PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Serije - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16191)

Miki9 20.01.2023. 02:17

Citiraj:

Autor Juice (Post 3653059)
Nisu ovo zombiji, neki virus, zato skaču i šprintaju na 100m :D

Stil "28 Days Later", makar i u njemu čak tih davnih ranih 2000. godina ima itekakvih proto-wokeizama pred kraj radnje filma :-DDDD

Brutalno sam uživao gledati taj film tada u kinu, imao je baš nekih cimalica scena i akcije, koje se nemogu dočarat na TVu.

DoxyTheCroat 20.01.2023. 07:41

Proto wokeizam u 28? U nijednom trenutku, pogotovo na kraju.

Film je mračan, i uznemirujuć (najviše radi glazbe). Ukomponirali su sve savršeno, i s razlogom je top 3 zombi filmova.

devaa 20.01.2023. 08:25

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3653756)
Zaobiđite That 90's Show, tj. "nastavak" That 70's Show (Lude sedamdesete).

Znao sam da će biti loše, ali ovako loše... može se samo jednom rječju opisati.
CRINGE

Ako vam je original bio odličan, nemojte si ovim usrati sjećanje. Strašno...

Bacio sam oko na trailer, izgleda kao tipičan američki diversity bullshit. :D

Miki9 20.01.2023. 08:29

Zaboravio si da Jim legenda, nadam se da nije spoiler, ide spašavat one ženske da ne bi postale "seksualne robinje" onim "bijelim mužjacima" u vili, to ti je čisto feministička potka i viktimologija, i dotad se zapleti zombie filmova nisu baš tak rješavali.
Makar su i prije neki išli u smjeru da najveća opasnost (privremeno) preživjelima zombie-apokalipse su si oni sami (ala Day Of The Dead - isto preporuka), što će dakako postat ubrzo glavni narativ čim Walking dead eksplodira.

Al da, svakako u top 3 zombie filma.

brodjo 20.01.2023. 09:06

Fauda - 4. sezona stigla na Netflix

Mommistake 20.01.2023. 09:09

Počeo jučer Sopranos, prvi puta.

Onako, ima potencijala, volim tu "Talijani u USA" spiku, mafija, gangsteri, biznismeni, meni je to top.

Nastavljam dalje, korak po korak.

Juice 20.01.2023. 09:12

Hjaoo, kad za Sopranose kažeš ima potencijala :D

Pomo 20.01.2023. 09:15

Citiraj:

Autor Juice (Post 3653793)
Hjaoo, kad za Sopranose kažeš ima potencijala :D

Ban sa topika odma, sad odma :lol2:

xlr 20.01.2023. 09:15

Znaci solidna 8ica? Vrijedi pogledati? :D

Mommistake 20.01.2023. 09:16

Nije neloše. :D

A jebiga, nisam se nikad toga primio, tako da, neću suditi po komentarima, nego pokušavam vidjeti svoju stranu. :D

Pomo 20.01.2023. 09:24

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3653797)
Nije neloše. :D

A jebiga, nisam se nikad toga primio, tako da, neću suditi po komentarima, nego pokušavam vidjeti svoju stranu. :D

Wut next? The Wire?
Tko je ono dao lošu ocjenu prvom Blade Runneru na filmovima :D

Mommistake 20.01.2023. 09:26

Citiraj:

Autor Pomo (Post 3653798)
Wut next? The Wire?
Tko je ono dao lošu ocjenu prvom Blade Runneru na filmovima :D

Žicu sam gledao, nisam završio, negdje prije par godina se izgubio.
Ne bi ni Sopranost počeo da nisam uzeo ponovo HBO i to zbog The Last of Us.

Jebiga, manjak vremena + ima se što gledati (mada, zadnje vrijeme serija-dvije tjedno, nekad sam lupao sezonu-dvije u tjednu).
Filmova sve manje gledam, em nema dobrih, em kad napokon dođem do TV-a, već je 22h i kasnije.

dada-as 20.01.2023. 11:59

Citiraj:

Autor coconut (Post 3653281)
JR S03 je ok iako meni taj glavni lik nikako nije 'sjeo'. Jednostavno mi nije dovoljno 'špijun' da bi to bio. M. Damon kao Jason Bourne je bio upečatljviji u sličnoj ulozi.

btw, Mando počinje 01.03.

Neznam gdje su tog Krajinskog ili kak se vec zove nasli ni meni nije neki, malo mi je premlaki i cak onak malo navijam protiv njega a on je toboze good guy, cudno... No evo gledam trecu epizodu i moram rec da ovi sporedni ruski glumci ili glumci koji glume ruse su zasto je sezona 3 gledljiva...

WraGG 20.01.2023. 13:23

Citiraj:

Autor dada-as (Post 3653827)
Neznam gdje su tog Krajinskog ili kak se vec zove nasli ni meni nije neki, malo mi je premlaki i cak onak malo navijam protiv njega a on je toboze good guy, cudno... No evo gledam trecu epizodu i moram rec da ovi sporedni ruski glumci ili glumci koji glume ruse su zasto je sezona 3 gledljiva...

Kako nisam imao pojma o cemu se tu radi, ali ovo "Krajinski" mi se ucinilo poznato (obozavam The Office), idem guglati i izguglam da je Jim Halpert evoluirao u Jack Ryana :lol2:
Ok, cekam Toby Flendersona kako pokusava biti James Bond :D

Tajl3r 20.01.2023. 14:42

blood of zeus druga sezona isto ok
(inace negledam animirane ali isti studio radio i castlevania)

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

LAcy 20.01.2023. 18:36

Halo i Picard dolaze u mjesecu trecem :)

Mirkopoter 20.01.2023. 18:53

Halo nije otkazan? Loool

OuttaControl 20.01.2023. 19:31

Halo mi je bila debelo najbolja serija u zadnje vrijeme prve 3-4 epizode i odjednom mi je postala bezveze i nisam je ni dovršio, nezz zasto....

Nisam igra igru pa mi to nije bitno ako su nesto pokvarili :D

LAcy 20.01.2023. 19:40

Meni je tvoja recenica, ako se tako moze zvati, prvih par rijeci bila razumljiva, onda vise nije. Znam zasto :D

OuttaControl 21.01.2023. 00:39

Petak popodne, sve dozvoljeno :D

Mommistake 21.01.2023. 10:28

Citiraj:

Autor LAcy (Post 3653928)
Halo i Picard dolaze u mjesecu trecem :)

Meni Halo nije neki vrhunski bio, ali gledljiv. :)

Veselim se 2. sezoni. :)

1v@n 21.01.2023. 11:55

Krenula je 2. sezona Your Honor početkom tjedna. Jel netko bacio oko već?

Ako netko nije gledao prvu sezonu, preporučam. Bryan Cranston je kao i obično vrhunski.

listerstorm 21.01.2023. 12:26

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3653791)
Počeo jučer Sopranos, prvi puta.

Onako, ima potencijala, volim tu "Talijani u USA" spiku, mafija, gangsteri, biznismeni, meni je to top.

Nastavljam dalje, korak po korak.

Gledao sam ih na TV-u kad su bili aktualni s kraja 90ih.

Prije njih je išla Sex i grad (to me nije zanimalo) i onda Sopranosi.

To mi je broj 1, a onda Breaking Bad.

dada-as 21.01.2023. 13:00

Ovaj Your honor javite jer se je to sve skupa pred kraj prve sezone malo zbljuvalo, barem meni.

HALO nema neke ocjene, barem nije imao dok sam ja poceo gledati, jer su fanovi ljuti, ja nisam fan, meni je prva sezona bila cist solidna i zanimljiva.

Picard, joj, to sam prestao gledat na prvoj sezoni, 6 ili 7 epizoda, nakon onih vinograda, imam debelo grlo ali to nije islo... hehe

Mar 21.01.2023. 15:04

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3653932)
Halo nije otkazan? Loool

Halo mi je bio skroz dobar ali nisam igrao igre dok s druge strane Picard je odron gori i od Discoveryja i Strange New Worldsa.

Mirkopoter 21.01.2023. 15:52

Ma ja sam igrao Halo pa mi je serija užas. Nema veze s igrom.

The Exiled 21.01.2023. 16:08

Pričali smo već o tome, Halo seriju su radili ljudi koji nikad nisu vidjeli igru, niti ih zanima, ali eto - iz nekog razloga su angažirani za seriju koja je onda ispala totalno smetje. I toga u posljednje vrijeme ima sve više i više, pa Amazon snimi visokobudžetnu seriju koja nema veze s vezom po pitanju The Lord of the Rings materijala, jer su frajeri otkupili prava na sve, samo ne za ono kaj žele pokriti sa svojom serijom, pa se fino izmišlja radnja u hodu. I nek, ko ih jebe, ima drugih (starijih i novijih) serija koje je vrijedno pratiti, a ovi nek si snimaju doma za ukućane, pa se kasnije nek svi skupa čuda zašto im je gledanost poražavajuća.

dada-as 21.01.2023. 19:50

Citiraj:

Autor Mar (Post 3654072)
Halo mi je bio skroz dobar ali nisam igrao igre dok s druge strane Picard je odron gori i od Discoveryja i Strange New Worldsa.

Eto valjda ima nesto u tome jesi li igrao igru ili nisi. Recimo ja samo znam za HALO igru da postoji, o cemu se radi u igri nisam imao pojma, ovo u seriji sto se desavalo mi je bilo fuil zanimljivo i jedva cekam novu sezonu.

A Picard mi je isto odron jer eto ovdje sam valjda na strani fana koji je gledao one starije star trek serije i filmove i ovog djedicu nemogu prozvakat. Picard u ononj seriji prije cca 30 godina i ovaj sad nebo i zemlja i tu nije covjek kao glumac nista kriv IMO nego ovi sto pisu scenarije.

fanATIk 21.01.2023. 19:54

Citiraj:

Autor The Exiled (Post 3654083)
Pričali smo već o tome, Halo seriju su radili ljudi koji nikad nisu vidjeli igru, niti ih zanima, ali eto - iz nekog razloga su angažirani za seriju koja je onda ispala totalno smetje. I toga u posljednje vrijeme ima sve više i više, pa Amazon snimi visokobudžetnu seriju koja nema veze s vezom po pitanju The Lord of the Rings materijala, jer su frajeri otkupili prava na sve, samo ne za ono kaj žele pokriti sa svojom serijom, pa se fino izmišlja radnja u hodu. I nek, ko ih jebe, ima drugih (starijih i novijih) serija koje je vrijedno pratiti, a ovi nek si snimaju doma za ukućane, pa se kasnije nek svi skupa čuda zašto im je gledanost poražavajuća.

Koliko ja znam, moraju izmišljat radnju pošto se radnja Tolkienovih knjiga događa kasnije. A pošto imaju prava, mogu radit što hoće.

The Exiled 21.01.2023. 20:21

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3654106)
Koliko ja znam, moraju izmišljat radnju pošto se radnja Tolkienovih knjiga događa kasnije. A pošto imaju prava, mogu radit što hoće.

Da, ali u tom izmišljanju stvaraju hrpu nelogičnosti, posebice, jer se neuspješno referenciraju na svima već dobro poznati materijal i onda iz serije naprave to kaj su napravili.
Citiraj:

The series offers a different take on J.R.R. Tolkien’s The Lord of the Rings universe, and is set during Middle-earth’s Second Age. The series is set in the Second Age of Middle-earth, thousands of years before Tolkien's The Hobbit and The Lord of the Rings. Amazon only bought the television rights to The Lord of the Rings and The Hobbit, the writers had to identify all of the references to the Second Age in those books and create a story that bridged those passages. These are primarily in the appendices of The Lord of the Rings, but also in certain chapters and songs.
:fiju:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:40.