PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Automobili (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16972)

bambi56x 07.10.2015. 22:09

Citiraj:

Autor mislav_os (Post 2837483)
Imao S3+ u dimenziji 195/65/15 na bivšem autu i zadovoljan sam bio. Po kiši trebao malo paziti ali zato po snijegu sam išao gdje god poželim. :D

Ovo meni nikako još nije jasno, skoro svi ovo govore za te gume. Prošle zime sam uzeo S3+, dot 3614, i po mokrom su ok, jako dobre čak, a po snijegu su mi bile dosta loše ( no to mi je prva zima kao vozač pa nisam ni znao šta trebam od snijega očekivati). Se proizvodi ta Sava možda u 2 pogona ili šta?

Milentije 07.10.2015. 22:20

Zavisi o kakvom se snijegu prica. Ako je onaj utabani u gradu, koji smrzne prvo vece, na njemu su uglavnom sve lose jer to u sustini nije snijeg nego led.

Mi pricamo o putu po kojem prolazis prvi, ili medju prvima, na kojem se nalazi svjez sloj snijega (nevin, da se tako izrazim :D). Po vrletima Crne Gore za proslu novu godinu sam uzivao vozeci se na Savama.
Problem im je bljuzgavica. Sve u svemu prosjecna guma, sa niskom cijenom.

Dottore 07.10.2015. 23:32

Citiraj:

Autor Master_Hrc (Post 2837204)
Vlasnike passata i golfova to ne zanima jer su to zlobna i namjerna politicka podmetanja i insinuacije :D:D

Za njih je to kvalitetno njemačko nekvarljivo auto ilitiga švabo je švabo ;)

Kad vidim reklamu sa oplom di se u pola minute spomene jedno 5 puta da je to njemačko auto kojeg proizvodi njemac pomoću njemačke tehnologije odmah me potjera.....

Znak Opel je njemac, ali koristi motore od GM-a i toči ulje GM.
Da pitam, otkud je Ford?

U obiteljima imamo VW i BMW. Nikakvih kvarova nismo imali osim izmjene kočnica i redovitog servisa.

Jedino ja imam VW krumpirowagen šest i Mercedes Geladenwagen. Sljedeći u planu mi je Audi sa minimalnih 312 mm diskovima. Dovoljno?

Master_Hrc 07.10.2015. 23:48

Nemoraš mi se opravdavati ;)

Kao što sam rekao kad u reklami od pola minute čujem 5 puta njemačko, njemac, dolazi iz njemačke odmah sracku dobijem, jasno mi je na koju kartu se igra ;)

Ati freak 08.10.2015. 00:14

Pitanjce.

Škoda Felicia 2000god, kad auto se auto krene voziti "hladan", prvih 5-8 km volan "trza"- "vibrira" i poslije normalno? U cem bi tu bio problem?

Facelessone 08.10.2015. 06:23

Koji motor? Ovak napamet, nosači motora.

Roberto 08.10.2015. 09:25

Da, ja sam na toj škodi često mijenjao nosače motora, lako moguće.

Međutim, može biti i da je samo do vožnje pod čokom, dok se motor ne zagrije.

Ne bi bilo loše i letvu volana prekontrolirati.

darkydark 08.10.2015. 11:15

Samo da si potvrdim proces kod prepisivanja neregistriranih vozila.

Bilježnik ovjera ugovora, porezna, probne tablice policija i nova prometna s mojim imenom, osiguranje, tehnički, policija?

Ati freak 08.10.2015. 12:36

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 2837569)
Koji motor? Ovak napamet, nosači motora.

1.3 MPi, sad ce kucnuti na 90 000 km ( nikakve muljaže s km , jedini vlasnici auta )

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2837588)
Da, ja sam na toj škodi često mijenjao nosače motora, lako moguće.

Međutim, može biti i da je samo do vožnje pod čokom, dok se motor ne zagrije.

Ne bi bilo loše i letvu volana prekontrolirati.

Hvala.

Vezano za pitanje uz njih.
Inace na drugom autu imam Sava HP i moram ih pohvaliti, meni su se odlicne pokazale za snijeg. A volim se voziti po snijegu.

Bravo 08.10.2015. 12:52

Citiraj:

Autor darkydark (Post 2837627)
Samo da si potvrdim proces kod prepisivanja neregistriranih vozila.

Bilježnik ovjera ugovora, porezna, probne tablice policija i nova prometna s mojim imenom, osiguranje, tehnički, policija?

Ako je auto iz druge županije? Mislim da porez možeš platit kasnije(glupo bi bilo ići natrag u svoju županiju pa onda opet natrag po auto)

Mene isto ovo interesira..

http://www.zvonimirbuzanic.com/regis...la-bez-tablica

darkydark 08.10.2015. 15:14

Županija ne igra ulogu u mom slucaju, fala na linku svakako :-)

Astra 08.10.2015. 17:03

Znalci pozdrav. Jedno pitanje tj mišljenje Vas trebam.
Imam doma stari Peugeot 306 1.6 16 V. (97. godište) sa 252000 na satu (ja drugi vlasnik,stvarni kilometri). Auto nije u mint stanju (jbg godine) ali mehanički je sve top. Neki dan sam mu promjenio svo remenje (zupčasti,klime i sve šta ide na velikom servisu,imam negdje zapisano šta sve),ulje,filtere i sve. I od sutra će biti registriran još godinu dana. E sad,moje pitanje je - koliko više od cijena na njuškalu mogu tražiti za njega pošto će bit friško registriran i napravljen veliki servis?

I dali da to uopce prodajem ili šta da radim? Ponekad idem njime na posao i auto je stvarno ok,ali imam drugi auto i motor i nekako mislim da mi ne treba?

Neznam šta bi radio,dal prodavat dal ne. Totalno sam u nedoumici sad. Koliko mogu više tražiti zbog servisa i registracije?

syss 08.10.2015. 17:07

ma ako te služi i uložio si toliko u njega, mislim da ti je totalno neisplativo prodavati.

riceburner 08.10.2015. 21:38

obavljen shopping danas, bio odma u 8 ujutro, nigdje nikog, ali isel jos u brezice po speceraj usput i na povratku i kod lasica i furlana guzva...:fiju:

jako zadovoljan, made in france i dot 3415:D:D http://www.myhraweb.com/images/smilies/sm2/thumbsup.gif lani za megane dobio made in romania:nono:

Pohrani.com

Pohrani.com

Pohrani.com

bertone 09.10.2015. 09:29

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2837953)
obavljen shopping danas, bio odma u 8 ujutro, nigdje nikog, ali isel jos u brezice po speceraj usput i na povratku i kod lasica i furlana guzva...:fiju:

jako zadovoljan, made in france i dot 3415:D:D http://www.myhraweb.com/images/smilies/sm2/thumbsup.gif lani za megane dobio made in romania:nono:

http://www.pohrani.com/t/2y/D/3ynYpB...8113513472.jpg http://www.pohrani.com/t/1B/Vr/1SHQH...8113626083.jpg http://www.pohrani.com/t/1Z/Zc/4MW1a...8113715540.jpg

I što te ponukalo da promijeniš odluku? :D

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2833968)
znam, zato sam i naveo da se radi o starijem modelu, ja GY9 idem kupit iduci tjedan, harmica je konacno otvorena :D

Usput... stvarno su odlične po kiši.. prekjučer ujutro sam bio 2-3 puta prisiljen na žestoko kočenje i auto se skoro ukopa, a ABS se ne pali :goood:

riceburner 09.10.2015. 10:03

Citiraj:

Autor bertone (Post 2838090)
I što te ponukalo da promijeniš odluku? :D

razlika od samo 5 eur plus GY su bile made in slovenia :goood: i poprilicno zadovoljstvo u varijanti od 16" koju imam na meganu...

Hrconja 09.10.2015. 10:56

Citiraj:

Autor Majkus (Post 2837808)
E sad,moje pitanje je - koliko više od cijena na njuškalu mogu tražiti za njega pošto će bit friško registriran i napravljen veliki servis?
Neznam šta bi radio,dal prodavat dal ne. Totalno sam u nedoumici sad. Koliko mogu više tražiti zbog servisa i registracije?

Realno moš bit sretan ako ga uopće prodaš, a ne stavljat veću cijenu.

Po meni neisplativo prodavat jer si ga sredio

syss 09.10.2015. 11:40

Citiraj:

Autor riceburner (Post 2837953)

Pohrani.com

prvo mi je ova slika upala u oko i dok nisam skužio da se radi o gepeku na prvu izgleda ko neki opskurni pretinac u autu sa 4 paketa bijelog... reko ovaj je poludio skroz :D

burmuz 09.10.2015. 12:24

Citiraj:

Autor syss (Post 2838126)
prvo mi je ova slika upala u oko i dok nisam skužio da se radi o gepeku na prvu izgleda ko neki opskurni pretinac u autu sa 4 paketa bijelog... reko ovaj je poludio skroz :D

Bome i meni. Još gledam seriju Narcos pa sam totalno u tom filmu. Reko wtf :D

Nybelung 09.10.2015. 20:12

Citiraj:

Autor Hrconja (Post 2838116)
Realno moš bit sretan ako ga uopće prodaš, a ne stavljat veću cijenu.

Po meni neisplativo prodavat jer si ga sredio

Još je neisplativije plaćati svake godine registraciju za automobil koji ti ne treba. :D

zkljaja 09.10.2015. 20:18

Rjesit ga nekom mlađem rođaku za siću nek se uči....

turbojc 09.10.2015. 23:45

Koliko vrata auto ima?

Goranbm 12.10.2015. 09:57

Jedno pitanje, imam Feliciju 97. godište i ispod volana imam neku spužvu, koja kada pada kiša bude natopljena vodom. Zbog toga imam i dosta vlage u autu. E sad skužio sam da mi negdje curi, i nisam uspio naći gdje. Jučer nakon cijelog dana kiše uđem u auto i skužim na suvozačevom mjestu lokvu vode i natopljen tepih. Nigdje okolo nema mokrih tragova da vidim odakle je curilo i što se dogodilo :( Pa eto neki savjet da vidim što i kako hvala.

lowrider 12.10.2015. 10:02

Na jednom autu je voda curila kroz djelomično odljepljenjenu prednju šajbu.

Goranbm 12.10.2015. 14:10

Citiraj:

Autor lowrider (Post 2839306)
Na jednom autu je voda curila kroz djelomično odljepljenjenu prednju šajbu.

Šajba mi je ok, pregledana je. Sumljam na ove od odne kanaliće za kišu da su možda zaštopani, ali ne znam gdje oni idu...

riceburner 12.10.2015. 14:30

Citiraj:

Autor syss (Post 2838126)

Citiraj:

Autor burmuz (Post 2838145)
Bome i meni. Još gledam seriju Narcos pa sam totalno u tom filmu. Reko wtf :D

samo da je na gluposti mislit, bolje nekaj ljuto skuhat... :no2drug::zdero:

tech 12.10.2015. 19:59

Citiraj:

Autor Goranbm (Post 2839304)
Jedno pitanje, imam Feliciju 97. godište i ispod volana imam neku spužvu, koja kada pada kiša bude natopljena vodom. Zbog toga imam i dosta vlage u autu. E sad skužio sam da mi negdje curi, i nisam uspio naći gdje. Jučer nakon cijelog dana kiše uđem u auto i skužim na suvozačevom mjestu lokvu vode i natopljen tepih. Nigdje okolo nema mokrih tragova da vidim odakle je curilo i što se dogodilo :( Pa eto neki savjet da vidim što i kako hvala.

Ventilacija, zaštopani kanali pod haubom pa voda ide u kabinu?

Goranbm 12.10.2015. 20:00

Citiraj:

Autor tech (Post 2839539)
Ventilacija, zaštopani kanali pod haubom pa voda ide u kabinu?

To sam i ja mislio ali ja ne mogu naci te kanale da ja to odštopam :(

darkydark 12.10.2015. 20:52

Preporuka VW servisa, trebam zamjenu seta kvacila pa skuplja ponude :-)

Bubba 12.10.2015. 21:44

Citiraj:

Autor darkydark (Post 2839562)
Preporuka VW servisa, trebam zamjenu seta kvacila pa skuplja ponude :-)

Alo momak, pa nije VW italijansko auto, to nemačko, na kvari se pa Bog!

Koliko je meni poznato, Zubak daje poprilicno solidne popuste na oldtimere. Znam par ljudi sa starijim Octaviama i vrlo su zadovoljni (garancija, kvalitetno odradjeno, postprodaja...). Pitaj, nis te ne kosta.

U suprotnom, nadjes nekog lokalnog mestra, sumnjam da je to neka drama za promijeniti generalno.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:13.