PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

zgmmax 06.05.2012. 21:57

Trteba na prvoj slici nije na biciklijadi :)

SileTzar 06.05.2012. 22:01

Kak znaš da nije? Osim toga nije nigdje u pravilima nagradne igre bilo što navedeno kao kriterij.

Erdinger od pol litre thank you very much.

zgmmax 06.05.2012. 22:05

Zaboravio danas rec na usponu da sam tek neki dan saznao kaj znaci Enduro natjecanje.

Pravila su da ima nekoliko stage-a i da do svakoga stage-a moras voziti bajk i onda slijedi samo mjerenje vremena po stage-u
+ jos u Talijanskom natjecanju ekipa mjeri i vrijeme koje ti treba da dodjes do novoga stage-a

Znaci ta ekipa fakat treba pucat od snage i kondicije da bi se natjecala. Svaka im cast.

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2157458)

Erdinger od pol litre thank you very much.

Znam di ga i ima :D

Mozemo sutra na njega:chears:

EDIT:

Zaboravio jos rec da mi onaj rock garden pred kraj pila svaki put zgleda sve veci i veci :)

begi 06.05.2012. 22:31

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2157454)
Trteba na prvoj slici nije na biciklijadi :)

Ma bilo ih je sigurno dvadestak. Lijepo ih vidjeti kako voze, ali te sramota kad je ne mozes prestici npr. jedna iz Metlike, a uvjek sam bio u prvoj grupi.

zgmmax 06.05.2012. 22:33

Hehe

Siletu je to poznat osjecaj :)

Naganjao je bio juniorsku prvakinju u DH po stazi koju zna (na kraju je saznao ko je ona :D)

SileTzar 06.05.2012. 22:38

Naganjo sam je 2 zavoja :goood:

Nakon toga sam se sam do dolje vozio :stoopid:

Cuky 06.05.2012. 23:31

Citiraj:

Autor SileTzar (Post 2157297)
Max, Cuks, Crocus i ja išli u 15 do 12 od tunela, pasao nam svima kasniji termin. Laganini po Lojsteku, kišica padala ali ne smeta, gore je granulo sunce.
Dolje singlicom do Hunjke pa 20-pilana. Brutalno dobar spust, skokovi kroz potok itd.
Crocusu se desila moja noćna mora, snejkbajto prednju gumu na Pilani koja se ekspresno ispraznila naravno i malo se prosuo.
Cuks se igrao lanca probijanca s planinarima, a Max je iz solidarnosti išao malo OTB na samom kraju singlice nazad do žičare. Ja nisam pao, neki twilight zone valjda.

Kasnije Cuki i ja na Dotku, najbolja Dotka IKAD. U kanalima ima po pol metra vode, koji gušt uletit u to, čekam da Čuki pukne na jubito, presavršen feeling, kroz jedno 8 grabi prepunih vode smo proletili i svaki put osmijeh na lice i deri dalje.
Nakon toga smrdljivi ko mokri pesi zasjeli na Vidikovac na sokić i doma. Prejebena nedjelja.

Bilo je dobro, kao i uvijek.

Pjesaci su mi poceli pod kotac izletavat, ko srne :hitthewal:

Evo koja slikica sa Sljemena
Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com Pohrani.com

I 2 videa sa Dotke, moja i Siletova zajebancija, gustanje na najjace :)

Zeko (Sile) i potocic

Ich

SileTzar 06.05.2012. 23:55

Mega potočić :CoolRamb:

Taj je samo jedan od, onaj prije one kompresije koja te lansira u zrak je isto odličan, neki su samo lokvice ali definitivno treba ić guštat na Dotku sad kad su potoci nabujali, prejeben osjećaj, onako u dosta većoj brzini od ovih koji su na oštrom zavoju, kad uletiš ko stoka i samo pršti posvuda, rokenrol.

Nik 07.05.2012. 08:37

To da je valjanje po blatnom potoku gust mozes eventualno Lovrixu (aka ljubitelju potocica) prodati, ostali ce se kloniti Dotke dok se kanali ne isuse :D

Inace u mojim pocecima bicikliranja, dok jos nisam kuzio da se nakon pljuska sva voda sa Sljemena slije na Dotku, sam nakon spusta navratio na Dotku i voda je bila otprilike do koljena, prije zaleta sam provjeravao koliko je potok dubok da ne ostanem u njemu, i voda je poprilicno jako tekla a ne stajala...uglavnom, nakon zaleta kroz bujicu bilo je tusiranje od jaja pa do struka, kad sam dosao doma kao da sam sjeo u kadu punu vode i izasao van.

murina 07.05.2012. 09:26

to se na zadnjem prolazi :D

danielzg 07.05.2012. 09:32

Da imamo malo vise kise u godini dotka bi bila mocvara..poslje kise je nevoziva 2 dana sta se mene tice..nemozes se nigdje popest zbog blata,jos ti se lisce zaljepi za gumu a nemozes se ni posteno spustit zbog proklizavanja..tko voli nek izvoli:)
zaboravih,prosli put kad sam iso dan poslje kise na dotku 2 puta sam letio na glavu na onom strmom spustu..guma se samo odsklize bocno..

Cuky 07.05.2012. 09:35

Evo jos jednog koji gusta po potocima :)

Btw, evo rute od jucer (@Sile - otisao sam jos na sladoled na Bundeku :D)

zubich 07.05.2012. 10:08

uspio sam dobavit jučerašnji uspon mica i mene.

http://www.sports-tracker.com/#/work...muddik4r5sotvu

ak link ne radi, dajte recite da probam nekaj drugo.... nisam ziher kak to ide sa ovim sportstrackerom.

2 die 4 07.05.2012. 10:29

Radi i super se vidi!
PS. s čime to bilježiš? Koji uređaj?

zubich 07.05.2012. 10:32

super.

iPhone 4

zubich 07.05.2012. 11:10

Citiraj:

Autor cuks (Post 2157670)
Evo jos jednog koji gusta po potocima :)

Btw, evo rute od jucer (@Sile - otisao sam jos na sladoled na Bundeku :D)

nemreš ti te mjere pretvorit u metričke? :kafa:

Cuky 07.05.2012. 11:15

Pa u metrickim je. Meni fino pisu kilometri za sve. Kod tebe je u miljama?

zubich 07.05.2012. 11:38

da....

sve je nešto ft, miles, mph...... pas masters, neda mi se guglat :D

edit:
Mountain biking
Start Time May 6, 2012 9:39 AM
Distance 39.87 miles
Duration 3h:25m:19s
Avg Speed 11.7 mph
Max Speed 41.9 mph
Calories 2920 kcal
Altitude 539 ft / 3467 ft
Elevation 1129 ft ↑ / 2487 ft ↓
Heart Rate - / -

Cuky 07.05.2012. 11:46

Hmm, meni je sve u kilometrima. Mozda je do tvog brosera?

Evo screenshot
Pohrani.com

zubich 07.05.2012. 12:30

hehe, ma koga briga...

sada sam na tvom screenshotu pročitao i to mi je dovoljno :D

uglavnom, ljepo ste se vi to navozali - skoro 70km je jako puno, pogotovo zato jer je polovica na brdu.

Željac 07.05.2012. 12:42

ja se ponovio za vilicu :D
mz 55 tst2 :p

:beer:

jos maloooooo :D

2 die 4 07.05.2012. 12:47

@cuks; a koji ti to browser koristiš?
Ja sam na mozilli i vidim imperijski sustav na tvom linku!

Cuky 07.05.2012. 12:49

@ Zeljac - fino, fino :)

@bane - I ja sam na mozzili, i na chromeu, operi, ie. Sve koristim i na svakom je metricki. Ne znam koji mu je k.

De5tr0yer 07.05.2012. 13:14

decki, postavke su definirane za svakog korisnika posebno, bio on ulogiran ili ne, preko cookiesa. Imate postavke, promijenite u metricke i gg. Koje njubine nemres vjerovat :D

Ziiky 07.05.2012. 13:14

CROATIA TEAM-Endomondo Challenge: 2012 - burn calories

CROATIA TEAM - Team Challenge: ! "2012" - all sports teams - burn calories

Trenutno smo na 27 mjestu svjetske Endomondo ljestvice, a brojimo 49 clanova.
Za usporedbu, prvoplasirani team na ljestvici broji 500 clanova :mrgreen:

Si su dobrodosli u CROATIA team ... ajmo ih sve raz*guziti :twisted:
Tko zeli pozivnicu ... PM!

http://www.endomondo.com/teams/p7Lw4ocmxIQ

zubich 07.05.2012. 14:02

@Željac:

jel to ona od zmije? kak izgleda, kak radi? daj malo više info.

@Destro:

daj to malo bolje objasni, ja sam još uvijek glup.

2 die 4 07.05.2012. 15:27

To se destro pravi pametan, a nije!

"Endomondo FAQ (Official Rep) 11 months ago
To change the units between Metric (kilometers, kg. etc.) and Imperial (miles, feet, lb. etc.), log into your profile at endomondo.com, go to Settings (upper right corner), select Account and simply select the units you want, Metric or Imperial.

You can also go to Settings in the Endomondo app and change the units here - the best is to set the units in both phone and the website.

Which units will be displayed when e.g. your friend is looking at your profile? There are 2 possibilities:

1. your friend has Endomondo profile and is logged in
The units your friend can see will be the same as the units he/she set his/her profile to, so even though you set your profile to miles, he/she will see km if the set his/her profile to km - following his/her settings.

2. your friend does not have Endomondo profile or is not logged in
The units your friend can see will be the standardized units for the country in which he/she is at that moment. So even though you set your profile to km, in case he/she is in e.g. Great Britain, he/she will see your profile in miles."

Iako po ovome, ako je cuks stavio metrički sustav, mi bi trebali vidjeti u tom sustavu, osim ako server od pceksperta nije u GB ili USA ili ........!

Cuky 07.05.2012. 15:34

Sad sam bas gledao i sve je metric, i na mobu i na webu. Jbg, onda moze bit i do vaseg providera, tako da ga endomondo tretira kao da dolazite iz neke zemlje gdje je imperijalni :D

2 die 4 07.05.2012. 15:36

Evo sada gledam gdje je server i vidim da je u amerikama!
Tak da je možda i do toga!

Ajde iz znatiželje odi postaj taj link na forum.hr (njihov server je u Hr)

Cuky 07.05.2012. 16:21

Tamo mi djubre neda embedati link tako da nista.

Evo ti direktan link pa reci kako ti se sad prikazuje
http://www.endomondo.com/workouts/user/1853260

EDIT: ispravio link

De5tr0yer 07.05.2012. 17:02

tocno sam rekao ono sto pise, gtfo bane :D

Zavisi o per user settingu primarno, ne o tome kako gospon koji sharea podesi. server pce je u ameriki.

Nik 07.05.2012. 17:24

Željac 07.05.2012. 17:43

Citiraj:

Autor zubich (Post 2157917)
@Željac:

jel to ona od zmije? kak izgleda, kak radi? daj malo više info.

ojla !
nije to ta od zmije, ovo je druga ali je napravljen isti mod itd.
ali će svejedno prije nego se otisnem s njom u vožnje otići kod zmije na tweak i kontrolu.
kako izgleda sve do sad, pogledaj dolje :)
radi, na žalost ne mogu najbolje isprobati ali radi zadovoljavajuće. nadam se da će nakon zmije to sve doći na apsolutno savršenstvo.

slička 1
slička 2
slička 3
slička 4

the55mic 07.05.2012. 18:29

Kolege bajkeri, znam da nije tema za to, al sam da pitam, ima tu puno PcEkspertovaca, tako i MobyExpertovaca (nadam se), pa me zanima dal zna tko rootati android uređaj (konkretno Htc Legend) na neki Sense rom (obavezno) i koji je trenuntno najbolji....
Skroz sam ispao iz te "mobitel" priče, pa pomagajte.
Daljnji dogovor na pm ak možete pomoć, hvala!

Da nebude baš sve OT, evo i link na video jučerašnje vožnjice;
http://www.youtube.com/watch?v=qzX0yQUweKY
Moje spomenuto "junačenje" počinje na 6:50 i traje punih 10 sec :) mada sam se junačio i tokom cijele vožnje, no lako mi je bilo kad sam vozio sa dva spora ;) sry bictch(zu) :D

zubich 07.05.2012. 19:13

@čuki
sada vidim metričke jedinice.... ostavi tako :D

@željac
odlično to izgleda, samo neka se što prije složi da se vozimo.

vidim fali ti još lula, lanvo, gume, lanac, pedale i čniceko...

@mic
ma naravno da nema tebe snimljenog kad se ja i markec volimo čilati dok se vozimo a ti ga ganjaš non stop :D

odlična je vožnja bila, a posebno je dobar dio onaj malo prije medvedgrada i onaj malo poslje njega. fcuk yea!

Željac 07.05.2012. 19:19

da, to je popis svega što fali.
najviše me muče kočnice (lova) i lula+ volan zbog toga što je skupo ono što mi se sviđa.
kočnice će ići slx iz slovenije 90% sigurno. osim ako u pravo vrijeme ne uleti neka ponuda
volan za sada bazooka + sunline am lulica
nabere se troškova na sitnicama... :(

ali, bit će to sve uskoro :)

Vuco 07.05.2012. 19:50

Momci, sutra neka noćna vožnja, a ? 19:15 ili pola 8 kod tunela ?

zubich 07.05.2012. 19:56

željac, zemi si neki specialized enduro volan kod marka u proteji, jer su odlični volani po ok cijeni a širina je 720.... vjeruj mi da 800mm je daleko previše za HT. (geometrija bicikla određuje širinu volana a ne širina ramena :D )

ja se sada vozim na 660 (volan od vuce) naspram 740 koji sam imao do nedavno, i moram reći da nije tako strašno.... tj. vidim da mi je 740 bilo previše na mom HT-u, a ovih 660 je mrvicu premalo. idealno bi mi bilo oko 700mm.

Željac 07.05.2012. 20:09

hmmm... hvala na savjetu !
ima logike, cijena mi je više manje ista, samo je pitanje što će mi bolje sjesti.
prije sam imao 710 i to mi je bilo taman. iskreno, destrov 740 ili 745 (ista stvar kod tebe Darac), je ta da su mi ruke bile malo kratke u zavojima. svakako preveliko...
samo sam bio uvjeren da je stvar navike... što je uvelike, ali mislim da će 720 biti puno bolji :)

hvala !

moram ti vratiti ključ :D

the55mic 07.05.2012. 20:43

Dečkovi evo mala pomoć za probijanje bajkom kroz gradsku gužvicu... :D
http://www.klix.ba/magazin/zanimljiv...la/120505007#5
Cijena... Prava sitnica ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:45.