PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

rendula 25.12.2011. 00:52

Ima li netko mozda za prodati kakav XC bajk, 22", do 3000kn? :)
Mojeg ukrali prije dva mjeseca, sad razmisljam o nabavi necega..

De5tr0yer 25.12.2011. 01:03

Citiraj:

Autor Nik (Post 2057376)
Iz mog brzinskog i kratkog testa mogu samo reci da je Enduro labudica na kvadrat, i to ne samo u odnosu na Jekylla vec i u odnosu na Pitcha...fino njise/mijesi tak da ce max uzbrdo jaja otegnuti, ali zato ce nizbrdo s lakocom pregaziti sve preko cega ga napelja.

Ono sto se meni jako svidja je polozaj na njemu, a i Lyrik fino radi...takodjer mi se velicina M uopce nije cinila malom (realno bi trebao L).

Ma taj bajk samo treba gazit i terat po planinama.

Nik, jesi ti gledao koliko hoda na shocku potrošiš? Općenito vidim da si sklon peljanju na višem tlaku nego što bi ti realno trebalo, a nizbrdo bi dosta profitirao od nižeg tlaka, bez gubitaka na usponu. Za moj ukus je vilja na jekyllu sigurno prenapumpana. :)

Max ga sigurno vozi na puno manjem tlaku nego što bi ti stavio u njega, pa ti se možda i zato čini takvim, iako ne sumnjam da je enduro manje pedabilan uzbrdo. Isplati on sve na spustu, ne sumnjam :D

Cuky 25.12.2011. 01:21

Dragi bikeri sretan vam Bozic :)

Nik 25.12.2011. 01:29

Jesam - ali nisam ni trebao gledati kad sam shockove namjerno na malo tvrdje podesio. Meni tak pase.

Sad zimi kad sam dodatno nakrcan i kad sam se opet popunio, kad bi stao na vagu obucen i s ruksakom, prebacio bi 100kg, i to dobrano :D (malo mi fali da u gacama i na taste ne vagnem stotku)...tak vjerujem da su shockovi sad mozda i pravilno podeseni :D.

Trebao bi provjeriti sagove, ali mi se ne da s time zamarati. Realno, tu na Sljemenu se nema gdje sabiti 150mm hoda - ako se pravilno vozi.

Na proljece ili kad poservisiram vilju cu se opet malo poigrati s tlakovima.
...a u medjuvremenu - po pedalama.

Vuco 25.12.2011. 02:33

Citiraj:

Autor cuks (Post 2057388)
Dragi bikeri sretan vam Bozic :)

Također svako dobro =)

Do sljedećeg Božića neka bude što više kilometara u guzici, što više željenih djelova i bajkova te naravno te ništa padova i ozljeda =)

Filmić za Božićno jutro:

Loose again - The Motion Circle (FULL MOVIE) von Thomas auf MTB-News.de

riceburner 25.12.2011. 09:21

svako dobro svima koji slave bozic!
ja sad idem prvo kod punice, pa onda kod svojih doma na rucak i nakon rucka idem na tradicionalni bozicni djir :D

zgmmax 25.12.2011. 09:40

Momci sve najbolje za Bozic!

Ne znam na koliko mi ke shock napumpan. Danijel je donio pumpu koja pumpa do 180psi, a po RSovom manualu za moju kilazu ide 205psi tak da kada ce netko imat jacu pumpu cu provjerit ali mi je SAG iza izmedju 20%-33% i na cijeloj dotki nisam iskoristio puni hod na shocku ostane mi jos negdje 1cm do kraja.

Vilja je na oko 25% SAGa i ona mi je OK.

Svidja mi se kod bajka da ne baca na ledja iako ima 160 hoda naprijed i mislim da mi nece biti nista teze ic sa njim gore od norca jer mi kut STa za 3 stupnja veci pa sam na usponu vise naprijed, a tome pomaze i lulica od 75mm koja je u -7 stupnjeva stavljena i uparena sa 750mm volanom.

Ima jos malo podesavanja na bajku jer sam osjetio da kada idem preko puno korijena u nizu mi se prenose vibracije na volan ba si se trebalo igrat sa HSCom.

Uglavnom ja sam zadovoljan radom i mekocom suspenzije :D

danielzg 25.12.2011. 10:23

Sretan Božić svima!!

Lovrix 25.12.2011. 11:17

Bio sam jučer navečer napisao post , al nije objavljen , ne znam zašto. Ali nema veze , Sretan Božić svima bajkeri , drago mi je da sam vas upoznao i da se imam s kim vozit i pričat o bajkovima pošto moji vršnjaci pričaju samo o alkoholu i ostalim pizdarijama :D

SileTzar 25.12.2011. 11:36

HO-HO-HO!!!

Budite mi svi lijepi i pametni. A sad, neka žderanje započne :D

Vuco 25.12.2011. 13:14

Dečki, Sljeme neko blagdansko u ponedjeljak ? :)

Željac 25.12.2011. 13:30

sve najbolje najboljoj ekipi pce-a !!!

:beer: :beer:

Cuky 25.12.2011. 13:39

@Vuco - izgleda da cu ja ic gore sutra. Zeni se neda pjeske pa cu onda ja sa vama gore. Tempo ce bit spor na najjace jer nemam snage za nis. A danas cu opet lokat i zderat :)
@zac - sve najbolje ;)

zgmmax 25.12.2011. 14:01

Sile i ja smo isto razmisljali o ponedjeljku. Frende sa dropa je napiso da je blato za popizdit pa bi mogli cestom gore.

Cuky 25.12.2011. 14:13

Ma necu cestom. Ja sam sumski tip. Ljepse je i gurat po sumi, nego vozit po cesti.

Vuco 25.12.2011. 15:02

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 2057600)
Sile i ja smo isto razmisljali o ponedjeljku. Frende sa dropa je napiso da je blato za popizdit pa bi mogli cestom gore.

Ne znam frendea, no općenito ekipa sa dropa dosta često zna preuveličavati stvari. Jednom je netko napisao da se gore ne može jer je blato, sklisko, čuda na putu, a ja sam išao bez problema gore. Dok nije ono blato što se ljepi na najjače na gumu i cijeli bajk (a to se ne javlja sve do makadama za Runolist) - može se otpeljati bez problema. Zadnji dio se obiđe preko Tigrovog oka.
Citiraj:

Autor cuks (Post 2057606)
Ma necu cestom. Ja sam sumski tip. Ljepse je i gurat po sumi, nego vozit po cesti.

Također. Idemo po Lojsteku pa se eventualno zadnji dio otpelja po makadamu.

Cuky 25.12.2011. 15:27

Djizs, vec san sad poludrven, a kaj bu bilo do kraja dana jos cemo vidjet. Nadam se da se vidimo sutra. U kolko onsa kod tunela, u 10-11h?

Vuco 25.12.2011. 15:38

Kad ste max i sile mislili ? Meni je svejedno jel 9, 10 ili 11h tunel. Ako će baš svi biti za cestu, ići ću i ja po cesti. Neću bit crna ofca...

Cuky 25.12.2011. 15:40

Ja sam crna ovca bio i ostao. Jer sam totalno drukciji od drugih :)

SileTzar 25.12.2011. 15:45

Kako sad stvari stoje, ne idem sutra, imam neke planove za veceras i sutra ujutro. Ako propadne svejedno mi je kad i kako se ide, sve mi pase.

adaksinjo 25.12.2011. 15:50

svako dobro svima :)

izgleda da cuks ovdje jedini cuga kak se spada, zato cuks zivio! hik! :D

zgmmax 25.12.2011. 16:03

Idemo kad se dogovorimo :)

Meni ie svejedno kud cemo gore, napisite vrijeme i ia dolazim.

De5tr0yer 25.12.2011. 17:03

Ajde dečki, ja sam za 10 ili 11. Ali ak se ide gore, onda dajte da i dođemo u neko razumno vrijeme. Ne mislim se 2h penjati jer se gurajući može doć za sat i pol.

Kako je iznad nule, ja sam za da odradimo cestu do drugog presjeka lojsteka i ceste i onda po makadamu. Inače je od prvog presjeka ceste do drugog put cestom stvarno lagan i to može bilo tko odpedalirat :) Ja ću sad probat prisiliti se montirati gume sa X6 na pitcha, već sam majci i ocu priopćio da pedaliram sutra i nitko nije ništa prigovorio, hvala tek rođenom Isusu :)

:D

Lovrix 25.12.2011. 17:10

Ak idete cestom vam se mozda priključim, pa dole odem cestom , ak neko ima normalnu kacigu za posudit.

riceburner 25.12.2011. 17:27

Citiraj:

Autor Lovrix (Post 2057696)
Ak idete cestom vam se mozda priključim, pa dole odem cestom , ak neko ima normalnu kacigu za posudit.

samo ti slobodno odi sa FF kacigom, nebu ti skodilo na onim slickovima...

De5tr0yer 25.12.2011. 17:30

Lovro, montiraj si gumu za šumu pa provezi te praznike kak treba a ne cestom pičit stalno ;)

EDIT: i moram se sa čuksom složiti u postu ispod.

Čuks, daj samo molim te nemoj se zabit ko prošlih dana :D

Cuky 25.12.2011. 17:30

Mene je veci strah dpustit se cestom nego sumom. Samo ti ponesi ff.

Vuco 25.12.2011. 18:16

Hoćemo onda u 11 tunel (al nemojte u pol 12 dolazit :D) ? Do 13h smo gore da ne znam kak sporo teramo (kad najsporije teram i ne mičem se s mjesta, stignem gore za sat i 15), imamo vremena i za mali odmor gore i sve. Da se oko 14h krenemo spuštati, stignemo kroz šumu do mraka bit vani 3x.

A 11h nije kasno, stignemo se naspavati i sve...

Ne znam kakav je Lojstek, ali nekako sumnjam da je neprohodan ili neš. Vozili smo se i po goremu vjerujem.

De5tr0yer 25.12.2011. 18:22

Može 11 što se mene tiče.

I može li mi molim vas netko reći kako da najlakše montiram gumu na ovaj wheelset, treći put montiram gumu i svejedno je ultra teško. Naguram ju do samog kraja i kad treba zadnjih 20cm gume ugurat ruke mi otpadnu. :(

danielzg 25.12.2011. 18:23

moze u 11h..budemo isli vidjet kakav je lojstek..nece nas valjda neko malo blato preplasit:)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:48.