![]() |
Dvostruko niza pristupna vremena i peterostruko veci Random Write biram u bilo koje doba dana/noci :)
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Ali, nekako sam generalno misljenja da su svi ti mainstream SSD-ovi ustvari tipicni poluproizvodi. Odjednom se (preko)brojnim proizvodjacima otvorio friski segment trzista u koji treba sto prije pustiti korijenje pa se bas i nema vremena za kontrolu kvalitete. Iskreno, cak mi je malo i zao sto sam uopce ulazio u te vode. I to samo zbog jednog zajeba: kad se navuces, vracanje na mehaniku je nelijep osjecaj. Popusio sam jeftinu foru. Dabogda imao pa nemao. :D |
Citiraj:
Hmm, nisam uvjeren da bi ti ili bilo tko drugi primjetija tu razliku od cak 6ms (u bilo koje doba dana/noci :))... Za random IOPS-e, ok - ali svejedno bi isa na Real SSD... |
ovaj nije loš.
|
@ nexus-6: pa da, Samsung bi trebao biti jedan od pouzdanijih, meni je ovo jedini slučaj za koji sam čuo da je nekome krepao Samsung.
Ovo mi je drugi Samsungov SSD, po brzini nisu ništa posebo, ali sam s oba zadovoljan pa kada ovaj budem mjenjao 99% će opet biti Samsung. BTW: mislim da je Samsung prvi počeo pravit kontrolere i SSD-e za nas obične smrtnike. @ MAGARAC: odma mi mrak na oči kad vidim ove cijene kod nas... |
Nisam nikad imao problema s Crucial memorijom ali nakon kupovine ovog Crucial SSD 128GB imao sam problema s njim, tj crkao je nakon tjedan dana te sam dobio drugog koji radi odlično ali malo mi se poljuljalo povjerenje u Crucial :)
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako pogledas tih 6ms i onda pomnozis sa brdom "sektora" u kojima se ti mali podaci nalaze (razbacani po citavom kapacitetu) ... vrijeme potrebno za baratanje podacima je daleko vece od pocetnih 6ms koji se apliciraju u svakom pojedinom citanju/pisanju. Inace, za razliku od pristupnih vremena, ove sve famozne sekvencijalne MB koji se cesto mogu vidjeti u reklamama ... to sam siguran da ne bi primjetio na npr. sistemskom/aplication disku. Ali, sta ces kad ljudi jedino to vide :) |
Radi se o 0.06 ms
|
Pardon, 0.06ms (povukle me Sn4k3ove ms :)) ... naspram 0.12ms
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nije li to malo nerealno u kućnoj primjeni :) |
Definitivno je neraelano. Moj v+ ima još gori RAT od ovog c300 pa između njega i Intela ja razliku nisam osjetio.
Možda u nekoj drugoj situaciji bi ali doma ne. |
Citiraj:
http://img706.imageshack.us/img706/7937/image1frg.png Morate shvatiti vec jednom da nekoliko sekudi brze pokretanje igrica nije svakome cilj kao niti 3 sekunde brze pokretanje Windowsa, koje uopce ne razumijem posto je ipak korisnik najsporiji u svom radu na racunalu i vecinu vremena je racunalo u idle-u ... |
|
definitivno WTF ove brojke iznenađuju :S
|
Ajte sad malo bacite oko na sljedece:
Texas Memory Systems Violin Memory FusionIO |
Slazem se s calypsom ... to je vec postao standard za PCI-e.
S druge strane ocekujem ovakav napredak od njih: http://img26.imageshack.us/img26/5951/readf.th.png http://img19.imageshack.us/img19/5478/randomdh.th.png http://img718.imageshack.us/img718/6...mark053.th.png |
Citiraj:
|
Ta spica je trebala biti okrenuta prema dolje (ovaj minimum od 713MB/s), ali jadan HD Tune nije znao sto ga je snaslo :D
|
Cijena ovakvih SSD-ova ce biti ABNORMALNA, iodrive i ioextreme kostaju od 900-3250$ vani (gledo sam samo na amazon-u), dok kod nas cemo placati suhim zlatom...
EDIT: OCZ Technology 512 GB Z-Drive R2 e88 PCI-Express Solid State Drive (SSD) OCZSSDPX-ZD2E88512G 9299$ mislim da nemoze jeftinije :D |
To nisu stvari za po doma, to je pod jedan...
A pod dva, ima i puuuuno skupljih... ;) |
A valda bu za 3-4 god. im pala cijena, naravno, prihvatljivija nama..
|
Citiraj:
|
Je dobro kolko je onda prije 5 god. koštal taj pci-e, i ak je opće postojal? ak je sad od 900-4000 dolara?
Jel ko probal prikopčat ssd na sata 3, jel ima kakvih vidljivih pomaka u performansama? |
Ma meni je bilo nebo-zemlja razlika kad sam ubacio ovaj SSD u lap sto ga imam umjesto obickon a mogu mislit kakvi ce biti ovi novi.
Ugl SSD pod mus! |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:16. |