![]() |
Citiraj:
|
Pretpostavljam da ste skuzili da ako parkiramo pile kod Lugarnice u punom sastavu, ili barem vecinskom, da ce sada PCe ergela poprilicno privlaciti pozornost ;)
|
Imam osjećaj da Renesisa vučemo na tamnu stranu. Već je počeo neke lappiere gledati :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Jbte nasa ergela vrijedi vise nego cijela garaza na dropu :) Bome morat cemo ih dobro pazit na Sljemenu. |
ja danas nisam nis uspel odvozit :( al sam zato kupil silbera od 1,90m za 90 ćuna :D
|
Citiraj:
Uvijek kad ga parkate gdje god bili prešaltajte u najveću brzinu, bar to svatko od nas može napraviti, a zna spasiti bicikl. Morat ćemo se jednom provozat i po gradu nas desetak pa da ljudi dobiju dojam koliko nas ima kad smo na hrpi. Ovak jedan po jedan nemaju pojma da postojimo. :D |
Začudio bi se tko je sve na dropu. Pojedini bicikli vrijede više nego naša cijela ergela :D
Pazite ih. Najbolje je ako ih već ostavljate na Sljemenu negdje vani, a vi ste unutra - najteži prijenos i staviti kacigu oko prednjeg kotača da dobijete 2-3 sekunde ako se nedo bog nešto dogodi... |
Ja kad dođem na Sljeme ubuduće izvučem osovinu s prednjeg kotača. Treba mi pol minute, a nemre lik nigdje bez nje.
Enduro je mekan ko da po bebama zečeva i patkica voziš a ne po korijenju i kamenju. Mrtva trka njega i Jekylla, čeka se još Pitch da baci rukavicu u ring. |
Citiraj:
nema goreg od toga, ja nikad nebum prezalio zaskara i karakorama:banned::nono::fuming::fuming::fuming: |
Citiraj:
No, za cijenu za koju sam složio Pitcha pak, jekyll i enduro nemaju što tu tražiti :D |
Je vam zavidim na voznjama i lipin stazama :)
btw. moja sreca kratko je trajala, opet san u potrazi za vilon :/ http://imageshack.us/g/585/imag0390g.jpg/ a do tad cu valjda uspit pogon prodat, uzea bi isti samo sa manje zuba 32-22. http://www.njuskalo.hr/bicikl-pogoni...-oglas-4038734 Jel itko od vas vozi u omjeru prijenosa 32-22 i nazad 34-11? |
Vozim ja. Kaj te zanima ?
|
kakva ti je za po ravnome, jel uspijes dobit kakvu takvu brzinu i po terenu jer moras puno saltavat visa niza ili uspijes sve ispedalat?
konkretno meni na terenu san drza na sprida 36, a nazad drugi ili treci po redu (neznam sad koji je to tocno omjer) i bilo bi mi ok na spustu i po ravnome al kad bi dosla nagla uzbrdica nakon cose (duzine cca 4 do 5m) tu bi sta i nebi uspija ispedalat ako pri toga nisan u nekom zaletu. |
Citiraj:
Seat tube effective je kod endura 75, a kod jekylla je 73.6 Head tube je kod endura 66.5, a jekylla je 67.7 tak da je od Nika bajk vise za ici gore dole, a moj je vise za nizbrdo :) Citiraj:
u ponedjeljak cu vidjet kak se ponasa 36-24 za uspon :) |
Tvoj je više DFP. :D
Previše pričamo ja i ti, premalo vozimo. Tvoja prva fulka, meni treća ;) Enduro mora biti bombproof bajk za sljeme, a kako ćeš se ti snać na njemu, to je još za vidjeti. Niku Jekyll leži ko da je rođen s njim i svaki put kad uspijem nać vremena da se provozamo po sljemenu s njim sve brži i brži je i zasad ne staje sa tim trendom. |
Budemo vidli al za sada sam zadovolja
Samo se treba malo prilagodit na novi bajk pa cu i ja valjda pocet biti brzi :) |
ja imam 2 šajbe 22T i 32T od Deore pogona.... kao nove! i zamjenio bi ih za 24T-36T kombinaciju...
ak te zanima smarty, javi se! |
Nik rula u ovom videu , nije ni Sile loše skočio 2 put. Nego kaj ste dobili za Božić od djelova? Ja za sad volan i bužire , a pare kaj dobim idu sa strane za vilju :D
|
Citiraj:
ja nabavio jos jedan xtr prednji menjac, tako da sad na sva tri bajka su prednji xtr, a tek nakon nove godine stizu bozicni pokloni, slx nabe i xt rotori za jedne kotace koji su u procesu slaganja... :goood: |
Citiraj:
Ali za 50kn :roller: |
Citiraj:
Citiraj:
Ne mogu bez njega, volim i asfalt, na njemu nabijam kadencu i tu mi je potreban 44T jer sve ispod mi je lupanje u prazno. Ako vozis iskljucivo brdo onda bi ti trebalo biti dovoljan takav prijenos. Dok god imas 22T neces imati problema u brdu :D, ali za asfalt 36T mislim da je preslab. Opet sve ovisi o tvojoj utreniranosti i sto ocekujes od voznje po ravnom?! |
Citiraj:
Mislim da imam najbolje poklone za žićbo :D |
A nije mi bitna nesto brzina jer ovako i onako se cufkan po gradu i jako rijetko vozin 36-11 skoro nikako, a kondicija mi je losa pa se mislin uzet manji pogon da mi bude lakse popet se do vrha marjana, a nizbrdo nepedalan.
I bit ce mi bika visocija od poda mislin i ovako nisan nikad zapea, a sa manjin pogonon cu jos teze :D @zubich: Nebi se mjenja, uzet cu cili novi pogon jer mi treba i manji Bashguard da mi sve lipo pase na Shiftguide :) |
Bacaš pare, niti će ti biti lakše s ta 2 zuba manje nit će ti bike biti viši. Nauči pravovremeno promijenit u nižu brzinu bez da se zaletavaš pa na silu, s 24 zuba naprijed bi se i moja tetka popela na Marjan.
A ona ima samo jednu nogu i nikad nije vozila bicikl. |
Smarty, Sile ti je u svom tonu lijepo rekao. No ti ćeš kao i sa svime ostalime samo prežmiriti na to što ti kažemo i kupiti sve novo. Neka, ja ću ti reć da sam nakon 22-32 prešao na 24-36 i nema tu neke razlike. Otraga je ostala 11-34 kazeta. Peglam gore bez problema, čak mi je bolje 24/34 voziti jer sam sa 22 vozio u drugoj brzini uvijek :)
EDIT: http://www.pinkbike.com/news/SheGNAR...de-3-2011.html Ako netko nije vidio :) |
Citiraj:
Citiraj:
Enduro ima tu prednost što ima u startu Lyrika naprijed. Osjeti se i to dosta. Oba bajka su odlična, samo je Jekyll skuplji gro i još ne dolazi sa jačom vilicom. Za lovu Enduro je bolji, istrpio bi to penjanje s njim za par tisuća kn manje :D |
Iz mog brzinskog i kratkog testa mogu samo reci da je Enduro labudica na kvadrat, i to ne samo u odnosu na Jekylla vec i u odnosu na Pitcha...fino njise/mijesi tak da ce max uzbrdo jaja otegnuti, ali zato ce nizbrdo s lakocom pregaziti sve preko cega ga napelja.
Ono sto se meni jako svidja je polozaj na njemu, a i Lyrik fino radi...takodjer mi se velicina M uopce nije cinila malom (realno bi trebao L). Ma taj bajk samo treba gazit i terat po planinama. |
Neki dan sam vidio video gdje je lik na Jekyllu imao Fox Talasa 36icu sa 180mm hoda. Lik je kao natjecatelj za Cannondale u enduro trkama (Jerome Clementz fura Floata 36-icu naprijed na enduro trkama i pobjeđuje skoro svaku).
Uglavnom, bicikli za sličnu namjenu, različiti u gro toga. To je ono što i čini tu kategoriju zanimljivom =) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:40. |