PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   ADM.hr / Acquisitum Magnum (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81799)

FRipper 29.08.2014. 13:06

brat bratu kroz ruke mi proslo 100 asrokica i nikada takvih problema, ocito moras imati gadan peh da takvo sta dobijes. I kako sada to dokazati?

Lewis 29.08.2014. 13:11

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2651829)
brat bratu kroz ruke mi proslo 1000 asrokica i nikada takvih problema, ocito moras imati gadan peh da takvo sta dobijes. I kako sada to dokazati?

I meni je proslo hrep hardwarea pa mi je svejedno prije 2 godine uletila Asus x79 sa nekoliko savijenih pinova, neki su cak bili uvrnuti prema gore (nemoguce hg aje tkao savinuti sa procesorom) i komp je radio ali zbog Mem kontroler u prcesoru niej radilo ola ramova :(. Uglanvom dokazivanje je bilo "muku mucim" i na krjau smao latitli 20 EUr da nam "zamjene socket" tj. dobili novu plocu a oni kao poslali ovu na zamjenu socketa (mos mislit st ce s eneko zazati s time u tvornici ce ju samo bacit u kos ;)).

Od onda ploce pregledavam u trgovini na pultu, jedini problem je kao je dobijes postom kako dokazati da ti nis savinuo pin(ove) :(

Tak da nek reklamia sto prije moguce ako ce mu izaci u susret jer tehnicki za njih to ne spada pod reklamaciju :(.

virus1 29.08.2014. 13:13

Ma da nisam ja to htio prikazati kao nešto svakodnevno tipa svaka druga, nije istina već pojedinačni slučajevi ali malo učestaliji nego kod drugih vendora, ja sam ih isto masu prošao i direktno nisam naletio niti na jednu, al eto dešava se izgleda.

P.S. Druge dvije koje je kolega dobio na RMA su bile 100% ispravne

Thoroughbred B 29.08.2014. 13:50

Evo malo novosti...

Javio se ADM na email da im vratim ploču da će je zamjeniti...što reć nego vrhunski customer care! Svaka čast!

No,ja sam uspio izravnat pinove (drmnuo 2 kratka i iglu od frenda (:D:D) u ruke...)

Sve radi,G3258 sretno kuca na 4.6ghz uz 1.3v!

:beer: za ADM

Sad znate gdje kupovat,jel:p

FRipper 29.08.2014. 13:55

I bus si ostavio to? pa daj vracaj dok daju da neb poslje bilo.

Thoroughbred B 29.08.2014. 13:58

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2651848)
I bus si ostavio to? pa daj vracaj dok daju da neb poslje bilo.

Budem jer sve najnormalnije radi...to je od frenda konfiguracija i njemu se neda zezat,bitno da radi...na kraju krajeva,to je matična od 300kn :) Trajat će mu 5-6 godina,ovo na otpad i opet nova budget konfa.

ShanTech 29.08.2014. 14:02

Trebao si onda zamijeniti, ipak su na novoj original (ne prefrkavani) pinovi.

Overclock_freak 29.08.2014. 14:23

Citiraj:

Autor virus1 (Post 2651833)
Ma da nisam ja to htio prikazati kao nešto svakodnevno tipa svaka druga, nije istina već pojedinačni slučajevi ali malo učestaliji nego kod drugih vendora, ja sam ih isto masu prošao i direktno nisam naletio niti na jednu, al eto dešava se izgleda.

P.S. Druge dvije koje je kolega dobio na RMA su bile 100% ispravne

Z77 Extreme 4 i B75M GL su bile pogođene tim problemima

ivosimec 29.08.2014. 14:28

Meni iskreno nije jasno kako je to moguće s obzirom na sve moguće inspekcije kod proizvodnje ploča...vjerujete mi rigorozne kontrole su sve do pakiranja...

virus1 29.08.2014. 15:13

Vjerovatno neki uljez od konkurencije, trči sa šilom po tvornici i kasapi sockete xD

lateralus_eye 30.08.2014. 14:24

Cuo se mailom sa Dariom iz ADM-a. Rezervirao. Danas isao po to u Zg. Pohvale za tako brzo i cisto poslovanje!
:)

Old Iggy 30.08.2014. 16:43

Citiraj:

Autor ivosimec (Post 2651865)
Meni iskreno nije jasno kako je to moguće s obzirom na sve moguće inspekcije kod proizvodnje ploča...vjerujete mi rigorozne kontrole su sve do pakiranja...

Nisu baš onoliko koliko bi očekivao.

Drvoje 30.08.2014. 19:38

Citiraj:

Autor lateralus_eye (Post 2652231)
Cuo se mailom sa Dariom iz ADM-a. Rezervirao. Danas isao po to u Zg. Pohvale za tako brzo i cisto poslovanje!
:)

Uglavnom prošlo je 4000 puta bolje nego s "onom" drugom firmicom :p

lateralus_eye 30.08.2014. 19:45

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2652361)
Uglavnom prošlo je 4000 puta bolje nego s "onom" drugom firmicom :p

Bome da. U četvrtak se čuli, javio mi Dario da u petak mu dolazi matična poslije 13h, javio mi da je došla. Obavili to danas brzinski i to je to!

Bravo ADM! :chears:

ivosimec 30.08.2014. 20:52

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 2652300)
Nisu baš onoliko koliko bi očekivao.

Bio sam poslovno u par tih tvornica gdje su slagali tablete i laptope, i velim vam da ako tako postupaju i s pločama nema teorije da kada je ona spakirana za slanje da bi imala shebane pinove.

Npr gledam liniju slože ploču tabletu i sve priključke i prije ekrana dvije inspekcije + testiranje tableta u radu cirka 2+ sata + inspekcija kod zapakiravanja...

No s druge strane za ploče je sve moguće jer neznam kako vi ali ja zadnjih 10 komada koje sam kupio ni jedna, dakle ni jedna nije bila zapakirana tvornički u svom celofanu...što mi govori da bilo tko i bilo kada može dirati po ploči.

Pa zar Vi mislite da bi oni samo tako dopustili pakirat proizvod koji ni barem "vizualno" ispravan??

Jeste kad vidjeli masovnu proizvodnju u živo?? Jer vrlo često kod takve proizvodnje na liniji ako na prvom proizvodu ide greška vrlo je vjerovatno da će svi proizvodi nakon tog imati istu grešku...e sad dok ti shvatiš da je u pogonu problem možeš znati koliko i fušanog proizvoda imaš, right?

Litra 31.08.2014. 18:46

Pozdrav, evo da i ja napišem svoje iskustvo u ADM-u. Kupio dell u2414h došo doma, sastavio ga i sve super radi. nakon 2 dana ja primjetim mrtvi piksel pri dnu ekrana. Zovem ja njih i pitam šta da radim, kažu poslikajte i šaljite slike što sam i napravio. Kada su vidjeli slike rekoše donesite monitor ide na reklamaciju i bit će riješeno kroz 2-3 dana. Još sam primjetio da prilikom igranja bf4 u gornjem lijevom kutu izgleda kao da ima stuck piksele ali samo na bf4 (vjerovatno je do igre). Kada sam donio moniotor u servis pokažem sliku toga dečku iz servisa kaže on da ne zna zašto je tako i da ima softver kojim se riješavaju stuck pikseli. Došo ja doma io nakon sat vremena zovu me iz servisa da im pošaljem i te slike od bf4. Ja poslo, sutradan opet dolazim u servis jer sam zaboravio ponijet jamstveni list dan prije i pitam jel šta riješeno, kažu oni da dobivam novi monitor. Ja sav sretan. Dođem doma sa novim složim sve i funkcionira super. Kad odjedno prestanu radit osd tipke na dodir, isključim monitor iz struje i ukopčam ga natrag kad opet rade ali nakon 10 min prestaju radit i tako nekoliko puta. Sutradan ja dolazim sa snimkom toga u servis opet, pokazujem snimku. Kažu šaljite snimku opet ćemo kontaktirat dobavljača. Dolazim doma i skužim da je upaljen DP MST, isključim to i tipke rade bez problema od tada. Zovem ih da im kažem to, oni meni da nema veze, istestirajte to još sutrra pa nam javite jer su već kontaktirali dobavljača i razmjenjuju mailove da vide šta će s tim jer sam već dobio jedan novi monitor. Ovo je za svaku pohvalu jer su se stvarno potrudili riješit sve i u najkraćem roku. A što se tiče osd tipki na dodir čini se da je to bug kod cijele serije jer sam gledao po netu i dosta se ljudi žali na njih da štekaju itd. Uglavnom ja sam vrlo zadovoljan sa ADM-om i cijelom ovom situacijom.

NateC 31.08.2014. 19:52

Neki dan sam ih zagnjavio malo s monitorom,pa je tip provjeravao dostupnost jednog Acera. Ugl. pohvala,jer se zezao s tim dobrih 10ak min. :) Svakako ću uzeti monitor kod njih,ako isti bude dostupan u srijedu. :D

Old Iggy 01.09.2014. 09:00

Citiraj:

Autor ivosimec (Post 2652394)
Bio sam poslovno u par tih tvornica gdje su slagali tablete i laptope, i velim vam da ako tako postupaju i s pločama nema teorije da kada je ona spakirana za slanje da bi imala shebane pinove.

Bio i ja i vidio QC proces, davno su bila vremena kad se svaki dio gledao.
Nažalost, konzumna elektronika ne trpi dobar QC.

Mate666 16.09.2014. 19:24

U subotu narucio konfiguraciju, jucer su isporucili te mi je paket stigao danas u 13h. Vrlo su ljubazni, zamolio sam ih i dopustili su mi da kupim jeftiniju graficku (narucio sam r9 270).
See stiglo 100% ispravno te uredno sklopljeno.
:goood:

fanATIk 16.09.2014. 19:47

Sinoć uzeo zalman svjetleću tipkulju kod njih, dođem doma i skužim da 4 tipke ne rade. Otišao danas do njihovog servisa, dečki provjerili, donijeli novu i nju odmah provjerili jel sve tipke rade, potpisao neki papirić, hvala doviđenja.
5/5

Thoroughbred B 16.09.2014. 22:02

Citiraj:

Autor Mate666 (Post 2662021)
U subotu narucio konfiguraciju, jucer su isporucili te mi je paket stigao danas u 13h. Vrlo su ljubazni, zamolio sam ih i dopustili su mi da kupim jeftiniju graficku (narucio sam r9 270).
See stiglo 100% ispravno te uredno sklopljeno.
:goood:

Nije li to slobodan izbor kupca šta želi kupit??? :D

Mate666 16.09.2014. 22:10

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2662120)
Nije li to slobodan izbor kupca šta želi kupit??? :D

Narucio u subotu konfu sa r9 270, u ponedjeljak sam ih kontaktira (vec su stavili pod narudzba da je isporuceno) i zamolio da mi ubace umisto toga r7 260X, bila mi ipak skupa ova prva.

Eto u zadnji tren, ja sam im zahvalan na tome.

BigDonkey 02.10.2014. 16:09

Imam jedno pitanjce vezano za reklamaciju kod ADM-a. Kupio sam WD Black od 500GB kod njih prije nekih 2 tjedna i radio je do evo prije par dana. Jednostavno se sve zivo zamrznulo i dok sam resetirao laptop nije ga vise prepoznao.

Odnio sam ga na servis evo prije nekih 2 dana i tip me pitao jel bio na testiranju. Reko nije i on meni da da ja potpisem za to testiranje jel. Skuzio sam da je na listu naveo samo -laptop ne prepoznaje hard disk.

E sad, zanimaju me iskustva s tim jer dok se laptop upali taj laptop se cuje da radi, ali ne radi.

Koje su sanse da ce mi ga zamjenit?

virus1 02.10.2014. 16:25

Citiraj:

Autor BigDonkey (Post 2670681)
Imam jedno pitanjce vezano za reklamaciju kod ADM-a. Kupio sam WD Black od 500GB kod njih prije nekih 2 tjedna i radio je do evo prije par dana. Jednostavno se sve zivo zamrznulo i dok sam resetirao laptop nije ga vise prepoznao.

Odnio sam ga na servis evo prije nekih 2 dana i tip me pitao jel bio na testiranju. Reko nije i on meni da da ja potpisem za to testiranje jel. Skuzio sam da je na listu naveo samo -laptop ne prepoznaje hard disk.

E sad, zanimaju me iskustva s tim jer dok se laptop upali taj laptop se cuje da radi, ali ne radi.

Koje su sanse da ce mi ga zamjenit?

Gle ako se u servisu na testiranju ispostavi da je HDD neispravan, dobit ćeš novi i to je to.

silver_tip 03.10.2014. 01:31

Citiraj:

Autor Thoroughbred B (Post 2651649)
Dobio Asrock H81M HDS iz ADM jučer s iskrivljenim pinovima na maticnoj...svasta...

Nisam pomno gledao slike ali vjerojatno izgledaju kao sagoreni/tamniji... ?

Citiraj:

Autor Dolph (Post 2651773)
Pred par mjeseci kupio msi-jevku u adm-u. Vidim jedno 6-7 savinutih pinova nosim odma na reklamaciju, dobijem odbijenac. Jer sto se njih tice ja sam ih savinuo.

Ista prica, isti odbijanac....

Citiraj:

Autor FRipper (Post 2651654)
moš misliti... jednostavno je nemoguce takvo što dobiti

Da, mos misliti... :kafa:

Do sada samo kod njih imao narudbe u ukupnoj cifri od 13.370,15kn i ova zadnja je zbilja bila zadnja, 19.12.2011.g. i sa tim ciganima vise ne mislim imati posla.

Proizvodi 1 x DDR3 8GB (2x4GB) Kingston, 1600MHz, CL9, HyperX Genesis, KHX1600 361,69Kn 1 x Procesor Intel Core i5-2500K 3.3GHz,1MB/6MB,95W,Socket 1155 1.712,76Kn 1 x Asrock Z68 Pro3 GEN3 - Intel Z68, ATX, 4xDDR3 2133MHz 936,18Kn 1 x SCYTHE Katana 3 SCKTN-3000I White Box, 775/1155/1156/1366 178,72Kn
Odmah kod raspakiravanja sam primjetio onako na oko i brzinski da su neki pinovi "tamniji i kao sagoreni/ostrugani" tj. nemaju sjaj kao vecina...

Reko tvornicka slampavost kod izrade, hebes sjaj pinova :D

Naravno sklopim sve i stavim memoriju u dual chanel mod, palim racunalo i nema slike. Ploca radi, ventilatori se vrte ali slike ni onog bipa od biosa ni za ljek...

Reko nije memorija dobro sjela.., prepikavam memoriju i nece.. ajd sa jednom da probam.., nece... prepikavam u druga 2 slota - A2 B2 i oopet nece ? :stoopid:

Pikam opet jednu ali u B1 slot i opla.., radi komp, dignu se windowsi. Skuzim da mi slotovi A1 i A2 uopce ne rade, pikam single chanel u B1 i B2 i sve ok, 8GB rama u single chanelu radi ok. Tako je i dan danas...

Medjutim nebud meni ljeno i ja ponovo sve raskupusam i lupom idem vidjet pinove, zakljucak tu su ali onaj krugic kao da je defomisan i kao spaljeni.. koliko sam skuzio kada sam pod lupom sa pincetom isprobavao nemaju otpor, kada procesor sjedne pin se spusti umjesto da nalegne na kontaktno mjesto.

http://images.bit-tech.net/news_imag...-burnout-1.jpg

Uglavnom ovo iz ADM se prave blesavi, ja sam to mozda ostetio itd... reko idite u mp3 i ko vas j.... i to je to.

Btw inace taj proc radi sasvim ok u drugoj ploci i sa tom istom memorijom naravno u dual chanelu, isprobano.... medjutim kako i nisam vidio nekakvu razliku naspram dual chanela i dan danas ta ploca veselo radi i drzi proc na 4,0GHz :D

Ajd da sam ja jednom nesto narucio kod njih pa reklamiram ali u tom trenutku imao sam naruceno vec 5-6 konfiguracija i nikad nista reklamirao i onda me odhebu a dok trosim 13k kuna kod njih onda sam ok kupac...

Sam Fischer 03.10.2014. 07:37

Prvi put bio kod njih, uzeo Della U2414H, sve u najboljem redu. Nisam maltene ni znao da imaju svoj lager, jer kod dosta tih jefinijih shopova naručiš, platiš, pa je dostupno drugi dan jer je na skladištu od dobavljača.

Lewis 03.10.2014. 07:40

Ogdovara li netko na Kontakt (mail) u ADMu? Poslao sam mail preko Weba jucer oko 12h ali nikakav odgovor (ili barem potvrdu da je mail stigo) jos nisam dobio :(.

vorda22 03.10.2014. 09:13

Silver_tip znaci pitali su te da nisi mozda ti ostetio i onda si ti popizdio i oni su "cigani"...
Koji smijeh.

ivosimec 03.10.2014. 11:31

Meni nije jasan taj adm-a, pa zna se da gotovo ni jedna ploča nije celofanski zapakirana, i ako znaju da im dosta reklamacija sa tim pinovima, zar je tolki problem utrošit 10 sekendu i provjerit pinove povečalom prije slanja??

exzzy 03.10.2014. 13:41

Ja sam kod njih uzeo dvije ploce, jednu prije 4god jednu nedavno obadvije su bile u najlonu. Doduse obadvije sam preuzeo u trgovini + jedna gotova konfa al to nisam vidio uopce.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:09.