PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   SP 2014 (Brazil) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=224501)

Mileni 09.06.2014. 19:17

Citiraj:

Autor Nybelung (Post 2609869)
Pa Burko budi i ti malo realan, Meksiko je kifla. U zadnjoj rundi kvalifikacija su izgubili protiv Hondurasa, odigrali neriješeno protiv Kosta Rike, Jamajke i SAD-a (sve tri 0:0) i jedva Boga odigrali 2:1 protiv Paname. Izgubili su i zadnje dvije prijateljske, od BiH i Portugala.
Ne vidim ništa posebno kod tog Meksika. Mi smo izraziti favoriti u tom meču. Igra se jedna utkamica i može se svašta dogoditi, ali poraz bi stvarno bio iznenađenje. Ne samo za nas nego i za pola europskih ekipa. BiH, Grčka, Srbija, Poljska i sl. su bolje reprezentacije od Meksika. Kakav crni Meksiko.
Otkad je Finke preuzeo Kamerun oni nisu odigrali nijednu ozbiljnu utakmicu. Koga su pobijedili? Gabon, Tunis i Makedoniju. :goood: 2-2 protiv Njemačke je bilo čudo Isusovo, bolje da su ga tu potrošili nego protiv nas. Sad im idu 3 poraza zaredom.

Mi realno imamo odličnu skupinu i mnogo razloga za optimizam.

Taj mexico nema veze sa sadasnjim. Jesi im gledao koju utakmicu? Portugal su rasturili i nesretno izgubili. Mi odavno nismo odigrali tako dobro kao oni protiv portugala.

I jos na par sitnica zaboravljas:
- klima koja njima pogoduje, posebice jer je vecina igraca iz njihove domace lige
- mozda i najvaznija cinjenica: oni su jako dugo skupa, pripremaju se koliko vec? 2 mjeseca? ili cak i vise? Reprezentacije su mahom neuigrane ekipe, a duge pripreme puno znace. Mi smo imali najkrace silom prilika.

Ne kazem da cemo izgubiti. Dapace. No i mene iritiraju nasa podcjenjivanja. Od onoga lako cemo sa japanom, australijom, ekvadorom pa i tim mexicom, sve do toga da cemo dobiti brazil.

Treba se spustiti na zemlju prvo, onda cemo mozda i dobiti taj famozni brazil. Ali hvala Bogu da je Niko Kovac normalan barem po tom pitanju. Totalna kontradikcija nasim medijima i bivsem komicaru... pardon, izborniku. Lik je cvrsto sa obje noge na zemlji, nikakve velebne najave, niti ista slicno.

I ako to jos prenese kvalitetno na igrace mislim da cemo proci. Samo radi toga sam blago optimistican. Naglasio bih ovo - blago.

Citiraj:

Autor Dizel (Post 2609907)
Ja samo kažem da je Dani Alveš totalna truba od igrača.

Nije bas truba, ali nije ni upola dobar kakvim ga se smatra. IMHO naravno :D

chief_wolfinjo 09.06.2014. 19:27

ja kažem da ćemo proći skupinu :)

doky 09.06.2014. 19:59

Citiraj:

Autor vision19 (Post 2609944)
Ne treba u kalkulacije zaboraviti ubaciti i vrlo bitan faktor - klimu.

Mislim da smo mi u najvećem problemu po tome pitanju. Meksiko i Brazil su na domaćem terenu, a Kamerunce ne treba ni spominjati.

Ja sam negdje čuo ili pročitao prije par dana da će Afrikancima biti gore nego našima zbog abnormalne količine vlage u zraku za njihove pojmove, možda to i nije točno, stvarno nezz...

Roberto 09.06.2014. 20:57

Dečki, Zvone je sve rekao :)

http://www.jutarnji.hr/-mozemo-biti-...eko--/1197888/

http://www.jutarnji.hr/-mandzo--guar...u----/1197943/

Flood 09.06.2014. 21:11

Ma kapetan trkelja,niđe veze :D

panda505 09.06.2014. 21:32

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2610104)

koja hrpa govana u tekstu :roller:

QuidZz 09.06.2014. 23:34

Neymar se ozljedio. Dobro za nas. :D

http://www.24sata.hr/nogomet/neymar-...-lezati-370622

buljo 09.06.2014. 23:46

Citiraj:

Autor Burko (Post 2609910)
ne kuzim. koji stimac pobogu? procitaj opet ako nisam jasno sta rekao - pitaj.

Da te citiram.
Citiraj:

Autor Burko (Post 2609853)
pa dobro, jel vec izlapilo iz glava proklete kvalifikacije??

Ok, nije mi jasno tko je vodio našu repku u kvalifikacijama? Kovač?

Citiraj:

Autor Burko (Post 2609853)
mislim da je najbolje pogledati tekme pa komentirati. to sto ste sada obojica nabrojali ocito za nas ne vrijedi, mi smo svaku tekmu odigrali na nivou, pokazali uvijek da smo bolji/jaci, nismo bili bezidejni kada treba prema naprijed, nismo bili pogubljeni u obrani i svaka tekma je bila izorganizirana do ibera.

Jedine mjerodavne tekme su bile dodatne kvalifikacije ali i to je relativan pojam pošto su to prve dvije utakmice novog nam trenera.

Prijateljske kako i flood kaže, ne trebaju se uzimat kao mjerodavne.

Ne očekujem ništa na prvenstvu osim da naši odigraju kako treba, a onda možemo stić daleko.

trouble 10.06.2014. 00:34

Citiraj:

Autor Mileni (Post 2610057)
- klima koja njima pogoduje, posebice jer je vecina igraca iz njihove domace lige

Koja gdje klima? Igramo u Recifeu koji je monsunska klima a oni iz Mextco Citya koji su subtropsko kontinentalna klima.

Razlika je u average temperaturi 6 stupnjeva a u vlažnosti 20%...što su jako velike razlike. Netko nije učio zemljopis u osnovnoj ja vidim :)

Mileni 10.06.2014. 00:45

Citiraj:

Autor trouble (Post 2610210)
Koja gdje klima? Igramo u Recifeu koji je monsunska klima a oni iz Mextco Citya koji su subtropsko kontinentalna klima.

Razlika je u average temperaturi 6 stupnjeva a u vlažnosti 20%...što su jako velike razlike. Netko nije učio zemljopis u osnovnoj ja vidim :)

Zapravo je u Recifeu vise tropska nego monsunska klima. Isto tako je opce poznato da su apsolutno svi reprezentativci Mexica iz 'Mextco Citya'. A zanimljivo, uvijek se nadje neki pametnjakovic. Bez obzira na klimu ili nesto drugo ;)

trouble 10.06.2014. 00:55

Ne nego samo ti činjenice govorim(ako to spada u pametovanje onda dobro),klime na američkim poluotocima variraju najviše od svih zemalja...pa reći da su meksikanci navikli na brazilsku klimu je više smiješno nego glupo. Under the Köppen climate classification, the city features a tropical monsoon climate,pošto monsunske definicije nema nigdje drugdje osim u povezivanju s tropskom,podrazumjeva se. A tropska i subtropska klimatska specifikacija nemaju previše sličnosti osim u nazivu. Mislim,tebi je jasno da Meksiko ima najviše skijališta od svih zemalja osim Kanade na dva poluotoka? :)

I još jedan paradoks,znaš li da je vlažnost zraka veća u prosjeku kodnas nego kod meksika...te da zapravo po vlazi i temperaturi više nama odgovara igrati u Recifeu nego Meksikancima? :) Zapravo jedino kaj oni imaju na svojoj strani je jet-lag kojeg nemaju praktički :)

Burko 10.06.2014. 07:41

Citiraj:

Autor buljo (Post 2610199)
Ok, nije mi jasno tko je vodio našu repku u kvalifikacijama? Kovač?

a-ha. sorry, ja sam shvatio da kovac nije carobnjak, ali ocito jest. ok, my bad........ zivi bili pa vidjeli.

btw, ako i dalje nije jasno, nije ono samo krivica stimca. ne mozes ti kriviti jednog covjeka za losu igru cijele reprezentacije, po meni su 50% i igraci krivi. zato cijelo vrijeme karikiram na kovaca da ce ocito izvesti cudo, ali je, sve ovo sto smo pokazali u kvalama je kao neka druga ekipa bila...... jel.

Brko 10.06.2014. 07:47

Štimac je isključivi krivac. Pa nisu igrači protiv Srbije u Beogradu rekli "ajmo ih izmorit", nego glupan Štico.
Nisu igrači protiv Škotske u Zagrebu rekli "ajmo laganini, napunićemo ih".

Drvoje 10.06.2014. 08:24

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2610194)

Ma odglumljeno KREEEE-KMUUUJJJJ :D

ivan77 10.06.2014. 08:26

ovo je narealniji osvrt do sada:

"I wouldnt write off Croats in this match. If I remember correctly they didnt fall under the pressure on last EURO, even though they were in the group together with Italy and Spain so this story is not really supported by the facts. I even think that they will be much stronger at World Cup because they felt tournament style of competition, and some leading players have gained a football maturity. Of course there are many factors and many things need to match in order to say they are dark horses, but they certainly can beat any national team on world on their da"

Burko 10.06.2014. 08:31

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2610253)
Štimac je isključivi krivac. Pa nisu igrači protiv Srbije u Beogradu rekli "ajmo ih izmorit", nego glupan Štico.

dobro. po meni je to bila krivica i igraca, ali ajd, nadajmo se najboljemu za dva dana :chears::chears::chears::chears::chears:.

uj, samo kad se sjetim onog boda protiv Brazila na Poljudu kakva je bila atmosfera u Sisku, eeee.........

Brko 10.06.2014. 08:42

Bod? Kaj nije to bila prijateljska :D ?

Roberto 10.06.2014. 08:45

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2610116)
koja hrpa govana u tekstu :roller:

Jel, a di je to točno fulao?
Izuzev pretjerivnaja s Badeljom, ostalo je sve manje više točno.

Citiraj:

Autor QuidZz (Post 2610194)

Ma drek dobro. Ajd mi reci kaj je to ove sezone Neymar napravio da ga se treba bojat? Hulk, pa Fred, pa Neymar od napadača.

Ako će istrčat sa svom trojicom, to je naša šansa, imat će igrača manje u sredini. Još kad znamo da će im Alves i MArcelo vole otići naprijed na bokovima... Dušu dalo za povuć brzu kontru. U Bilićevo vrijeme se to znalo lijepo odraditi, nadam se da će i Kovač malo kontre i brze tranzicije uvježbavat.

Drvoje 10.06.2014. 08:48

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2610279)
Ma drek dobro. Ajd mi reci kaj je to ove sezone Neymar napravio da ga se treba bojat?...

Zna odglumit dobro - pa ako iznudi penal ili crveni karton, norma mu je ispunjena :D

Burko 10.06.2014. 08:53

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2610277)
Bod? Kaj nije to bila prijateljska :D ?

da..... zamisli da tucemo na svjetskom Brazil, koje bi tek onda bilo ludilo.

bod == nerjeseno.

esc 10.06.2014. 09:00

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2610253)

za šta je krivac,jel na odveo dalje i na sp? je....je da je bolji komentator nego trener ali krivi su i igrači...uostalom to su samo kvalifikacije za sp,belgija je bila očito prejaka pa se nisu ni trudili za prvo mjesto a drugo je bilo sigurno

Guls 10.06.2014. 09:03

Citiraj:

Autor Burko (Post 2610295)
da..... zamisli da tucemo na svjetskom Brazil, koje bi tek onda bilo ludilo..

Bilo bi odlično. Ali brijem da bi se tek onda psihološki potpuno ispraznili i vadili se u druge dvije tekme.

Roberto 10.06.2014. 09:13

Citiraj:

Autor Drvoje (Post 2610286)
Zna odglumit dobro - pa ako iznudi penal ili crveni karton, norma mu je ispunjena :D

i to kaj veliš, istina :D

Citiraj:

Autor esc (Post 2610300)
za šta je krivac,jel na odveo dalje i na sp? je....je da je bolji komentator nego trener ali krivi su i igrači...uostalom to su samo kvalifikacije za sp,belgija je bila očito prejaka pa se nisu ni trudili za prvo mjesto a drugo je bilo sigurno

Štimac je zasro gro stvari, više oko atmosfere negoli igre zbog svojih izjava o igračima i medijskih parada koje je izvodio. Ali i oko igre nije trebao puno kemijati a napravio je konfuziju. Obzirom da je kao komentator pokazao da nekaj malo ipak zna, naprosto izgleda da ne zna prenijeti znanje i svoje ideje igračima. I tu je bio ključni problem oko igre repke u kvalama. Dakako da krivica nije samo njegova, ali uglavnom trener/izbornik plati ceh...

Plus što smo fakat bili u teškoj skupini, s Belgijom koja je u svakom pogledu bila ispred nas u tom trenu, i po kvaliteti igrača, igri, izborniku, uigranosti...
I Srbija koja je puno jača nego što njihov rezultat pokazuje, imamo to zahvaliti hrvatskom sinu Siniši i njegovim ''idejama'' :D

Škotska koja nema veliku kvalitetu, ali uvijek može nekom skinuti skalp, kao što je skinula nama...

Mileni 10.06.2014. 11:55

Citiraj:

Autor trouble (Post 2610216)
Ne nego samo ti činjenice govorim(ako to spada u pametovanje onda dobro),klime na američkim poluotocima variraju najviše od svih zemalja...pa reći da su meksikanci navikli na brazilsku klimu je više smiješno nego glupo. Under the Köppen climate classification, the city features a tropical monsoon climate,pošto monsunske definicije nema nigdje drugdje osim u povezivanju s tropskom,podrazumjeva se. A tropska i subtropska klimatska specifikacija nemaju previše sličnosti osim u nazivu. Mislim,tebi je jasno da Meksiko ima najviše skijališta od svih zemalja osim Kanade na dva poluotoka? :)

I još jedan paradoks,znaš li da je vlažnost zraka veća u prosjeku kodnas nego kod meksika...te da zapravo po vlazi i temperaturi više nama odgovara igrati u Recifeu nego Meksikancima? :) Zapravo jedino kaj oni imaju na svojoj strani je jet-lag kojeg nemaju praktički :)

Sve super, sve 5. Samo koliko ljudi zivi u planinama, a koliko u ostatku zemlje? Prosjecna temperatura za vec spomenuti Mexico City? A prosjecna za Zagreb npr? Ne da mi se googlati, no iz prve ruke znam da Zagreb nema prosjecnu godisnju temperaturu od 18C ;)

I da, monsunska klima ide uz subtropsku, no ne podrazumjeva se. Subtropska klima =/ monsunska.

Po vlazi mozda vise odgovara nama, no po temperaturi? Po cemu tu odgovara nama? Vecina hrvata zivi na sjeveru nase zemlje, a vecina Meksikanaca u nizim krajevima. Provjeri temperature kod njih u nizim krajevima (strasne zime od 15C) naspram nasima.

P.S.
I u izjavama nasih igraca kazu da temperature i nisu neki problem, koliko sama vlaga. Ako cemo vec nastaviti pisati o budalastinama, onda mozemo spomenuti i velicine gradova koje poprilicno utjecu na istu (smog npr.). Rekao bih da su i tu mehikanci u prednosti ;)

P.P.S.
I eod sa moje strane, jer o ovako debilnoj temi nemam sta dalje za reci :dajpivu:

partwish 10.06.2014. 11:58

Oh, zalutao sam na sajam meteorologa... Moje isprike.

panda505 10.06.2014. 12:01

Citiraj:

Autor Roberto (Post 2610279)
Jel, a di je to točno fulao?
Izuzev pretjerivnaja s Badeljom, ostalo je sve manje više točno.

Citiraj:

Mario je i taj odnos stoički istrpio
Citiraj:

Mandžo nije ni Ibra ni Messi, nije briljantan, ali je kompletan
Čisto ono što me interesiralo.

Ali ako je Mandžo ono "stoički istrpio" ja sam imao threesome sa Emmom Watson i Emmom Stone

Flood 10.06.2014. 12:53

Ibra i Messi,to je bit priče.Drito u vugla. :)
Kako se Ibra snašao,bude se i Manđo. :)

Brko 10.06.2014. 12:55

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2610405)
Čisto ono što me interesiralo.

Ali ako je Mandžo ono "stoički istrpio" ja sam imao threesome sa Emmom Watson i Emmom Stone

Hebote emma stone... Lopata :D

panda505 10.06.2014. 12:57

Citiraj:

Autor Flood (Post 2610450)
Ibra i Messi,to je bit priče.Drito u vugla. :)
Kako se Ibra snašao,bude se i Manđo. :)

Pojedinac je ispred ekipe. Bilo je tako u slučaju Ibre, tako je i u slučaju Đilkoša. Uostalom, dolazi Lewandowski koji je i bolji od Đilkoša jer barem zna zaštopati loptu i dodati kak se spada :)

A s obzirom da je Gvardiola i bez Ibre uspio osovjiti 14 trofeja u 4 sezone, mislim da je posao odradio poprilično dobro :)

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2610454)
Hebote emma stone... Lopata :D

tko bira mastubira :D

Brko 10.06.2014. 12:58

:D :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:08.