PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

Vuco 10.05.2012. 15:23

A još si razmišljam, tipa pola 8 tunel. Naravno, nije fiksno, ali najranije mogu oko nekih 7 i 15 bit kod tunela, a kasnije je naravno, sve klizno :)

SileTzar 10.05.2012. 15:28

Prodaje ti onaj Bojan s DB-a Hope M4. To si uzmi i prestani se plakat oko kočnica.
Pouzdanost - check.
Lakoća održavanja - check.
Snaga - motherflipping check.

Shoshy 10.05.2012. 15:28

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2160387)
ja se vratio sa sljemena, gore je prosto divno :)

evo i prvih dojmova za The One, imaju mi malo prevelik hod rucice za moj gust, iako nije da ima zraka, odzracene kod bizmarka... kako je dug hod nemam osjećaj da su silno jake. ali stisak jednog prsta i koliko stisnes toliko koci, a sa 180 rotorom dosta koci :D... stvarno linearno ide ta snaga, nema nekih skokova da grize negdje.

kako im je ovo prva voznja, vidjet cu ako ce to sve leć na svoje. ja bi samo da ima malo kraci hod :)

Jelda da je The One zakon :D
Fakat si brz bio ak su prije 11 doma doso. Ja sam s pope_on_dope i jos jednim likom s dropa oko pol 11 krenuo od tunela, dosli gore za malo vise od sat i pol, bilo pun qrac stajanja i evo doma skroz doso u pol 3.

Moram nekak zastit pakne, upadne smece u celjust, zamaste se pakne i onda ih cistit i palit ponovo... vec 3. put

JackZg 10.05.2012. 15:43

Ok, meni isto tak odgovara..Kad dodem doma, javim se! Sam da zašarafim rotor :)

murina 10.05.2012. 15:44

Šoši, ne sekiraj se oko toga.

Renesis, ja sam ti vikao iz auta u Gundulićevoj ako nisi skužio ko je :D

rendula 10.05.2012. 15:47

Od danas u intersportu Deuter Bike 1 sa 20% popusta = 360kn.
Se isplati to, ili ima nesto bolje za tu lovu?

zgmmax 10.05.2012. 15:50

Ak ti ne treba hydropack (mijeh za vodu) se isplati. Jer je samo mijeh od 2L oko 150kn. A vec onda za te pare u Sloveniji mozes naruciti camelback ruksak koji je sigurn bolji od ovoga.

Recimo ovaj koji je skuplji za nekih 50ak kuna. al ak odbijes povrat poreza onda je i jeftiniji za nekih 50kn :)

Vuco 10.05.2012. 16:04

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2160485)
Prodaje ti onaj Bojan s DB-a Hope M4. To si uzmi i prestani se plakat oko kočnica.
Snaga - motherflipping check.

Snaga - jok.

Jesi probao M4 ? Slabije od ovoga što trenutno imam i to podosta (nešto u stilu starog XT/SLX-a), na stranu izgled i najlinearnija modulacija. A i cijena je poštena, duplo skoro više od sveg ostalog na tržištu (The One, Saint).

Jack, čujemo se kad dođem doma ;)

zubich 10.05.2012. 16:14

ja sam se po grmi spustio sa starim demom od bere (onaj bijeli), i te hopice me uopče nisu oduševile.

Renesis 10.05.2012. 16:29

@murina - je skonal san te, ali san letil pa nisan stigal odzdravljat :)

@avatar - je, koci jako fino, samo kazem, volio bi da imam malo manje hoda na rucici... ja krenuo u 8.35 sa tunela, u 9.35 sam bio na cesti, pojeo strudlu i dolje po devetki laganini...

De5tr0yer 10.05.2012. 16:33

Ne ovisi snaga kočnica samo o imenu i da su to hope, formule ili što ja znam.

Dosad svi koji su pipkali po mom XTu kažu da to nije dobra kočnica samo zato jer imam ručice skroz blizu gripova. Da tak stavim V2 kočnice isto bi svi bili razočarani :D

M4 što sam ja probao su odlične kočnice i ni po čemu manjkave, dapače. Al to ovisi kako naletiš. Isto tako snaga kočnica stvarno ovisi o tome kakav rotor koristiš. Još uvijek mi je u glavi sjena da shimano kočnice najbolje rade na svojim rotorima. Tko će ga znat, samo vozi :D

zubich 10.05.2012. 16:35

ja mislim da vuco u životu nebu bio sretan ako si ne kupi saint....

SileTzar 10.05.2012. 16:47

Nema sad smisla kupovat Saint po tim džiberskim cijenama koju ta bremza drži ako je sad izašao novi Saint i što je još bitnije onaj ZEE. Ako će davat soma kuna po kočnici onda rađe novi Zee.
Kvaliteta kočenja ovisi i o momentu kad kočiš, položaju tijela, pravilnog pritiska na gume, pravog tlaka u gumama, kvalitetnim gumama s dobrim kočionim karakteristikama. Ne treba se previše u kočnice same po sebi previše pouzdat jer ti se to može grdo osvetit.
Osim toga baš sad da nijedna kočnica osim Sainta ne može poslužit to mi je malo sumnjivo. Kaj bi onda trebao napravit kad se makne sa Sljemena i ode u Alpe recimo, uzet 400mm rotor? Treba racionalno sagledat problem i donijet odluku. Onyx vozi iste staze jednako brzo s težim bajkom a fura Juicy 7.
Mene da pitaš uzmi SLX i stavi bolje i šire gume, sam si rekao da ti je Rubber Queen meh, uzmi HansDampfa u nekoj široj verziji i to je to.

SileTzar 10.05.2012. 16:54

Sad čitam kaj sam nasro i divim se sam sebi koji sam hejter. Kupi si kaj oćeš, ako nađeš dobar deal za Saint zgrabi. Na kočnicama ne treba šparat.
E i kacigu si nabavi ako te žuljaju pare.

Vuco 10.05.2012. 17:17

Kaciga mi je rak rana. A za kocnicu, bez nrige, dobro ja sve promislim prije nego kunu iz novcanika izvadim.

Rubber queen je ispala dobra guma, jedino je 200g teza od Alberta. No po ovim vlaznim uvjetima je super drzala. S obirom da sam Alberta vozio potrosenog i da se sklizalo podosta, ne mogu sa sigurnoscu rec da je RQ bolja ili ista. Uza je sitno.

Dovoljne su meni i kombo Rx i deore. Sad sa rq naprijed koci dobro, ne klize mi se na ravnom. Samo eto, zulja lova valjda.
Saint od Zvonimira je 1700 ako ga nije prodao. Mada mi je to dosta love.
Pitanje koliko ce zee kostati jer svi dizu cijene, furaju se na inflaciju :).

marauder16 10.05.2012. 17:37

Citiraj:

Autor Renesis (Post 2160525)
@murina - je skonal san te, ali san letil pa nisan stigal odzdravljat :)

@avatar - je, koci jako fino, samo kazem, volio bi da imam malo manje hoda na rucici... ja krenuo u 8.35 sa tunela, u 9.35 sam bio na cesti, pojeo strudlu i dolje po devetki laganini...

Laganini, sure :D

danielzg 10.05.2012. 18:18

Nisam odvozio onaj dio poslje potoka di su dva hupsera zbog blata..proklizava..kad razmislim staza je stvarno mrak inace..trebate probat:)
ovaj slx 666 je stvarno mrak kocnica,za moju kilazu cak prejaka sa 180mm rotorom..bojo sam se stisnut jako kocnicu jer bi poleti a onda bi me Nik stukel kad bi mu zgrebal bajk:)

Nik 10.05.2012. 19:22

Ne bi te stukel, al´bi ti zel ovaj tvoj pod racun za stetu :D

Inace i ja se vratih sa voznje, i potvrdjujem da je na Slemenu divno...a i divnu sam rutu otpelal:

uspon: Bikca-Strmopec-Bikca-Puntijarka :)
spust: 18-20-Dotka

Samo cu komentirati da je uspon Bikcom, nakon Strmopeci cisti mazohizam, jos sam si samo jabuku nakon posla pojeo, tak da imam vise snage peglati one strmine, he he.

Jedini problem je imati dovoljno snage i gaziti uzbrdo, 150mm hoda ide gore bez problema...izvozio sam svaki cm, bez guranja, i da Strmpec je strmija.
...i nebum bas tak brzo ponovio ovaj uspon.

[edit]

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2160502)
Ak ti ne treba hydropack (mijeh za vodu) se isplati. Jer je samo mijeh od 2L oko 150kn. A vec onda za te pare u Sloveniji mozes naruciti camelback ruksak koji je sigurn bolji od ovoga.

Recimo ovaj koji je skuplji za nekih 50ak kuna. al ak odbijes povrat poreza onda je i jeftiniji za nekih 50kn :)

Po cemu je bolji?
Oba su odlicna, ali uopce nisu usporediva jer jedan ima 10l, a drugi 20l...tako da treba dobro razmisliti kakav ruksak treba.
Osobno naginjem vecem, zato sam ga i kupio jer mi je taman...dobro bi bilo imati i jednog manjeg, ali 5. ruksak u ormaru mi stvarno ne treba :D

rendula 10.05.2012. 20:06

Max i Nik zahvaljujem na pomoci :)
Mjehur mi nije potreban, prerijetko bi ga koristio pa bi bilo samo zezancije oko odrzavanja.

A sto se velicine tice, tu se slazem s Nikom - bilo bi dobro imati i manji i veci :D Ali posto ga namjeravam koristiti i za druge stvari, zgodno mi je da recimo tenisice i trenirka u njega stanu, zato si mislim uzeti neki takav, "normalne" velicine.

SileTzar 10.05.2012. 20:14

Super je to ruksak, uzmi ga slobodno, ima veliku zapremninu, jako je udoban, ima navlaku protiv kiše, mrežicu za kacigu, fino organizirane pretince.
Meni je isto draži veći ruksak jer imam sklonost pretjerivanja s sranjima unutra, ali od viška manje boli glava nego kad nešto nemaš jer nije stalo.

danielzg 10.05.2012. 20:56

Svaka cast Nik..ide to tebi..meni je bilo grdo pri kraju kad dode takva strmina da ti je zlo..odes par puta na tu stazu i onda ti je lojstek autoput....

Danas je vilica nakon 2 godine otisla na servis:) za vikend mora past neko testiranje kolko ce trest...

zgmmax 10.05.2012. 21:13

A dao sam usporedbu sa tim ruksakom jer je iste cijene. Da nemam nomada gledao bi onaj evoc model jer mi ruksak zgleda super, al isto tak si gledam neki manhi ruksak za ljetno vrijeme od nekih 5l i da stane mijeh od 1l za vodu. Unutra neki alat i majicu za presvuc i to je dosta. Kaciga na glavu i stitnici na noge i ne treba mi nista vise.

begi 10.05.2012. 21:37

Danas jedna mala turica cca 90km. Trajala 5h bilo opet pjesacenja. Evo par fotki;
http://img823.imageshack.us/img823/60/002ibz.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/2307/006xuq.jpg
http://img580.imageshack.us/img580/4107/010int.jpg
http://img801.imageshack.us/img801/3368/004ryr.jpg
Na 4 slici zadnja planina Pljesevica, ispod nje Bihac.

SileTzar 10.05.2012. 21:39

A di je slika tvojih znojnih jaja?

Koliko slikaš te antene netko će pomislit da si terorist:CoolRamb:

Terorist s mokrim jajima, takozvana "Wet nuts liberation front".

begi 10.05.2012. 21:56

Danas druge gace bolje pokrivaju. Bilo je znoja do pola gaca:D
Visina ovog brega 800m. Sela do njega sa prefiksima donji gornji, pa sam se vratio preko B. krupe.
Slikanje nije zabranjeno to je sve snimljeno sa satelita. Kad obidjem svoj kanton idem na goli vrh /Hr/.

riceburner 10.05.2012. 22:00

ajmoooo, spustil sam na 50kn, a zna se kak je tesko naci 11-32 8 spd...

sile kad bus dosel po pakne :)

danielzg 10.05.2012. 22:29

Lijepo brdo Begi..jedino mi nije jasno kak je pokraj tolko brda ona utrka bila na livadi cik cak...

begi 10.05.2012. 22:39

Bilo je brda na Skoda XC ligi, samo sam ja bio redar na pocetku staze, bilo je i padova.

Vuco 10.05.2012. 23:38

Jack i ja odradili noćnu. Gore Lojstek, cestom do Puntijarke, tamo su nas odbili poslužiti pivom (!), spustili se po 18ici koju kakti Jack zna odlično, na kraju me svako malo pitao jel to to :D. Pilana je po noći ubi bože, već dugo nisam ovako vukao kočnice. U onom fensi bircu na Gračanskoj popili pivu. Epic ride, dobar flow :D

Ostalo će Jack opisati kako mu je bilo prvi puta. Ja sam zadovoljan. Dopustit ću mu da se i dalje može voziti sa mnom :kafa:

Nik 10.05.2012. 23:42

Citiraj:

Autor danielzg (Post 2160658)
Svaka cast Nik..ide to tebi..meni je bilo grdo pri kraju kad dode takva strmina da ti je zlo..odes par puta na tu stazu i onda ti je lojstek autoput....

Danas je vilica nakon 2 godine otisla na servis:) za vikend mora past neko testiranje kolko ce trest...

Ako je tebi bilo grdo, kaj mislis kak je meni bilo (uz gro pauza), pogotovo sto sam se zagrijavao na Strmopeci i ispucao dosta snage, ubuduce tu varijantu vise ne vozim.

Ta zadnja strmina me dotukla, jos sam dobro krenuo do cca 2/3 uspona, islo je bolje nego sam ocekivao, ali kad mi je dosao taj zadnji breg ispod one kucice Samoca, pa jos onda onaj zavrsni finish pri vrhu, izdusio sam samo tako, vrucina u misicima, puhao sam ko lokomotiva, opaki napor, kad sam parkirao uz stol i klupice a nogice striii-kaaaa-juuuu :D

U principu tko odvozi bez pardona uspon na Strmopec u komadu, moze se prebaciti na uspon Bikcevicevom (s odmorima, naravno)....daklem, jos sam zelen za Bikcu.

@Vuco

Jacku prvi puta pa ga odvest na Pilanu :D...to treba izbjegavati nocu pa da je i 50i puta.

JackZg 11.05.2012. 00:10

Kako me vuco pokopa, kao prvo nisam nikad rekao da znam odlicno :) a matere mi u mraku mi je sve isto :) jos kad ti vuco dise za petama i bljesti jacom lampom ma jebenica. 18-ica ok, ali brate mili pilana kako sam vrludao, trazio puteve, lovio vododerine, dva patuljka i jedan gnom su mi izletili na put. Ono kamenje na pilani sam jos najlakse prosao...ma jebena voznja, samo da mi je svjetlo mrvu vise i jace te da nije vezano plasticnim vezicama i druga prica.

Mislio sam presutit ali Vuco me u jednom trenu pokusao ulovit za ruku pa sam se scimao, neka romantika ga je oprala. Poslje na pivi mi se takoder pokusao naslonit na rame. Sam sam cekao da mi da neki sexy prijedlog ali bez pederskih shema ;)
Ma jebenica voznja, ponovilo se.

adaksinjo 11.05.2012. 00:17

Citiraj:

Autor Nik (Post 2160776)
Jacku prvi puta pa ga odvest na Pilanu :D

zna vuco di treba takve voditi, a siguran sam da vazelina nije falilo :lol2:

nisam odma htio trolati, al buduci da je jack sam priznao sve, sad smijem :D

Cuky 11.05.2012. 00:20

Samo vam je jos max falio da vas primi za rukicu :roller:

Vuco 11.05.2012. 00:23

Rekao si da si se po toj stazi najviše spuštao, daklem - znaš je napamet :D.
Svijetla u gradu bude romantičara u meni, a jedino sam mogao uhvatit bambijevu mater ili Jacka. Jebiga :D

Sad zna najgoru stazu otpeljati po mraku. Sve ostalo je pi*kin dim. Sljedeća je 57ica :kafa:

danielzg 11.05.2012. 07:14

Fora je na bikci sta moras stalno napadat stazu..nema puno mjesta di mozes stavit mozak na pasu...al dobar je osjecaj kad se popnes gore:) planiram ici gore sljedeci tjedan ako ce bit dobro vrijeme...

JackZg 11.05.2012. 07:26

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 2160787)
zna vuco di treba takve voditi, a siguran sam da vazelina nije falilo :lol2:

nisam odma htio trolati, al buduci da je jack sam priznao sve, sad smijem :D

A puno ti je trebalo hehe:) kad sam ja otvoren za sve kombinacije. Cak smoispod cuke bili gore.
Nego brijem da bum jos jednu lampu, istu ali mi jos mora pisat c8 na njoj..osjetna je razlika, Kad smo usporedivali vucinu i moju nebo i zemlja, sad mozda je i do baterija, steta kaj to nisam probao.

zgmmax 11.05.2012. 10:04

Citiraj:

Autor cuks (Post 2160788)
Samo vam je jos max falio da vas primi za rukicu :roller:

Zas kada se spominju pederi se i mene spominje? :D

To kaj volim istrazivat nepoznate staze sa deckima ne bi treba biti razlog :)

Cuky 11.05.2012. 10:08

Max, sumnjiv si mi postao u zadnje vrijeme. Ne smije ti se ledja okretat! Pocet cu se vozit iza tebe da nebi bilo nismo znali :D

Nik 11.05.2012. 10:55

Mislim da se ekipa za Parenzanu treba zabrinuti, a nema ni struje u viksi...znaci romantika ;)

riceburner 11.05.2012. 10:57

dal zna netko ovdje provjereno ako ima di koji mililitar caffelatexa za kupit u HR?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:25.