![]() |
Zato je Lovro najbolje savladao salto prek volana :D :D
150mm FTW :D Uostalom, evolucija biciklizma govori sve HT------->FS :D a ne FS-------->HT Također, nije da se sa 80mm nemože sve odvoziti, može, naravno da može ali sa svakim mm više se vozi ugodnije ;) |
160 FTW :D
Ma Lovro da probas neku fulku na spustu bi odmah promijenio misljnje. Pitaj Sileta kakav je osjecaj na fulki. Vozio sam HT i presao na fulku i onda sam se zamijenio sa Siletom na dotki za bajk i nisam mogao vjerovat koliko na spustu prije kanala bajk skace po sumskom putu, sa endurom prelazim ko da se vozim po ravnom asfaltu. EDIT: Kak lik vozi :D |
Max ti ne kužiš, očito nije fora kad te ne baca recimo kad pređeš preko najmanje grančice :)
|
Aj da se i ja ubacim, da ne citam samo stalno...
Lovro, nisi u pravu, Danijel, MĐ :) Zašto nisi u pravu? Naravno da se sve može proć sa 80mm hoda, al je to muka i nula adrenalina jer imaš osjećaj ko da stojiš i zaobilaziš kamenje. No isto tako ne trebaš ti ić 50km/h +, da bi ti već bilo zabavno na fulki, pogotovo ne na sljemenu. Jer nije sve samo u brzini, nije zapravo ni pola zabave... Flow, tehnika, air, brzina, to skombinirano, e to je onda hebeno zabavno. A od ove 4 stvari navedene (koje su mi prve pale na pamet) ti ne možeš dvije sa XC HT-om, a to su brzina i air i tu si već prikraćen za zadovoljstva nas ostalih koji vozimo fulke. A ovu glupost da si sa HT-om brži ću zanemarit, a isto tako i ovo da se sa fulkama ne može penjat, vamo, tamo, jer ima nas sad već dosta koji smo sa fulkama po od 150 hoda cca do vrha ispod 60min i isto tako dosta njih ima kaj su sa HT-om preko 60min. No usprkos svega toga, meni fali i HT- al nikako u xc verziji, nego nešto tipa zubichev berg ili mikijev scott, jer sam imao i tak nešto prije Propheta i ima to svoje čari.... Samo da ponovim, sve gore navedene usporedbe uzmite za Sljeme i usporedbe čisto XC HT/ Am-enduro fully... Zaključak: Fulka all the way + HT kao drugi bajk ako i kad se ima mogućnosti (sa iznimkom da ovo NE vrijedi za početnike) |
Bacim oko na Ozon, thx :)
Zaintrigirali ste me s ovim narucivanjem izvana, ima li tko iskustva? kako to ide? sto je s carinom (nikad nis nisam narucivo pa nisam upucen :D)? sto cu ako mi prebace carinu iz dubrovnika u ploce itd. :P |
Probao sam Harota od Destra na Grmi na jednom spustu , i gađao sam sve največe korjenje i kamenje , skočio 2-3 puta i jednostavno nisam ništa osjetio. A suspenzije napumpane za 100kg , a ja imam 55. Znam da je to prekratko da bi donosio zaključke , al jednostavno nisam uopče tolko zadivljen fulkom , da su tolko dobre svi bi ih vozili. Ja svaki put kad pomislim da bi uzeo fulku se sjetim Renesisa , čovjek je najbrži čovjek kaj je kročio na Sljeme , a ima hardtaila od 115 hoda. I onda si velim ak može on može i ja , naravno da ja tak nikad neću vozit jer sam papak , al da imam muda i više skilla bi mogao. I ja radim puno više kilometara po cesti nego po šumi , nažalost je tako , da imam fulku za to bi se sam jebo bezveze , ovak imam bajk primjeren svojoj vožnji.
I da Onxy , ono kad sam salto napravio sam bio kriv ja i 3. zubčanik na pogonu , a ne bajk :D |
To je samo ono zadnje :D
|
Zubich koji je tvoj problem?ako neznas primit salu nemoj se ni javljat..
i jos mi mamu spominjes..kad se vidimo reci mi to lijepo u lice i nemoj izigravat junaka preko foruma... |
A zakaj bi bajk tamo bio kriv? Jedini je razlog kut vilice , al nije mi on kriv kaj ne znam podić stražnji kotač na vrijeme i kaj sam njub.
Jebemti sreču i život , kad imam popodne školu je vrijeme savršeno za vožnju al nemam vremena , a kad imam ujutro imam vremena ko u priči a vrijeme je banana. edit : Daniel , zubich se malo zajebava , NHF. |
Citiraj:
:beer: |
I da Željac , nisi normalan , kak možeš hardtejla vozit , osjetit ćeš svaku grančicu na putu , odma to prodaj i kupi fulku. Vjerojatno niko neće ni kupit tog tvog SC zato kaj nema feder iza , užas.
|
za ovu subotu (ak bu ljepo vrijeme), sam razmišljao o izletu na grmu...
znači, idem tamo oko 10h, vozim se 2 - 3 sata i onda doma... nisam tamo bio otprilike godinu dana pa me zanima kako ću vozit sa sadašnjim biciklom. ima zainteresiranih? edit: Danijel :D zaboravil sam smajlija metnut, hehe nej se ljutit. |
Svakako Lovro da je tvoj bajk primjereniji onome kaj ti voziš, i to je vrhunski bajk! Ja sam se samo "aktiviral" na ono da sve možeš proć sa HT-om i 80mm napred i kao što sam napisal, moje usporedbe su za Sljeme. Nekome je na kraju krajeva spust muka!, Vozi samo da bi se penjao i kad se popne na vrh, je ono: "Joj sad se moram još i spuštat" - za takove fulka sigurno nije. Al za gušt u spustu i AM-u općenito, fulka jednostavno ima previše prednosti prema HT xc pili i točka.
A to da se netko pozove na Renesisa sam samo čekao, čovjek je jako brz na spustu i ima nevjerojatnu tehniku, ali i dalje je sporiji od fulke, a i da je jednako brz, on mora bit toliko skoncentriran da to ostvari da jednostavno ne stigne ni uživat. A druga stvar je: daj njemu fulku na godinu dana, pa si misli kaj bi tek sa fulkom onda radio! I nemojte hejtat tu po forumu, svi smo kolege, i svatko samo iznosi svoje mišljenje, te ni jedno nije pravo, odnosno krivo, jednostavno je to sve pre subjektivna stvar, no nele činjenice postoje misha mu... |
ja mislim da je fulka brža/zabavnija/generalno bolja :D
ali sljedeća rama će mi biti čelični HT. |
Citiraj:
boooli mene ćuna :D čitam i uopće se ne zamaram time tko šta vozi i sl. osobno, meni full ne treba. I s ovim čudesom ću moći uživati :) možda čak i više nego što sam uživao sa fulijem. :beer: Citiraj:
i nećeš paziti na grame ?! :D :beer: |
naravno da hoću!
čelik zato što srce tako kaže, gramaža zato što mozak tako kaže :D |
Is it just me or.....imam osjećaj da se svakih 15-20 stranica okrene ista spika HT vs. FS i vice versa onda kada nam ponestane tema za tipkanje :D :roller::hitthewal:
|
Organizirat ćemo nekakvo natjecanje u raznim disciplinama - HT vs FS
i riješit to jednom za svagda :D p.s. koljeno me moli da nabavim FS. Od zadnjeg Sljemena, ne mogu normalno ustat ni sjest Kad smo već svi pametni..HT ima i koju prednost kod spusta, a to je ubrzanje kad treba zapedalirat i brži izlazak iz zavoja. Bar se meni tako čini još jedana stvar - pumpanje :D |
Dođi nam malo na marjan, neće te više bolit samo kolino :D
Pumptrack - super za pripremanje za vožnju po terenu |
Citiraj:
Solidan prosjecan ht mozes nac za nekih 6-7k ako ne i manje a fulla za te pare mozes samo sanjat (pricam o novim biciklama). |
Citiraj:
Istina da su fulke skuplje, al zato hvala bogu za ebay, CRC, black market i njuskalo pa si za tih 6-7k mozes dosta toga pribaviti. Svako svog konja hvali. Lovro, da imas bajk poput npr karbonskog Top Fuela, nebi ti napamet palo hvaliti HT. Al dobro, ovo je sve u ljudskoj prirodi :) |
Kada se ne vozimo pricamo ovakve stvari. Zato bu za vikend bila pustos na forumu :D
|
Citiraj:
Nadam se da se neću razbit Iša bi na Mosor svakako |
Mosor? A da pojasniš malo, koja ruta i to?
|
Neman pojma :D
Znate vi? P:S: ima možda zainteresiranih za vikend u Splitu? Mic? |
Njet :D
Nismo još bili na Mosoru ali čuo sam da ima staza, samo ne možeš do vrha s biciklom, barem ne s ove naše strane. |
Citiraj:
Citiraj:
Za bajk i putovanja: spreman. :D |
Raspitaj se :D
Idemo dokle se može, velika je planina. Nije ni Lugarnica na vrhu :D @destro Roadtrip!! Imam u planu i jedan Brač krajem 9tog mjeseca. Više informacija naknadno :) |
Moramo malo se svađat , kad je vrijeme preusrano za vožnju :D Nadam se da se nitko ne ljuti , moramo malo kenjat za promjenu :D
U školi sam vrtim staze , u subotu idem 2 puta gore dole , nadam se da ću imat društvo na drugom penjanju. |
|
Neo pitaj Ljubu iz Timuna, bija je on do doma iznad Sitnog na Mosoru. Bija san i ja jednom, ali nije neka zabava, ima nošenja bicikla dosta, bar kad dolaziš sa moje strane (od Omiša i Tugara).
Nije Mosor baš bike friendly planina, nema veze sa Marjanom, a kamo li sa Medvednicom. Bolja ruta vam je kad krenete iz Srinjina pa preko Poljičke planine spustit se u stare Duće, to je 99% vozljiva ruta. Inače svakako kontaktirajte ljude iz Timuna, sigurno će vam se pridružit i pomoć oko planiranja ture. |
Bili smo jednom od Stobreca pa uz rijeku Zrnovnicu do Sitnog pa do Dubrave itd....ubojstvo od rute cca 60ak km gazenja......
|
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=73363
BAGATELAAAAAA!!!! edit: brzo zovite nika, mislim da njemu trebaju :D |
Nik je složio kotače , a i dimenzije mu ne pašu ;)
|
Nik je upravo dovukao nove kotace doma, koji su tezi od starih samo 179g :D, posto ide guma laksa cca 80g, bajk ce u konacnici otezati samo 100g...sto je iznenadjujuce odlican rezultat za ohoho cvrsce kotace naspram starih.
Sutra testiranje na Strmopeci. |
Citiraj:
|
E kad onda idemo na Sljeme da vidim kak će Daniel nabit Zubicha? :fiju:
Moram ubacit kokice u ruksak :goood: Nik sad barem imaš sve iste žbice :D |
nik nadam se da ti ovaj put zbice nebudu pucale na usponu :D
kakvo sljeme sile? vidis da se darkos odma pocel za grmu dogovarati, usral se ko grlica :D |
Ja sam jučer i danas imao sagu sa kotačima, točnije samo jednim...na zadnjoj vožnji sam skužio da mi curi mlijeko iz zadnjeg kotača... jučer pogledam i skužim da se rim strip totalno pomaknuo, rastavim ja to sve i naravno ne bi ga niš natjeralo kasnije gore...rim strip je bio unakažen...
Zaletim se do intersporta, kupim dvije zračnice, da složim ghetto varijantu Složim, napumpam kompresorom na 3.5 bara i BUUUUUM :) Na jedno 20-30 cm od uha mi je grunula guma, tj na neku foru se raspala ta zračnica iz intersporta, koja je bila totalno plastična....Instantno sam drugu bacio u smeće :) Danas sam kupio kenda zračnicu, i s njom bez problema složio ghetto Inače, ghetto varijanta sa zračnicom mi se čini kao puno bolje rješenje od rimstripa, u principu rade na isti način, samo je rimstrip puno deblji i zbog toga ga je puno teže ispravno rasporedit po obruču (zato je meni i procurilo mlijeko) i namontirat gumu preko svega toga Bitno je samo selotejpom ili nečim sličnim sve oštre rubove prekrit na obruču, ja imam selotejp sa vlaknima i on se ne bi smio razrezati Moram istestirat kak to šljaka..valjda se za vikend sprema neka vožnja :) |
svima koji idu na gay parti za vikend zelim dobar provod, puno vazeljina i malo suza.
http://www.youtube.com/watch?v=YTyik...eature=related 2 noći i 3 dana bit češ milovana :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:48. |