PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   HT (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=79)
-   -   MaxTV - pitanja (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=81738)

tascam 05.05.2017. 09:23

Happyday...sorry ali pišeš notorne gluposti :hitthewal:.

To što pišeš o novom stb-u, isto je bilo po pitanju bitrate-a viđeno na još uvijek aktualnom stb-u Albis.Dakle kvaliteta slike ostaje shit kao i do sada.

Što se tiče satelitske na jednom od programa sa vrhunskom slikom Bein Sport slika ide do 20 mbita.

Prezime 05.05.2017. 11:36

Citiraj:

Autor happyday (Post 3056842)
Satelit nikad neče imat
kvalitetu i mogučnost kao iptv.

:lol2:

Na satelitima idu uredno 4k feedovi, a u Japanu i 8k, pa ti vidi kad ces to dobit preko IPTV-a:

"The first 8K satellite TV broadcasts are live in Japan
Rio 2016 hasn't even started yet, but Japanese broadcaster NHK is already prepping for Tokyo 2020."

tascam 05.05.2017. 13:17

Naravno-tako daleko nisam htio niti ići:lol2:

happyday 05.05.2017. 23:01

Ja nisam komentirao ponudu van našeg dvorišta i tehničke mogučnosti stranih TV kuča.
Te mogučnosti jako dobro znam,ali i cijene koje vi niste spremni platiti.MAXTV sa satelita
ide sa starih i zaostalih transportera u koje su ugurali čim više kanala da zadovolje sve
one korisnike kojima parica nije veča od 10 mgb.I to je bolje nego ništa pa je i to za pohvalu.Optika se razvlači po svim gradovima,brzine su otišle u nebo pa 4K ili 8k neče
biti problem. A sada vi meni recite kada če koji pružitelj usluga kod nas zakupiti te skupe transportere i pružiti uslugu za recimo 100 kn za koliko su večina spremna platit.
To je utopija.Po invensticijama se vidi kojim se putem kreče.

skalar 05.05.2017. 23:23

kolko je meni poznato slika koja stiže našim operaterima je daleko kvalitetnija od onog kaj
dobijamo preko iptv i onda te kanale komprimiraju da stanu u 4mbita kolko je predviđeno
na liniji za iptv,tog ograničenja na satelitu nema,a kvaliteta slike ti isključivo ovisi o kvaliteti
recivera tak je uvjek bilo uvjek će satelit biti isred tv ili iptv za korak-dva

Prezime 06.05.2017. 00:19

Citiraj:

Autor happyday (Post 3057163)
Ja nisam komentirao ponudu van našeg dvorišta i tehničke mogučnosti stranih TV kuča.

Naravno.., samo si izvalio: "Satelit nikad neče imat kvalitetu i mogučnost kao iptv." i ostao ziv :lol2:

Andrija M 06.05.2017. 13:05

Citiraj:

Autor happyday (Post 3057163)
MAXTV sa satelita
ide sa starih i zaostalih transportera

Satelitski maxtv emitira sa jednog od najnovijeg i najmodernijeg satelita u eutelsatovoj floti od ukupno 40 satelita http://www.eutelsat.com/en/satellite...ELSAT-16A.html

IcyTexx 06.05.2017. 15:48

Citiraj:

Autor skalar (Post 3057169)
kolko je meni poznato slika koja stiže našim operaterima je daleko kvalitetnija od onog kaj
dobijamo preko iptv i onda te kanale komprimiraju da stanu u 4mbita kolko je predviđeno
na liniji za iptv,tog ograničenja na satelitu nema,a kvaliteta slike ti isključivo ovisi o kvaliteti
recivera tak je uvjek bilo uvjek će satelit biti isred tv ili iptv za korak-dva

Kako ne, ograničenja su slična. I transponder i satelit imaju ograničen bandwidth.

happyday 06.05.2017. 23:10

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3057292)
Kako ne, ograničenja su slična. I transponder i satelit imaju ograničen bandwidth.

Slažem se potpuno sa vama ograničenja su i na iptv i na satelitu i to na 3mbita
u sd kanalima a HD 8,5 pa neznam kako neko može tvrdit da je slika na satelitu bolja od iptv.Ko ima dobru propusnost na parici ili optici slika je sigurno
bolja jer satelit varira a znaju i smanjit bandwidth.Slika ovisi i od TVa televizor
do 10000kn nikad neče imat sliku kao onaj od približno 20000kn.
Volijo bi da mi se javi neko ko bi došo da pogleda novi STB i sliku i da
stručniji komentar a piče neče izostant.

Spikeman 09.05.2017. 07:16

happy daj mi reci jel ima taj novi stb kakav app store il integrirane aplikacije tipa youtube, hbo go i tak tog tipa?

Andrija M 09.05.2017. 17:59

Citiraj:

Autor happyday (Post 3057363)
Slažem se potpuno sa vama ograničenja su i na iptv i na satelitu i to na 3mbita
u sd kanalima a HD 8,5 pa neznam kako neko može tvrdit da je slika na satelitu bolja od iptv.Ko ima dobru propusnost na parici ili optici slika je sigurno
bolja jer satelit varira a znaju i smanjit bandwidth

Ovo je presmiješno. Satelit nema apsolutno nikakvo ograničenje - ti zakupiš jedan transponder (imaš ih na biranje od 36 ili 72 mhz) i onda radiš sa njim što ti je god volja. Možeš na taj jedan transponder staviti jedan jedini kanal ili ugurati 30 kanala i više, a naravno koliko ih više staviš toliko manje će svaki imati manji bandwidth

IcyTexx 09.05.2017. 18:06

Kako nema ograničenja? Zakupiš širinu frekvencijskog područja, tj. bandwidth. I odlučiš koliko ćeš programa ugurati / kakvog bitratea.

Ne vidim da MAXtv, VIP, TotalTV imaju kvalitetan SD i HD preko satelita. Tj. da im je prioritet kvaliteta nad kvantitetom.

Satelit ne varira i ne smanjuje BW.

happyday 09.05.2017. 19:25

Citiraj:

Autor Andrija M (Post 3058311)
Ovo je presmiješno. Satelit nema apsolutno nikakvo ograničenje - ti zakupiš jedan transponder (imaš ih na biranje od 36 ili 72 mhz) i onda radiš sa njim što ti je god volja. Možeš na taj jedan transponder staviti jedan jedini kanal ili ugurati 30 kanala i više, a naravno koliko ih više staviš toliko manje će svaki imati manji bandwidth

Tehnički ste to lijepo opisali i sve je točno,ali kolega na postu ispod vas je
lijepo napisao da je operaterima bitna kvantitet a ne kvalitet.Nebi ja više
o satelitu takav je kakav je.Još uvijek imam 2 tanjura iz doba HUMAXa
5400 kad se žarilo i palilo.Spremam se kupiti 4K TV pa pa bi onda vjerojatno
ga uključio samo zbog 4k kanala makar su promotivni ali vrijedi sudjelovati
na početku.Naši operateri barem 5 godina neče ni prstom mrdnosti.

happyday 09.05.2017. 20:07

Citiraj:

Autor Spikeman (Post 3058071)
happy daj mi reci jel ima taj novi stb kakav app store il integrirane aplikacije tipa youtube, hbo go i tak tog tipa?

Za sada ništa,on radi kao i ALBIS 8000 samo što ima bolju sliku i novo
sučelje.Kod popisa programa slika ostaje preko cijelog ekrana ali tamnija
tako da se vidi popis a do sada je bila u gornjem desnom kutu.Mislim da
je za sada poanta prelazak sa H 264 na H 265.Na toj platformi testiraju
za sada oko 30 postoječih kanala,koji se na ALBISU ne vide a na novom da.
Neko me pitao dal se kanali mogu sortirat po želji,iskreno nisam probao a
meni to za sada nije bitno.
Ponudio sam želju da neko znalački obradi kod mene tu temu,a piće neče
izostat.Adresa ZG.Od mene pošteno i iskreno.Čim počinje distribucija
novih recirvera javim.

tascam 10.05.2017. 08:21

Daj nam više detalja...koji su to programi koje gledaš na novom STB-u a nisu dostupni na Albisu, te koliko imaš ostalih programa/paketa?

V.I.P 10.05.2017. 08:29

Sto se tice novog stb-a, za istarsku zupaniju krece izmjena starih za novog nakon ljeta.
Tvrde da je slika bolja za 30% radi novog kodiranja, budem ove dane isao pogledati kako to izgleda uzivo :)

IcyTexx 10.05.2017. 08:35

Evo slika s Bug foruma... Iskreno, nije mi baš nešto interface i UX...

http://imgur.com/a/akp1R

Novi MAXtv receiver

.Delboy 10.05.2017. 14:52

Da mi je znat zašto 14V napajanje. Ovako kad je sve na 12V se mogu svi uređaju napajati iz jednog jačeg napajanja.

skalar 10.05.2017. 17:15

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3057292)

svrha zamjene stb je bolja komprimacija to bi ti trebalo valjda sve govoriti,
drugačije bi vjerojatno jos preko 50% prvih stb-ova bilo u upotrebi,sateliti su puni hd
programa već godinama ,dok na iptv na kapaljku dolaze,vjerojatno je i hd t-comov
razlog za ubrzano uvođenje skračene petlje i optike jer propusnost veze je rak rana iptv
jer bi im bio malo bed naplačivat a da preko antene dobiješ hd ,a preko iptv ne.

IcyTexx 10.05.2017. 17:20

Ne vidim kakve veze ima loša propusnost s lošom ponudom HD programa. Ili imaš viška 8mbps na parici, ili nemaš.

Andrija M 10.05.2017. 18:32

Citiraj:

Autor IcyTexx (Post 3058317)
Kako nema ograničenja? Zakupiš širinu frekvencijskog područja, tj. bandwidth. I odlučiš koliko ćeš programa ugurati / kakvog bitratea.

Ne vidim da MAXtv, VIP, TotalTV imaju kvalitetan SD i HD preko satelita. Tj. da im je prioritet kvaliteta nad kvantitetom

To je to o čemu pričam, konkretno na poslu kod mene je neka trula bakrena parica za adsl udaljena od centrale 4 km i ja da se objesim naglavačke ne mogu dobiti ni "H" od HD-a jer nemam tehničke mogućnosti za to

Kod satelita ide "koliko para toliko muzike" pa ako ti platiš astri ili eutelsatu dovoljnu količinu love oni će ti omogućiti emitiranje ne samo u trenutno aktulenom HD ili 4k, ili budućem 8k (za tokyo 2020) nego čak i još u nepostojećem 16k :)

Dakle tvrdnje tipa "satelit nikad neće imat kvalitetu i mogućnost kao iptv" ne stoje sa tehničke strane, problem je jedino "matematika" tj u tome (kao što si i sam ustvrdio) da je našim providerima koji emitiraju preko satelita prioritet kvantitet a ne kvalitet

Citiraj:

Satelit ne varira i ne smanjuje BW.
Satelit to ne radi no rade to provideri, konkretno njemački Sky kad imaju prijenose Bundes lige smanje bitrate na drugim "nevažnim" kanalima a tako dobiveni višak udjele tekmi, naravno takva oprema košta pa čisto sumnjam da bi se naši domaći provideri upuštali u takvu investiciju

shilev 11.05.2017. 09:56

Mislim da i max tv sat ima tu foru da balansira bitrate kod svojih kanala. Tako je nesto prije rekao na satelitskom forumu forumas s max tv-a

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

happyday 12.05.2017. 21:47

Citiraj:

Autor tascam (Post 3058474)
Daj nam više detalja...koji su to programi koje gledaš na novom STB-u a nisu dostupni na Albisu, te koliko imaš ostalih programa/paketa?

Programi su testirani od 915 do 950 kanala i to ARENE i svi dokumentarci.
Testirenje je išlo u platformi H 265 koje podržava novi STB.Imam još jedan
MAXTV na drugoj parici sa ALBIS resirverom ali tamo zbog platforme H 264
to se nije vidjelo.Jučer su zatvoreni svi testni kanali pa se nadam da je
prošlo sve u redu.Korak smo bliže novoj platformi i boljem MAXTVu.

alengrosevic 12.05.2017. 22:13

Momci imam jedno pitanje, mozda vi znate odgovor. Naime preselio sam u stan i tu mi sad nude paket interneta sa maxtv-om. Do sada nisam placao tv pristojbu jer nisam niti gledao tv. Sad ako uzmem taj paket s maxtv-om, da li ce me oni automatski prijaviti na hrt pretplatu? To bih volio izbjeci jer ne gledam t, a ovaj paket s internetom koji nude je odlican...

Hvala!

mamutarka 12.05.2017. 22:16

Hehe :D

Ne.

IcyTexx 12.05.2017. 22:33

Neće i nemoj pustit HRT inkasatora u stan, samo reci da nemaš TV i zatvori vrata. ;)

mas999 12.05.2017. 23:17

Pitanje za one koji imaju i Arenu 1,2,3,4,5,6 te Sport Klub 1-6 (Sportski plus), da li da uzmem Arena paket 1-6 za 5kn ili Sport plus za 15kn koji ima Arene HD i dodatno Sport Klub (koji je isto HD), što dodatno nema na Areni a ima SK te ima li razlike između HD?

mamutarka 12.05.2017. 23:28

Frend ima hd i nije mu neka razlika kaze

IcyTexx 12.05.2017. 23:37

Nije mu neka razlika između HD i SD? Wha?

mamutarka 13.05.2017. 00:06

MaxTV - pitanja

Nisu ti maxtv hd sportski kanali ko filmovi u hd

Jedino zvuk je osjetno bolji

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:29.