PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   HTC mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=219758)

syss 08.04.2013. 23:19

htc one + kombinacija nekog killer daylight fona je dobitna kombinacija, ubije pureview :D

antebr 08.04.2013. 23:22

@Neo-ST
Mislim da je to vrlo izvjesno!
Pretpostavljam da nisu uspili senzor od 8MP ugurat u kučište (zbog veličine) trenutno, uz standardne priče o neisplativosti...

Ujutro se radi, pozdrav svima.

Fleks 09.04.2013. 00:22

Danas sam malo isao pogledati te flagship modele da se pomodnim i ono razocaranje totalno.

Xperia Z (moj favorit, buduci da i imam nxt seriju) mi nije nikako sjela, HTC one serija onak Ok. One S mi jos najbolje od svega izgleda, ali onda bi vec radje nesto sto nema sensa. A samsung... nisam metro, ali samsunzi su stvarno ono uzasni. Poanta price - xperia p,s i mozda t prase dupe sa srednjom klasom i HTC oneS. Uopce nema smisla kupovati HOXa, Z, S3...

ove quad core mobe dozivljavam ko TT kucista za djecu. Becnhmark ovo-ono, a u stvari kifla. Sto jedan SGS2, xperiaS ili sensation nemaju? Mislim kad gledam realno i maknem proc power, starije serije dualaca su - bolje :stoopid:

Citiraj:

Autor syss (Post 2374423)
nešto puta nešto :D

troll si al me nasmiješ :D

Neo-ST 09.04.2013. 00:28

Nema više ljubavi kad si pre dugo s nečim istim :D

srale7 09.04.2013. 01:13

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2374517)
Nema više ljubavi kad si pre dugo s nečim istim :D

Ima i tu istine, ali..

Kupio sam si Sensation, u ljeto 2011. kad je bio aktualan flagship. Poprilično sam zadovoljan kako me sluzio i kako me jos uvijek sluzi. Prosle godine dosli One x/s, nula bodova, ove godine dosao One, također 0 bodova. Previse je to novaca, jer gledam da Sensation vrijedi 1500 kn, znači moram dodat jos najmanje toliko da bi kupio bolji model. I sta dobijem tim boljim modelom? nista, osim -1500 kn :) Tak da sam bas zadovoljan sto jos uvijek imam isti mob i s vremenom sam ga zavolio i sad smo nerazdvojni :)

Neo-ST 09.04.2013. 01:18

Ha, ovisi kako kupuješ i koje su ti opcije (pretplate, bodovi, itd.), mene bi npr. trebao izać oko - 0kn :) Ali da, shvaćam šta želiš reć.

srale7 09.04.2013. 01:40

Ja sam Sensationa uzeo na pretlatu, ispao me 2500 kn, dok je u slobodnoj prodaji u ducanu kostao 4200 kn. To su jos bila vremena kad si u tele2 mogao dobit mob jeftinije ako si potpisivao ugovor na 2 god.

Pratim android telefone unatrag 4 godine, i jedini zaključak koji mogu izvuć iz svega je to da nas proizvođači plode nenormalno. Nitko ne moze napraviti pošten flagship model, da nema bar 1-2 major fail-a. A i taj android mi ide lagano na kurac, ni jedan mob ne radi normalno out of box, svi stekaju, lagaju i svakom moras otključavat bootloader, stavljati modane verzije androida, kao da sam za uređaj dao 900 kna a ne +3k kn koliko koštaju flagshipi.
Zasto ne naprave normalan flagship mob? Zato ako naprave mob bez mana, nitko nece kupovat sljedeci model koji je po marketinškom odjelu bar 5 puta bolji, brzi, veci. Jea vrajt.
Samsung vec godinama svoje mobitele ugrađuje u kućišta od odvratne plastike koja pod prstima izgleda kao da se radi o kinezu za 50$, HTC je tek sad (nakon 4 godine) ugradio pošten zvučnik u flagship model, Sony izbaci izbaci XZ sa onakvim ekranom+plus oni gumeni poklopci, koji su se toliko puta pokazali kao fail. Ok, to je kao mob otporan na vodu, ali kome treba fucking vodootporan android sa 5"???
Zaključak je da nas namjerno jebu i pri tom zarađuju :)

Neo-ST 09.04.2013. 02:21

Postavio si pitanja na koja si sam dao točne odgovore :D
U principu ti se svodi na to koje ćeš manje zlo odabrati i koliko ti smeta činjenica da te strižu ko ovcu, ali to je već problematika malo šireg spektra i ne spada pod ovu temu pa bolje da ne počinjemo.
Ono šta je tebi bitno je odvagati njegove pluseve i minuseve te razmisliti koliko su ti bitni, ako te zanima naravno.
Iz vlastitog iskustva ti mogu reći da sam bio u doticaju sa probnim One-om iz VIP centra i ako te zanima kako radi, pođi pogledat, isplati se. Šta se tiče OS-a, mislim da ćeš brzo zaboraviti na fobije moddanja, custom romova, itd. :)

antebr 09.04.2013. 08:15

@srale7

Po meni te mane o kojima ti pričaš su jedna draž androida! Svi android mobiteli koji sam ima i koristija nisu bili više od 1 (jednog) dana na stock ROM-u. Jednostavno te vizualne modifikacije korisničkih sučelja mi nisu nikako legle, prodavanje marketinških trikova tipa Sense je bolji o TouchWiz-a i sl.
Meni najviše odgovara AOSP stil i njegova jednostavnost, odnosno PA i AOKP modifikacije zbog funkcionalnosti a ne estetike.

Mislim da ono šta ti tražiš nećeš na kod androida, već prije kod win8 ili iOS.

Poanta androida je u modifikacijama i custom ROM-ovima, pa onda svaki korisnik može prilagodit ROM sebi i svojim potrebama.

Međutim otiša sam daleko od teme koja je HTC One.

Ante

srale7 09.04.2013. 16:40

Citiraj:

Autor antebr (Post 2374566)
@srale7

Po meni te mane o kojima ti pričaš su jedna draž androida! Svi android mobiteli koji sam ima i koristija nisu bili više od 1 (jednog) dana na stock ROM-u. Jednostavno te vizualne modifikacije korisničkih sučelja mi nisu nikako legle, prodavanje marketinških trikova tipa Sense je bolji o TouchWiz-a i sl.
Meni najviše odgovara AOSP stil i njegova jednostavnost, odnosno PA i AOKP modifikacije zbog funkcionalnosti a ne estetike.

Mislim da ono šta ti tražiš nećeš na kod androida, već prije kod win8 ili iOS.

Poanta androida je u modifikacijama i custom ROM-ovima, pa onda svaki korisnik može prilagodit ROM sebi i svojim potrebama.

Međutim otiša sam daleko od teme koja je HTC One.

Ante

A gle, i meni je to u početku bilo odlično, ali cijeli taj proces je poprilično zamoran, od otključavanja bootloadera, S-ON-a, roota pa na dalje. Proizviđači to jednostavno ne žele pojednostavit i tu ja vidim problem. Na svom Sesationu sam morao brikat dva kontakta žicom da bi otključao bootloader:nono:

Filozofija androida je otvorenost i indvidualnost, ali proizvođači i dalje trpaju hrpu bware u mob koji je bespotreban i ne moze se jednostavno maknut.

Neo-ST 09.04.2013. 16:42

Navodno je rootanje One-a vrlo jednostavno, bio s-off ili s-on. Imaš tamo na xda ako te zanima...

alengrosevic 09.04.2013. 16:52

Citiraj:

Autor srale7 (Post 2374968)
Filozofija androida je otvorenost i indvidualnost, ali proizvođači i dalje trpaju hrpu bware u mob koji je bespotreban i ne moze se jednostavno maknut.

S ovime se potpuno slažem i po meni bi trebali staviti u ponudu "nexus" software u ponudu telefona. Npr da stave HTC One T-mobile branded ili HTC branded sa BWARE-om i na kraju "Nexus" model koji bi imao čisti android na tom telefonu. njega bi mogli komotno naplatiti dodatnih 25$ koje bi korisnici pretpostavljam prihvatili bez problema...

Juice 09.04.2013. 16:52

Isto kao i posljednjih nekoliko modela iz htca.
Unlockas bootloader, flashas custom recovery i spreman za romove.

Samo ako ce se htjet dobit s-off, e to je problem. Pitanje jel ce ga i bit uopce. No na kraju, nije ni bitan toliko.

Gabre 11.04.2013. 02:43

isuse kakvih ovdje komentara ima, people get a life

pljuvanje po One-ovoj kameri, a ono, kao da postoji neki mob aktualni koji ima daleko bolju kameru. NEMA. priča gotova.

drugo, pri slabom svjetlu je odlična u odnosu ne svu konkurenciju.

treće, pa shutter se složi na Volume tipke, u čemu je problem? meni je volume up okidanje fotki, a volume down pokretanje snimanja videa. (oneX mob)

Ivo_Strojnica 11.04.2013. 09:01

gabre, opet brijes. :)
no ovo za volume tipke ne ide bez roota.

domis 11.04.2013. 09:08

da i? vec je normala da se droid mora rootati da dobro radi...

Ivo_Strojnica 11.04.2013. 09:32

šta je zapravo tužno, pogotovo na takvim, flagship uređajima.

syss 11.04.2013. 09:40

ne mora :sony:

;)

jopis 11.04.2013. 10:15

Citiraj:

Autor syss (Post 2376177)
ne mora :sony:

;)

+1
:goood:

Mad_Duke 11.04.2013. 15:00

Citiraj:

Autor Ivo_Strojnica (Post 2376170)
šta je zapravo tužno, pogotovo na takvim, flagship uređajima.

Ovo je najveća glupost ikada. Mislim da prodaja S3 govori sve. Hrpetina ljudi je više nego zadovoljna kako im uređaji rade. Kada sam dao svoj S2 sa JB-om u ruku frendu, a u drugoj je držao S2 od cure sa Stock Samsung ICS-om nije znao baš koja je razlika osim vizualno tu i tam nečeg.

Očekivati od bilo kojeg mobitela da odgovara ethusiastu sa zahtjevima out of the box i još da je sve prilagođeno tebi je zapravo jako razmaženo. Da imam Nexus 4 umjesto S2 istog dana bi ga "rootao" i stavio neki custom ROM nevezano kaj dotični dolazi sa vanilla androidom.

Običnog usera zaboli neka stvar dok neš lijepo izgleda. Nefunkcionalni without true multitasking bez widgeta iOS je dokaz tome.

Neo-ST 11.04.2013. 15:06

Meni definitivno ide root na uređaj zbog adblocka i mogućnosti micanja bloatwarea. O drugim mogućnostima da i ne pričam...
Sa custom ROMom ću počekat još, jer stock radi savršeno.

P.S.
30-dnevni osvrt:

gin.tonic 12.04.2013. 22:23

Reklama za HTC One, tak-tak :kafa:

http://www.funnyordie.com/videos/d33...eatured_videos

Neo-ST 13.04.2013. 02:48

donbon 13.04.2013. 13:54

Ozbiljno razmišljam o kupovini prvog smartphone-a.
Vidm da HTC, isto tako i kod nekih drugih marki imaju ugrađenu bateriju koja se ne može izvaditi.
Koliko takva baterija traje?
Da li to znači da ću morati nakon 2,3 ili 4 godine mobitel morati baciti?

Juice 13.04.2013. 14:12

Kako koji model ima ugrađenu bateriju.
A i sami mobiteli danas nisu kao nekad napravljeni da traju 4 godine, mijenjet ćeš i prije.

Mad_Duke 13.04.2013. 14:30

Citiraj:

Autor donbon (Post 2377773)
Ozbiljno razmišljam o kupovini prvog smartphone-a.
Vidm da HTC, isto tako i kod nekih drugih marki imaju ugrađenu bateriju koja se ne može izvaditi.
Koliko takva baterija traje?
Da li to znači da ću morati nakon 2,3 ili 4 godine mobitel morati baciti?

Kad ti istekne garanciju buš si naručil novu bateriju, otvoril i zamijenil. Ja bi rekao da baterije traju godinu dana "optimalno", nakon toga se počnu gubiti, a za dvije godine se već osjeti.

Ali te sve fiksne baterije su jako djubretarski potez. Pogotovo kaj danas su mobiteli (barem android based) sposobni da traju bar 4 godine. Jedan HTC Desire sredjen radi super i danas. Da ne pričam od dual core mobovima (igre sa strane)

Neo-ST 13.04.2013. 14:44

Duke, pretpostavljam da si vidio ovo ?
Nemoš One-a tek tako "otvoriti i zamijeniti bateriju".
Moj savjet je - rješavaj ga se nakon 2 god. :D

EDIT:
Digital Photography review kamere.

Bono 13.04.2013. 15:17

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 2377794)
Duke, pretpostavljam da si vidio ovo ?
Nemoš One-a tek tako "otvoriti i zamijeniti bateriju".
Moj savjet je - rješavaj ga se nakon 2 god. :D

EDIT:
Digital Photography review kamere.

Hmm, jos samo treba naci budalu koja ce kupiti rabljeni mobitel kojem ne mozes bateriju promjeniti. :lol2:

Baja 001 13.04.2013. 15:19

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2377789)
Ali te sve fiksne baterije su jako djubretarski potez. Pogotovo kaj danas su mobiteli (barem android based) sposobni da traju bar 4 godine. Jedan HTC Desire sredjen radi super i danas. Da ne pričam od dual core mobovima (igre sa strane)

E ali tako im ide i rrazvoj, prodaja, i servis. Ionako imaš 2 godine garancije, kasnije baci/prodaj ako nisi.

Osobno nisan ima niti jesan SP više od godine (čak i manje), ne iz hira, nego jer mi dosadi, spor je i sl. Ovo o desireu se da raspravit, ima san Sensation koji je klasu jači s clean romom i diza mi je živce koliko je spor prema One Xu, koji mi je opet diza tlak s animacijom koja je trzala...

Isto tako vridi za Ajfone, 4 > 4S > 5, trenutno san na 5, čisto jer mi je povoljno izletio i garancija je na prijašnjem Su bila pri kraju. Šta se tiče baterije, pozdravljan da je uređaj "iz komada" jer puno manje škripi, klapa i sl.

jurbAs 13.04.2013. 15:54

mislim da ja svoj htc evo 3d necu tako skoro zamjeniti.... ovo su sve sranje mobiteli. nemos ga rastavit da zamjenis bateriju uzas doslovno te tjeraju da nakon 2 godine kupis novi telefon i ponovo das 4500kn

syss 13.04.2013. 15:57

ako si na pretplati onda i nije takva spika.

ja ću sad uzet flagship i još će mi po svojoj prilici ostat 500kn u džepu.

Bono 13.04.2013. 18:22

Citiraj:

Autor syss (Post 2377845)
ako si na pretplati onda i nije takva spika.

ja ću sad uzet flagship i još će mi po svojoj prilici ostat 500kn u džepu.

S ovim hoce, a kako ces proci s trenutnim HTC One-om to je vec drugo pitanje.

Gabre 14.04.2013. 15:28

meni to nije jasno, pljuvanje po One-u jer mu se ne može izvaditi lako baterija... big deal..
ne moš ni iphoneu pa šta sad..

ima i drugih mobova, a i ja na nijednom mobitelu do sada koji sam imao nisam imao potrebe mijenjati bateriju. Eno u ladici mi stoji još stari Alcatel OT525 koji je star brat bratu 7-8godina, i dan danas ga znam koristit ako sam bez moba, i baterija drži bez problema 2 dana..

nego, uvijek postoji ovalšteni servis gdje se može platiti zamjena baterije, ne vidim problem. kupuju se mobovi za 4-5000kn i onda se neće platit nakon 5 godina neko 100-200kn da ti lijepo promijeni bateriju...

Juice 14.04.2013. 15:39

Vise se aludiralo na to da se poneki dio mora "strgat" da bi uopce dosao do baterije i izvadio ju.
Osim ako ima neki drugaciji nacin rastavljanja oni u HTCu a ne ko ovi s ifix-ita, al tesko

Baja 001 14.04.2013. 16:58

Citiraj:

Autor Juice (Post 2378246)
Vise se aludiralo na to da se poneki dio mora "strgat" da bi uopce dosao do baterije i izvadio ju.
Osim ako ima neki drugaciji nacin rastavljanja oni u HTCu a ne ko ovi s ifix-ita, al tesko

Neš ti problema, opet imaju ovlašteni servisi...

Ovo mi je u rangu, mobitel 4k kn, a teško izdvojit 100 kn za uplatit par aplikacija od 1-5$ :hitthewal:

Da negovorin koliko je moj One X bio robusniji od Sensationa...

Juice 14.04.2013. 17:42

Citiraj:

Autor Baja 001 (Post 2378286)
Neš ti problema, opet imaju ovlašteni servisi...

Ovo mi je u rangu, mobitel 4k kn, a teško izdvojit 100 kn za uplatit par aplikacija od 1-5$ :hitthewal:

Da negovorin koliko je moj One X bio robusniji od Sensationa...

Daj pogledaj link od Nea, fizicki se strgaju neki dijelovi kada se rastavlja One. Tako da izmjena baterije nije samo izmjena baterije, nego se na kraju moze svest na zamjenu kompletnog uredjaja.

Gabre 14.04.2013. 19:44

i gdje je problem?

odneseš u servis pa nek trgaju, ako potrgaju, stavit će novo.

gotovo

jopis 14.04.2013. 19:53

Citiraj:

Autor Gabre (Post 2378334)
i gdje je problem?

odneseš u servis pa nek trgaju, ako potrgaju, stavit će novo.

gotovo

Ti ne kužiš uopće ili ne želiš shvatiti?
Htc One SE NE MOŽE RASTAVITI. Jel sad jasnije?
Znači, istekne ti garancija, želiš promijeniti već iscijeđenu bateriju od svakodnevnog punjenja, ali ne, to je nemoguće, jer se mobitel pri pokušaju otvaranja da bi se došlo do baterije TRGA. Dakle nije slučaj kao sa npr iphone-om ili xperiom P, da je moguće rastaviti mobitel normalnim putem i doći do baterije, ugraditi drugu i ajmo dalje.
Nadam se da ti je sad jasnije, mada čisto sumnjam s obzirom na dosadašnje izjave i ispade....

domis 14.04.2013. 19:56

mobiteli su postali potrošna roba...mislim da nitko od proizvođača ne očekuje da se bude mobitel koristil nakon isteka garancije :D

listerstorm 14.04.2013. 20:18

Proizvođači očekuju godinu - dvije i onda zamjena.

Samo, mislim da su u najvećem dijelu hardverajem došli do kraja (Full HD 5` displej, procesor, memorija). Ostaju poboljšanja kamere, interni storage (on se ionak riješi SD-om) i baterija.

Ak se ne pojavi neka uber nova funkcionalnost, ne znam što bi netko za godinu dvije uzimao novo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:42.