![]() |
Možda remenica alternatora :P
|
al ne kuzim, servis punjenja klime i izmjene ulja u kompresoru klime kosta 200-300kn, imas u vulkalu akciju svako proljece za 200kn. to ulazi u redovno odrzavanje vozila isto kao i zamjena ulja motora, getribe, kocionog ulja itd, al ocito to rijetki mijenjaju. u 7 godina je bilo dosta da si 2-3x to obavil, a sanse da ti kompresor krepa bi u tom slucaju bile neusporedivo manje :D
usput dobra reklama za kupnju rabljenih vozila od tebe :D na iducem novom autu kojeg kupis mijenjaj ulje kompresora klime i da vidis kak bu klima radila :D |
Nemoj spomiljati Vulkal kad ne znaju balansirati kako treba. Nek ulažu znanje djelatnika i ispravnosti opreme.
Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
Ma klimamobil na štefanovečkom zavoju, 240tak kuna je sve ispalo a falilo mi je kakvih 250-300g, izmjena ulja, UV, i još su sve pregledali. Ispadnu skuplji od tih ponuda dana i akcija ali vrijede svaku lipu jer se zapravo pozabave autom za razliku od ovih koji ga samo nakače na stroj bez brige i pameti
|
kakve veze ima balansiranje kotaca sa spajanjem na stroj koji sve odradi automatski? i najgori majstor je sposoban u Bosch stroj ukucati krumpirowagen golf 2, 1992. 55kw ili koji god krumpir vec vozis :D
|
Kakvi su oni na Baštijanovoj? Pretpostavljam da još rade. Znam da sam tamo uvijek u ljetnim mjesecima viđao svakodnevnu gužvu.
|
Za servis opcenito u tom dijelu grada je preporuka šoda na remizi, i auto robot na vitezicevoj pored nilsson servisa
Sent from my HTC One using Tapatalk Edit: šoda je na remizi tamo gdje su stanice za bus, prema zagrebackoj aveniji. |
Citiraj:
Pa tri puta su balansirali i onda kunu da su ispravni strojevi. Odeš drugomu i iz prve napravljeno kako treba. Ništa ne trese ni buči. Očito da ne znaš kako funkcionira balansiranje pa ideš praviti pametan meni. Makarašta! Kakve veze ima ukucavanje modela vozila u balansirki? Da znaš redovno održavati strojeve i ne bi desila greška odnosno krivo očitavanje rotacije prilikom montaže utega. Nisam jedini i daš njima ispravan kotač pa im sve trese. Jednom će to tebi desiti isti problem i početi misliti problem u ovjesu, felgama i gumama. Car si i nema šta. :) Hvala na pitanju, krumpirowagen i ja smo dobri. @tech Odličan je Klimamobil. Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
Ti si puko doktore. On priča za punjenje klime u vukalu
Poslano sa mog SM-G930F |
Meni su:
- jednom loše balansirali kotače - jednom loše napravili optiku - odustao sam od njih kada im je s dizalice pao CRV (ne moj) na disk |
Citiraj:
Preporučujem da popiješ apaurin. Ipak ima veze sa punjenom klime. Najblaže rečeno, ne dam svoj auto njima. |
Citiraj:
Poslano sa mog SM-G930F |
Citiraj:
Ništa nije idiot proof, lijepo je Einstein rekao da je ljudska glupost beskonačna. |
Citiraj:
Očito da si sam sebi pogubio. Ne znam komu si obratio nakon "ti pročitajte". Pričamo o istom nesretnom Vulkalu. O istoj firmi gdje pokušavaju proširiti uslugu a pritom zanemaruju svoje greške i prave se grbavi. Još malo i bit će veselo da svakome klima ne radi. Već vidim da svi okreću biznis sa klimom. Lakše je slušati meštara koju puni glupostima gdje okreće lova za punjenje. Nije sve u punjenju klime radi održavanja. Nakon dvije godine i nije izgubio dio plina. Nekome gubi i onda nije uredu. @jedi Ima svakakvih bisera koju izjavjuje dok ne pojavi ozbiljan problem. Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
Vidim da se spominje clitač 197,taj auto je mrtav...jedan poznanik je izmjenio sve živo i mrtvo u motoru + mapiranje i svejedno ga je stock type r ep3 ostavio i to poprilično do 200...bilo je smješno za gledat,tako da je taj auto potpuni promašaj i waste of time,s tuningom je dobio puno konja,al u realnosti kad je stao nakon tuning s R-om je skužio da su konji očito samo nešto na papiru :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Fala :goood: Kod mene se radi o 1.6 TDI, limuzinskoj verziji (naručena je) Ima lumbalnu potporu, što mislim da je super stvar. Bilo bi dobro da je 2.0 ali nema veze, za moje potrebe biti će i više nego odlično. Pitao sam ovdje za mišljenje jer me zanima najviše info oko te famozne potrošnje ulja. Kako uvijek oni koji koji su ludi za PSA grupacijom pljuju po VW i obrnuto, teško je doći do realnih informacija, pa me zato zanima iz prve ruke koliko je za očekivati na 15 000km koliko je servisni interval. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Neš si krivo pohvatao :) Pitanje je koliko je realno za očekivati (iz iskustva) da će auto potrošiti ulja na 15 000 km koliko je servisni interval ? nije baš isto dali to bude 1L ili 3L jel ? |
Aki ce ti novi auto sa normalnim koristenjem potrosit 3l na 15k km onda ga komotno mozes gurnut u savu.
|
Citiraj:
Sve su redovito servisirane u ovlaštenom i za ovu jednu ne znaju uzrok (ili neće reći) zašto troši toliko ulja :hitthewal: (ništ ne curi tako da ulje pojede motor i ta je sigurno ekološki ispravna :D) |
E o tome ja pricam...
Znaci ipak pitanje nije bezveze jel ? I kod mene u firmi isto hrpa O3 pa sam nacuo o tome problemu. Jbg, znaci kak naletis.... Sent from my ALE-L21 using Tapatalk |
Da, očito je kako naletiš... od tih sedam, jedna je limuzina, šest karavani... i na dva karavana zadnji ovjes škripi i lupka, na drugima ne... no ono što mi se definitivno ne sviđa na ovim novim 1,6 CR motorima je nedostatak snage iako su na papiru stari 1.9 i novi 1.6 motori podjednake snage...
Da pojasnim, silazak s Jadranske avenije na Zgb. obilaznicu - smjer zapad (znači onaj dugi desni zavoj kaj se lagano penje uzbrdo):
Jedino što mi je pada na pamet (jer 30 km/h za tih par sto metara je puno) je da su ti 1.9 TDI PD imali zapravo više konja i okretnog momenta nego što je pisalo i papirima :) |
jedini problem tih 1.6 limuzina je šta ih ima ko dreka i kasnija prodaja će bit za kikiriki, a 2.0 će se cijenit kao suho zlato (s razlogom).
Kolko je 2.0 octavia skuplja od 1.6? |
Da li moram odmah atestirati plin nakon ugradnje ili mogu pričekati tehnički nakon npr 6mj?
|
3 privitaka
Evo slike Fieste 1.0 "mlinca". Prošao nešto stino više od 2k km u mjesec dana (previše, ali kaj sad, svi se hoće voziti :lol2: )
Naravno, provozao, sam par "hejtera", zagovornika traktora (poglavito VW lovera) i nisu se mogli načuditi kako auto ide, čak sam trebao knjižicu vozila vaditi i kazati da ima stvarno 1.0 motor, sa "samo" 125ks. Napomena: Nisam stisnuo ni jednom još preko 4k rpm. Ipak je auto na 2186km, manual kaže prije 3,5k km samo lagano. :) (Pišem s drugog akaunta jer je prošli (pretpostavljam) hakiran, odnosno izmjenjen je mail pa nem ogu vratiti lozinku. Nebitno.) Ako netko ima želje ili potrebe za dodatnim slikama slobodno se javite. |
nfs style čukice
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam atestirao odmah, ali kod registracije 7mj kasnije tek upisao u prometnu i platio onih 550kn.
P0sl@nO s@ mob1tela, i$prik@ na gre$k@m@ |
Citiraj:
Mislim da je negdje cca 18 000 kn u startu. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Probao sam i ja i 1.6 i 1.9 i definitivno bih se složio s tobom. Nisam gledao papirnato kako stvari stoje što se tiče Nm i sl. ali 1.9 je puno agresivniji u odnosu na 1.6. Valjda su ih ubile ove eko norme,dpf-i i slične gluposti :stoopid: a i ovih 300 kubika razlike isto nije za baciti. Mada opet... 1.6 se čist ok vozi, i za moje pojmove vožnje biti će dosta. Da nisam probao 2.0 ova bi mi bila raketa hheheheh :goood: |
Razlika u getribama možda ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mene više zanimaju performanse, ubrzanja, preticanja i to :D i pouzdanost/kvarovi, ali to on ne može reći nakon samo 2k km. |
Troši sigurno manje nego "starijih" atmosferskih 125ks iz skoro duplo više kubika
Nekih 8 prosjeka je čisto ok |
Iz mk5 1.9 PD - bolje reagira na gas, bolju getribu i jače dizne.
Iz mk6 1.6 CR - malko lijen unatoč jakom zvuku do daske da dobije dojam zadovoljstvo Iz mk6 2.0 CR - već bolje ide nego 1.9 PD. U biti ti 2.0 serijski ide 140ks ali softverski prigušen na 110ks. Oba mk6 je razlika u 5ks. Samo što 2.0 je okretniji tzv. manje umorniji nego 1.6 i manje troši po autobahnu. Može se lako čipnuti do 170ks. Edit. Konačno prešao na DU RT i više mi ne zuji po ušima nakon plastičnog Michelina. Njih sam bacio. Blagodarim Poslano s kompjutera iz kreveta preko interneta |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:42. |