PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Mommistake 07.03.2023. 18:48

Vrh. :D

pci_e3x 07.03.2023. 18:57

:D :D :D +1

Mladenxy 07.03.2023. 19:31

mamutarka 07.03.2023. 23:02

aaaaaaaand ode cic i njegovo pitanje u zaborav :D

cic 08.03.2023. 06:39

Tak mi i treba jer se pravim pametan i provociram u TLOU temi

Colop 08.03.2023. 12:38

Citiraj:

Autor kopija (Post 3663619)

Ak hoćete vidjet stvarno strašne kanibale, pogledajte "The Road"

Fenomenalan, ali baš težak i strašan film.
Nakon što sam ga pogledao doslovno me uhvatilo tupilo.

Citiraj:

Autor d0X (Post 3663745)
Uživajte u možda i najboljoj seriji ikada. Od istog pisca imate i Treme ako niste gledali. Nisam ni ja još, nikako da dođe na red, ali sam čuo/čitao da je odlična.

Pogledao Treme.
Zanimljiva je i drugačija. Soundtrack fenomenalan.
Šteta što je završila na pola 4te sezone sa možda 5-6 epizoda.

https://www.youtube.com/watch?v=ryK9rZKtGyQ

da ostam u duhu topica, pogledao TLOU 8 epizodu.
Samo ću reći meh.

LAcy 08.03.2023. 17:49

Citiraj:

Autor cic (Post 3663826)
Odmah isprike na OT jer ne pišem o TLOU, al me zanima, jel neko krenuo gledat Hello Tomorrow? Nova serija od Applea. Pa da baci dojmove.

Ja pogledao sinoc i nije nelose. Fora je taj retro sf (sort of oxymoron) a radnja je onako, nema bas veze sa sf-om.

South Park nova sezona ima vec tri epizode vani a nitko nista. Bitno da se raspravlja o gljivicama i glivicnim oboljenjima :D

mamutarka 08.03.2023. 17:52

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3664068)
nije nelose

https://yoursmiles.org/msmile/negative/m09005.gif

SPLiFF 08.03.2023. 18:12

White Lotus - vrhunski

d0X 08.03.2023. 18:36

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3664068)
South Park nova sezona ima vec tri epizode vani a nitko nista. Bitno da se raspravlja o gljivicama i glivicnim oboljenjima :D

Gleda se South Park, bez brige. Baš sam se nabrijao na japanski WC, samo da sjedne Eurojackpot :D

OuttaControl 08.03.2023. 21:22

Citiraj:

Autor SPLiFF (Post 3664079)
White Lotus - vrhunski

Meni je uzas, cringe "humor", pogleda 3 ep i ugasio. Ali ne volim cringe humor to mi je u rangu kad sporedni lik u hororima ode sam u sumu, sobu il si vec.

LAcy 08.03.2023. 22:02

Citiraj:

Autor d0X (Post 3664084)
Gleda se South Park, bez brige. Baš sam se nabrijao na japanski WC, samo da sjedne Eurojackpot :D

Nisam jos pogledao tu epizodu al' sam koristio japanski wc (u Japanu) i mogu rec da je super. Prvi put je malo neobicno al' kad se guza navikne... :D

d0X 08.03.2023. 23:31

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3664139)
Nisam jos pogledao tu epizodu al' sam koristio japanski wc (u Japanu) i mogu rec da je super. Prvi put je malo neobicno al' kad se guza navikne... :D

Ma stvoreno za dlakave muške guzice :amen:

Gleda se Mando, Bo-Katan rastura za Dan Žena <3

The Exiled 08.03.2023. 23:34

Super je ženska, lik i djelo u seriji također, IMHO mogu komotno svaku epizodu s njom složiti.:frend:

fanATIk 09.03.2023. 19:53

Meni Picard zasad odličan skroz.

Staromodan 09.03.2023. 23:19

Code:

- Mi stalno gledamo serije. Jel gledas ti sta?
- Ne gledam vise serije, a i filmove rijetko. Zadnje sam gledao Colony, koja
  je bila tako-tako, ali nekoliko godina nakon nje me stvarnost pocela
  podsjecati na nju, pa sam odustao. Ti?
- Gledo sam (...hrpa hvalisanja...)
- O cemu se radi?
- Ledeno je doba i ljudi zive u vlaku, a vagoni su podijeljeni po klasama i...
- Mislis film?
- Ne, serija. I onda oni u prvim vagonima uzivaju u luksuzu, a oni u zadnjima
  nemaju hrane i...
- Snowpiercer?
- Da! I onda...
- Pa bio je takav film prije desetak godina.
- Ovo je serija, nova serija.

Nakon toga sam isao pogledati jednu epizodu. Ali isto kao kada ste preumorni za gledanje filma jer dva sata djeluje predugacko, pa odlucite pogledati jednu epizodu serije, te na kraju shvatite da ste odgledali cijelu sezonu u komadu, tako sam se i ja zagledao i dosao do zakljucka da je serija snimana po najnovijim novonormalnim standardima koji se nalaze u svim najnovijim filmovima i serijama (a i ponekim starijima, ali sve rjedje kako se ide u proslost), te da je osim hrpetine tih standarda ostalo nesto i od originalne radnje, bar nesto. Drugi razlog je sto me ona strkljava kocnicarka podsjetila na jednu poznanicu koja isto tako izgleda i ponasa se, s tim da ova u seriji nije toliko fiju... A onda i neki drugi likovi u seriji. No da se vratim na temu, sto se tice usporedbe sa filmom, treba biti skroman u ova teska vremena, tj. u seriji ima vlak, uokolo je ledeno, to je dovoljno, zar ne? (ovo nije pitanje)

Pomo 10.03.2023. 07:12

Citiraj:

Autor Staromodan (Post 3664387)
Code:

- Mi stalno gledamo serije. Jel gledas ti sta?
- Ne gledam vise serije, a i filmove rijetko. Zadnje sam gledao Colony, koja
  je bila tako-tako, ali nekoliko godina nakon nje me stvarnost pocela
  podsjecati na nju, pa sam odustao. Ti?
- Gledo sam (...hrpa hvalisanja...)
- O cemu se radi?
- Ledeno je doba i ljudi zive u vlaku, a vagoni su podijeljeni po klasama i...
- Mislis film?
- Ne, serija. I onda oni u prvim vagonima uzivaju u luksuzu, a oni u zadnjima
  nemaju hrane i...
- Snowpiercer?
- Da! I onda...
- Pa bio je takav film prije desetak godina.
- Ovo je serija, nova serija.

Nakon toga sam isao pogledati jednu epizodu. Ali isto kao kada ste preumorni za gledanje filma jer dva sata djeluje predugacko, pa odlucite pogledati jednu epizodu serije, te na kraju shvatite da ste odgledali cijelu sezonu u komadu, tako sam se i ja zagledao i dosao do zakljucka da je serija snimana po najnovijim novonormalnim standardima koji se nalaze u svim najnovijim filmovima i serijama (a i ponekim starijima, ali sve rjedje kako se ide u proslost), te da je osim hrpetine tih standarda ostalo nesto i od originalne radnje, bar nesto. Drugi razlog je sto me ona strkljava kocnicarka podsjetila na jednu poznanicu koja isto tako izgleda i ponasa se, s tim da ova u seriji nije toliko fiju... A onda i neki drugi likovi u seriji. No da se vratim na temu, sto se tice usporedbe sa filmom, treba biti skroman u ova teska vremena, tj. u seriji ima vlak, uokolo je ledeno, to je dovoljno, zar ne? (ovo nije pitanje)

Pogledao sam ja ovo. Da je serija vrh, nije.
Da se da pogledat, da se.

pogi 10.03.2023. 09:37

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3664357)

Ja ga isto gledam bez beda. Neloš je. Sviđa mi se ovaj kombo Picard+Riker+7of9.

Vidićemo još kako će se to razviti.

geronimo_2 10.03.2023. 10:52

luther film je vani. ko gledao?
:chears:

Mommistake 10.03.2023. 10:53

Ako netko ima saznanja, može se film gledati bez serije?

The Exiled 10.03.2023. 12:56

:kafa::fiju:
Citiraj:

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3658477)

:chears::goood:
Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3658511)
Je, to je to, film se direktno nastavlja na seriju koja je sama po sebi odlična.:)

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3658523)
Znači nema smisla gledati ako se nije gledala serija, dobro da si mi rekao.

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3658524)
Ne sumnjam da već ima hrpa materijala koji pokrivaju događaje koji su doveli do toga da Luther završi u zatvoru, tak da lako saznaš sve kaj treba. Ili pogledaš film, pa ako ti bude OK, lako kreneš sa serijom.

Citiraj:

Autor geronimo_2 (Post 3658526)
steta je ne pogledati tu seriju zaista.

pogi 10.03.2023. 22:10

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3664357)

Ali ima jedna nelogičnost koja mi je odmah iskočila, a vidim da i internet bruji o tome...

Picard i Worf dosad niti u jednoj seriji ili filmu ili igri nisu susreli Hirogence. To je iz ove serije imala priliku samo (dosad) 7of9 na Voyageru u Delta kvadrantu

Ziiky 10.03.2023. 23:28

Citiraj:

Autor Staromodan (Post 3664387)

Meni sad ništa nije jasno iako sam gledao seriju 😆

Mladenxy 10.03.2023. 23:51

Netflix, Drevna apokalipsa
Gledao sam podkast sa Roganom kad mu je bio gost Graham Hancock pa sam upoznat sa njegovim teorijama, te mi je ova serija baš dobro sjela.
Preporuka.

Sn4k3 11.03.2023. 08:36

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3664579)
Gledao sam podkast sa Roganom kad mu je bio gost Graham Hancock pa sam upoznat sa njegovim teorijama, te mi je ova serija baš dobro sjela.
Preporuka.

Serija je :goood:, a Graham Hancock i njegove teze su mi jako zanimljive.

quazar912 11.03.2023. 09:11

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3663629)
Gdje su infected u TLoU-u? Inače odlična epizoda, ali taj svijet je u igri prikazan jedno 10 puta opasniji nego u seriji.

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3663678)
Nije ova serija TWD da jednostavno na statiste stave stare krpe i gumene maske i sve snime na istih stotinjak metara.
Skupi su za napraviti, komplicirani i nalaze se logično tam gdje nema preživjelih...nije nitko lud da im živi u blizini ako ne mora.

pa to, u stvarnosti takav dvojac nebi preživio tjedan dana, a igra je neš drugo . umreš i respawnaš se :lol2:

Psycho 11.03.2023. 10:25

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3664579)
Preporuka.

isto pogledao, zanimljiva mi je zbog ocitih dokaza nekih gradjevina koliko su stare ali mi nekako zasmetalo u 4-5 epizodi kako pokusava sve staviti u isti kos. Neka otkrica stvarno odgovaraju onome cemu on zagovara, ali za neke je veliki overstretch. Valjda su morali nekako stvoriti cijelu sezonu :goood:

ali svejedno, jako zanimljivo i ako se sjetimo kako su se arheoloska drustva u proslosti ponasala prema ljudima koji su predlagali revolucionarne ideje (ex. https://en.wikipedia.org/wiki/Thor_Heyerdahl) ima smisla da ga sikaniraju.

uz to preporuka za seriju koju sam pogledao neki dan The Silent Sea [Korea]
malo se sporije krece, ali super odradjeno - pogotovo sokantni twist pri kraju sezone

Sn4k3 11.03.2023. 11:32

Citiraj:

Autor Psycho (Post 3664618)
isto pogledao, zanimljiva mi je zbog ocitih dokaza nekih gradjevina koliko su stare ali mi nekako zasmetalo u 4-5 epizodi kako pokusava sve staviti u isti kos. Neka otkrica stvarno odgovaraju onome cemu on zagovara, ali za neke je veliki overstretch. Valjda su morali nekako stvoriti cijelu sezonu :goood:

ali svejedno, jako zanimljivo i ako se sjetimo kako su se arheoloska drustva u proslosti ponasala prema ljudima koji su predlagali revolucionarne ideje (ex. https://en.wikipedia.org/wiki/Thor_Heyerdahl) ima smisla da ga sikaniraju.

uz to preporuka za seriju koju sam pogledao neki dan The Silent Sea [Korea]

Točno to...
Thx na preporuci za The Silent Sea :chears:

Mladenxy 12.03.2023. 23:40

Netflix, Outlast
Nije baš serija, realty. Meni čist solidno, nisu otezali, sve je gotovo sa osam epizoda.
Sad kaj je tu za zbilja a kaj je scenarij produkcije pitaj boga.

Mommistake 13.03.2023. 08:08

White Lotus - ne znam zašto, no nešto me drži u seriji, jučer lupio 5 epizoda u komadu. :)

Ima nešto u tome, no gotovo nemoguće opisati što. :)

Definitivno nije za svakoga, ali preporuka s moje strane.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:01.