PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

The Exiled 04.05.2018. 12:24

IMHO nema smisla ići analizirati pojedinačne dosadašnje Marvel likove i filmove, jer će nelogičnosti uvijek biti, a obzirom da Disney i Marvel u prvom planu imaju novce i samo to, sve ostalo je manje bitno. Većina likova ima isplaniranu (barem) trilogiju, a i to je podložno promjeni ovisno o tome kakav materijal i u kojoj mjeri dalje misle iskoristiti. Dosta je pročitati The Thanos Imperative i začas se skuži da kompletni MCU može ići u kojem god smjeru Disney i Marvel žele, a taj smjer često neće imati veze s onim što gledatelji očekuju. Obzirom da već sad imaju isplanirane filmove i likove za sljedećih deset godina, totalno je svejedno koji likovi imaju kakve mogućnosti, jer će se cijela garnitura ionako nekoliko puta u potpunosti izmijeniti.

Za razliku od DC-a koji je s Nolanovom Batman trilogijom zapravo pokrenul cijelu ovu strku oko superheroja, Disney i Marvel su razradili skoro, pa savršenu formulu i nema šanse da od toga ubrzo odustanu. Iron Man je bil proračunati rizik, nakon što je Batman Begins dokazal da (još uvijek) postoji i interes i tržište, te nakon tog (i više nego uspješnog) filma, Marvel jednostavno nema razlog prestati. Pored filmova, DC i Marvel imaju i popratnu hrpu serija koje dodatno doprinose zasićenju i zamoru materijala, ali čak i nakon svih dosadašnjih filmova, serija (npr. nadolazeći DC Titans i Marvel Cloak & Dagger), crtića i stripova - i dalje se razvijaju novi materijali, a iz podruma i s tavana se izvlači sve što ima i najmanju šansu za pretvortiti u novu franšizu.

Avengers: Infinity War sa svim zabavnim stranama i manama je kap u moru.:)

syss 04.05.2018. 12:30

ja sam skužio da bilo šta sadrži električni bič je osuđeno na propast :iron_man2: :D

Mommistake 04.05.2018. 12:50

Gledam i fakat mislim da se neki kolege zezaju, kad ono ozbiljno. Marvelov film i ocjene ga s 10/10. I onda će reći da su ocjene subjektivne, da je zabava najvažnija itd. Pa je, ali 10/10? Ne ostaviti mjesta ničem boljem, ničem kvalitetnijem, pa to je ruganje remekdjelima filmografije...

Uzmemo u obzir da nega svog tog hypea, glumačke postave, imena filma, imena studija, nabrijane klince i roditelje, Marvelovi filmovi mogu komotno ići u neki srednji razred, tj. rang od 4.5 - 6-5 maksimalno.

The Exiled 04.05.2018. 13:02

Citiraj:

Autor syss (Post 3190658)
ja sam skužio da bilo šta sadrži električni bič je osuđeno na propast :iron_man2: :D

:goood:
#NicCage#GhostRiderSpiritofVengeance#FlamingChain:):D

mamutarka 04.05.2018. 13:06

meni je baš fora bilo kad je rourke aute s bičem sjekao :D

Mirkopoter 04.05.2018. 13:12

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3190666)
Gledam i fakat mislim da se neki kolege zezaju, kad ono ozbiljno. Marvelov film i ocjene ga s 10/10. I onda će reći da su ocjene subjektivne, da je zabava najvažnija itd. Pa je, ali 10/10? Ne ostaviti mjesta ničem boljem, ničem kvalitetnijem, pa to je ruganje remekdjelima filmografije...

Uzmemo u obzir da nega svog tog hypea, glumačke postave, imena filma, imena studija, nabrijane klince i roditelje, Marvelovi filmovi mogu komotno ići u neki srednji razred, tj. rang od 4.5 - 6-5 maksimalno.

Za vas obične gledatelje koji pogledate čisto da pogledate 4.5-6 max je sasvim u redu. Za nas fanove koji smo ovaj film čekali 10 godina zašto ne bi bio 10/10.

Normalno da se film ne uspoređuje s nekim remek djelima, ali gledajući u široj slici ovu franšizu te ono kako se razvijala i što je donosila u ovih 10 godina te što je sve bilo potrebno da se ovakav film uopće napravi.. kako ne lupit tu desetku?

Mommistake 04.05.2018. 13:24

Meni je i dalje pitanje kak ipak lupit tu desetku? Što je donjela ta franšiza takvoga da može biti desetka?

Dobru glumu? Dobru priču? Ništa od navedenoga.

Jest da je to sad već postiglo ogromne razmjere, filmovi iskaču svakih par mjeseci, realno već su i dosadni. Zabava zagarantirana, smjeh isto tako, ali desetka? Pa budimo realni malo...

gin.tonic 04.05.2018. 13:54

Black Panther

Bolje ne gledati, tako je loš :kafa:

rossoneri 04.05.2018. 13:57

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3190666)

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3190677)
Meni je i dalje pitanje kak ipak lupit tu desetku? Što je donjela ta franšiza takvoga da može biti desetka?

Dobru glumu? Dobru priču? Ništa od navedenoga.

Jest da je to sad već postiglo ogromne razmjere, filmovi iskaču svakih par mjeseci, realno već su i dosadni. Zabava zagarantirana, smjeh isto tako, ali desetka? Pa budimo realni malo...

Za sve boldano :amen: Ovo je bila nekako i poanta jednog dijela onog šta san pisa gore iznad... nije to kvaliteta kakvom se prikazuje, al nemoš očekivat od fanova objektivnost...

coconut 04.05.2018. 14:20

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3190673)
meni je baš fora bilo kad je rourke aute s bičem sjekao :D

I baš je morao po Rollsu. Šta nije mogao isjeći neku kramu od auta?

Doktor O 04.05.2018. 14:50

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3190674)
Za vas obične gledatelje koji pogledate čisto da pogledate 4.5-6 max je sasvim u redu. Za nas fanove koji smo ovaj film čekali 10 godina zašto ne bi bio 10/10.

Normalno da se film ne uspoređuje s nekim remek djelima, ali gledajući u široj slici ovu franšizu te ono kako se razvijala i što je donosila u ovih 10 godina te što je sve bilo potrebno da se ovakav film uopće napravi.. kako ne lupit tu desetku?

Pojedinci ne kuže kako je naježiti se kad gledaš trailer i očkeuješ epsku borbu svih tih heroja koja se gradi godinama.
Većina tu je casual ekipa koja je otišla u kino da ode, na kraju se ustala i otišla, ne zanima ih kraj ni Thanos ni ništa, ali moraju srati po filmu.

DA se razumiju u detalje shvatili koliko je toga puno sadržano u 2 i pol sata filma. Koga god sam sreo, i ko nije preveliki fan divio se filmu, kako to izgleda kako je zabavno i epski. jasno da se svima neće svidjeti, ko nema shemu za to ne sviđa mu se.

Ja ne gledam anime, ali ne rugam ljude koji to fanatično gledaju, ne pričam kako je to sranje jer to ne kužim pa izvucite iz toga pouku i pokušajte shvaitti kako takav film može bit 10 od 10 kad ga čekaš tih 10 godina :)

i da se osvrnem na 3 plakata van grada, toliko dosadan, naporan i nesmiješan film dugo nisam vidio i dobro da jesam, da znam da to nije za mene. Film je kvalitetno snimljen, odglumljen, ali nema smisla, prenahajpan je i pojedinci ga hvale samo zato jer ga hvali i kritika, a sami ga nisu shvatili.
Ali nisam zato nekom došao solit pamet, e kako se tebi taj film može svidjeti...ali hrvatistan je hrvatistan.

Gabre 04.05.2018. 16:09

Ispada da su Avengersi neki kultni film, Kriste

Avengersi su samo proizvod za mlatiti lovu, ništa drugo, o čemu vi brijete da su oni 10 godina stvarali priču

Stvaraju priču jer su jako brzo skužili da donosi ogromnu lovu, a ne zbog priče i ne znam čega.

Svaka 3 mjeseca izbace po film, u idućih godinu dana izlaze kolko ono, još 4? Antman, kita palac, i ostala smeća.

Jel će i Antman sada buildati priču za neki okršaj za 10 godina?

Come on

syss 04.05.2018. 16:14

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3190716)
i da se osvrnem na 3 plakata van grada, toliko dosadan, naporan i nesmiješan film dugo nisam vidio i dobro da jesam, da znam da to nije za mene. Film je kvalitetno snimljen, odglumljen, ali nema smisla, prenahajpan je i pojedinci ga hvale samo zato jer ga hvali i kritika, a sami ga nisu shvatili.
Ali nisam zato nekom došao solit pamet, e kako se tebi taj film može svidjeti...ali hrvatistan je hrvatistan.

kaže on sa iron man avatarom :D

druže, malo žganaca ne bi bilo na odmet...

schetz 04.05.2018. 16:58

Meni su 3 billboards olični i fino bukmarkani za još jedno gledanje. McDormand i Rockwell kombo mi je čudesa od mesa.

Ne dajem štakorovo dupe mišljenju kritike, i općenito je takvo polemiziranje destruktivno. U biti, polemiziranje je overstatement :)

Za opuštanje mozga vrlo rado gledam Marvel svemirče ,DC stvarno ne mogu.
Nolanovi Batmani su mi kategorija za sebe, pa njih ovdje bi ne uzimam u obzir.

Od novijih,Black panther mi je uber šajze , nisam izdržao dulje od pola sata, ali ako me ulovi neki umor, pogledam i ostatak.

Zadnji Thor mi je bio sasma dobar, Guardiansi oba odlični, tako da se veselim Avenđersima u videoteci :)

Mirkopoter 04.05.2018. 17:30

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3190750)
Ispada da su Avengersi neki kultni film, Kriste

Avengersi su samo proizvod za mlatiti lovu, ništa drugo, o čemu vi brijete da su oni 10 godina stvarali priču

Stvaraju priču jer su jako brzo skužili da donosi ogromnu lovu, a ne zbog priče i ne znam čega.

Svaka 3 mjeseca izbace po film, u idućih godinu dana izlaze kolko ono, još 4? Antman, kita palac, i ostala smeća.

Jel će i Antman sada buildati priču za neki okršaj za 10 godina?

Come on

Nemoj gledat :)

Mommistake 04.05.2018. 17:46

Doktor O, mlatiš praznu slamu.. Ti si taj koji ne shvaća poantu svega. Mi, većina, ne shvaćamo Marvelov film (što tu ima za shvatiti?? ) pa smo papci i pljujemo po nečemu što ne kužimo, ne?

A da nisi baš ti taj koji ne shvaća da taj film nije ono što vi govorite i da baš ti i pojedinci dižu u nebesa nešto čemu tamo nije mjesto?
Gledaj malo i s druge strane, možda, ali samo možda, nisi u pravu.

Kakva gluma u Marvelovim filmovima se tu spominje? Tko to tako dobro glumi?

1v@n 04.05.2018. 17:52

10 godina samo?!

Evo, Fast & Furious grade priču već 17 godina. Znači da su prema toj logici vrhunski proizvod? :D

Star Wars isto, Disney je skužio da ima zlatnu koku i štancaju nemilosrdno.

MCU je proizvod koji nakon puno uloženog, vraća višestruko više novaca nazad. Iz perspektive nekog tko nije zaluđeni fan, Marvel filmovi su fina brainless zabava. Dobra akcija, dobar humor i radnja koja je predodređena i većinom predvidljiva. Gluma je svedena na CGI i karizmatičnost glumca. Evo ti Hopkinsa kao Odina... Stvarno je imao čudo od posla za odraditi (sarkazam)...a znamo o kakvom se glumcu radi (je li uopće ikome ostao u sjećanju?). Uloge su takve da ih može odraditi bilo tko, dok god prati neke karakteristične crte lika koje su već poznate ljudima iz stripova.

Super za ubiti sat i pol do dva, otići sretan iz kina doma i prepričati one dobre fore s društvom na pivi.

nub 04.05.2018. 18:07

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3190778)
Evo, Fast & Furious grade priču već 17 godina. Znači da su prema toj logici vrhunski proizvod? :D

Radije ću pogledat F&F nego nešto od marvela :D. Najozbiljnije.

Gabre 04.05.2018. 18:12

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3190774)
Nemoj gledat :)

nisi razumio moj post. Ja ih pogledam svaki. Da li sam zato fan? oh boze, ne. Ubijem si dva sata s mozgom na pasu, ali da idem pisati da je to vrhunac i prica koja se stvarala 10 godina ciljano.... :roller:

Citiraj:

10 godina samo?!

Star Wars isto, Disney je skužio da ima zlatnu koku i štancaju nemilosrdno.

MCU je proizvod koji nakon puno uloženog, vraća višestruko više novaca nazad. Iz perspektive nekog tko nije zaluđeni fan, Marvel filmovi su fina brainless zabava. Dobra akcija, dobar humor i radnja koja je predodređena i većinom predvidljiva. Gluma je svedena na CGI i karizmatičnost glumca. Evo ti Hopkinsa kao Odina... Stvarno je imao čudo od posla za odraditi (sarkazam)...a znamo o kakvom se glumcu radi (je li uopće ikome ostao u sjećanju?). Uloge su takve da ih može odraditi bilo tko, dok god prati neke karakteristične crte lika koje su već poznate ljudima iz stripova.

Super za ubiti sat i pol do dva, otići sretan iz kina doma i prepričati one dobre fore s društvom na pivi.

ovo boldano je bas jebeno tocna referenca i jako dobro sumira cijelu fransizu avengersa, furijusa, pottera, i slicnih izbljuvaka od filmova. Cim nesto ima vise od 2-3 nastavka je mlacenje prazne slame i izbijanje para u kinima, nista drugo. Nema tu vise ni price, ni dubine, ni nekog impresivnog dojma, nicega. brainless. Danas to kod publike jedino pali. S tim da im se prije toga ispere mozak sa 800 trailera koji iskacu sa svakog coska 6 mjeseci prije filma.

dovoljno je znati da vise budgeta potrose na promociju, nego na proizvodnju filma.

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3190776)
Doktor O, mlatiš praznu slamu.. Ti si taj koji ne shvaća poantu svega. Mi, većina, ne shvaćamo Marvelov film (što tu ima za shvatiti?? ) pa smo papci i pljujemo po nečemu što ne kužimo, ne?

A da nisi baš ti taj koji ne shvaća da taj film nije ono što vi govorite i da baš ti i pojedinci dižu u nebesa nešto čemu tamo nije mjesto?
Gledaj malo i s druge strane, možda, ali samo možda, nisi u pravu.

Kakva gluma u Marvelovim filmovima se tu spominje? Tko to tako dobro glumi?

mervelovi filmovi su dobra zabava, i samo to. Nikakva filmska postignuca vec samo jedan veliki show CGI-a.

Mirkopoter 04.05.2018. 18:16

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3190784)
mervelovi filmovi su dobra zabava, i samo to. Nikakva filmska postignuca vec samo jedan veliki show CGI-a.

Sve u redu, vama je dobra zabava, mozak na pašu i sretan ideš iz kina. Meni i hrpi ostalih ljudi nije, simple as that.

Jedan Dark Knight ima 9/10.. što je to, remek djelo?

trouble 04.05.2018. 18:18

Citiraj:

Mijenjaj društvo asap

nub 04.05.2018. 18:24

Dajte nemojte tako. To je vrhunski proizvod, već 10 godina stvaraju mehanizam za brutalno grabljenje para i prodaju action figurica :)

1v@n 04.05.2018. 18:26

Citiraj:

Autor trouble (Post 3190788)
Mijenjaj društvo asap

U kakvo? "Navijače", pa da godinama stalno i samo pričamo o tome tko je što ukrao na kojoj benzinskoj u kojem dijelu svijeta?

Prerasli smo to...s time mi se mlađi buraz bavi sa svojom ekipom...

Gabre 04.05.2018. 18:28

Citiraj:

Autor Mirkopoter (Post 3190786)
Sve u redu, vama je dobra zabava, mozak na pašu i sretan ideš iz kina. Meni i hrpi ostalih ljudi nije, simple as that.

Jedan Dark Knight ima 9/10.. što je to, remek djelo?

pa kolko je tebi godina?

daj molim prosvijetli nas ostale sto je to posebno dobro kod avengersa, ili bilo kojeg filma o "superjunacima", znaci osim sto je puno krsa loma cgi-a i malo humora?

imas neku emotivnu povezanost sa Hulkom? Ili se vidis u nekim zivotnim situacijama skupa sa ironmanom?

Isto bih napisao i za batmana od christophera niolana da je isao napraviti jos 5 nastavaka. I ovo je bilo previse.

pa hebote, Marvel je 3 TRI puta isao raditi istu pricu o Spidermanu?! HALO, 3 PUTA reciklirati istu pricu. Moras biti ne znam kakav fan da pusis ta govna.

trouble 04.05.2018. 18:32

Citiraj:

Autor 1v@n (Post 3190792)
U kakvo? "Navijače", pa da godinama stalno i samo pričamo o tome tko je što ukrao na kojoj benzinskoj u kojem dijelu svijeta?

Prerasli smo to...s time mi se mlađi buraz bavi sa svojom ekipom...

Nebi znao navijača ni ja nemam već godinama otkad sam u mirovini...ali eto I ovo sad s tenisa ne priča o forama sa Avengersa :) no pun intended

Mirkopoter 04.05.2018. 18:57

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3190793)
pa kolko je tebi godina?

daj molim prosvijetli nas ostale sto je to posebno dobro kod avengersa, ili bilo kojeg filma o "superjunacima", znaci osim sto je puno krsa loma cgi-a i malo humora?

imas neku emotivnu povezanost sa Hulkom? Ili se vidis u nekim zivotnim situacijama skupa sa ironmanom?

Isto bih napisao i za batmana od christophera niolana da je isao napraviti jos 5 nastavaka. I ovo je bilo previse.

pa hebote, Marvel je 3 TRI puta isao raditi istu pricu o Spidermanu?! HALO, 3 PUTA reciklirati istu pricu. Moras biti ne znam kakav fan da pusis ta govna.

Ovo sve iznad Spidermana.. dosadan si.

Za Spidermana.. nije Marvel nego Sony.

Gabre 04.05.2018. 19:21

pa daj odgovori na pitanje, ja sam svoj stav objasnio, ti nisi.

Mirkopoter 04.05.2018. 21:15

25

Kako da te prosvijetlim, to ili voliš ili ne voliš, a ja obožavam i hrpa drugih ljudi. Originalne Avengerse sam pogledao minimalno 15 puta, ostale filmove možda po 5 puta (ove novije nisam). Ima tu puno više toga u priči i povezanosti između likova pogotovo ako si čitao stripove, a ne samo šoranje i CGI.

Nemam emotivnu povezanost s Hulkom. S Iron Manom također nemam, ali mi je najdraži lik i presjeklo me na onaj trenutak u filmu. Vjerujem da ćeš znat koji.

Pričate da snimaju samo radi para.. a da, zaboravio sam da se filmovi snimaju džabe i ne u svrhu zarade.

Znam hrpu ekipe koji su veći fanovi Star Warsa nego ja Marvela pa ih ne pitam koliko imaju godina i jesu li normalni. Pogledam svaki Star Wars čisto radi zabave kao što ti pogledaš Avengerse i tjt.

Mommistake 04.05.2018. 21:24

U potpisu piše 33 :D

Ipak ekipa fejka godine ovdje na forumu, a? :D
Zanimljivo.

Mirkopoter 04.05.2018. 21:27

To mi je univerzalna godina rođenja bila dok sam se još kao klinjo registrirao po stranicama gdje nisam smio :D

domis 04.05.2018. 22:11

Black Panther - 3/10
Tok radnje je isti kao i u ostalim Marvelovim filmovima, jedino što su ovdje svi crni :D

Pupo 04.05.2018. 22:13

Film je baš odron, taman završio gledanje.

Libertus 05.05.2018. 12:28

Disney je tvornica novaca i gade mi se sve više. Sve je na istu šprancu, i sve je na nastavke. Uz to, skoro da neće biti film da nije Disney produkcije. Djeca mi gledaju crtiće, 80% dostupnih na tv-u su neki od Disney studija. Šopaju ih non stop.

Ono "gade mi se" je zbog načina na koji rade filmove, sve ima nastavak i sve je na istu šprancu s malim varijacijama. Više ne postoji film koji ima početak i kraj, nego je sve priprema za novi nastavak. Gledao sam nove Avengerse u kinu, i ušao sam s nadom da će imati kraj, kakav god, ali da će imati.

Nisu. Naravno da je sve priprema za još samo jedan nastavak koji će vjerovatno imati još jedan nastavak.

Sam film kao i ostali Avengersi, šoranje i humor, ništa više. Niti jedan Marvel film osim Iron Man nisam pogledao više od jednom.

Što se tiče Visona:

Drago mi je da nisam jedini koje se pitao koji je njemu k***c. Jedan od najmoćnijih Avengersa, prolazi kroz zidove, ništa mu nitko ne može, niti jedan jedini potez nije napravio.

Mirkopoter 05.05.2018. 13:01

Pa kad su najavili Avengerse 3 najavili su i Avengerse 4. Normalno da će kraj biti takav da će se sve nastaviti u četvrtom dijelu. Ti si išao gledati i nadao se da će biti onako kako već znaš da neće biti.. mislim, wat?

fanATIk 05.05.2018. 14:35

True. Pa znalo se da će bit četvrti nastavak, trojku i četvorku su zajedno snimali.
I ne kužim ovu harangu po nama kojima se sviđaju avenđersi. Kaj se dogodilo s onim; o ukusima se ne raspravlja? Zašto vama stvara problem to što je nama film dobar? Meni ne smeta što je nekom Dunkirk odličan, točnije, hebe mi se. Dajem ocjenu filmu po osjećaju zadovoljstva nakon odgledanog istog. I nakon avenđersa sam bio fes zadovoljan. Ja nikom ne kenjam jer mu je manchester by the sea ili 45 years odličan. Zabole me, uživaj, ja znam da sam ja dobio proljev od njih, no ne smeta me što su nekom dobri.

alengrosevic 05.05.2018. 14:46

apsolutno se slažem s kolegom fanATIk-om :goood:

Mommistake 05.05.2018. 14:51

Citiraj:

Autor fanATIk (Post 3191003)
True. Pa znalo se da će bit četvrti nastavak, trojku i četvorku su zajedno snimali.
I ne kužim ovu harangu po nama kojima se sviđaju avenđersi. Kaj se dogodilo s onim; o ukusima se ne raspravlja? Zašto vama stvara problem to što je nama film dobar? Meni ne smeta što je nekom Dunkirk odličan, točnije, hebe mi se. Dajem ocjenu filmu po osjećaju zadovoljstva nakon odgledanog istog. I nakon avenđersa sam bio fes zadovoljan. Ja nikom ne kenjam jer mu je manchester by the sea ili 45 years odličan. Zabole me, uživaj, ja znam da sam ja dobio proljev od njih, no ne smeta me što su nekom dobri.

Jedno je da se nekome sviđa film ili ne, drugo je pravdati nešto što jednostavno nije istina.

Bar bi ti morao znati, jedno je subjektivnost, drugo je nerealna nelogičnost.
10/10 je ocjena koje se poistovjećuje s najboljim filmovima ikad, ne? E pa, to je glupost.

Nitko ne kaže da se tebi ili nekom drugom avejđersi ne mogu sviđati ili ne smiju sviđati. Ali svrstavati ih u neki vrh je previše čak i za klince kojima je životni cilj trenutno kupiti iphone X i početi pušiti.
Osobno kada usporedim LOTR i bilo što od Marvela je kao da uspoređujem Game of Thrones i Krv nije voda... A LOTR mi je nekih 9.5/10. Čak ni to nije desetka. Fan sam, ne mogu biti 100% objetkvan, ali dati desetku jednostavno nije ok, jer bi se s vremenom (ako dođe i bolji film) ljestvica trebala pomaknuti do 11. Znaš da ne postoji bolje od najboljeg.
I koliko ja vidim, rasprava nije o tome da se nekome sviđa ili ne, već da neki i dalje uporno brane svoje stavove o najboljem filmu bez opravdanih činjenica. I meni će se vjerojatno svidjeti...

Ali pazi, to dolazi iz usta ne nekog ogromnog filmofila s najvećim i najboljim TV-om, kućnim kinom itd. Gledam filmove da uživam, zajebavam se, zaboravim na probleme, zabavim se itd. I avejđersi su super za to. I onda pogledam tako nešto i to je to. Pogledao, vidio, zaboravio... Zanimljivo, svi skaču, lete, CGI-a više nego u ikojem filmu, Tony Stark je smješan tu i tamo. I to je to. To je opis svakog Marvelovog filma.

Priča uvijek ista. Mir i veselje, dolazi negativac s idejom porobiti/pobiti/osvojiti zemlju iz nekog uvijek glupog razloga, sredinom filma sve krene po zlu za "good guys". Umre im kćer, žena, negativac popije viagru ili nešto slično (i pobjeđuje). Na kraju dođe to prosvjetljenje koje se čeka cijeli film, oni se uzdignu/udruže, pobjede negativce i gotov film. Sljedeći film opet u krug...

fanATIk 05.05.2018. 15:07

Postoji neka apsolutna istina o tome koji je film dobar a koji nije? Subjektivnost? Pa svaka kritika filma je subjektivna. Film ocjenjujem po tome kako se meni svidio, ne drugima. Ako je neko dao ocjenu 10/10, to je njegovo mišljenje, što ti imaš s time? Što ti dobijaš time što želiš nekog uvjerit da film nije dobar ako je njemu dobar? Mislim ono, ti možeš pričat što hoćeš, govorit da je smeće, ovakav ili onakav, ako se meni sviđa, to je kraj priče. Opravdane činjenice? Koje mrtve činjenice? Ljudi ocjenjuju film po tome kakav je dojam film ostavio na njih. Pa može film imat ono, top glumačku ekipu, top redatelja, top ovo, top ono, no ako film na mene ostavi mlak dojam ili mi je dosadan, džabe sve to.
Osobno, nisam mu dao 10/10, ja bi mu dao 8,5 recimo, no ako ga ubacim u konkurenciju samo s sf filmovima, tu bi mu dao ladno 9,5. Isto tako ja bi desetku dao Iskupljenju u Shawshanku, ali i Matrix jedinici. Filmovi koji po ničemu nisu slični al su mi odlični i to mišljenje nitko ne može promjenit.

Brko 05.05.2018. 16:03

Ma jeste li vi to opet počeli jedni druge nazivati svakako radi filmova? Što smo rekli za to?

Kad dotičnog kantautora opalim kartonom, opet bude jaukao kako seronja Brko tjera i kenja po STAROJ ekipi.

Lakše malo sa tim pridjevima inače će biti po glavi stanovnika. Ako se ne znate normalno razgovarat, odite negdje na cajke pa se izudarajte flašama.

Sent from Mobara

emilblomsky 05.05.2018. 20:57

Vidim da su avengersi ovdje izazvali sukob koji je uvijek bez pobjednika.Nešto kao Intel i amd,ati ili nvidia.
Ali neka.Glavno da se raspravlja!:D

Inaće ,mali osvrt na ove prethodne postove.
Meni je film super,jer volim takve filmove.Ali razumijem nekog kome je film shit,i sve 5!
Recimo ,meni frend obožava trilere,a ja ih ne volim,pa ne tvrdim da su mi njegovi filmovi shit.
Svaki ima svoju publiku,pa i nejveće smeče od filma!

A sad o filmu:

Mislim da je film kod nekih dobio ocjenu 10 ,upravo iz razloga što se taj obračun već godinama čeka,pa sad kad je tu,gledao se pod nekim posebnih dojmom.
I mislim da je film zbilja dobar,kad se uzme u obzir da se puno toga treba objediniti u dva sata i neš sitno.
Drugi razlog je Thanos,koji je zbilja faca,i po meni best vilan ever.Za razliku od onih mlakih batman i superman sranjola,za koje je Thanos tata,mata!

Da,vidim da se raspravlja kako se to bude sve raspetljalo.Po meni je već nakon prvog dijela očit rasplat.Sama činjenica da ih na kraju filma većina nestaje, govori da bude nekog uskrsnuća na bilo koji način.Ili pucketanjem prstima kao i sada, ili u igri bude time gem!
Drugo.Netko je gore fererirao da zašto Thanos ne upotrijebi svoju moć za boljitak čitavog svemira.U filmu se krivo navodi da on želi uništiti pola svemira zbog nekog boljitka za ostatak populacije.On želi uništiti pola svemira iz ljubavi prema smrti koju gaji od rane mladosti.Valjda je zaljubljen u nju ,pa da joj se umili daruje joj duše pola svemira!
Kako film sugerira ,mislim da Thanos ipak ima osječaje i da oni budu igrali ulogu u nastavku.Kada je trebao dobiti soul gem ,Gomora mu kaže da ga neće dobiti jer nikada nije nikog volio.Ipak se pokaže da je volio nju,i mislim da je to ključ nastavka.Mislim da on bude uvidio da ne može živjeti sa spoznajom da je žrtvovao svoju kćer,koju je možda jedinu volio ,i bude na kraju iskoristio infinite gountlet da vrati stvari na početak,a na kraju sebe izbriže iz postojanja ,jer više mu život neće imati smisla.
Bar tako ja vidim rasplet.Jer sumnjam da ga preostali avengersi mogu srediti.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:34.