PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

Dottore 19.10.2015. 17:00

Razumno. -.-

Nitko neće slušati iskustva jer misle da nemamo tu marku, da lažemo i nikada vozili. Sve super.

syss 19.10.2015. 17:29

ja odem stavit save taj dan kad padne snijeg, nije baš najpametnije naravno, ali sam skužio da je puno razumnije makar su niske temperature i imam performance ljetne na sebi.

Milentije 19.10.2015. 17:43

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 2842346)
Čovjek prešao 1200 km, davno je to sišlo s guma.

Dio puta koji sam vozio po kisi je bilo prvih 300injak kilometara. Ostatak puta je bio suh.

tOta 19.10.2015. 17:43

Conti TS850 su najbolje zimske i to par godina, ako sam dobro pohvatao?

Pošto sam u Hercegovini gdje su većinom temperatura između -5 do 10°C + kiša, a snijeg u manjini da li ipak ići na TS850 ili je neka visoko rangirana zimska bolja od TS850 na kiši?

Dimenzije 185/65/15 i 195/65/16 - trenutne Firestone WinterHawk 2 EVO i Alpin A4. Ove Firestone bi sve 4 mijenjao, a kod ove veće tj. Alpin A4 dvije stare bolje nazad, a nove gume dvije naprijed. :)

Dottore 19.10.2015. 17:50

Di u Hercegovini ima minus pet???

Conti TS850 već od 2012 do sada na prvom mjestu i zajedno sa Dunlopom 4D.

Michelin Alpin A4 je vrhunska, tko ga kupi i bit će zadovoljan sljedećih 5 godina.

syss 19.10.2015. 19:06

kako je preepic...

Garro 19.10.2015. 19:15

Bolje gume uvijek se stavljaju nazad. Kad stražnji kraj prokliže, teže ga je ustabiliti.;)

1v@n 19.10.2015. 19:19

Citiraj:

Autor Garro (Post 2842442)
Bolje gume uvijek se stavljaju nazad. Kad stražnji kraj prokliže, teže ga je ustabiliti.;)

Bolje gume se uvijek stavljaju na pogonske kotače...

Kako ćeš uopće i doć do proklizavanja zadnjeg kraja, ako ne možeš krenuti s mjesta? :D

tOta 19.10.2015. 19:27

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2842386)

Conti TS850 već od 2012 do sada na prvom mjestu i zajedno sa Dunlopom 4D.

Michelin Alpin A4 je vrhunska, tko ga kupi i bit će zadovoljan sljedećih 5 godina.

OK, evo vrtim film, prošle godine na staru godinu, po danu bilo 0/-1°C u Mostaru. Pretpostavit ćemo da u ponoć nije bilo ništa toplije? -5°C sam naveo kao krajnju hladnoću, šta cjepidlačiš. :D

Citiraj:

Isto u slučaju automobila sa prednjim pogonom? U tom slučaju em su pogonske, em je veća težina na njima pošto su prednje, meni opet govori da je optimalnije bolje gume na prednju osovinu.

Možda griješim, bilo bi dobro čuti i komentare kolega*. :D

*Sad kad dođe jopis i popljuje sve do '45-te i Franz Continentala.

wooden 19.10.2015. 19:51

Citiraj:

Autor tOta (Post 2842446)
Isto u slučaju automobila sa prednjim pogonom? U tom slučaju em su pogonske, em je veća težina na njima pošto su prednje, meni opet govori da je optimalnije bolje gume na prednju osovinu.

Baš svaki web sajt koji se bavio ovom problematikom kaže da si u krivu.
Stvarno nije problem guglat, zaključak je uvijek isti, bolje gume uvijek idu nazad.
http://www.theaa.com/motoring_advice...car-tyres.html
http://www.tirerack.com/tires/tirete....jsp?techid=52
http://www.popularmechanics.com/cars...nked-10031440/

I svi proizvođači tvrde isto:
http://kumhotyre.co.uk/kumho-news/sh...front-or-rear/
http://www.michelinman.com/US/en/saf...ing-tires.html
...

Dottore 19.10.2015. 19:52

Citiraj:

Sine, vreća krupira u gepek ili cement te spašava ;)

Citiraj:

Autor tOta (Post 2842446)
OK, evo vrtim film, prošle godine na staru godinu, po danu bilo 0/-1°C u Mostaru. Pretpostavit ćemo da u ponoć nije bilo ništa toplije? -5°C sam naveo kao krajnju hladnoću, šta cjepidlačiš. :D

Pa što ne kažeš Mostar :) Svake godine idem tamo 3-4 puta autom
Najhladnije je kad puše vjetar. Brrr.. A Mostarsko Blato? Poplavi se tamo.
Gorance, Vrde navratim sa geladenwagenom. Temperatura zraka ufff.

MuroF 19.10.2015. 20:00

vrijeme ko stvoreno za uniroyalke,drže ko mutave,strah me opce dalje isprobavat,bila i stotka u nekim zavojima..jako dobra guma za mokro.

mogu pisat koliko žele,bolje idu na pogonske i točka. Kak da ja dođem kući zimi po 500m uzbrdice prekrivene snijegom,sa boljim gumama iza,aha,ako imam BMW možda,inače...:fiju:

tOta 19.10.2015. 20:02

Citiraj:

Autor wooden (Post 2842461)
Baš svaki web sajt koji se bavio ovom problematikom kaže da si u krivu.
Stvarno nije problem guglat, zaključak je uvijek isti, bolje gume uvijek idu nazad....

Odlično, čisti primjer razbijenog narodnog mita na komadiće. Stvarno nisam znao za ovo, kao što sam napisao, možda griješim, ali sam fulao totalno. :D

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2842462)
Pa što ne kažeš Mostar :) Svake godine idem tamo 3-4 puta autom
Najhladnije je kad puše vjetar. Brrr.. A Mostarsko Blato? Poplavi se tamo.
Gorance, Vrde navratim sa geladenwagenom. Temperatura zraka ufff.

Ti sa G-Wagenom nemaš nikakvih problema, a nama Goranci dođu kao testni poligon za snježne uslove, jednom sam imao uspješan 180° okret - cilj je bio vratiti se prema gradu pošto je bilo neprohodno od snijega. :D

Old Iggy 19.10.2015. 20:25

Citiraj:

Autor Dottore (Post 2842386)

Jok, nema. :D

zkljaja 20.10.2015. 01:41

Citiraj:

Autor syss (Post 2842431)
kako je preepic...

Zadnji kraj isti kao kod S coupe :D
S bi popljuvo, a na ovog bi slinio :D

Pomo 20.10.2015. 07:24

Citiraj:

Autor tOta (Post 2842470)
Odlično, čisti primjer razbijenog narodnog mita na komadiće. Stvarno nisam znao za ovo, kao što sam napisao, možda griješim, ali sam fulao totalno. :D

Ima toga kolko oš.
Meni je omiljen ovaj s gumama i zagrijavanje auta na leru.
Usprkos urbanoj legendi, nije zdravo za motor.

syss 20.10.2015. 09:11

Citiraj:

Autor papčić (Post 2842684)
Zadnji kraj isti kao kod S coupe :D
S bi popljuvo, a na ovog bi slinio :D

ako je s coupe neki aktualni mercedes i stavio si ga u istu rečenicu sa aston martinom ima ti jedino dvije opcije:

1. sam si izvadit oči
2. dat nekome da to napravi

:D :D :D

jed2i 20.10.2015. 12:11

Drito to :D

SRV 20.10.2015. 12:39

Zna li ko ima li u Zg za kupit ona torba za stvari koje se inace drze u gepeku, a da ima cicke, da ne leti po prtljazniku? Nesto poput ovoga: http://m.ebay.com/itm/Large-Car-Van-...407?nav=SEARCH

syss 20.10.2015. 12:56

uzmi bilo kakvu torbetinu, kupi u bauhaus-u čičak traku na metre (koliko ti treba) i priheftaj na torbu sa klamericom ili nečime... ak meni tako već godinama drži subwoofer kompletan, a nije da sam nježan u zavojima, držat će i torbu.

IcyTexx 20.10.2015. 15:04

Citiraj:

Autor syss (Post 2842835)
uzmi bilo kakvu torbetinu, kupi u bauhaus-u čičak traku na metre (koliko ti treba) i priheftaj na torbu sa klamericom ili nečime... ak meni tako već godinama drži subwoofer kompletan, a nije da sam nježan u zavojima, držat će i torbu.

Meni sub leta po gepeku... Učvrstio sam ga samo letvicama na podu. :D

Fala na ideji.

buljo 20.10.2015. 15:06

Citiraj:

Autor SRV (Post 2842829)
Zna li ko ima li u Zg za kupit ona torba za stvari koje se inace drze u gepeku, a da ima cicke, da ne leti po prtljazniku? Nesto poput ovoga: http://m.ebay.com/itm/Large-Car-Van-...407?nav=SEARCH

Jučer sam baš vidio mislim u Pevecu, ima čičke iza i dolje, cijena nemam pojma. Imam isti takav pa mi je zato zapeo za oko.

syss 20.10.2015. 15:10

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 2842914)
Meni sub leta po gepeku... Učvrstio sam ga samo letvicama na podu. :D

Fala na ideji.

ni jednom se nije milimetra pomaknuo, štoviše treba fajn sile da ga se odlijepi, a stvarno se znam ko zadnji debil vozit... traka dolje + malo na boku:

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

Bubba 20.10.2015. 15:53

Citiraj:

Autor syss (Post 2842918)
ni jednom se nije milimetra pomaknuo, štoviše treba fajn sile da ga se odlijepi, a stvarno se znam ko zadnji debil vozit... traka dolje + malo na boku:

Dobro, nazovimo stvari pravim imenom - da se desi ozbiljnija centripetalna sila ili bilo kakva druga inercija u tom autu za pomicanje sabvufera, potrebno mu je jos 200 konja i 2 litre zapremine motora. :D :p

Daddy 20.10.2015. 15:56

Mislim da je dragi moj Bruno dovoljan isti setup ali uz sitan dodatak betonskog stupa ili bolje zida na putanji vozila koji bi učinio uslugu čovječanstvu a ujedno kvalitetan test tim čičcima :D :D

Old Iggy 20.10.2015. 15:57

Citiraj:

Autor Daddy (Post 2842942)
Mislim da je dragi moj Bruno dovoljan isti setup ali uz sitan dodatak betonskog stupa ili bolje zida na putanji vozila koji bi učinio uslugu čovječanstvu a ujedno kvalitetan test tim čičcima :D :D

A Scania slijeva? :D
Jesmo crni... :fiju:

syss 20.10.2015. 16:21

hvala momci, hvala... dakle jedini korisni post je moj i ismijan sam od strane svih... ah, home sweet home :D :D :D

pogotovo tebi smrade što sjediš preko puta mene dok se ja bakćem sa tabletom i ne pratim forum da se pravovremeno obranim :D

Bubba 20.10.2015. 16:43

Citiraj:

Autor Daddy (Post 2842942)

Mislim da bi sisotojevi interni zracni jastuci odradili itekako dobar posao u tom slucaju, ostavljajuci od "vozila" ono sto zasluzuje, a njega u... pa, obzirom da defaultno stanje nije Bog zna cemu, eto, recimo da ga ostavi takvog kakav je. :D

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2842943)
A Scania slijeva? :D

Ili FAP, ili Dajc. Moze i Raba!

Old Iggy 20.10.2015. 16:58

Citiraj:

Autor Bubba (Post 2842966)
Moze i Raba!

Eeeeeeee... Raba... Špedicije Bugojno... :D

syss 20.10.2015. 17:59

di se rabe sjeti majka joj stara :D :D :D

nego... ne znam ni di da stavim ovu tragikomediju od priče, pa ću eto tu :D

daklem nakon jedno cirka trista godina smo dočekali da se poasfaltira jedna od valjda najgorih neprijatelja ovjesa automobila iliti moja ulica koja, usputno rečeno, gleda maltene okomito na zg holding i zagrebačke ceste.

sad kreće #kroejšastajl način razmišljanja te izrade ceste koja se eto baš okomila na moje dvorište :D

stavila ekipa prvi sloj asfalta pred kuće i dolaze do moje i reko tamo tipu - alo momak pa jebote svima ravno odrezan asfalt ispred kuće, meni ostao virit neki kamenjar, pa šta ste asfaltirali oko toga jebemu mater, ništa neće da valja - ne brinite doći će drugi sloj asfalta - reče momak :D

pa dobro doći će ali onda ću imat fakin speedbump na ulazu u dvorište jer mora biti kosina... puf-pant... ma dobro gospon bumo to izrezali.

ama... AMA... pa šta niste odmah izrezali, šta vam nije bilo čudno da asfaltirate oko nakupine betona i još vam onaj astabilni multivibrator koji utiskuje asfalt mora ići okolo-naokolo?!?

DSC 0458

dakle nemam sliku prije, ali tu je bila hrgetina betona kojeg su oni nakon jedno 2-3 dodatna upita šljakerima taj dan razbili i dočekalo nas to, ovaj mali ravni ficlek gdje je oznaka nije taknut, šuta neodnešena.

bogatiludog pa jel vi nas zajebavate? :D

idući dan ovako izgleda sve to u odnosu na ostale:

0d0fe1a6 1e65 41a9 8a66 74b2ca949758

8d8e552e bcfe 4e00 8b87 ab701d15551f

cce4953e 2a56 4747 bf81 863e301b04a8

dobro reko stvarno netko tu nije zdrav da ide prvo asfaltirat i to sve natuć i onda nakon toga samo razbiti dio koji viri i naravno pobit pol tog asfalta... naravno u međuvremenu smo pitali oće se rezat ovo uz kapiju, ako treba otvoriti, slobodno ili nas zovite - da, da, da, naravno rezat će se.

nije se rezalo :D

stoji to par dana i danas ja žurio na posao i baš radili šahtove dečki i ajde da se to sve više ispregovara - jel će se rezat? neće. pa kako neće jel vidite da tu ide prema gore, a valja unić sos auto unutra pa našta će to ličiti? pa je da, nije baš dobro. pa jel treba otvorit kapiju? pa ne znam. (češkanje po glavi). ajde budemo vidjeli šta se može.

ostalo na tome.

evo me s posla kad imam šta vidjet:

DSC 0471

DSC 0472

PA POL DVORIŠTA MI ODVALILI SUMANUTE VAM MAJKE i na sve to uništili asfalt koji su postavili par dana prije, ali navodno će sve biti oke :D

puf... izmorih se :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:45.