![]() |
Na W10 LTSC IOT se u postavkama to moze ugasiti, pod gaming rubrikom ima taj xbox overlay ili stovec. Sve kvacice pogasis i mir
|
Ko ne vjeruje Copilotu (dakle većina ljudi :D ) - MS bu omogućil lokalni DeepSeek R1 model na Copilot kompovima:
https://blogs.windows.com/windowsdev...pilot-runtime/ |
opa, nije dugo čekao Microsoft :D
|
Citiraj:
|
Zbilja počinjem mrziti ovaj OS...
https://i.postimg.cc/tZHnRhdz/2025-0...Encryption.png Dakle lokalni račun, nakon instalacije nije govno bilo aktivno - reko super. Nebi sad ni skužio da nisam dual bootao Fedoru. P.S.- ne nemogu disku pristupiti niti sa WinPE nit Fedore. Sad sam opet primjenio fixeve sa linkova gore. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Cak i ako nemam key? |
Citiraj:
Code:
manage-bde -protectors -get c: |
"Ako možeš bootati" -> želiš reći, ako se možeš logirati u windowse?
|
Citiraj:
|
Dobro je to znati, iako izbjegavam maksimalno :D
|
Citiraj:
Zbog takvih i sličnih sranja sam ga zamrzio. Mada sam nedavno u uredu provjerio i za sada ni jedan nije bitlockan. |
Citiraj:
Grozota. Pa kak se to desilo samo od sebe? I sa lokalnim? Nešt tu ne štima. |
Windows update, nema sta drugo bit.
|
Citiraj:
Citiraj:
Boldani dio je interesantan jer po ovome ako isključim enkripciju kršim Win 11 EULA...hebeno :P |
Bitno da se i dalje moze kreirati admin acc bez passa - prilikom instalacije. Security, jel.
|
Ne kršiš je nisi OEM. Ovo vredi za kompove koji dolaze s Winsima instaliranim po defaultu, iznenadil bi se kolko su OEM-ovi šlampavi i mutavi sa konfiguracijama OS-a
|
Citiraj:
Svejedno mi nejde u glavu zasto je enkripicija diska tolko bitan sigurnosni feature. Ajd da mi netko mazne komp pa moze zeli iscitati podatke s njega ali ako sam shvatio BinaryJesusa i za to postoji relativno jednostavni workaround. Što mi promiče? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Znači bude veselja kada se kućnim korisnicima skrše windowsi a na njima bitlocker za kojeg ni sami ne znaju.
|
Bude veselo onome tko se bude toga hvatao, jeste. Naročito ako nema online account. Bitlocker bude novi ransomware.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
I dalje mi nije jasno zašto se enkriptirao ničim izazvan. S gornjeg linka citat: Citiraj:
Izgleda da su OEM mašine (ili samo laptopi?) izuzetak od tog pravila. Mislim da je do tog "secure by default" pristupa, Microsoft misli da je korisnik tumplek pa uključi bitlocker za njegovo dobro. Poznavajuć prosječne korisnike, hvalevrijedan potez. |
Citiraj:
A-ha. Kaj to znači da ako kupiš posebno Windoze da se uključi? Svašta. |
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=qhLx7g1EByA |
Citiraj:
Bit će plača i svega dok triggera bitlockera, user ne može recoverat key, a backup standardno ne postoji nigdje :D |
Ako sam dobro skužio, više puta mi se to sranje uključilo samo od sebe na različitim kompovima. Već sam se navikao da ga odmah upalim, pa ugasim i bok. Valjda je to to...
Na poslu nam je BL obavezan, ali pošto je to enterprise okruženje, imamo admin konzolu sa kojom uvijek možemo do ključa. Bez toga bi bio kaos, a iskreno ovaj fićr smatram totalnom glupošću za kućne korisnike....ali dobro, sigurnost prije svega. :D |
potemkin, sve oni naguraju na drive. I tamo ti onda prebiru po kućnim uradcima :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Još jedan test inteligencije. Virustotal |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:21. |