![]() |
Što se tiče korištenja klime (općenito, ne samo u autu) ima dosta toga i u glavi :)
Primjer za to imam na poslu... kolega koji mi dolazi na smjenu. Ako na displeju klime piše 18 stupnjeva kad je ušao u kanc., lik odmah počne kihati, kašljati i kukati kako to nije zdravo... ako sam mu na displej minutu prije ulaska u kancelariju stavio da piše 24, uđe u kanc. nema kihanja i kašljanja te još doda kako je baš ugodno u sobi... siva tvar u glavi čuda čini :D |
Citiraj:
Velika većina Civica ovdje je nažalost seljo-tunning, a iz njih ore cajke. Koliko sam shvatio, dobre Honde se ne prodaju. Naravno da ću još dobro razmisliti koji auto uzeti, trebam li povećati ili smanjiti budžet ili pričekati s kupnjom dok vlastiti auto ne postane apsolutno neophodan(trenutno sve relacije do 5km radije odradim bicom nego autom) |
Citiraj:
Uzmi si par sati i operi prozore i šajbe iznutra sa sredstvom za pranje prozora. Čim skineš taj sloj dima od cigareta i svega sličnoga prestat će ti se maglit prozori. |
ma kakav dim nema pušenja u mom autu (cigareta :D ) al cu probat nis me ne kosta
|
Ni kod mene nema dima, pa je opet staklo masno. Nije ni zrak čist :) a pitanje je kada si zadnji puta čistio šajbu iznutra. Filter peludi/kabine si mijenjao u skorije vrijeme?
|
Vecina ne zna koristit klimu u autu, evo sisa prvi. Vozimo se klima puce najhladnije i najjace u facu a vani bilo 35. Naravno da me grlo boljelo poslije.
Meni je u pravilu klima na 24 sad prek ljeta i skroz je ugodno. S tim da moja klima ak stavim najhladnije pingvini zicaju za caj :D Jedno ljeto sam vozio na more i klima na 26. U autu nit vruce ni znojan. |
Citiraj:
a filtere sve sam mijenjao u 5. mjesecu |
plati ratu auta pa ću tada staviti klimu kak tebi paše, a do tada se sluša šofera... ili prestani biti bulimična plačipička :D
|
Citiraj:
@ ostali - Ne znam smeta li mi više kad mi onaj središnji greben šiba klimu u ruku, rame ili u facu ... Kako je vama namješteno ? One bočne otvore sam okrenuo prema prednjim prozorima i ne smetaju mi, al ove srednje ne znam di je najmanje štetno za uperiti |
Ja uperim srednje prema suvozacu, najvise se sam vozim pa nek puse u prazno
|
Citiraj:
Platim ti odvoz u savu :D Citiraj:
|
kad je mrtva vrućina onda mi lijevi puše u facu da se ohladim i onda ga obično bacim na prozor, dva srednja su minimalno otvorena i spuštena dolje tak da malo po ruci puše, a desni je prema prozoru, ventilacija je samo na te prednje.
kad nije mrtva vrućina onda sve ostaje kak je samo puše na noge i šajbu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Za upalu (upala grla) ili virusnu infekciju (prehlada) moraš imati patogen. Bez iznimke. Tu ti klima jedino može odmoći smanjenjem temperature u trenucima kad tijelo nastoji povećati istu (sekundarno), kao i smanjenjem vlažnosti zraka koja može kod nekih ljudi izazvati iritaciju sluznice (što ništa posebno ne znači, obično u jačim situacijama ljudi na to reagiraju kašljanjem). No za bilo što ozbiljnije moraš imati uzročnike bakterijske ili virusne infekcije. Klima ti smeta? Postavi temperaturu pravilno (zato ja više volim ručne nego automatske klime), puhanje na dovoljno i namjesti smjer puhanja od sebe (tj ne u tijela osoba). Citiraj:
|
Srednji drito u glavu neka puše 3 minute dok ne uhvatim zraka, a onda u sredinu.
|
Ma kakva klima,krov dolje :D
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...7c9c896435.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...e35f44fcaa.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...dc69fc07e3.jpg Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
@buljo nije problem provozati se.....dobar sam sa sluzbenim vozacem :D
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
UJ, jedino je šteta što ga sam nemreš provozat kad se već da toliko love :D
Zanimljiva stvar, kad sam bio tamo, išao je puni turistički brod, nitko iz moje grupe nije htio dat 50 kn za slikanje, dok su kasnije neki pojeli 2 sladoleda za iste te novce... |
50kn za slikanje s cim?
|
Patogeni su svuda oko nas a iritirana sluznica je pogodno tlo da nas napadnu. Ako imas 18 godina, zaboravi, ako imas vise malo proguglaj, da ti zena i djeca ne pate od prehlada dok ti od celika vozis pod klimom. Da nebi bilo zabune, vozio sam skuter na -15 stupnjeva i nakon toga kasljao ko konj. Ali ne zbog bakterina nego podhladjivanja.
|
Nikada, ali nikada mi ne puše u usta hladni zrak iz klime. To je upala pluća ko kuća. Ako sjednom u vrući auto, puše mi u čelo par minuta, tada u prsa. Kasnije puše gore u staklo.
Vidjeh da neki pričaju kako je super bez klime voziti... evo, idući put neka ostave auto na suncu par sati pa neka se vrate i uživaju u "šiberima" i otvaranju prozora na "kant" :D Uff pogotovo sad kad se ide na more, u koloni po par sati... |
meni puše u zrak,nikad direktno i min. mi je 25C,bitno mi je da mi nije vruce,a ne da se smrzavam na 18 :D
|
Dusterom (khm... cestom) preko Kishtwara (prijelaz u regiji Kašmir između Indije, Pakistana i Kine) :)
Link: https://www.youtube.com/watch?v=6RKPD5sBFtQ |
Citiraj:
Poslano sa ITT SINCGARS koristeci ACP125F Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
nego, jeste vidjeli novu snimku d RImca vs tesla vs laferrari |
|
jel netko isprobavao Focusa, Leona, i30 i Astru u paraleli?
2015-2016 godiste, dizel? |
Citiraj:
|
Ne mogu vidjeti taj Rimac...što meni stari nije popalio min 300 million kn, i ja bih naručio body kit i baterije sa hobbyasia ili tako negdje i dao da mi spoje :(
|
neću ulazit u ko je kaj pokro, ali kaj ne razvija rimac svoje baterije, koje onda traže koenigsegg itd.?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Par upućenijih frendova mi govori o Rimcu kao tatinom sinčiću koji je potrošio tatine(državne) pare da bi sebi složio brzu igračku.
Pa sad koliko je u tome istine, nemam pojma.. |
kak god bilo, kako rodney kaze, mogo je te pare sjebat na kurve, alkohol i cajke, ovak je ipak nekog kurca napravio
da, znam, pol pceksperta bi to isto napravilo da im je netko dao pare, al eto njemu se posrecilo jebiga |
Citiraj:
leon isti tvrdi neugodni golf. i30 dizel je dosta rastrošan iako dobar motor s 5 godina garancije na sve. Ceed isto to samo 7 g garancije. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15. |