay kod nas. Gledao sam Zagreb i Mariju Bistricu. Dodaju čak i zgrade polako. Opako su dobre karte.

EDIT:
iOS 6 je izašo.

EDIT:
OČAJNOOOOO. Idioti. Nadam se da će Google izbacit svoj app što prije.
http://www.pohrani.com/f/32/3Z/1XOfgFwr/img0006.png
http://www.pohrani.com/f/41/i5/4zbXeT8E/img0003.png

poltergeist 19.09.2012. 21:37

Bah, nikako da mi se skine update ocito su serveri overloaded. Icy jel imas americki ili hr Apple ID?

mamutarka 19.09.2012. 23:26

http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

evo tu ide max speed

IcyTexx 20.09.2012. 00:50

Imam HR ID, skinuo sam ga prije svih na 20mbit, zadnjih 100MB mi je skidao na 2mbit.
Karte su živi očaj, dao bi Googleu gro dolara da baci svoju aplikaciju van, al da valja.

Naravno da ne mozete napravit update kad deset milijuna ljudi skida.

Karte me najviše živciraju. Sive su, bez boja. Al najveća glupost je to što su čak i u nekoj pristojnoj rezoluciji gad ih gledaš na max. blizini, kad se udaljiš onda se pogoršavaju i postaju mutne. Apsolutno mi nije jasno zašto to rade. Tako je i u Google Earthu. Jedino di je valjalo je na Maps aplikaciji sa Google kartama. Kad već imaju gro detalja učitanih oni ih namjerno rendriraju na lošoj kvaliteti.
Navigacija ko da radi ali uvijek fula destinaciju za parsto metara, makar ju oznaci pinom na pravo mjesto. Kako su ovo mogli pustit u javnost - nije mi jasno.
Ceste su nekako ultra uske, nema pol imena dok ne zumiraš...
Nemreš u godinu dana napravit neš što drugi rade sedam puta dulje.

Popisam im se na flyovere i USA karte kad je ostatak svijeta vriti.

mamutarka 20.09.2012. 01:18

ja nemrem upalit wifi..upalim ga i odvede me na neki mrtvi log in na www.apple.com

wtf :S

IcyTexx 20.09.2012. 01:33

Poznato... Network reset ne pali, upravo radim restore pa da vidimo... EDIT: Nakon restorea radi, al ne znam kolko dugo.

Cucla bateriju ko lud. I fascinantno mi je da im je trebalo do iOS 6 da konačno aktiviraju light senzor i podešavaju svjetlinu ekrana svakih x sekundi a ne samo kod paljenja.

iPhone 5 sigurno nema tih problema. Ajmo svi čarape sa parama van i po peticu.

MG Siegler za peticu:
Citiraj:

You pick it up and it almost feels fake. That’s not to say it feels cheap; because it doesn’t — quite the opposite, actually. It just doesn’t seem real. Certainly not to someone who has been holding the iPhone 4/4S for the past two years. It feels like someone took one of those devices and hollowed it out.

mamutarka 20.09.2012. 01:53

proradio wifi sam od sebe :S

imaticx 20.09.2012. 06:43

Ja obicno napravim clean update bez vracanja backupa kad je veci update ios 3-4, 4-5 i sve aplikacije instaliram ponovo, sva podesenja i nikad nije bilo problema

Ivo_Strojnica 20.09.2012. 09:33

je li to samo do mene, ili će ovo biti najbolji mobitel na tržištu? Po eleganciji, brzini, responzivnosti mu ni galaxy S3 nije konkurencija, a kamoli ovi ostali. a šta je najvažnije, nije šlapa i može se koristiti jednom rukom.

srale7 20.09.2012. 09:43

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2239609)
je li to samo do mene, ili će ovo biti najbolji mobitel na tržištu? Po eleganciji, brzini, responzivnosti mu ni galaxy S3 nije konkurencija, a kamoli ovi ostali. a šta je najvažnije, nije šlapa i može se koristiti jednom rukom.

Jep, kao i uvijek do sad, iPhone ce biti najbolji mobitel na tržištu.

Z-man 20.09.2012. 10:01

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2239616)
Jep, kao i uvijek do sad, iPhone ce biti najbolji mobitel na tržištu.

A da ti odeš u svoju temu i ne spamaš ovdje. :kafa:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:33.