PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

jed2i 30.05.2012. 21:59

Citiraj:

Autor Nik (Post 2173458)
Snimao sam spust, ali su se navukli oblaci pa se prijevremeno smracilo, tako da nista od snimke jer je tamna, ali da je bilo sunca filmic bi ispao odlicno, jer snimka u nazad i brza voznja po ovakvoj stazi stvarno dobro ispadne.

Iz ovog razloga sam ja uzeo Hero2, u ovakvim situacijama je puno bolja

Neo

ruke je puno bolje zatezati odvijačem ,šarafcigerom, kacavidom, kako god
zategnu se čvršće, manje je muke

Jakesevic 30.05.2012. 22:19

Moja ekipa krenuli jedno pola sata iza Nika i njegove ekipe,kao ja vođa ekipe jer "poznam" put.Na kraju se izgubili,pa slijedili oznake na stablima 18-16,to je valjda staza?!? na kraju najbolji spust sa sljemena,uz dodatak potpunog mraka,pljuska koji je rokao kao nikad,mokri ko misevi ali prejebeno.I da,trance je stvarno dobar za vozit nizbrdo

Flayer 30.05.2012. 22:45

A to ste vi bili...pa kaj niste rekli tko ste i kaj ste (bar ti Jakešević obzirom da si ovdje na forumu :D)....ajde nek ste čitavi i živi izašli iz šume:D

Po mraku bez svijetla, nije ugodno nikako :D

SileTzar 30.05.2012. 22:52

Mi opet otišli na Dotku. I opet naletimo na dvojicu s SC Blurovima. Bome ih gaze kako spada, saznali smo tko su ta, Nino Ružička (Ronin sport) i Brajsy (neki lik zaboravio sam).
Sparina mi je učinila uspon puno težim nego inače, ali spustevi su zato bili odlični. Baš ono gas koliko ide pa kud puklo - u mom slučaju glava od sic štange. Uvijek neka šteta.

Mate 30.05.2012. 23:06

Tom Brajsyu ko da je Santa Cruz sponzor! Imao je V10 (mislim čak karbonski, ali nisam siguran), pa ga je prodao. Onda je prodao Chameleona i znači sad vozi Blura... jebenica!

Jednom sam kupovao gume od njega i pričao mi je da mu je frend vlasnik neke trgovine biciklima, pa mu valjda on sređuje nabavu. Pokušao sam ga odmah nagovoriti da sredi i meni neki popust na SC, ali nije išlo :D

Nik 30.05.2012. 23:08

Meni pak stalno ulijece granje u kotace.

Prosli puta mi je neka siba upala izmedju klipa i pakne, danas u dva navrata grane prst debele, jedna je sama otpala, drugu sam morao cupati vanka...nesto se urotilo protiv mojih novih kotaca, ako tak nastavi bit ce centriranja :D

[edit]
...pa to su ti ta dva frenda s Dotke ;)
Hebes SC ak se po Dotki vozis, meni su stalno na pameti malo ozbiljnija brda i AM ture...vec mi je i Sljeme dosadilo. Najradije bi se sad teleportirao na Velebit i nastavio tamo gdje smo prosli put stali zbog snijega.

SileTzar 30.05.2012. 23:09

Pa Nino Ružička je vlasnik Ronin Sporta i uvoznik je za Santa Cruz. A taj Brajsy whatever je isto ko i Nino nekad ili sad bio ili je prvak Hrvatske u nekom XC-u ili downhillu itd. U biti obojica jedu malu djecu.

zgmmax 30.05.2012. 23:16

Voze se decki i po Sljemenu Nik ;)

Sile, jos jucer sam reko da je jedan od njih Ruzicka :D
Ruzicka je jedno vrijeme bio izbornik hrvatske DH repke, sada se natjeve u elite kategoriji.

Oba dvojica lete dotkom bas ih je gust gledat kak voze.

adaksinjo 30.05.2012. 23:23

max i opet lazes, vec mi te muka slusati :D popijes pol pive i vec fulas pola slova

voze u masters kategoriji, danas doslovno nisam mogel vjerovati dok smo ih gledali kak se spustaju na onom strmom dijelu, prvo skretanje desno na spustu, di ide ona liga luda.

bajkovi su ludilo, al bome ga i voze ko mladi isusi

Cuky 31.05.2012. 01:12

@onyx - moram priznat da sam se malo uplasio za tebe kad si se krenuo kotrljat niz provaliju. Srecom dobro je proslo :)

Ja sam dosao doma taman uz par kapi kise, iako sam mislio da cu bit mokar ko mis. Taman kad sam usao u kucu onda je pljusak naletio.

Do prije pola sata sam sarafio "novu" pilu za do posla i nazad. Nazvo sam je "Ajkula - drakula" :D s obzirom na onaj snejk izgled :) ...21 brzina, limex, bit cu glavni dasa u velegradu ;)

Fino sam hrdju naspricao sa wd-om i izribao, rastavio konuse i namastio, podesio kocnice i volan, samo sto sam neide :)

Odoh spavat sad, over & out.

De5tr0yer 31.05.2012. 02:24

Citiraj:

Autor cuks (Post 2173581)
Do prije pola sata sam sarafio "novu" pilu za do posla i nazad. Nazvo sam je "Ajkula - drakula" :D s obzirom na onaj snejk izgled :) ...21 brzina, limex, bit cu glavni dasa u velegradu ;)

Fino sam hrdju naspricao sa wd-om i izribao, rastavio konuse i namastio, podesio kocnice i volan, samo sto sam neide :)

Odoh spavat sad, over & out.

Jooj, pa ja sam taman svojeg ponya prekjučer rastavio kolko ide jer sam usput gume mijenjao :D

Nema tu što, dvije nabe na konuse, rastavio, počistio, konusi su nagriženi ali se vrti sve puuuno bolje nego prije. Na lancu ima takve maščobe da je to nemoguće skinut, no nije me briga, vrti se ko zmaj, a da bi ga utopio u nekoj kemikaliji morao bih ga skinut dolje. A bome je debeo... :fiju:

Malo sam ispolirao i zadnji obruč purolom koji je već fajn bio hrđavo točkičav, eto. Baš me veseli ić s njim do faksa :D

riceburner 31.05.2012. 07:57

vi kaj servisirate te oldskul bajkove uzmite kod sileta onu moju mascobu, stvorena za to :D ja jucer ulovio vremena i otisel u lokalnu sumu, ostao mi je bajk u stanu od subote :D
dolazim na parking pred zgradom i pljus kisa, doslovno zadnju sekundu dosel natrag...

Lovrix 31.05.2012. 09:49

Sutra 15-16h tunel?

Ja sam jučer bio na Sljemenu , ali pješke. Užasno dosadno , ali jeben trening , pogotovo dole gdje sam se ganjao (bez trčanja) , nekakvih 50min je Lojstek do tunela bio. Puno me više noge bole nego kad bicom idem.

Cuky 31.05.2012. 09:50

Deda, htio si rec moju mascobu? :D

Kod mene je, s njom sam namastio kuglice u konusima i sve ostalo gdje je bilo potrebe :)

Ako kome treba znate gdje sam ;)

Pao je djir sa rigidom jutros. Vec sam zaboravio kako je to kad se moras dic sa sica da bi se popeo na rinzol :D

EDIT: @Destro - izbjegavam ponije otkad sam napravio salto sa ponijem od susjede nasred ceste. Jos me auto skoro pobro tako da nemam dobre uspomene na ponije. Sve me bilo sram kad sam ga susjedi morao vratit, a kotac ide u 18icu :D

zgmmax 31.05.2012. 09:55

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2173650)
Sutra 15-16h tunel?

Ja sam jučer bio na Sljemenu , ali pješke. Užasno dosadno , ali jeben trening , pogotovo dole gdje sam se ganjao (bez trčanja) , nekakvih 50min je Lojstek do tunela bio. Puno me više noge bole nego kad bicom idem.

E, Lovro di ti imas kucu na Sljemenu?
Mogli bi neki rostilj nabacit kada se preselis gore :D

Bome voznja dotkom nakon posla sjedne ko budali samar. Lagano osjecam noge danas al ak bu vrijeme bilo OK idem ponovo.

riceburner 31.05.2012. 09:59

ima li netko hans dampfa osim nika? htel bi si tu gumu uzet za teske terene posto sad nemam nicega, al me strah ovih 2.35 da mi nece stati u ramu...

tak da sam nekaj gledao napred hans, a otraga fat albert 2.25 eventualno...
nik ima onu ludu zadnju nabu i nemrem stavit kotac u ramu da vidim jel to ide ili ne...

SileTzar 31.05.2012. 10:47

Sessions #2 - At Home with James Doerfling on pinkbike.com

Uvijek sam se pitao šta se desi kad ovi likovi sjebu. Pogledajte 3.40.

Nik 31.05.2012. 10:48

@rice

Da ja vozim HT okvir kakav ti imas ne bi nikad stavljao Hansa 2.35 na to, neces iskoristiti gumu, osim ako nisi Renesis pa se spustas k´o sumanut.
Stavi Nobby Nica 2.25 i naprijed i nazad i biraj teren po kojem hoces ici, ili Alberta kao sparnu varijantu i bok.

Jucer sam gledao svog Alberta iza, mislim da ima 3 voznje i cca 120km, a izgleda kao da je kroz rat prosao :D

...ima i Mic Hansa

danielzg 31.05.2012. 10:51

Vidim da se vozite..lijepo:) Irvin svaka cast na voznji..treba imat hrabrosti ici sam na takvu voznju...Renesis kolko su prometne te ceste prema rijeci?
u nedjelju ce biti 2 tjedna kak se nisam vozio pa ak cu imat slobodan dan pridruzim vam se..

riceburner 31.05.2012. 10:54

ma nemam sad nikaj za kamenjar na moru, a uskoro idem dole, sutra dajem otkaz u firmi :D
rocket ron bu se rasparal ko stara krpa na krsu...

sad mi jei malo krivo kaj sam prodal conti survival, jer to je guma koja opravdava svoj naziv, ne moze joj nitko nista, jaca je i od sudbine...

Citiraj:

Autor Nik (Post 2173672)
@rice

...ima i Mic Hansa

ima on normalnu osovinu otraga ili isto neki cudnovati sistem?

Citiraj:

Autor danielzg (Post 2173676)
kolko su prometne te ceste prema rijeci?

vikendom ima jako puno motorista, tako da se njih treba pazit na zavojima, tu i tamo naleti skupina auto weekend rejsera, al njih cujes takoder izdaleka pa se stignes maknut u stranu ili grabu (svakako preporucam) ako cujes cviljenje guma...

Cuky 31.05.2012. 11:02

@Sile - taman sam mislio da ce izvozit taj dio na kraju, al podloga je bila premekana pa se razbio.

@daniel - nice to see you back! ;)

Flayer 31.05.2012. 11:19

Citiraj:

Autor cuks (Post 2173581)
@onyx - moram priznat da sam se malo uplasio za tebe kad si se krenuo kotrljat niz provaliju. Srecom dobro je proslo :)

A kad je samo grdo zgledalo :D

Renesis 31.05.2012. 11:39

Citiraj:

Autor danielzg (Post 2173676)
Vidim da se vozite..lijepo:) Irvin svaka cast na voznji..treba imat hrabrosti ici sam na takvu voznju...Renesis kolko su prometne te ceste prema rijeci?

ova moja ruta stvarno nije prometna. Oko karlovca je malo guzve, i fuzine-čavle. Bosiljevo-Ravna Gora je rijedak promet, kao sto rice kaze, eventualno motori, auti rijetki. Od Pisarovine do karlovca, i od duge rese-generalskog-bosiljevo, nema praktički žive duše...

Jakesevic 31.05.2012. 12:43

PItanje,imam Toru coil na bajku,pise u uputstvima da bi bilo dobro namazat uljem kod svake voznje,mogu li s onim uljem za lanac?imam od finsh line-a neko teflonsko?i da li isti postupak ide na shock?

Cuky 31.05.2012. 12:48

To mazes nakon svake voznje da ti oni semerinzi ne ispucaju. Za shock ne znam dal je potrebno, mozes probat.

Ja mazem s nekim uljem od auta, mislim da je od serva :)

Željac 31.05.2012. 12:49

da pitam nešto :D
gdje se u zagrebu da naći maxxis guma, osim u tčt-u ??
konkretno, high rollera :)

:beer:

Cuky 31.05.2012. 12:56

Ovo je izbacio all mighty Google :)

Lopuh Alfa - V. Gorica

Ronin Sport - Zagreb

Mario bicikli - Zagreb

Željac 31.05.2012. 13:07

više manje su cijene svuda iste...
single ply za cca 200-tinjak kn
ne bi bilo frke da ne sumnjam u single ply, radi tubelessa

Flayer 31.05.2012. 13:07

Lopuh Alfu prije nazovi nego se zaputiš tamo jer je to mali privatiše dućančić koji rijetko kad kaj (potrošnoga kao gume) ima. Nazovi, pitaj, rezerviraj, dođi po to :D

Ja sam se par puta opekao kada sam išao na blef tamo.

Vuco 31.05.2012. 13:24

Citiraj:

Autor Željac (Post 2173774)
više manje su cijene svuda iste...
single ply za cca 200-tinjak kn
ne bi bilo frke da ne sumnjam u single ply, radi tubelessa

Zašto ? Pa 90% tubeless guma je single ply. Samo da nije bočna stjenka porozna i da ima na rubovima kanale da se bolje zabrtvi sa obručem i to je to.

Shoshy 31.05.2012. 13:59

Citiraj:

Autor cuks (Post 2173759)
To mazes nakon svake voznje da ti oni semerinzi ne ispucaju. Za shock ne znam dal je potrebno, mozes probat.

Ja mazem s nekim uljem od auta, mislim da je od serva :)

o kakvom mazanju je rijec?

Jakesevic 31.05.2012. 14:08

Ma kao treba namazat vilicu,onaj gornji dio,ne znam kako se to zove.Probat cu s ovim teflonskim uljem za lance,valjda ne moze nista biti.
I ako netko zna za shock da li treba isto ucinit,neka javi!
hvala na odgovoru CUks!

Nik 31.05.2012. 14:17

Ja nista ne podmazujem niti mislim da treba podmazivati, vilja se sama podmazuje iznutra, a ako fulas ulje i odaberes agresivno nastradat ce ti brtve pa ces imati veselje.

zgmmax 31.05.2012. 14:18

Bitno ti je da poslje svake voznje ocistis taj dio (stanchion) sa papirnatom maramicom il cime god vec od necistoce i da prasnike (plasticni dio u koji ulazi stanchion) isto ocistis od blata i to je to. Tak isto napravis i na shocku.

Ne trebas podmazivati dodatno jer vilja u prasnicima ima ulja za podmazivanje stanchiona.

Cuky 31.05.2012. 14:19

Citiraj:

Autor avatar (Post 2173819)
o kakvom mazanju je rijec?

O ovome

JackZg 31.05.2012. 14:31

Jel netko upoznat sa suntour vilicama, riječ je o Axon modelu iz 2005. Trebao bi je servisirat po prvi puta, dal se to uopće isplati? Il da trazim nekog recona ili toru u oglasniku. Slozio bi si stari bajk, samo kaj si podvlacim crtu i place mi se. Najgore mi je sto imam v-brake, sto nije lose ali sifteri i kocnice su u jednom tzv. dual control, koji sam sjebao pri padu. bojim se uopce ulazit u to.

Vuco 31.05.2012. 14:48

Citiraj:

Autor cuks (Post 2173841)

Ovo nije loše (sa pravim uljem raditi). Osim što se čuvaju prašnici malo duže, također se i produljuje vijek stanchiona. Na kraju krajeva, pobriše se prije sljedeće vožnje (stisne se vilica par puta da se napravi onaj prljavi ring) i to je to.

@Jack
Za Axone iz 2005 ne znam, ali novije suntour vilice su čist fine.

Cuky 31.05.2012. 14:51

@jack - ako slazes bajk koji ces ostavljat po gradu onda nemoj gore stavljati toru ili rebu jer ces ostat bez njega prvom prilikom s obzirom da su kradje ucestale.

JackZg 31.05.2012. 15:15

Nije za grad, za grad imam vec jedan. Ovaj bi burazu slozio, a i da se ja imam na cemu vozikat, a da ne vadim stampa. Bajk ima 7 godina, NIsu tak ni lose komponente, a u to vrijeme i nije bio jeftin.
RAMA: ALUMINIJ 7005
VILJA: SUNTOUR AXON-D, 80mm
KOCNICE V-BRAKE: SHIMANO DEORE LX
RUCICE KOCNICA: SHIMANO DEORE LX DUAL CONTROL
MJENJACI: SHIMANO DEORE LX
OBRUCI: RITCHEY ROCK PRO
NABE: SHIMANO DEORE LX

Brijem da je najbolje da to zmiji odfuram, pa mozda i izvuce nes od toga.

Jel mi se isplati uopce ulagat u hidrauliku, ili da ostavim v brake?
Trebala bi mi i zadnja masinica, deore je kao bivsi lx sad negdje, to bi se dalo jeftino nac, pa onda prednji sifter i rucica kocnice. To bi se dalo za 400-tinjak kuna izvuc.

riceburner 31.05.2012. 15:26

ja ti imam komplet XT sistem, odvojeno shifteri odvojeno rucice kocnica... :chears:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:55.