![]() |
Citiraj:
Nisam bio sam da isprobam kak to sve radi. :) Kaj se mene tiče i ja bi na sljeme, samo me zanima, kojim putem idete dolje? |
Ovako da pitam iskusnu ekipu. Da li ovo šta valja i da li vrijedi te novce. Izuzmimo sad e bay i eventualno jeftinije cijene.
http://www.keindl-sport.com/proizvod.asp?id=2425 Bike je Trek 4300 disk i pomalo me živcira MX2, najviše zbog toga(osim kaj je mehanika i treba se često podešavat) što nema normalnih pakni, sve su jadne, osim donekle orginala kojih nema. Pošto sad ću skupit neku lovu planiram ovu hidrauliku stavit. Sad nadam se da će postojeći šifteri pasat na ručice, bar bi trebali. I njih ću jednog dana mjenjat zajedno s kazetom, a sad sigurno si nabavljam zadnju felgu, jer mi je naba a i obruč u banani. Vilica je tora air, još samo kočnice da si složim i mislim da dugo neću dirat u bic. |
IMO bolje ti je nač na drop bikeu neke malo rabljene nego nove, a Strokeri mi baš i ne leže zbog onog malog cilindra jer mi se čini krhki, kod pada prvo što će otić je taj klipič koji tjera ulje...
Juicy 5, Shimano 525, Magura Julie/Luise, takve probaj nač. |
Citiraj:
Citiraj:
Druga opcija je prema Dubravi, znači prema Hunjki pa Goršćici te onda stazama 24 mislim do Markuševačke Trnave (ide usporedo sa makadamom čini mi se). I Treća je da se završi iznad Črnomerca - Mikulićima. Tu inače odvozim kad hoću malo žešći XC vozit. Ide se od Tomislav doma prema Grafičaru po 26-ici, pa onda kod Grafičara prema rudniku Zrinski i od rudnika prema Bistranskom sedlu (tako ide i dionica prema Susedgrafu ali se kod Bistranskog sedla razdvajaju putevi). OD Bistranskog sedla opet singletrackovima i šumskim putevima do Risnjaka gdje se ne ide po Kustošijanskom makadamu nego po jednom singletracku i izlazi se na plan. stazu 9 koja ide do mikulića. Malo je jači XC na nekim djelovima (dosta ima oštrog kamenja, a negdje je čisti šumski put). Ima još par staza koje završavaju u Dubravi, ali tu stranu malo slabije poznajem. Kaj, ti bi dole 57-icom ? Citiraj:
Puno jeftinije nego u dućanu, sa ostvarivom garancijom preko prodavača ;). |
Buljo i ja bi spust koji zavrsava u Maksimiru na kavi :)
Ako ne zapnem na terenu, rado bi ovaj vikend na Sljeme. |
Domy1 javi se ovom dečku na pm i pitaj ga što ima u ponudi osim ovog:
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=22288 Pogledaj razlike u cijeni ;) Idemo na sljeme, idemo na sljeme. E da pošto dugo nisam niš mjenjao uskoro ide neki upgrade :p |
Citiraj:
|
Vilja zasad ostaje, kasnije ako ću je mjenjat ići će maybe Pike sa 20mm osovinom, jer još nisam mjenjao prednji kotač a o vilji će ovisit koja će naba ič.
Zasad imam u planu neš drugo, ovo sad radi skoro ko Talas :D Btw. Prodajem zadnji mjenjač (mašinicu) Shimano Deore XT Shadow star pola godine, bez ogrebotina, udaraca za 300kn. Ako je netko zainteresiran nek mi se javi na pm. |
Ček, pa koju osovinu ima tvoj Rev ? :stoopid:
Mislio sam da svi Revelationi dolaze sa 20mm osovinom, ipak je to žešća vilica. Spust koji završava u Maksimiru ? A niš, od Hunjke do Puntijarke pa onda dole 19-20-59 stazama :D. Ja sam za :) |
Stariji su bili 9mm, a danas možeš birat. :)
|
To je to :D. Ona ne moram opet mijenjat kotače za Revelation-a jednog dana :D
|
Sad znam ko će ju kupit kad će ič na prodaju :p
Evo da bude i na ovoj stranici Prodajem zadnji mjenjač (mašinicu) Shimano Deore XT Shadow star pola godine, bez ogrebotina, udaraca za 300kn. Ako je netko zainteresiran nek mi se javi na pm. |
Kaj bum vam moral skroz iz Ruda doc pokazat kak se vozi bicikl?
Vuco sad nije u formi, samo ljubi, Ket prodaje bajk. Cini mi se da ak bu dobro vrijeme, nemam razloga da ne dodem. :) |
Evo danas kupio http://i32.tinypic.com/25ko4g1.jpg za 325kn za disk naravno.
Postojeće koje imam su ista marka došle s bicom samo 7 krakova po 4, ovo je 14 po 2. Za sad samo zadnja, jer prednja je ok, a i relativno su slične. Naba je bila u banani tj. još uvijek je, tj. ležaj kazete. Obruča čak i ima takvog za kupit, ali sam morao cijeli kotač mijenjat. @ buljo, dolazim u napast kupit tu tvoju mašinicu, nego onda "moram" i kazetu i lanac drugi i šiftere(iako to tak i tak mijenjam uz hidrauliku pa ću odmah uzet 9-tku, a mašinica i kazeta kasnije na red. Našao sam par njih šta prodaje avid justy 5 za 1000kn, nego jedan ima 8" i 7" zadnji, a za toru piše najviše 7" pa mi je to malo previše, ili nije? |
Ma na svaku Toru ide max. disk od 210mm, tako da si good to go. :)
EDIT: Upravo skužio da su napravili redizajn stranice, sad je lepša :) |
Kak je to sve super, radiš mjesec dana i strefiš skoro svu lovu u bike, al opet kad vidiš kaj imaš :) Ma trebao bi i jednog ljepog sunčanog dana :D uzet i pogon s ležajem pošteni, a stavit sve na papir i vidit. Al hidrauliku uzimam sigurno, ostalo sve po zaslugama :)
|
Uzmi, još malo pa nestalo :D
|
Citiraj:
Možemo sutra (srijeda) baciti par bržih đireva oko jaruna negdje oko 19.00h ako ti odgovara. p.s. svako društo je dobrodošlo |
Jarun je preravan za mene :D
|
Samo još jedno pitanje. Vidim više veličina rotora i sve je oko 1000kn. Na šta treba pripazit kod kupovine, ili je dosta proba?!
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=22454 http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=22344 http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=31&t=22342 |
Citiraj:
Što se diskova tiče, veći rotor jače koči. Za XC ti je dovoljno 160/160, ako si teži onda napred eventualno 180mm rotor (za neki All mountain je isto 180 dovoljno, DH 180 ili 200 ovisno o težini). Važno je pripaziti jesu li izgrebane (ak je padao lik, onda ti je možda i bužir negdje ogreban), trebaju li nove pakne (trošak od ~150kn po setu pakni, znači 300kn ako treba za zadnju i prednju) i je li potrebno odzračivanje (100kn obje otprilike u servisu). Rotori da su što deblji jer to znači da su noviji. Citiraj:
Sutra brijem da bum u kino moral ići, a prije ili kasnije u birtiju jer cura hoće počastit za ročkas. Citiraj:
@all Hoćemo onda preko vikenda ujutro na Sleme ? Došla bi onda i ekipa iz Samobora (dobro, nije Samobor nego selo :p jedno). |
Ja sam za Sljeme, subota ujutro i gore grah. Jarun nije problem, samo ne volim cestu sa svojim gumama ;)
Domy1 ja bi uzeo one zadnje, veći rotori od 160 po meni ne trebaju. A ovo je praktički novo. Još ak skineš malo cijenu... |
Ok onda, i ja ciljam na zadnje, jer ako mi je sad na MX2 160 dosta(kad su poštelani, a to moram svaki hebeni put radit) bit će i ovo. Samo sad da odmah negdje nađem i šiftere, jer sumnjam da će ove "no name" shimano ić gore, provjerit ću još...
I da vuco, baš sam gledao truvativ, gdje si to nabavio?! Bit će na bikeu skoro sav SRAM :D |
Meni u principu za vožnju na Sljeme trenutno igra samo nedjelja u jutro, pošto subotom radim.
Ovu nedjelju sam bacio đir do Male Gorice pa šetnicom Sv. Magdalene do Molvica i nazat do baze. Odlična staza. Drugi put planiram produziti do Sv. Martina pod Okičem. @buljo Imam ja doma i specku ali je ne vozim po Jarunu jel sa MTB bolje nabim kondu :) |
@ domy1
Došlo na bajku. Originalno je samo pogon i vilica bila od SRAM-a. Sad su i kočnice :). Kupujem kad imam i što mi je potrebno. Hidrauliku sam si htio ponajviše radi fensy izgleda diskova u početku, no nakon par spusteva od sat i više minuta, skužio sam o čemu ekipa priča kad hvale hidrauliku. Novi V-brake set bi me došao oko 400-600kn (ovisno Avid SD7 ili Shimano XT sa ručicama), a toliko su me koštali i diskovi. Tektro V-brake pakne su izdržale oko 1100km Sljemena. Nije loše... Sad kad odzračim kočnice (prodao sam kotače), jedino na što ću potrošit lovu jest kaciga i prednja guma. Preko zime skupljam za fulku i ako Bog da, do godine ću Vam pisati kako mi je guzica zahvalna :D. @ MIK Meni svejedno, neradnik sam :D. Neka se ostali izjasne. :) |
Citiraj:
Pizda, ak bu ok vreme mi sigurno dolazimo. Svejedno subota ili nedjelja, samo da bu cim manje ljudi na stazi. |
Citiraj:
|
Citiraj:
EDIT: @ McG Vjerojatno. Nešta Fuel Ex 8 tipa. Tipa do 10-11k novo, a i polovno se da naći za 8 hiljada skoro pa ne voženo. Iako, nedavno je išla i samo rama sa shockom od Fuel Ex-a po 4500kn. |
Pitam, zato jer mi se čini da si onda uzalud sredil ovaj bajk. Istinabog fino si ga poboljšal i bolje se bude prodal, ali ako si znal da u relativno kratkom roku, ideš na bolje i to oho-ho bolje, IMHO mogel si sve pare kaj si dosad uložil već imati na strani za taj novi bajk. S ovim bi izdržal tih nekolko mjeseci dok ne kupiš novi i bolji.:)
|
Nije da drukam za nedjelu ali http://prognoza.hr/sedam.php?id=seda...ska&code=14240:) šalim se ako vam više paše subota n.p. biti će još vožnji...
Upgrade bajka se u principu ne isplati ali čovjeka veseli:beer: |
Citiraj:
Ne bih rekao da sam uzalud ga poboljšao. Male su šanse da skupim toliku lovu do sljedećeg proljeća, a ovako zaista uživam na biciklu :). Istina, diskovi su mi uletili neplanirano, ali dobro će doći. Da sam ih još "otplatio" vozeći - nisam. Ali budem. Ali bicikliranje je zaista skup sport ako ne staneš na vreme. No, trenutno me to zabavlja, kao i kad sam prvi komp dobil. Stalno je bio otvoren i sve. Tak i sa bajkom :). S time da je ovo zdravije...:D EDIT: @ MIK Kaj, frka po kiši vozit ? Taman neće prašina ić po biciklu, a malo blata nikome ne smeta :D |
Citiraj:
Citiraj:
Velim, ja bi lagano otpočetka stavljal na stranu za daleko bolji bajk, dok bi ovog nadogradil samo kolko treba da uživaš u njemu - do kupnje novog.:) |
Citiraj:
Trebaš me vidjet dok delam neš oko bajka, pogotovo nove djelove kad stavljam. Nema smirenijeg momka od mene :) Ono, opušta me to trenutno. Za novi bicikl ima vremena, to sam ja ovako sad bacio malo svoja razmišljanja. Pitanje jel bu kaj od toga. |
Vjerujem da smiruje, jer je isti efekt kod mene, bilo da je vožnja, bilo da su "radovi" oko bicikla.:)
Jedini je zayeb kod mene u kvartu/gradu, kad oni koji imaju bicikle, traže masu nagovaranja za vožnje, jer se gospodi baš i ne da. Nije da nemaju vremena, samo su lijeni, pa ja većinu vremena soliram.:D |
@ Vuco
Ma nije me frka kiše nego blata:) Zadnji put je to završilo tako da sam se skinuo doslovno do gača i oprao se ja i bajk u "toplom" izvoru prije nego sam sjeo u auto. Ona folija za sunce na sic grijanje do kraja i doma- iskustvo za pamčenje. Okus zemlje u ustima, blato u guzovima :goood: |
Ajmo mi lijepo u subotu pa kaj bu bu, bar bu zanimljivije :D
|
Citiraj:
Citiraj:
Blato je ok, sve dok mi ne zaglavi zadnji mijenjač kao zadnji puta kada je bilo blata po kotačićima da su se blokirali. I prednja guma mi sucka jer je semi-slick, ali idem ;). Glavno da zadnja grize na usponu... Citiraj:
|
Pa tak tak, više mi odg subota.
|
Evo našao sam SRAM X5 šiftere i sutra najvjerojatnije idem probat avid i kupit valjda :D
Nego sad novi kotač nisam montirao jer mi treba i 9 brzinska kazeta a i lanac. Koji shimano/sram, šta je bolje, zajedno reda cca400kn max. I koja mašinica bi bila ok, nju neću sad odmah lupit, šlepat ću se na aliviju tjedan-dva najvjerojatnije. Sutra ću još pogledat, ali mislim da shimano mogu novo nać relativno jeftino, neznam još prave cijene, al budem pogledao. |
neznam citate li biker ali u novom broju nastranici 10 postoji ogals za rsp ultra clean chaincleaner tekucinu za odmascivanje koju prodaje neakova svera iz pule! postoji li takova tekucina bez one masinice za kupiti u zg i gdje? hvala svima! i da se pohvalim uzeo sam http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1010 no vilica mi propada i kada ukljucim lockput tak da mi odmah mora na servis i krivo mi je! pozz svima
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:40. |