![]() |
Dobro je sad. Nakon sto je bio tehnicar, nema problema.
MT880 |
:S
a sta je tocno radio? kad je meni dosao internet je taman savrseno funkcionirao... kasnije naravno je opet sve u qurac oslo... evo, trenutacno isto radi super... ali pred sat vremena nije... |
Zamjenio je modem jer je otisao zbog groma te je zamjenio splitter. Onda je nazvao kolegicu da provjeri vezu. Vec preko mjesec dana nema problema.
|
znaci ipak se to desavalo radi starog modema?
|
Prije bi rekao da je bio problem u splitteru.
Prije dolaska tehnicara SNR je bio oko 7, pa sam zvao podrsku da smanje profil te se SNR popeo na 11. Nakon sto je tehnicar zamjenio splitter SNR je sada 25. Stari splitter nije izdrzao niti dvije godine. |
a koji si modem imao prije ovog sadasnjeg?
|
Isto MT880. Donjeo je neki bezicni dlink ali kada je vidio da ovoga imam morao je stavit isti. Doduse taj je prethodno bio koristen.
|
stvar je u tome sto meni telefon+splitter i modem nisu na istoj uticnici pristekani... modem je na katu pristekan, a telefon+splitter dolje... i sve je radilo dosta dugo... sto znaci da ipak nije do splittera jer nije povezan s modemom... znaci moram produzit ugovor da bi dobio novi modem jer je garancija prosla...
jesam u pravu? o.O |
Da. Produzavanjem ugovora mozes opet uzet novi modem.
Moguce da tebi nije splitter jer je moj na tavanu. |
Koji su ovo laggovi zadnjih dana, katastrofa.
Svakih pola minute se "smrzne" po 6-7 sekundi. :fuming: |
Citiraj:
|
Meni isto u COD4.
Ovo postaje sve gore i ucestalije. |
Jel ih neko mozda zvao u cemu je problem...
|
prevruće je........
kabeli se tope. |
E ovo s Optimom zadnja dva dana fakat nije normalno, svakih 30tak sec-1 min veza puca na 5-6 sekundi...za poludit
|
Citiraj:
Jel stvarno problem do vrućina tj. oće ovo prestat tamo u nedjelju kad najavljuju kišu i nekakvo zahlađenje? |
Ja nemam nikakvih problema za sada...
|
Meni u Doti isto laga non-stop, i Garena mi se ruši kenja itd, koma....
|
Citiraj:
|
A o kakvoj aktivaciji se radi?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Taman trebo nesto hitno skinut, reko 1 h blasta ce odlicno doc, kad ono samo 15 minuta, jedva da se i pokrene blast u toliko vremena. |
Yap srezali su to jos prije, tek toliko da vidis kolko ti moze linija potegnut, nis drugo :/
|
Dali ta Blast opcija uopće radi, kod mene se ništa ne događa kad je aktiviram, brzina ostaje ista ?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Npr. ja želim 8 megabita, a imam 5 te nisam siguran jel se može tih 8 uopće dogurat do mene pa uključim Blast i provjerim. Upalim torrent ili nešto i vidim dali je brzina 800 ili 500 te ako je, uzmem tih 8 megabita. |
Citiraj:
@joe black: Zovi sluzbu za korisnike i reci da ti povecaju profil na 16 Mbit-a. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Primarni cilj Blasta je da provjeris kolika ti je najveca moguća brzina sa postojecim profilom u modemu i nikako drugacije.
Dakle blast NE moze povuc 12 megabita ako je modem sinhroniziran na 8 megabita. |
Citiraj:
Evo citata: "Usluga OptimaBlast omogućuje surfanje največom mogućom brzinom* dostupnom na Vašem OptiDSL priključku." "*najveća dostupna brzina ovisi o fizičkim karakteristikama postojeće linije" Ta brzina ovisi o fizičkim karakteristikama, nikakvoj sinkronizaciji. Ja kad ga uključim meni internet ide brže od običnog... Je da je razlika 100-200 kbps, ali se opet primjeti. |
Citiraj:
A profil ti je na 4 Mbita?:D Covjek ti je lijepo reko. Ako ti je u modemu stavljeno recimo na 8 Mbita, nema sanse da ce ti ic preko toga. Neznam koji modem imas, ali ako se nemoze rucno podesavat profil, zovi sluzbu za korisnike pa ce i tebi ic download 1,4- 1,5 MB/s. :fiju: |
RAWEN NAJBOLJE ZNA!
tocka . |
Citiraj:
|
Ajmo jedan primjer iz prakse:
Moj profil u modemu - 4096/766 Speedtest prema Grazu daje rezulate u skladu s profilom i brzinom koju plaćam. Upravo aktivirah Blast. Reconnect. Novi profil - 4096/766 Speedtest prema Grazu daje rezultate u skladu s profilom, ali ne i Blast parametrom kojeg sam maločas aktivirao. Iz prijašnjeg iskustva s Blastom znam da mi linija može povući 10 Mbps jer živim u blizini centrale, ali u to vrijeme mi je bio aktiviran 12Mbps profil. Zbog nekih problema koje sam imao sa Optimom, a koji sad nisu bitni, podesili su mi profil u skladu s brzinom koju plaćam i zato ovakvi rezultati. Uskličnik. :D |
svaki mjesec kad se sjetim upalim taj blast navecer kad upalim torrent i onda gledam razlike, inace mi skida 900kb/sec. A kad upalim blast onda skida 1.3 mb/sec, znaci ima razlike. Al to opet ovisi o centrali, opterecenju itd itd.
|
Imate li problema sa pucanjem veze? Meni u zadnje vrijeme par puta na dan puca
|
Citiraj:
|
Ja sam u zadnje vrijeme imao dosta problema sa Optimom. Najprije pucanje veze, a zatim i isporucivanje manje brzine od one koju placam.
U biti oni su se ogradili da odredjeni paketi ovise o tehnickim mogucnostima, ali me poprilicno prtzaju. 8192/512; prije - D cca 1 MB/s, a sad ne moze prec 600 kb/s. :puke: Max. sa Blastom je bio 1.5 MB/s. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:53. |