![]() |
Neznam kak prezivljavas bez klime, ne cmizdrim al ono, svakodnevno mi auto bude na suncu pa nije bas ugodno uc u kabinu koja je ko krater vulkana. I kad je u hladu opet se brzo ugrije ako ne upalim klimu, vjerojatno imas visoku toleranciju na vrucinu, jer bit mokar dok se vozis, pogotovo dok ides na poso, je uzas.
|
Nema ničeg ljepšeg nego kad s gradskog asfalta na 40C sjedneš u auto u kojem je 70C pa hvataš zrak. Bez klime ne bi mogao držat ni crni volan koliko se užari na direktnom suncu.
Jedva čekam električne aute na kojima će se moći upaliti klima prije nego što sjedneš u njega, a dok je spojen na punjenje. Znam da to ima i na "običnim" autima ali šteta benzina. Buraz je imao crnu Vectru s crnim kožnim sjedalima i bez klime. Ponekad mu ni prozori nisu radili. Auto nije bio za slabe ljude, starije od 25 godina ili za one sa srčanim problemima. Čak i ja koji se jako rijetko znojm bi bio potpuno mokar unutar dvije minute u tom autu. Buraz bi na putu do mora znao popiti i preko 6 litara vode. :D Klima je must have ako želi prodat auto. To smo se svi složili. Nebum te napadao ako ju ne koristiš. |
Samo ti onda budi tuff guy ja cu bit cmizdravac.
Očito si radio u prodaji vozila pa znaš bolje od mene, neznam zašto se petljam opće. 95% ljudi je s mojim mišljnjem a samo 5% je tuff guyeva s tvojim mišljenjem. |
Samo ću reć da vozim crni auto i da je bez klime potrebno proć vukovarska-branimirova-dubrava s otvorenim prozorima da bi se rashladio. Ako je gužva to je pola sata umiranja na 50+ stupnjeva. Ne hvala..klima to riješi za 5 minuta, ne boli me glava i ne usmrdim sic i sve oko sebe.
Prošli mjesec sam bio parkiran na blagom suncu par sati, nisam stavio onu zaštitu na staklo. Rezultat, zvučnik na tabli koji je bio zalijepljen ljepilom koje trpi do 120 celzija se razljepio. |
Citiraj:
|
Ma DIY instalacija tweetera, jer jebeni ford nema predviđeno mjesto za to. Al vjeruj mi fino je ugrijalo čim se to krenulo topit...
|
Ne znam da li je od vrućine, ali ovo ljeto su mi sve one male crne trake otišle...oko vrata.
|
Da je cabrio u pokretu, još ajde. Al kad u takvom crnom autu stojiš u gužvi bez povjetarca, a kroz ventilaciju ti puše zrak podgrijan vrućinom motora... Divota.
|
Umirem od smijeha na neke.komentare, nas sam se dobro nasmijao :D :D
Auto bez klime... Pa radje bi da nema servo. Izjavit da klima nije potrebna moze jedino netko tko zivi u nekom selu pa mu do posla i birtije treba 3 minute. Mislim, vozio sam i ja golfinu bez klime, patnja isusova ljeti duze od 10minuta. Pokora. |
Citiraj:
Ti bi manje snage pa bi vukao kao krepana mazga. |
Ajde, ajde. Ne treba svima 500 konja. Al te rasprave su bile, odvrti par stranica ranije.
|
Citiraj:
I sad pijem usrane šumeče tablete po ljeti radi hebene klime. Nikad više pa makar se znojio ko deva.:fuming: |
škvadros... evo prvi mi susjed ima jeben deal, možda bi i kolegi akoju bilo to zanimljivo.
xsara 2004., prvi vlasnik, servisiran uredno, 1.4 benz, prošao nekih 80k km(!), obiteljski auto (kupili novi neki dan pa im je ovaj sad 3.), apsulutno sve radi na njemu, rega do 3-4. mj iduće godine iliti doslovno toči-vozi, veli mi žena njegova da bi ga dali za 10k |
mala digresija, http://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-...-nogu/4614920/
15 godina vozi bez vozačke, a jebote država ma nek i vozi bez vozačke, zašto i nebi - kad može |
Citiraj:
Citiraj:
|
Lokalni baja... takvih, na žalost, svugdje ima, kaj divlja autom i za svaku sitnicu bi se potukao. Samo kisik bezveze troši. Ehh di je goli otok kad ga se treba..
Dati gumeni čekić i nek kamenje razbija njima cjele dane.. |
Uff nisam mislio da ću izazvati ovakvu lavinu komentara.
Citiraj:
Citiraj:
Što se Civica tiče, nema ništa protiv nijednog proizvođača (osim VAG koncerna), ali zaobišao bih Hondu ovog puta, samo zbog straha od nekog većeg kvara cije saniranja istoga, a i bliži sam B segmentu. Kao što rekoh, mali benzinac, 5 vrata, pouzdanost i sigurnost prioritet, a tek onda komfor. Malo sam stavio na papir koliko mi posjedovanje jednog takvog auta koštalo tijekom 5 godina: - auto 25K - benzin cca. 3.5K godišnje - servisi i osiguranje 4.5K godišnje (ako računam kategoriju 44-55 KW) - dva seta guma cca. 3.2K I to amortizirano iznosi nekih 1200 kn mjesečno kroz 5 godina, ili 1000 kn ako računam da ga prodam za 10K pri kraju eksploatacije. Sve u svemu - svota baš i nije mala. Citiraj:
|
Sad čitam ove postove s cijenama auta i ništa mi nije jasno.
Početkom godine sam mislio prodati Ibizu 1.9 TDI PD, 10. mj. 2004., tad regana još 10 mjeseci, s hrpom tvornički ugrađene opreme (od automatske klime do xsenona), uredno servisiranu, s novim setom zimskih guma TS850 na čeličnim felgama + ljetni set na alu 16", sa samo 110k km i tražio sam 35k kn i svi koji su se javili su nudili smiješne novce (vjerojatno prekupci kojanja) pa sam odustao... i sad gledam ovaj linkani oglas: http://www.njuskalo.hr/auti/renault-...oglas-19773717 i vi velite, povoljna kupnja... pa ko je tu lud?? :stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja stavljam da mi je uvijek malko kao toplo u autu i niad problema.
normalno da ces se prehladit ako ti je na 21c a vani 40c |
ja je uperim u facu i tak se vozim, a sad prek ljeta ni ne gasim klimu... radi auto - radi klima :D
|
Citiraj:
Citiraj:
|
E cim ova kisa pocne svako par minuta palim odmagljivanje sajbe
Mislim da to nije normalno naravno, sto bi moglo bit? Negdje dihta guma oko vrata? |
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
U Laguni mi je mrrrrvicu bolja nego u Meganeu. A svejedno je pet puta slabija nego u nekoj Škodi. :D |
ma ni ne marim za nju... ima da me služi te rashladi kad je vrućo vani i bok.
btw. ona xsara je otišla u rekordnom roku :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Bitno je samo da ti ne puše u facu, ja si namjestim da mi puše u ruke ili sa strane, pa se onda zrak vrti po kabini. Do neke mjere.
|
Meni puše ravno u nozdrve
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...aa37f78785.jpg Inače uopće nisam osjetljiv na klima uređaje, i spavam pod njom. A da klima nije potrebna govore samo oni koji nemaju klimu.:D |
Citiraj:
Pošto vidim da si poprilično razuman, i voliš računati kako bi znao gdje si, dodao bih ti savjet da si uzmeš u obzir koju kunu sa strane za neplanirane troškove, jer nevolja ne spava. A što se tiče Honde, ako nađeš onu koja je uredno servisirana kod urednog majstora, nećeš imati nikakvog straha. Pogotovo što si u Osijeku i imaš na raspolaganju barem 3 mehaničara kod kojih možeš nastaviti uredno servisiranje. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako je upaljeno grlo ili si prehlađen problem je infekcija, ne klima. Ovo je u rangu "čuvaj se propuha" ili "ne daj djeci da piju pića s ledom". |
Citiraj:
ma kak nebi bilo veze. ovisi koliko je tko osjetljiv. ja sam se vozio na more pod klimom cijelo vrijeme i narihtao da puše u mene. da sam okrenuo u ženu, nju bi uhvatila takva glavobolja da to nisu istine. i da ako sam sav znojan pijem mrzlu vodu s ledom, drugi dan me uhvati kašalj a nemam upalu. sa klimom u autu treba razumno. ako si osjetljiv na propuhe, stariji ili malo dijete, treba umjereno rashlađivati. ako ti ne smeta, žeži do ibera u tikvu. svi smo različiti i da, vjerujem da je čovjek imao upalu grla jer mu dišni sustav nije navikao na hladan zrak i prehladio se, odnosno sluznica se iziritirala, na to su došle bakterijice i eto upale. ja sam dosta puta pokiso do gaća i ponekad imao upale mjehura i to je zbog te hladnoće, itd nedami se cjepidlačiti ali prije lupetanja malo se informiraj o općim činjenicama, a ne samo onome što osjećaš na svojoj koži. ja osobno klimu doma koristim tako da na timer narihtam da se pali na najjače kad me još nema doma a kad dođem stavim na umjereno i da puše paralelno sa stropom. ukoliko bih tri sata spavao da puše po meni, probudio bi se smrznut i počeo kihati. takav sam, i postoji još mnogo takvih ljudi za razliku od tebe koji bi se mogao kupati u sjevernom ledenom moru. ali ne iznosi neistine bezveze .. NHF. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:51. |