![]() |
Citiraj:
|
Ostali su u smislu da su "u sustavu", ali transakcije više nisu prekogranične jer UK više nije dio EU. Obrađuju transakcije preko SEPA sustava i dalje (ne moraš koristiti, primjerice, SWIFT), ali nemaju sve prednosti koje nosi članstvo u EU.
|
Da li Zaba još nekome uzima duplu naknadu za svaku uplatu s poslovnog računa u drugu banku? Znači imam recimo četiri transakcije, a naplaćeno mi osam, svaka 40 centi.
|
Citiraj:
Nama mislim da nije...evo, idem baš sada pogledati račun od zabe za veljaču. Red. broj Opis Visina naknade Količina ili opseg Osnovica Naknada Iznos PDVa Ukupno 1 Naplata nacionalna u valuti EUR 0,16 19 3,04 3,04 2 Naplata interna u valuti EUR 0,04 6 0,24 0,24 3 ezaba korištenje usluge 4,65 1 4,65 4,65 4 Interno plaćanje u valuti EUR putem ezabe 0,33 5 1,65 1,65 5 Eksterno nacionalno plaćanje u valuti EUR putem ezabe 0,40 35 14,00 14,00 6 Izvadak po računu putem ezabe 0,02 70 1,40 1,40 |
Nisam to vidio na zadnjem izvodu.
Ali zato su cijenu izvoda ladno zaokruzili na 2 centa (bila je 12 lipa a godinu i pol prije 8 lipa. Svako malo 20,30,50% poskupljenje "bankarskih usluga" a HNB suti i uziva u placama od 3,4,5,6k EUR... |
Razmatram neke druge opcije, ovo nema smisla. Sve više toga ide digitalno, sve manje ljudi radi, a oni dižu namete umjesto da je obrnuto. Ima li neka povoljnija banka za biznis?
|
Pa jos preuređivanje poslovnica da budu bezgotovinske. Ono wtf?
|
Citiraj:
|
Onda nek zatvore poslovnice pa nek se sve odvija online. Moc ce tako ustedit i smanjit naknade, sto znamo da nece
|
Citiraj:
|
Ipak je do njih bila neka greška...
Citiraj:
|
Pozdrav ekipa, tražim banku koja ima najpovoljnije uvjete za gotovinski nenamjenski kredit od 200 000kn, a da im nisam klijent. Preporuke?
|
Nisam sve provjerio, ali čini mi se da erste trenutno ima 4.99 za ne klijente i da je to trenutno najbolje što sam vidio.
Sent from space... |
Kroz guglanje sam i ja došao do tog zaključka, samome zanimalo ima li netko osobno kakvo bolje iskustvo ..
|
Dobio mail od RBA da mi dizu paket sa 29 kn mjesecno na 83kn
Kakav je erste i njihovo mobilno bankarstvo? |
Citiraj:
Nez kako se paket zove taj su mi dali po defaultu.. Poslano sa mog SM-G996B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Aplikacija je dobra i općenito sam zadovoljan s bankom, skoro kao u reklami. |
Meni je george od erstea bas super. Ja nemam zamjerki za osnovno sto radim. Mislim da je paket ispod 2 eur i dobijes racun, mobile app i internet app. Obje aplikacije su mi odlicne. Prije je erste imao automatsku analitiku, to ima i sada ali rucno moras oznaciti dali je transakcija bila tipa rezije ili ato vec.
Navodbo da ce tu automatiku vratiti ali eto nisu jos. Doduse za osnovno ako ti ne treba internet app hpb supersmart sve daje za free. Mobile app i racun su free u supersmartu. Edit: Erste je 1,59 EUR mjesečno mi se cini. Sent using Tapatalk |
Ne volim nista u drzavnom vlasnistvu pa tak i banke
Mislim da u erste prelazim |
Erste je 12kn ili koliko već EUR preračunato. Banka je dobra, jedino je meni osobno George katastrofa aplikacija.
HPB također, nikakvih problema, mobilna aplikacija top (isti tim koji je radio i Erste prije nego što je Erste uveo Georga) i imaš instant plaćanja koja Erste iz nepoznatog razloga ne želi uvesti. 0kn, samo plaćaš transakcije. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Prije Đorđa sam plaćao dvije stavke |
George je "free". Plaća se 1,59 € ili 12,00 HRK.
To je zapravo naknada za vođenje računa koja pokriva George i net banking 😉 Banka je sasvim OK, kao i aplikacija. Moja žena je u Zabi i plaća 10 eura mjesečno. Ja za njezinu naknadu imam 7-8 mjeseci podmirene račune za mobitel 😊 Ali svatko bira valjda ono što mu je bolje za svoju lovu 😎 Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk |
Svi moji kolege su u Erste i svi su popizdili kad je dosao George. Jedan toliko da ga je skroz deinstalirao i vise ne koristi mbanking :D
IMO najbolji mbanking ima HPB. |
Citiraj:
Jedino do tokena moram duže klikati. Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
i da li samo ja i dalje, u 2023, ne mogu kopipastirat ništa u đorđa ili je to IT'S NOT A BUG, IT'S A FEATURE spika?
doslovno moram prepisivat iban, poziv na broj i ostalo kad želim nekome nešto platit na račun. ono, 1995. people. pa to ide zaobilazno tako da si uplati parsto eur na hpb i onda tu istu funkcionalnost kopipastanja dobijem u gotovo-pa-istoj hpb aplikaciji koju je igrom slučaja radila ista firma... i u kojoj aplikaciji je mtoken odmah na glavnom ekranu prilikom pokretanja aplikacije, dok na đorđu moram upisat pin, odjebat ga sa svim porukama, iskopat kamo su stavili mtoken, uć u mtoken, opet upisat pin i eto imam mtoken. |
Citiraj:
|
Nije. Imam poslovno stari mBanking, možeš copy/paste.
|
Sad sam na mobu otvorio Georga i radi kopiraj i radi zalijepi.
It's featire kod tebe :) |
Citiraj:
Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:08. |