![]() |
Citiraj:
|
Jel netko ima Mikrotik wap LTE kit i da ga koristi za pokućni?
Uzea bi taj router i stavija ga na krov (bridge mode, sve pogasim, u kuci bi bio glavni ruter koji bi ostalima dodjeljivao dhcp itd) Ima li ko drugu ideju a da financijski ne prelazi cca 800kn koliko kosta ovaj mikrotik? Trenutno imam onaj Teletov huawei i ok je. Nego mi je gore bolja brzina nego u kuci a repetitor mi je skroz blizu. Cca 250m zracne linije, jedna kuca unutar te linije. |
Drustvo da li moze jedan savjet?
Znaci nalazim se u Ri mogao bi reci neki širi centar grada :D okruzen svakojakih zgradama, ja sam na prvom katu. Koliko sam vidio na karti u mojoj blizini imaju 2 repetira od tele2 udaljenost cca oko 500m ali ni jednog ne vidim vizualno. Dvoumim se da li da idem na pokucni ili da uzmem bnet koji je sproveden kroz zgradu u kojoj zivim....Moj ulaz od 8stanova ima samo jednog bnet korisnika. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da žica je žica (kabel) :) ali sam se naslusao svakakvih priča da i kod bnet brzina drastično pada i sl.
Trenutno sam i sad na žici od Iskona kod koje svakodnevo imam pucanje dolazne linije, nisu mi uvažili prigovor ali srecom ugovor istječe sada 25.04. |
Kak god da je na kabelu ili bakru, bežično je još gore.
|
Tko to kaže, to nije istina. Kod mene bežično (4G) nikada ne pada ispod 40 mbps, nema prekida-homebox. Imao sam do par mjeseci žicu i nikada preko 3 mbps. Očita razlika. Baš i nema pravila....
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk |
imam na zte286 jednu antenu,SNR mi je 5.6 ,te ma zanima,da li bi imao kakvu dobit ako bi stavio još jednu antenu,inaće sam viši od odašljača i imam dobar los:)
|
Imat ces i bolji SINR i vecu download brzinu, pod uvjetom da stavis dve identicne antene i podesis im nagib (u "V" tj. +/- 45° od vertikale) i razmak za MIMO prijem.
|
a riskirat cu onda jos za jednu antenu...gdje se najpovoljnije moze kupiti?
vidio da ima na kerman.hr |
Razlog ispada Tele2 4G mreze?
Jel zna netko koji je uzrok 8 satnog prekida njihove 4G mreze nekidan?
Jel se kome jos poboljsalja situacija sa signalom/brzinom? Meni se situacija dosta poboljsala, pa ne znam jel to do njih, ili do topljenja silnog snjega koji je ove godine napadao. |
Citiraj:
Tako da sam i dalje prisiljen imati 3G...tako da meni sve po starom .. |
Citiraj:
https://www.antene-zupancic.si/lte-a...mo-p-1477.html |
Citiraj:
|
U Slavoniji se na očigled vidi da ima previše korisnika. Pala mi je brzina duplo . Isti k kao i vip.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Opet rikava. Sa 70mb pao na 0.50mb. Od jutros.
|
Upload normalan.
|
Sa trenutnim stanjem brzina kod vecina korisnika...jedva cekam sezonu koja je pred vratima :D
|
Evo, uzeo pokućni bez ugovora. Kupio Huawei B315. Spojim ja sve. I radi OK. Brzina mi dosta varira. DL od nekih cca. 25 do 75 Mbps.
https://s18.postimg.org/4i9vintat/LT...4_05.46.31.png Bi li meni pomogla kakva antena? Ako da, koju uzeti? Mislio s eBaya, Aliexperssa... Od bazne stanice sam udaljen nekih 3.7km zračne udaljenosti te baš mogu vidjet odašiljač [znači nema šume, brda, kuća između] Koje bi bile najbolje vrijednosti za signal? |
MIslim da bi bilo dobro da se u prvi postr stav e sve najbolje antene za pokucni, omjer signala, pravila ugvora itd...
Inace ti je najboloje uzeti ISkre P56 x2 |
|
imam obje varijante, prva zanemariva iako sumnjam u njenu ispravnost, druge su dale nesto malo bolji signal
nothing to write home about |
|
Citiraj:
|
U redu onda. A da li bi pomogla neka vanjska antena? Koje su najbolje vrijednosti [RSRP, RSSI, RSRQ, SINR] za signal? Dešava mi se da pokrenem speedtest i imam DL 25mbit. Za minutu pokrenem opet, imam 50mbit.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:40. |